15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiören och designen av sovrummet i stil med minimalism

Ett sovrum är ett rum där en betydande del av livet tillbringas, här slappnar de av och får styrka, och tittar också på tv, läser, äter frukost. Man tror att detta rum ska vara inrett i lugnande färger för att inte distrahera från avkoppling och avkoppling. Förvånande, sovrum, avrättade i minimalismens stil, är ganska förenligt med detta kriterium. Faktum är att i denna stilriktning används inte ljusa färger. Alla nyanser av grått, vitt, mjukt brunt nyanser av naturligt trä motsvarar konceptet minimalism och diskreta färger för resten rummet samtidigt.

19

19

Minimalism i inredningen

Stil innebär avsaknad av detaljer som tynger utrymmet. Minimalism har sitt ursprung i det tjugonde århundradet med nya material och byggteknik. Sedan ersatte interiören fylld med ledigt utrymme den pompösa designen med riklig inredning. Människor började värdera bekvämlighet och funktionalitet, eftersom palatslyx var ett överskott..

Minimalism i inredningen

Stil innebär avsaknad av detaljer som tynger utrymmet..

Huvuddragen i stilriktningen minimalism:

 • Minsta tillbehör, inbyggda möbler med slutna hyllor
 • Använda speciella tekniker för att visuellt förstora utrymmet
 • Ljusa färger i dekoration av väggar och möbelfasader
 • Zoning in i funktionella områden
 • Överflöd av naturmaterial och glasytor

  arton

  arton

Distraherande detaljer och ljusa färger är inte välkomna i minimalistiska mönster. Inredaren står inför en svår uppgift – att göra designen av sovrummet både sofistikerad och samtidigt lakonisk. För att skapa en fantastisk inredning med ett par lätta inslag måste du ha god smak och tillräcklig erfarenhet..

Det är intressant. Minimalismstilen bildades inte från grunden. Han absorberade de bästa funktionerna i praktisk funktionalism och avantgarde-konstruktivism.

17

17

Golvdekoration

I en minimalistisk design spelar valet av golv en avgörande roll. Golvet är inte bara en plan yta. Det kan vara ljust, neutralt eller till och med dela utrymmet i flera zoner. Du kan använda alla möjliga material för att implementera dina egna designidéer. Numera imiterar laminat och andra konstgjorda material strukturen i trä så skickligt att det är svårt för en expert att skilja imitationen från originalet. Men ändå är det lämpligt att föredra naturmaterial – traditionell ljusfärgad parkettbräda.

Golvdekoration

Nu efterliknar laminat och andra konstgjorda material strukturen i trä så skickligt att det är svårt för en expert att skilja imitationen från originalet.

Mörkt träparkett fungerar inte. För att upprätthålla en känsla av lätthet i interiören är det bättre att lägga vit matta på golvet. Detta material är bra för en pausrum och är ett nöje att gå på. Det är också tillåtet att använda golvmattor, som måste motsvara den allmänna stilen. Var uppmärksam på produkter med lång hög utan mönster. Mattor med mönster i det här fallet blir för ljusa..

16

16

Väggar i ett minimalistiskt sovrum – från gips och foder till tapeter

Väggdekoration ska ge intryck av obegränsat utrymme. Ljus som kommer från fönster ska reflektera från ljusa ytor. Det klassiska alternativet är att måla väggarna med vit vattenbaserad färg. Texturerat gips kan appliceras för att vitalisera rummet. Efter att ha valt ett bra alternativ kan du skapa ett sovrum som liknar en fabriksverkstad eller en modern herrgård gjord av glas och betong..

15

15

Minimalism är en symbios av de senaste designtrenderna. Trenden de senaste åren är hållbar design av naturmaterial. Moderiktiga högteknologiska möbler kommer effektivt att kontrastera med väggar klädda med plåt eller imitation av en obehandlad bräda.

Väggar i ett minimalistiskt sovrum - från gips och foder till tapeter

Svart och vit minimalism i sovrummet

Designers har öppnat många möjligheter att använda tapeter. Täta produkter kan imitera tegel eller gips, och mönstrade alternativ är lämpliga för att markera enskilda områden. Naturligtvis dikterar minimalistisk dekoration sina egna regler – det är bättre att vägra flerfärgade blommotryck genom att välja ett strikt geometriskt mönster. Det bästa placeringsalternativet är en tapetpanel ovanför sänggaveln, med betoning på sittgruppen.

fjorton

fjorton

Urval av möbler

Ett av de mest spännande stegen för att skapa ett snyggt sovrumslook är valet av möbler. Minimalistiska möbler är alltid en strikt rektangulär form, utan avrundning. Ryggarna på soffor och sängar är hårda eller klädda i tyg. Kläder och andra saker ska döljas bakom trånga dörrar. Då blir det ingen känsla av att stapla upp föremål..

13

13

Du kan skapa effekten av ett tomt rum genom att installera en skjutbar garderob, vars dörrar är osynliga mot väggens bakgrund. Möbelfasadens ursprungliga design kan radikalt förändra interiören. Dörrar är gjorda av följande material:

 • Silat glas
 • Trä
 • Plast
 • Laminat, MDF eller spånskiva

Urval av möbler

Minimalistiska möbler är alltid en strikt rektangulär form, utan avrundning

I sovrummet kan garderoben bytas ut eller kompletteras med modulära möbler. Skåpen med en strikt geometrisk form och ovanlig konfiguration, som består av separata sektioner, liknar konstföremål från början av 1900 -talet. De matchar perfekt den minimalistiska stilen..

12

12

Råd. För att visuellt öka utrymmet, placera en stor spegel på en av väggarna..

