15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Mysigt sovrum 18 kvm. M .: foto, inredning, skönhet, funktionalitet

Om du har blivit den stolta ägaren till ditt eget hem måste du vara intresserad av dess arrangemang. Processen börjar med renovering. Tänk på utformningen av hemmet, tänk på att rummen ska hållas i samma stil. Det handlar inte ens om färg. Men nyanserna är fortfarande valda för att vara lika. Artikeln kommer att prata om sovrumsdesign för 18 kvm. m. i slutet, se bilden intressanta lösningar för små rum.

Att ordna ett rum på egen hand idag är inget problem, eftersom butikshyllorna sprudlar av en mängd olika material för att förkroppsliga djärva idéer. När de slår på fantasin kommer de på en så intressant design att det kommer att vara bekvämt för dig och gästerna som besökte dig i huset. Tja, om du inte kan komma på det själv, använd färdiga idéer, några av dem kommer vi att överväga i artikeln.

Mysigt sovrum 18 kvm. M .: foto, inredning, skönhet, funktionalitet

Att ordna ett rum efter eget gottfinnande är inte ett problem idag, eftersom butikshyllorna spricker med en mängd olika material för att förkroppsliga djärva idéer.

Sovrumsdesign 18 kvm. m

Foto i slutet av artikeln visar de hur olika inredningen i även ett litet rum kan vara. Komfort uppnås med hjälp av kompakta multifunktionella möbler. Ofta måste ett rum användas för olika ändamål. Till exempel för vardagsrummet och sovrummet. Men det här är inte ett så stort problem som det verkar vid första anblicken. Det viktigaste är att följa allmänna rekommendationer..

Så, låt oss börja. Det första de gör är att analysera och bestämma vad som ska vara i rummet, välja golvbeläggning, väggarnas färg. För ett sovrum anses ljusa färger inte vara det bästa valet. De ska vara lugnande. Det är sant att ibland även mörka nyanser väljs. De begränsar dock utrymmet, så de är inte lämpliga för ett litet rum..

Särskild uppmärksamhet ägnas åt belysning, närvaron av utrymme och andra punkter. Låt oss bo mer detaljerat om dem.

Ombyggnad av sovrummet

Ett litet hörn finns i ett stort rum, som har byggt ett separat rum. Detta är enkelt att göra med en partition med hjälp av gips. Då delas rummet in i zoner. Tja, i ett litet rum använder de utrymmet maximalt. Samtidigt ska allt vara av lämpliga färger och diskret för uppfattningen. Favoritinredningselement finns naturligtvis kvar. Men det är viktigt att inte stapla in interiören..

Layouten väljs annorlunda, beroende på vad rummet ska användas till.

Texturerad tapet limmas ofta på väggarna. Allt beror på ägarnas smak. För närvarande är utbudet i butiker mycket brett. Därför är det meningslöst att ge råd om något specifikt.

Sovrum och arbetsyta. En stor säng placeras vid fönstret och fåtöljer och andra platser för gäster tillsammans med ett kompakt bord vid dörren. Rekreationsområdet är inhägnat med ett ställ med småsaker. Ett separat element i zonindelningen är golvet.

Ombyggnad av sovrummet

Gult sovrum i 18 rutor

Rummet behöver inte delas in i zoner. Sedan är alla inre element gjorda i samma texturerade stil. I ett sådant rum kan du tillhandahålla en automatiserad säng som går i taket så att hela området används under dagen..

I ett balanserat utrymme finns det en säng eller en stor madrass på ett podium, som är täckt med sängkläder. Resten blir en viloplats. De lägger en soffa där, installerar en TV på väggen, dekorerar med målningar eller bygger ett akvarium.

Smart platsbesparing

Det är känt att för att vara bekväm i ett rum är det nödvändigt att använda utrymmet rationellt. Här är några tips som hjälper dig att förstå detta problem..

Köp inte stora skåp längs väggen. Bättre att välja prefabricerade block som stiger till taket.

 1. Ibland är det tillräckligt att installera hyllor ovanför soffan för att placera allt du behöver där..
 2. Det är mycket mer ekonomiskt att installera TV: n på fästena..
 3. Multifunktionella möbler utökar möjligheterna avsevärt, och en mjuk liten ottoman kommer helt att ersätta en enorm fåtölj. Partitioner hjälper till att dela in rummet i zoner. Garderobshylla, skiljeväggar av papper och bambu kommer perfekt att klara denna roll.
 4. Många sovrum kompletteras med en balkong. Om tillstånd för ombyggnad tas emot kommer kvadratmeterna i rummet att öka avsevärt.

Smart platsbesparing

Vackert sovrum på 18 rutor

Avslutningsråd

Beroende på rummets stil väljs elementen.

Golvmaterial ska vara av bästa kvalitet. När allt kommer omkring tillbringar familjemedlemmar mycket tid i detta rum. Motståndsgolv inkluderar parkett, matta, vinyl eller blockgolv.

Belysningsalternativ

Arrangera ljus, ge särskilda nyanser för sovrumsdesign 18 kvm. m. Foto olika interiörer visar hur man uppnår mys i ett rum, skickligt ordnar belysningsanordningar. En ljuskrona kan ha flera lampor. Dessutom är andra ljuskällor installerade. Lampor med matta nyanser, halogenlampor med justerbar ljusintensitet blir en bra lösning för sovrummet..

