15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Regler för design och val av design för ett smalt sovrum

Är du den stolta ägaren till ett smalt sovrum? Då har du tur. Vår artikel kommer att berätta i detalj hur man korrekt designar ett smalt sovrum.

Interiör i ett smalt sovrum i vitt

Om du närmar dig saken kompetent, kommer ett mysigt och bekvämt sovrum att dyka upp från ett smalt rum.

Exakt en tredjedel av invånarna i vårt land står inför problemet med att planera det inre arrangemanget av ett litet rum. Detta beror på att byggnader i flera våningar tidigt byggdes. Paneler och Chrusjtjov restes enligt det accepterade projektet. Samtidigt var ett smalt sovrum ett integrerat attribut. Moderna trender inom möbeldesign har gjort sina egna justeringar. Nu produceras sängarna rymliga, rymliga – med ett ord, tar mycket plats. Och detta påverkar oundvikligen det användbara utrymmet i rummet, särskilt för ett smalt rum. För att lösa detta problem måste du förstå de grundläggande metoderna för designplanering av lokaler..

Funktioner för att ordna ett smalt sovrum

Det begränsade utrymmet i rummet tillåter inte att fullt ut rymma alla element i inredningen, utan att skapa olägenheter. Denna faktor gäller särskilt för sängen. På grund av dess skrymmande förlorar ett smalt rum sin funktionalitet.

Skandinaviskt vitt sovrum

Överflödet av ljusa nyanser bidrar till den visuella expansionen av rummet

Speglad garderob i ett smalt sovrum

Speglar förvandlar utrymmet visuellt

För att förbättra detta fenomen delar erfarna designers några tips för planering, inredning av ett smalt rum:

 1. För att spara utrymme är det bättre att välja multifunktionella möbler. Skjutbara garderober, fällbara soffor, nischer och andra dolda strukturer hittar användbar användning här..
 2. Färgschemat bör ägnas särskild uppmärksamhet. Olika nyanser skapar olika visuella effekter. Den dominerande färgen här ska vara ljus, ljus eller mjuk. Accentuering av mörka färger fungerar också, men de bör vara måttligt..
 3. Efterbehandlingsmaterial hjälper till att öka interiören i ett smalt sovrum. Glansiga ytor, organiskt glas i olika delar av rummet kommer att dölja bristen på bostadsyta.
 4. Välj framgångsrika inredningsstilar. Till exempel är “Minimalism” perfekt för ett litet rum..
 5. Frånvaron av ett stort antal dekorativa element kommer att ha en fördelaktig effekt på det “begränsade” utrymmet.
 6. Användningen av stora teckningar, uttryckta med tapeter, dekorativa element (målningar, fotokollage) eller andra föremål i rummet kommer att visuellt utöka utrymmet.

Svart accentvägg i ett smalt sovrum

Kontrasterande kombinationer av väggdekoration och möbler ökar visuellt utrymmet i rummet

Överkast med ränder på sängen i ett smalt sovrum

Ett randigt överkast kommer att göra rummet bredare

De smala väggarna i rummet “pressar” på mänsklig uppfattning. Därför måste de målas med flerfärgade färger. Här styrs de av följande princip: ju kortare väggen, desto ljusare ska den vara, och omvänt, om väggen är för lång, målas den med en ljusare nyans.

Naturligt ljus spelar en stor roll. Tänk på denna faktor. Rummets layout är ordnad så att solens strålar fritt faller in i alla hörn av rummet.

Smalt rum med takbelysning med LED -remsor

Dold belysning kan med fördel betona rummets proportioner.

Elektrisk belysning kan komplettera bristen på naturligt ljus. Detta gäller särskilt för rum med fönster mot norr. Solen kommer sällan in här. Det är också möjligt att din låga Chrusjtjov skuggas av en ny höghus. Ett väl upplyst smalt sovrum, tillsammans med blanka ytor och glas, kommer att ta formen av ett rymligt torg.

För särskilt långa rum finns det en zonindelning. Om du behöver plats för att studera eller arbeta kan det stängas av från sovplatsen. Föredra transparenta partitioner samt öppna hyllor. Döva konstruktioner är olämpliga. De kommer att skugga området i rummet kvar utan ett fönster..

