15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sovrumsdesign i lägenheten: varianter av designlösningar

Sovrummet är den mest intima platsen där alla tänker överge vardagens oro och njuta av söta drömmar. På ett eller annat sätt tillbringar människor minst en tredjedel av sina liv i sitt personliga avkopplingsutrymme, och utformningen av ett sovrum i en lägenhet påverkar humör och välbefinnande. Därför måste ett utrymme för integritet vara smakfullt inrett, från gardiner till belysning. När du väljer stilen i sovrummet behöver du inte skynda dig för att ärva modetrender. 

sovrumsdesign i lägenheten

I det ska det först och främst vara bekvämt och mysigt, och alla har sina egna idéer om detta..

Design av kvinnor, herrar och barns sovrum

Varje sovrum återspeglar ägarnas livsstil, ålder och grundläggande preferenser. Möbler, textilier och tillbehör berättar omedelbart vem rummet tillhör..

sovrum i lägenheten

När vi utrustar ett sovrum, förväntar vi oss att få ett bekvämt och mysigt rum där du kan glömma alla problem och slappna av helt..

De kan konventionellt klassificeras enligt följande.

 1. Ensam kvinnas sovrum.
 2. Äktenskapliga kammare.
 3. Äldre mans sängkammare.
 4. Boudoir “sekulär lejoninna”.
 5. Viloplats för en ensam man, kombinerat med ett kontor.  
 6. Litet “prinsessorum”.
 7. Interiör i ett sovrum i en lägenhet för en pojke eller flicka.
 8. Rum för två tonåringar.

lyxig sovrumsdesign

Sovrummet är den lugnaste platsen i lägenheten, där vi tillbringar en tredjedel av vår tid.

Varje alternativ har sina egna detaljer och känns igen. Håller med, en cyklist kommer aldrig att välja en rosa eller lila färg på väggarna. Och en glamorös ung dam kommer troligen att vända sig till designern och beställa en inredning i en fuchsia -nyans, även om det är för ljust för ett vilrum..

Varje sovrumsinredning i ett lanthus kommer att skilja sig från versionen av ett litet rum i “Chrusjtjov”, om bara på grund av layouten, berövad kvadratmeter.

vacker sovrumsdesign

Den nuvarande inredningen i sovrummet förutsätter ett mysigt och rymligt rum som främjar avkoppling och föryngring..

För en tonårsflicka kan du skapa ett sovrum i rosa nyanser i stil med ett Barbie dockhus. Det kan se väldigt roligt eller barnsligt bedårande ut, speciellt en utställning av dockor i kläder som sys och stickas med egna händer.. 

sovrum i rosa

Men tänk på om det är värt kostnaden, om flickan om ett par år växer upp, tar examen från skolan och hennes intressen förändras radikalt.

Den kreativa inredningen i en ung mans sovrum i ett lanthus kan kombinera flera funktioner. Detta är inte bara ett personligt utrymme, utan också ett vardagsrum för vänner som delar gemensamma intressen. Fotbollsfan -konceptet är till exempel perfekt för ett rymligt rum. Men det lilla sovrummet för en ung man från en urbana miljö rymmer, förutom en bäddsoffa, bara ett kompakt datorbord. 

sovrumsdesign för en kille

Varje urban stil som högteknologi eller techno är lämplig här..

Men tanken på en sovrumsinredning i ett privat hus för två systrar i olika åldrar kan framgångsrikt implementeras i vilken rustik stil som helst, till exempel land eller Provence.

Romantisk stil, shabby chic eller boho är perfekt för drömmande tjejer. Dessa stilar kan kombineras med provensalska funktioner eller klassiker, som på bilden av en sovrumsdesign i ett hus med vind.

vinden sovrum

Mångsidigheten och mångsidigheten i rumsrenovering dikterar sina egna regler för inredning.

En beundrare av orientalisk etno-stilistik kommer att gilla begreppet japansk minimalism, med dess lakoniska asketism. Kvinnor är särskilt förtjusta i inredning av körsbärsblommor och grafiska mönster med hieroglyf. Den traditionella färgkombinationen svart och vitt kommer att späda strukturen i naturligt trä och bilden av bambu.

sovrum i japansk stil

Moderna designers erbjuder olika sovrumsdesignidéer.

Traditionell minimalism utan etniska inslag är ett bra erbjudande för en ensamstående man. En liknande design för ett sovrum i ett privat hus kräver inte inredning eller tillbehör. Om så önskas kan en accent betona passionen för fiske eller jakt. Och i idrottarens rum är en hylla med koppar eller en liten utställning med medaljer eller andra utmärkelser, plus ett hörn med väggstänger och en motionscykel lämplig.

sovrum i stil med minimalism

Alla stilar är främst baserade på komfort och praktiska egenskaper.

