15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vardagsrum och sovrum i ett rum 18 kvm – zonindelning, design, foto med säng

Vi blir ofta gisslan i vårt eget utrymme. Helst vill du naturligtvis ha en lägenhet / hus med ett stort område, men du måste uppskatta det du har. Och förresten, under så trånga förhållanden kan det vara ganska bra att kombinera ett vardagsrum och ett sovrum. Det viktigaste är att visa uppfinningsrikedom, en droppe list och en nypa fantasi, dessutom att besluta om icke-standardiserade designlösningar.

19

19

Tack vare detta får du kombinationen av två rum i ett litet område, så också, med rätt layout och kombinatoriska möbler och andra tillbehör, kan du ge komfort och mysighet till ditt rum. Trots allt är det verkliga syftet med rummen fundamentalt uppdelat – ett sovrum, intimt, avsett för vila, sömn, återhämtning och energi. Vardagsrum – ett gemensamt rum utformat för att ta emot gäster.

arton

arton

Det verkar som att kombinera dessa två rum i ett ganska litet område är en ganska svår uppgift. Men det är inte så! Sovrum – vardagsrum i ett rum 18 kvm. m med sängen – Är det möjligt att? (Foto i slutet av artikeln). Vi måste ändra rummenas prioritet. Vardagsrummet måste spela huvudrollen, medan sovrummet är av sekundär betydelse. Och det betyder inte alls att vi kommer att slarva med inredningen av sovrummet. Ingalunda.

Vardagsrum och sovrum i ett rum 18 kvm - zonindelning, design, foto med säng

Sovrum – vardagsrum i ett rum 18 kvm. m med sängen

De mest populära metoderna för att kombinera två rum är i ett:

  • Med gardiner
  • Med möbler
  • Använda partitioner
  • Med skjutdörrar
  • Använda tapeter
  • Använda pallen

    17

    17

Zoning med gardiner, skärm

Det mest budgetmässiga av de föreslagna alternativen. Skärmen är lätt att ordna om från plats till plats, så du kommer inte att ha några problem med omarrangemang. Dessutom är denna zonmetod lämplig för dem som har ett fönster i rummet..

Intressant faktum: använd transparenta material för skärmen eller ljusa färger för tillräckligt med dagsljus.

Nackdelen med denna zonering är den fullständiga bristen på ljudisolering mellan de delade rummen. Dessutom är det värt att överväga hur skärmen kommer att passa in i interiören..

Zoning med gardiner, skärm

Planeringsgardiner i sovrum-vardagsrummet

Möbelzonering

Denna zonmetod har vunnit störst popularitet på grund av att möblerna i rummet är närvarande a priori. Därför, efter att ha visat bara lite uppfinningsrikedom vid omläggning, kommer vi att få en bekväm kombination av rum. Dessutom får du med det här alternativet en blandning av erforderlig mängd möbler och funktionell.

16

16

Tips: När du delar upp ett rum, överväg varje möbel, med andra ord, analysera ditt utrymme för onödiga föremål.

Annars hamnar du med trångt utrymme. En bra assistent i detta kommer att vara modulära, transformerbara möbler. En fåtölj – en säng på natten kommer att fungera som en plats att sova och vila, och på dagtid är det en ganska bekväm fåtölj, med en intern nisch för förvaring av sängkläder. Och bordet – en bok i vardagen förvandlas till ett nattduksbord, men om vänner eller släktingar dyker upp (som alltid, oväntat), kommer det att fungera som ett objekt runt vilket du kommer att placera dina gäster.

Möbelzonering

Zoneringsgarderob – fack

Zoning med skiljeväggar

Skiljeväggar: kapital, gipsskivor, glas och tyg. Kapitalavdelningen består i regel av tegel eller block av skumbetong och sandcementmortel. Placeras på en rengjord betongbas. Tyvärr måste du köra för tillstånd från byrån för teknisk inventering. Men när dessa olägenheter är klara får du faktiskt två rum med utmärkt ljudisolering. Gipsskivor är enkla att installera och kräver inga allvarliga ekonomiska kostnader.

15

15

Det är värt att notera att gips är designmässigt mycket mer lönsamt – trots allt är det enkelt att montera hyllor, glasinsatser och belysningselement i den. Dessutom kan ljudabsorberande isolerande material lätt passa mellan lagren av gips, vilket i ett fack ger nästan samma effekt som en kapitalpartition, men det kommer att kosta dig lite mindre och kommer inte att orsaka så mycket besvär. Men den största nackdelen med ovanstående metoder är den önskvärda närvaron av två eller flera fönster i rummet. Annars kommer inte naturligt ljus att räcka och du måste tänka på alternativ med artificiell belysning..

fjorton

fjorton

En glaspartition är mycket mer att föredra i detta avseende. När allt kommer omkring släpper hon in ljuset som kommer in i rummet. Dessutom kan du välja en trevlig matt nyans som ger ditt sovrum intimitet och döljer det från nyfikna ögon. En av huvudprinciperna för att välja ett glasgolv är säkerhet..

5

5

Råd – när du väljer glas rekommenderas det att välja härdat glas som inte bildar vassa fragment.

Glas ser vackert och modernt ut, och i ett annat rum är ljuset ovanligt och mystiskt. Tyg- eller bambuspartitioner kan användas som ett alternativ för zonindelning av ett rum. Men du måste ta hänsyn till rummets allmänna stil och se om de passar in i den övergripande interiören.