Armaturer på väggar och tak

Belysning är ramen för ett minimalt sovrum. Armaturer simulerar ett rum, fyller rummet med ljus och utökar utrymmet. Kristallkronor och stora lampor kommer att lägga till dissonans. Ljuset ska se naturligt ut, som om du är i ett solbelyst rum. Samtidigt måste konstgjorda ljuskällor vara korrekt placerade och gömda inuti takkonstruktioner eller avsatser..

elva

elva

Råd. En av trenderna som liknar minimalism är industriell eller fabriksstil. Du kan diversifiera den lakoniska interiören med industriella lysrör eller lampor på långa sladdar..

tio

tio

Placera några vägglampor och taklampor. Rummet ska vara jämnt upplyst. Du kan också använda ett intressant designtrick. I stället för en bild, häng på väggen en ljuspanel med duralight tejp eller neonbelysning.

Armaturer på väggar och tak

Lägg några lampor på väggarna och lampor i taket

Det är bekvämt att använda transformator golvlampor för läsning. Armaturen på fästet böjer sig i alla riktningar och belyser önskat område. Plafondet är tillverkat av metall, så det går inte sönder.

Väggdekorationer

nio

nio

Eftersom interiören praktiskt taget inte har några onödiga detaljer och överdriven semantisk belastning kommer målningar, tryck, gravyrer etc. att se bra ut. Men när du väljer målningar måste du fokusera på stilenhet..

Klassiska landskap, stilleben eller porträtt fungerar inte. Bättre svartvitt grafik, alla möjliga abstrakta målningar, kompositioner sammansatta av bokstäver, bilder av samma typ. Svartvita foton kommer också att se ekologiska ut.

Väggdekorationer

Svartvita foton kommer också att se ekologiska ut

Gardiner och persienner för fönster

Enhetens stil sträcker sig också till saker som hagelstenar och gardiner. I modetidningar för designers sticker minimalistiska hus alltid ut på grund av de stora fönstren. I en typisk lägenhet är fönstren mycket mindre, och i sovrummet kommer du förmodligen att vilja gömma dig för nyfikna ögon. För att förhindra att rummet verkar mörkt, välj gardiner i ljusa nyanser eller ljusa genomskinliga hagelstenar..

åtta

åtta

Gardiner av ogenomskinliga tyger med linne ser bra ut. De har vanligtvis en tråkig gråaktig färg, elektrifierar inte och är i harmoni med minimalistiska saker..

1

1

Råd. Du kan skapa illusionen av öppet utrymme genom att installera ett falskt fönster. Designen är en dekorativ panel i form av en bakgrundsbelyst fönsterram.

åtta

åtta

Ett oumbärligt attribut för många minimalistiska interiörer är persienner av metall eller plast. Om gardiner är mer din grej, välj lätta tyger. Undvik draperier, tofsar och andra element i palatsstilen.

Gardiner och persienner för fönster

För att förhindra att rummet verkar mörkt, välj gardiner i ljusa nyanser eller ljusa genomskinliga hagelstenar..

Sängkläder som designelement

2

2

Naturliga bomullstyger med ett linneinnehåll i gråaktiga, vita och beige färger är idealiska för att skapa bilden av ett minimalistiskt sovrum. Ofta i sovrummet är sängen inte täckt med en filt. Men när sängkläderna slås ur den övergripande designen ser interiören slarvig ut. Det enklaste sättet att få ett sovutrymme i ett rum är att plocka upp ett vitt påslakan. För dekoration kan du använda dekorativa kuddar med mörkare örngott. Men det ska inte vara för många kuddar. Det är lämpligt att undvika dekor med rosetter, volanger och broderier..

6

6

Råd. Sängen kommer att kompletteras med en bänk eller en mjuk ottoman. Välj högteknologiska modeller.

3

3

Tillbehör – höjdpunkten i rummet

Dekorativa element ger en mysig atmosfär i rummet. Ett minimalistiskt sovrum kommer att vara en bra bakgrund för dina samlingar av figurer, målningar, plyschleksaker och andra söta gizmos. Men om du bestämmer dig för att strikt följa stilen, överväldiga inte rummet med dekorationer..

5

5

Sovrummet, som är utformat i en lakonisk stil, saknar ljusa färger som irriterar nervsystemet. Men färgkontraster behövs fortfarande. Därför kompletteras huvudfärgen vanligtvis med en annan ljusare nyans. Den klassiska kombinationen för minimalism är vitt och svart. Mot bakgrund av neutrala vita väggar sticker ett svart sängbord och flera mörka hyllor med souvenirer positivt ut. En känsla av djup i rymden kommer att skapas.

Tillbehör - höjdpunkten i rummet

Sovrummet, designat i en lakonisk stil, saknar ljusa färger som irriterar nervsystemet.

Minimalistiska sovrum domineras vanligtvis av neutrala eller svala färger. Men i det norra klimatet, under den kalla årstiden, vill du så gärna ha varma färger. Därför kan vit färg spädas med färg och få en trevlig pastellskugga. Gulaktiga väggar verkar inte kalla och dystra. För inredning i varma färger, välj ljusbruna möbler. Det kommer att kontrastera positivt med snövit textil..

4

4

En öppen spis kommer att göra alla rum mysiga och lägga till charm i det. Även i ett litet sovrum finns det en plats för en liten eldstad. Välj högteknologiska eller minimalistiska mönster med rena linjer.

Minimalism i det inre av sovrummet

45 foton på minimalistiska sovrumsidéer:

Previous Post
För- och nackdelar med sträcktak för vardagsrummet med fotoexempel
Next Post
ميزات التصميم الداخلي على طراز الشاليه