15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Fördelar med att använda fototapeter i sovrummet ovanför sängen med ett foto

För många är ett sovrum inte bara en viloplats, utan också ett rum där du kan gå i pension, vara ensam med dina tankar. Ett sätt att göra ett utrymme speciellt är att plocka upp en tapet med en ljus bild i sovrummet ovanför sängen genom att titta på foton med designidéer. Bakgrund hjälper till att visa fantasi i utformningen av detta rum, för att ge det individuella funktioner

Det är intressant. Den första tapeten dök upp i Kina. De första prototyperna av modern fototapet, ritade av kinesiska konstnärer på rispapper, går tillbaka till andra århundradet f.Kr. Konsten att skapa dukar för väggdekoration som utvecklats i Europa. Mode för fotomuraler dök upp på sextiotalet av nittonhundratalet..

Fördelar med att använda fototapeter i sovrummet

Det positiva är uppenbart. Fototapeter kräver inte mycket utrymme, deras yta är vanligtvis mindre än en vägg i rummet. Det tar inte lång tid att limma, och du behöver inte använda en stege. Och om du tröttnar på färgerna kan du alltid hålla fast dem igen på några timmar. Och nu är det nya utseendet på rummet klart.

Andra positiva punkter:

  • Dukarnas sammansättning innehåller miljövänliga material
  • Olika applikationsunderlag – papper, vinyl, fiberduk, glas – kan bäst passa din design
  • Vissa produkter har en speciell beläggning som motstår nötning och gör att de kan tvättas

Fördelar med att använda fototapeter i sovrummet ovanför sängen med ett foto

Sovrum med växtbaserade motiv och dagg

Förutom papperstapeter finns det några tryckta på glas, vanligtvis härdat. Deras livslängd är lång. Många typer av fototapeter produceras också för dekoration av möbler, hushållsapparater och till och med dörrar. De kan också dölja dörren som en glasdörr eller få ett vanligt sängbord att se ut som antikviteter..

Hur man väljer storlek och föremål för tapeten

Bildens stil och skala ska överensstämma med resten av rummet. Ett fotografi av skyskrapor som lyser med ljus i natten passar knappast en klassisk inredning. Allt bör underordnas en enda plan. Men det finns tomter som är mer eller mindre universella. Det här är fotografier av blommor eller natur, till exempel en grön äng med träd i bakgrunden eller en park.

Om rummet domineras av horisontella linjer är det bättre att välja samma format för fototapeter. I allmänhet anses det horisontella formatet vara mer lämpligt för rum där vila och avkoppling behövs..

Råd. Du kan köpa tapeter på lysdioder, bilden på dem kan ändras på din begäran. Detta är en dyr men ovanlig och effektiv lösning..

Hur man väljer storlek och föremål för tapeten

Snyggt sovrum med blommotiv

Färgspektrum

I sovrummet somnar vi inte bara, utan vaknar också. Helst ska interiören vara sådan att på kvällen skulle du vilja somna, och på morgonen var det lätt att vakna och gå upp på gott humör. Kalla nyanser, det vill säga blå och grönaktiga nyanser, anses lugnande och varma färger är uppfriskande. Men det är bättre att försöka behålla den gyllene medelvägen. Många nyanser av grönt är perfekta för sovrummet. Det här är de färger som ofta visas på fototapeter med landskap..

Olämpligt för sovrummet och fototapeter för henne anses med rätta:

  • Brunröd är en tung, dyster färg.
  • Smaragdgrön – ser för kall och obekväm ut
  • Malakit – ser lite tung ut, den är långt ifrån kombinerad med alla färger

Tapeter med landskap

Lugna landskap används vanligtvis för att skapa en lugn atmosfär. Ängar, trädgårdar, gryning i bergen, havet – dessa tapeter är ofta placerade bakom sängens huvud. Om du gillar stadsbilden finns det många tapeter att välja mellan med en lite suddig stadsbild. De är inte för kontrasterande, så de ser bra ut i sovrummet. Placeras vanligtvis på väggen där sängens huvud är.

Råd. Landskap med intensiv kyla, stormigt hav eller snötäckta utrymmen lämnas bäst för andra rum. För kalla färger kan vara deprimerande.

Tapeter med landskap

Sovrum med fotomural av parken

Makrofotografering på tapeter – från gigantiska blommor till fjärilar i mänsklig storlek

Jätteblommor på en panel i en pretentiös gammal stil eller ett foto av en sortros med daggdroppar på bladen – möjligheterna för makrofotografering är enorma. Damer väljer oftast tapeter med blommor till sovrummet. Det kan vara både realistiskt och mer abstrakt..

En av typerna av sådana scener är en slow-motion och förstorad bild av något i rörelse. Till exempel faller en droppe i vatten, på vars ytor cirklar visas. Endast droppstorleken är tiotals gånger större än den verkliga.

Men oftast används makrofotografering i fototapeter för att skapa bilder av blommor av alla slag. Blomställningens kronblad är ofta synliga i minsta detalj. Och med fotografering av hög kvalitet kommer även en blommande maskros att vara intressant och fantastisk. För att skapa sådana tapeter inspireras designers inte bara av välkända rosor, utan även av tulpaner, krysantemum, gerbera, lila, lotus, nymphea.

Makrofotografering på tapeter - från gigantiska blommor till fjärilar i mänsklig storlek

Jätteblommor

Stjärnbeströdd himmel

Du kan lägga upp ett foto taget med kraftiga teleskop eller en gammal karta över stjärnhimlen på väggen. Synen på avlägsna galaxer, supernovor, nebulosor och pulsarer hjälper dig att stiga över dagliga problem och glömma bort dem ett tag. Plus ett lugnt färgschema med en övervägande av mjukt blått kommer att bidra till avkoppling.