Zonera ett sovrum med ett ställ

Öppna hyllor kommer att lämna rummet så ljust

Takhöjden spelar en viktig roll. Om denna indikator börjar från 2,5 meter har detta en gynnsam effekt på rummets funktionalitet. Om du inte är höjdrädd kan du bygga en säng i andra våningen. Det återstående utrymmet under en sådan struktur är perfekt för att placera ett skrivbord, bokhyllor, linneskåp eller en viloplats..

Montering av sängen

I ett litet rum ägnas särskild uppmärksamhet åt sängens läge. Det finns tre boendealternativ:

 • längs en lång vägg;
 • över en lång vägg;
 • i slutet av rummet vid fönstret.

Valet beror på de ytterligare artiklar som du planerar att installera. Till exempel, när du placerar ett arbetsområde, måste sängen placeras nära väggen. Detta beror på att skrivbordet behöver naturligt ljus..

Smalt sovrum med dubbelsäng

Säng längs rummet

Om en person bor i rummet är sängen bäst placerad längs väggen. Det är inte brett, så den återstående passagen kommer inte att vara obekväm. En dubbelsäng är så svår att installera. Det är bäst att utrusta den nära ett fönster. Om längden tillåter flyttas kajen något bort från fönstret så att det blir ett gap där. Det behövs för nattduksbordet.

Det finns också ett alternativ att ordna en säng med sänggavel till fönstret. I detta fall bör det också finnas en lucka där. Ett skrivbord med en dator passar perfekt här. Och så att ljuset inte stör vila, lägg en skärm eller en liten struktur med öppna hyllor. Här kan du ordna dekorativa element i inredningen eller lägga böcker.

Grå inbyggda garderober i ett smalt sovrum

Beroende på sovrummets bredd kan sängen stå antingen tvärs över eller längs rummet

Kombinerade gardiner i ett smalt sovrum

För att sängen ska vara bekvämt gjord måste bredden på passagen vara minst en halv meter

För finsmakare av stort ledigt utrymme är den bästa idén att köpa en bäddsoffa. Matchad till designstilen för ett smalt sovrum, kommer en rymlig soffa att lösa två problem på en gång:

 1. Gör att du kan lämna ledigt utrymme.
 2. Kommer att dekorera designen av en modern inredning i ett smalt sovrum.

Dessutom är en dubbelsäng, som är gömd i väggutrymmet, lämplig. Den är bäst placerad i kombination med en garderob i rummet. Denna lösning gör att du kan installera hyllor på sängens nedre del, som kommer att fungera som ett stöd för sängen, och samtidigt bära ett funktionellt syfte när det är vikt..

Smal hopfällbar säng i det inre av sovrummet

Fällbar säng för ett smalt sovrum

Hängande garderober ovanför sängen i ett smalt sovrum

Att placera sängen under väggen är ett sätt att öka passagen

Intressant idé. Hyllorna under sängen är dekorerade med olika dekorativa element (figurer, vaser). För att inredningen ska hålla fästs den på hyllorna. Denna lösning kommer att glädja gästerna och kommer inte att lämna dig likgiltiga..

Den stora spegeln under sängen är mycket effektiv. Förutom att förbättra det övergripande utseendet kommer det visuellt att utöka rummets storlek..

I närvaro av högt i tak kan kajen placeras på andra våningen. Hela strukturen måste göras funktionell. Stegen kombineras, så att du kan gömma kläder och sängkläder inuti. Stödstolpar från botten organiseras av en garderob, skänk eller vanliga hyllor.

Barns sovrumsdesign med ljusgröna väggar

När du installerar den andra nivån i barnrummet måste entresolen vara utrustad med pålitliga räcken

Det finns ett annat idealiskt sätt att hålla kvadratmeter gratis. Konstruktion av pallen. Samtidigt kommer sängen att gömma sig inuti strukturen, och på begäran blir det lätt att fälla ut. En plats för läsning av böcker är organiserad högst upp på podiet. Dessutom är stoppade möbler installerade här, och en TV hängs på väggen. Hälften av rummet förblir gratis.