Förutom huvudbelysningen i taket installeras lampor:

 • över byrån;
 • bredvid spegeln;
 • vid sängen;
 • etc.

Belysningsalternativ

Sovrum i stil med minimalism

Grundläggande rekommendationer för arrangemanget

Så, börja skapa ett sovrum, ge följande punkter.

Den framtida inredningen ska vara genomtänkt till minsta detalj. Börja med arrangemanget, du borde redan veta var möblerna kommer att placeras, i vilka färger sovrummet är gjort, och så vidare. Alla små saker tas med i beräkningen i början.

Stilen i detta rum behandlas lika ansvarsfullt. Det är här människor blir mest försvarslösa. Därför bör allt vara inriktat på att säkerställa att våra sovrumsdesign 18 kvm. m.

Efter att ha plockat upp material för golv och väggar är det takets tur. Det mest populära beläggningsalternativet idag är sträcktak. De kan vara solida eller innehålla infälld belysning som kompletterar designen. Denna sista punkt är värd att nämnas separat..

Foto illustrera olika möbler och sovrumssatser. Det behöver inte vara dyrt alls, särskilt om det är massivt. I ett litet rum ser sådana möbler löjligt ut och sätter press på inredningen. Och med en liten storlek smälter det bokstavligen ihop med taket och väggarna och blir till en ensemble.

Färgschemat väljs utifrån vilken sida ljuset sitter på. När du går till den norra delen är det bättre att välja varma nyanser, och i södra – tvärtom, skandinavisk, vit.

Grundläggande rekommendationer för arrangemanget

Den framtida inredningen måste vara genomtänkt till minsta detalj

Rumsstilar

För att ta reda på vilka individuella detaljer som ska hämtas i sovrummet, välj en stil. Låt oss bekanta oss med de viktigaste.

 1. Klassisk kännetecknas av vanliga geometriska former. Utrymmet här är inte överbelastat med dekorativa element och bidrar maximalt till värmen i familjens härd. Lätta möbler med förgyllning väljs ofta för honom. Möbler med bronsglans ser vackra ut. En speciell effekt kan uppnås vid dekoration av blågröna och pastellfärger av textilier.
 2. I stil med “Land»Byns originalitet är förkroppsligad. Lösningen på interiören “Provence” och den ursprungliga hydda i den ryska byn ser utsökt ut. Möblerna här är gjorda av trä och sten. Textilier väljs med olika mönster. Linne eller bomullshimmel används ofta på sängar..
 3. Som praktiken visar, stil minimalism hjälper till att hitta en god sömn. Det är lätt och bekvämt att vara i ett sådant rum. Den använder ljusa toner, kontraster i vitt och svart och andra mycket olika färger. Rummet innehåller bara de nödvändiga föremålen för att säkerställa ett helt liv. Denna stil är lämplig för människor som letar efter en god vila efter en dag full av händelser och intryck..
 4. En intressant lösning är stilen som heter ”Ecliptic micmed”. I detta fall antar designen närvaron av ett stort antal små men nödvändiga föremål. Väggmålningar, rutmönster, tygapplikationer används ofta här. För den här stilen väljer du tapeter med kreativa mönster..

De diskuterade stilarna är bara en liten del av alla de lösningar som kan implementeras i ditt sovrum. Men det här är tillräckligt för att förstå i vilken riktning du ska gå för att skapa ditt drömmars sovrum..

Rumsstilar

Klassiker kännetecknas av vanliga geometriska former

Sovrum och vardagsrum i samma rum

Låt oss analysera alternativet för ett rum där gäster tas emot och sover samtidigt. Den optimala stilen för ett sådant rum är naturligtvis minimalism.. Tänk till exempel på en variant på japansk minimalism. Den huvudsakliga huvudregeln här är att det inte ska finnas en hopning..

Låt oss försöka omsätta det i praktiken. Först bestämmer vi rätt saker. För sovrummet behöver du: en säng, liksom ett litet toalettbord. Vad behöver du för ett vardagsrum? Mest troligt är det: TV, musik, ett bord för godis. Om det här rummet är det enda, placeras också en garderob för saker här. Den optimala lösningen här är de sensationella, redan multifunktionella möblerna..

Sovrum och vardagsrum i samma rum

Fina nyanser i sovrummet 18 rutor

Bordet är valt i en liten storlek, lämplig för den befintliga interiören. Men det är bättre att vägra ett speciellt bord för TV: n. Försök istället att montera fästena på väggen. Detta sparar mycket utrymme och ser mycket snyggare ut. Sängen är inte lämplig för vardagsrummet. Därför är det bättre att föredra en infällbar soffa. När det gäller garderoben är det bäst att den når upp till taket. Men överväg att hänga hyllor. Kanske, tack vare dem, kommer det att vara möjligt att klara sig utan ett skrymmande skåp..

Och naturligtvis, i ett sådant rum är det lämpligt att allvarligt fundera över frågan om hur man delar upp utrymmet i zoner. Sedan i ett rum kommer det att vara bekvämt att ha kul med vänner, sova och till och med arbeta..

Rumsdesign 18 kvm sovrum

Sovrumsdesign 18 kvm 52 foton:

Previous Post
Hur väljer du sängbord för ditt sovrum?
Next Post
صورة لسقوف متوترة من اللوح الجصي لغرفة المعيشة