Zoning med skiljeväggar

Kapitalavdelningen består i regel av tegel eller block av skumbetong och sandcementmortel.

Zoning med skjutdörrar

Har också all anledning att installera. Valet av dörrmaterial, liksom guider, beror bara på din budget och kommer att kunna tillgodose även de mest blygsamma behoven. Denna metod är lätt att underhålla och installera. Dessutom är glas (matt, glansigt, målat glas) monterat i dörren, vilket kommer att lägga till en ytterligare höjdpunkt för det separerade utrymmet. Men framför sådana dörrar bildas en så kallad dödzon, där det inte kommer att vara möjligt att sätta saker eller möbler. Var noga med att beakta denna aspekt när du planerar ditt rum och väljer zonindelning..

13

13

Bakgrundszonering

6

6

Som grund för att inreda ett rum är denna typ av rumskombination ganska hjälpsam. Med denna zonindelning kommer rummet att delas upp visuellt, men inte faktiskt. Det identifierar tydligt ett arbets- eller fritidsutrymme. Men detta minskar inte fördelarna med denna metod. Bakgrundszonering låter dig skapa en annan stämning och känsla för dina rum. Tapeter skapar en avslappnad och vänlig atmosfär i vardagsrummet och en atmosfär som bidrar till avkoppling i sovrummet.

12

12

Gör en preliminär bedömning av tapeten som du ska limma. Så att de kombineras i färg, prydnad, mönster, stil. Om du inte har sådana färdigheter, ta inte risker, lita inte på dina egna känslor. Dra nytta av färdiga erbjudanden och färgkombinationer. Eller använd valet visuellt i butiken. En erfaren säljare kommer att kunna ge dig råd om att kombinera tapeter, och innan du köper kan du visuellt bedöma deras kompatibilitet.

elva

elva

Visste du att: för ett sovrum, föredra varma färger (beige, brun, vit).

4

4

Dessa är grundläggande färger som finns i många nyanser och låter dig placera accenter där du vill ha dem. Dessa toner kombineras med levande färger (röda, blues, gröna) och deras nyanser för att ge ditt sovrum en unik design som kommer att glädja dig. För vardagsrummet är valet av färg också en viktig uppgift. Eftersom ljusa färger som används som primärfärger sannolikt kommer att orsaka obehag. Det rekommenderas att använda dem som sekundära eller att placera accenter. Denna metod är också fördelaktig ur ekonomisk synvinkel..

Bakgrundszonering

Zoning sovrum-vardagsrum

Podiumzonering

En intressant och mångsidig metod ur en designers synvinkel. Pallen tar upp allt ledigt utrymme vid fönstret. Under den finns en utdragbar säng. Det rekommenderas att använda fullt utdragbara guider, eftersom de tål mer vikt, praktiskt taget inte har något sidospel, blockering av glidelementet är uteslutet, de är som regel utrustade med stängare från ett avstånd på 3-5 centimeter och är praktiskt taget tyst.

tio

tio

De har ett ganska högt marknadsvärde, men de representerar en mycket högre komfortnivå än rullar. Det resulterande podiet kommer enkelt att rymma en arbetsplats (stol, datorbord), en trädgård eller till och med ett barnområde, om du sätter staket runt podiets kanter. Mest troligt måste du lösa problemet med att placera ytterligare värmeradiatorer, eftersom de som standard placeras under fönstret.

Podiumzonering

En intressant och mångsidig metod ur en designers synvinkel

Istället för ett efterord

3

3

Som du kan se finns det många zoneringsmetoder. Allt beror på din fantasi. Utrymmet är uppdelat som du vill – möbler, skiljeväggar, gardiner, glas, ljus. Dessutom är utrymmet visuellt uppdelat med golv, tapeter och tak i flera plan..

nio

nio

Det är en bra idé att experimentera med belysning av varierande intensitet, vilket hjälper till att betona de nödvändiga områdena mer detaljerat. Dessutom kan du använda några knep: en garderob – ett fack idag kommer att vara den bästa lösningen på praktiska och estetiska, ett sängbord under TV: n tappar upp utrymmet – använd en vridbar fäste för bättre utsikt från alla punkter i rummet.

åtta

åtta

1

1

Använd möbler utan synliga ben – detta gör att ditt rum kan bli visuellt rymligare, dessutom uteslut inte användningen av transformerbara möbler, detta sparar dig redan dyrbart utrymme. Använd inte skrymmande garderober, men istället för fåtöljer, använd kanske mjuka ottomaner. Uppgiften förenklas om en person bor i lägenheten..

7

7

2

2

Om kombinationen av rummet görs av familjen, med sina egna behov och multitasking för varje person, blir problemet med zonering lite svårare. Det återstår att förbereda en plan i förväg – ett schema för den framtida utformningen av rummet och inte vara rädd för förändringar. Men om du vill få ett sovrum och ett vardagsrum från ett rum, utan att förlora komfort, är det bättre att använda tjänsterna från en professionell designer..

Hall designidéer 16 och 18 kvm. m

Sovrums vardagsrum i ett rum 45 fotoidéer:

Previous Post
Takdesign i en hall är kritisk
Next Post
أشكال وأحجام وميزات اللوحات المعيارية في الداخل