Barnrum med utdragbara sängar

Ett podium med utdragbara sängar kommer att vara den perfekta lösningen för att ordna ett rum för två barn

Om du vill utföra en zonindelning av rummet, separera rekreationsområdet med skjutdörrar eller en baldakin. En sådan lösning gör att människor kan göra olika saker utan att störa varandra..

Tak

Om det finns behov av zonindelning, reflektera detta i taket. När du väljer ett efterbehandlingsmaterial väljer du olika alternativ. När sängen placeras mot en lång vägg monteras en del av sovrumstaket, till exempel med träpanel. Resten av området är tillverkat med ett enfärgat material, skarpt kontrasterande. Sträcktak är en bra idé. Om du är en motståndare till oorganiskt efterbehandlingsmaterial – vanligt gips, målat i vitt, är perfekt.

Slät vitt tak i ett smalt sovrum

Det är bättre att göra taket i ett rum i modern stil jämnt och smidigt, utan några speciella designerdekorationer.

Volymetrisk tapet i ett smalt sovrum

I en klassisk inredning kan taket dekoreras med fototapeter

Minimalism

“Minimalism” är perfekt för att dekorera designen av ett smalt långt sovrum. Style tvingar sin ägare att utrusta rummet med det mest nödvändiga. Färgerna är ljusa, vita. En kort vägg är målad med en utmärkt nyans. Blå, gul (sand), citron, olivolja kommer att göra. Gamma väljs bleknat (viktigt). Detta arrangemang kommer visuellt att förlänga den korta delen av sovrummet..

Långa öppna hyllor på väggen i ett smalt sovrum

Minimalismens huvudregel är enkelhet och koncis i alla detaljer.

Stort fönster mot golvet i det vita sovrummet

Rummet måste fyllas med naturligt ljus så mycket som möjligt.

Golvet är vitt laminat. Var noga med att köpa den blank, lackerad. Den matta konsistensen kommer att “stjäla” kvadratmeter. Glans ökar storleken.

Möbelfronter, bordslock är också ljusa. En skjutdörr i rummet, eller en liten byrå, kommer framgångsrikt att fungera som en accent. Nyanser av sådana element kommer att passa i svart, ljusrött, ljusgrönt.

Liten bordslampa i sovrumsinredningen

Dekorering bör hållas till ett minimum, men accentdetaljer bör vara värda.

Gift sovrum i ett trångt utrymme

Original sänglampor ser bra ut

Platsen för TV: n kan ge en funktionell komponent till utrymmet. Lägg den på ett stativ gjord av ett sängbord. Det finns skåp och hyllor ovanför TV: n..

Var uppmärksam på hörnet av rummet. Att installera vägghyllor här är en bra idé. Hörnutrymmet används vanligtvis inte på något sätt. Att ordna hyllor i hörnet frigör ytterligare kvadratmeter.

japansk stil

Designen av ett smalt sovrum i japansk stil kommer att skapa en gynnsam atmosfär, lugn för avkoppling efter en arbetsdag. Strikta, tydliga rektangulära former, kompletterade med lugna toner i interiören, passar perfekt in i layouten på ett Khrusjtsjov eller panelhus. Växter är välkomna.

Interiör i ett smalt sovrum i japansk stil

Japansk stil kännetecknas av enkelhet, naturmaterial och komfort

Den japanska stilen är perfekt för zonindelning av ett rum. Var noga med att använda sovrums skjutdörrar och garderober i Shoji -stil. De kännetecknas av vita textilier istället för glas. Det är möjligt att avgränsa utrymmet med hjälp av sådana element. Använd också hyllöppningen vid zonindelning. Till exempel är arbetsutrymmet inhägnat från sovplatsen med en sådan struktur..

Använd “grumligt” vitt glas istället för textilier. Dess element är placerade överallt. Väggar, tak, dekorativa element – Shoji -bitar passar överallt.

Hängande stol i det japanska sovrummet

För att dela rummet, använd lätta partitioner gjorda av en träram med sträckt papper

Sängen ligger tvärs över sovrummet, mot en lång vägg. En tv är installerad mittemot. För att göra detta är det intressant att organisera en nisch och sätta spotbelysning ovanpå kanten. Placera sängens huvud i en nisch med lampor. Täck nischens bakvägg med tapeter, till exempel ett mönster av ett blommande sakuraträd.