Fortfarande liv

Denna genre involverar bilden av kompositioner från olika objekt, naturens gåvor, produkter. Stilleben -målningar anses traditionellt vara lämpliga för köket, men om du blir kreativ finns det plats i sovrummet för gamla och moderna scener med vaser och blommor.Du kan välja väggmålningar med reproduktioner av gamla mästare för en antik atmosfär. Om du väljer kopior av verk av konstnärer från 1900-talet kommer de att kombineras med en eklektisk eller till och med högteknologisk sovrumsinredning..

Imitation av en fresker på fototapeter

Dämpade och mjuka nyanser som påminner om en fresko, liksom lugna pastellfärger ser bäst ut i sovrummet. Söta fundersamma änglar bakom sänggaveln eller antika ämnen kommer att dekorera rummet, lägga till charmen med den italienska renässansen.

Imitation av en fresker på fototapeter

Imitation av en fresko i sovrummet ovanför sängen

Du kan beställa tapeter med reproduktion av fresker av världsberömda mästare. Sidenliknande gardiner, trägolv, mönstrad matta, lampa med kristallelement kompletterar bilden av en italiensk palazzo.

Fototapeter med lysdioder

Denna typ av material för väggdekoration består inte bara av själva beläggningen, utan innehåller också länkarna till den elektriska kretsen. LED -tapeten inkluderar LED -baksidan och själva väggbeklädnaden. Tapeter i vinyl kan också innehålla strass. Denna typ av väggdekor är mycket dyr. Priset börjar från trettiotusen rubel per kvadratmeter.

I vissa typer av sådana tapeter kan belysningen förändras och därmed rummets färgschema. Om rummet har en övervägande ljus neutral bakgrund kan det målas i olika färger. Men innan du bestämmer dig för att köpa denna typ av väggdekor, är det bättre att tänka på om det är så nödvändigt och om det kommer att motsvara den allmänna idén.

Fototapeter med lysdioder

LED -tapeter i ett litet sovrum

Fototapeter i barnrummet

När du dekorerar ett barns sängkammare används glada och glada motiv. Dessa kan vara seriefigurer i en standard- eller 3D -version. Väggbeklädnaden visar björnar, kaniner, prinsessor, bilar och andra ämnen. Det viktigaste är att gilla bilden och inte ha alltför varierade färger. För att skapa en speciell lösning kan du beställa specialdesignade fototapeter.

Optiska rumskontrolllösningar

Med brist på fönster och naturligt ljus kan en originallösning implementeras. Till exempel, placera en väggmålning som visar ett öppet fönster mot trädgården, inramat av gardiner och gesim på sidorna. Om belysningen är organiserad korrekt verkar det som om det är en vy bakom ett öppet fönster..

För fans av stadslandskapet kan ett liknande alternativ erbjudas, bara med utsikt över nattstaden utanför fönstret, gnistrande med nattljus. Oavsett om det är Manhattan eller Paris, spelar det ingen roll vad. Det viktigaste är att metropolens energi finns i rummet..

Optiska rumskontrolllösningar

Metropolens energi fanns i rummet.

Om rummet har utsikt över den sida där solens strålar inte faller och belysningen är blåaktig, kommer ett foto av heta länder att rätta till situationen. Utsikten över en solnedgång i öknen kommer aldrig att få rummet att känna sig kallt.

Det händer, och vice versa, solens strålar från öster faller in i sovrummet och väcker invånarna och låter dem inte sova. Förutom tjocka gardiner kan du sedan limma tapeter med ett landskap, som visar ett landskap med diffust ljus eller regnigt väder.

Svartvita lösningar för dem som gillar att experimentera

Nu är trenden svartvitt fotopapper eller något nära det. Ett sådant sovrum kommer att sticka ut bland andra med en icke-standard design. Här kan du placera en bild av retrobilar, en gammal park med lyktor, ett landskap, ett foto av en kändis. Det viktigaste är färgschemat. Endast svart, vitt och deras nyanser.

Svartvita lösningar för dem som gillar att experimentera

Svartvitt stad tapeter

Detta alternativ ser fördelaktigt ut om väggarna är vita eller mjölkiga. Med mörka väggar blir det här alternativet tungt. Det är bättre att hålla sådana tapeter bakom sängen. I detta fall tröttnar de inte ögonen. Ändå måste du vara försiktig med svart..

Kompetent val av fototapeter – skapar en komplett bild av sovrummet

När du väljer, styrs av det allmänna stilbeslutet. Om rummet har ljusa eller designermöbler, distrahera inte uppmärksamheten från det. Då är det bättre att välja mjuk, pastell, lugn tapet.

Om det grundläggande färgschemat är begränsat, placera tapeter med ett ljust landskap eller avbildning av blommor i palatsstil. På vintern kanske du vill ha värme, använd ett foto av landskapet på en sommarsolig dag med grönt gräs och solens strålar. På sommaren, i värmen, för att känna kyla, är en fotografisk bild av ett vattenfall eller till och med snöiga vidder i bergen användbar.

Råd. Det är inte svårt att beställa tapeter med din egen design. I det här fallet får du en fototapet med en unik design..

Tapeter till sovrummet

49 foton med fototapetidéer ovanför sängen:

Previous Post
Vi skapar en modern vardagsrumsinredning
Next Post
فكرة رائعة للتجديد – جص زخرفي في الحمام