Dekorera fönsteröppningen med bambusrör persienner. Stora krukor, planterade med dekorativ bambu eller ett träd som liknar sakura är välkomna.

Skjutbara japanska gardiner på det smala sovrumsfönstret

Japanska tyggardiner kommer att lägga till mys i sovrummet.

Golvet är tillverkat i komposit. Vid kanten av väggen är omkretsen markerad med ljusbrun. Den centrala delen kan arrangeras i en ljus, vit nyans. Placera accenter. Den ljusa delen av golvet är dekorerad med svarta japanska tecken. Efterbehandlingsmaterial för en sådan inre lösning, matta väljs. Men linoleum är också lämpligt..

Organisera en pallplats, på vilken du organiskt kan placera ett soffbord. Istället för stolar, köp mjuka kuddar för det, eller till och med lägga mattor. Så mediterade den gamla samurai.

Ljust sovrum med en madrass på golvet

Alternativ för ett sovrum utan säng – madrassen ligger bara på tunna mattor

Tapeter med mönster fungerar som en dekorativ finish. Målningar som visar röda blommor på en vit bakgrund kompletterar designen perfekt. Sängborden ska vara av trä, svart. Ovanpå dem installeras lyktor, karakteristiska för den japanska inredningen..

Förutom tapeter är väggarna färdiga med texturerat gips. Reliefbilderna av städer, dalar och vilda djur i Japan ser vackra ut. Organisera denna design precis vid sängens huvud. Använd en nisch. Dessutom belyses denna design från båda sidor av riktade ljuskällor..

Fototapet dekoration i ett smalt sovrum

På accentväggen är fotomuraler med japanska motiv lämpliga

Taket måste vara två-nivå. Traditionellt toppas omkretsen med strålkastare. Den centrala delen är dekorerad med platta lampor, inneslutna av ogenomskinligt vitt glas.

Video: Renovering i ett smalt sovrum i stil med minimalism

Foto: design av ett smalt sovrum

Smalt barnrum med våningssäng Vit säng i ett smalt sovrum för en flicka Träparkett i det långsträckta sovrummet Design av ett litet sovrum med en säng vid fönstret Nischer med belysning ovanför sängens huvud Dekorativ belysning i ett modernt sovrum Spegelvägg i sovrummet med en vit säng Glidande skiljevägg med frostat glas Sovrum med balkong Ljust sovrum i klassisk stil Toiletbord i klassisk stil i sovrummet Interiör i ett mörkt sovrum för en ung man Svart TV på en vit vägg Träklädsel i vinden sovrum Svart ljuskrona på trätaket Dekorera accentväggen i sovrummet med en spegel Fototapeter med geometriska mönster på sovrumsväggen Arbetsplats i sovrummet hos en tonåring Grå papperstapet ovanför sängen Ljust sovrum med blommig tapet Bruna gardiner på det smala sovrumsfönstret Inbyggda hyllor ovanför smal säng Skrivbord framför sovrumsfönstret Vitt sovrum med fönster i slutet Blå tapeter i det inre av sovrummet Papper tapeter med växt tryck Dekorativa kuddar på en vit säng Kristallkrona på ett plant tak Design av ett smalt sovrum i stil med minimalism Grå textil i designen av sovrummet Skifferbräda över sängens huvud Långt sovrum i ljusa färger Träram över grå säng Sovrumsdekoration i brunt Sovrumszonering med gardiner Romersk persienn på sovrumsfönstret Skjutdörrar i ett smalt sovrum Smal säng med sänggavel i smidesjärn Grå stoppad sänggavel Ljust laminat på golvet i ett långt rum Modulär målning på en mörk vägg Smal inbyggd bokhylla Nisch för sängens huvud i sovrummet i ett privat hus Litet sovrum för unga par Spegelvägg ovanför den smala sängen Två smala speglar på sovrumsväggen Svart överkast på sängen på vinden Rottingstol på en färgglad matta Vitt sovrum i ett lanthus

Previous Post
Moderna inredningsidéer för vardagsrummet i gamla Chrusjtjov
Next Post
ميزات طباخ التعريفي: الطاقة ، استهلاك الكهرباء