En kvinna gillar breda sängar med lyxiga sängkläder, män föredrar en hopfällbar soffa, även om de lägger ut dem bara för ankomsten av en vän. Därför är det ingen idé att köpa en dubbelsäng om det inte finns någon att uppskatta.. 

sovrum med soffa

Detta är en typisk möbel för gifta par, oavsett om det är interiören i sovrum i ett lanthus eller en stadslägenhet..

Litet sovrum interiör

Den mest bekväma sovrumsdesignen i huset är lättare att utrusta enligt ett färdigt projekt, men det är mycket mer intressant att välja en lösning själv. Det enklaste sättet är med ett litet rum – det är ingen idé att tänka på hur man fyller utrymmet. 

sovrum i Chrusjtjov

I Chrusjtjovs sovrum finns det ingen plats för alla möbler som jag skulle vilja placera..

En liten säng och hyllor inbyggda i tomma hörn är lämpliga här. Spegeln kan sättas in i innerdörren, men det är viktigt att säkra den ordentligt. Om det finns plats för en liten byrå för linne kan den användas som ett extra plan. Här kan du ladda en mobiltelefon, en bärbar dator, en kosmetisk väska och en vas med blommor – det finns tillräckligt med plats.

sovrumsdesign i Chrusjtjov

Rymlig lakonisk inredning, även i små hus.

Rum i Chrusjtjov kallas ibland “förbannelsen för tre generationer”. Faktum är att mer än en generation har vuxit upp i dessa lägenheter som saknar film. Dessa gamla hus rivs gradvis, men de som fick ett tvingas hantera sin ombyggnad och modernisering..

sovrum i Chrusjtjovs lägenhet

Känslan av ljushet i rymden uppnås med hjälp av ljusa färger, bra belysning, speglar.

Praktiskt råd! Det är ingen mening att investera i dyra lägenhetsrenoveringar i ett hus för rivning. Det räcker med att uppdatera designen av Khrusjtsjovs sovrum i en liten lägenhet, med hjälp av ett originellt färgschema, vackra textilier, kompakta möbler och en spegelvägg som visuellt “driver” utrymmet.

Kombinerar ett sovrum med ett vardagsrum

I stadslägenheter är det alltid brist på användbart utrymme. Separat utrymme saknas starkt för varje familjemedlem. Därför måste du tilldela ett hörn för integritet i bokstavligen alla rum, även i köket eller korridoren. Men hur man isolerar sig i vardagsrummet, vart man tar besökare?

sovrums vardagsrumsdesign

En förutsättning för ett modernt sovrum är miljövänlighet och användning av naturmaterial..

Designers erbjuder 2 alternativ.

 1. Flytta platsen för besökande gäster till ett välutrustat kök eller isolerad loggia.
 2. Zonera vardagsrummet på ett sådant sätt att det skapar ett isolerat utrymme med en säng bakom en skiljevägg, sida eller tygridå.

Det andra alternativet används ofta i en “ett-rums” -lägenhet, en studiolägenhet och utformningen av ett stort sovrum kombinerat med ett vardagsrum, som i fotoexemplen.

vardagsrum sovrum foto

Dessa tekniker hjälper till att bevara funktionaliteten i båda rummen..

Sittdelen kan döljas bakom en baldakin, gardin eller trådridå. När det finns en nisch eller skiljevägg gjord av glas eller gips är det lättare att fokusera på avkoppling – du ägnar mindre uppmärksamhet åt rörelsen hos andra familjemedlemmar. En ensam person behöver inte en sådan avgränsning av rymden för att isolera sig.

För ett par som ofta är värd för gäster är det bättre att ge upp sängen till förmån för en bäddsoffa med flera platser mittemot en stor tv-plasma. När besökarna lämnar kan bäddsoffan enkelt omvandlas till en komplett viloplats. 

möbeltransformator i vardagsrummet

När de hopfällbara möblerna konverteras till sin ursprungliga position, skiljer sig rummet inte från ett vanligt vardagsrum..

Sovrum inredning med balkong

Efter ombyggnad eller modernisering av en obekväm stadslägenhet med små bilder kombineras ofta intilliggande rum. I de flesta fall ansluter sig ytan på den isolerade balkongen eller loggian till sovrummet, vilket kombinerades för att öka det användbara området.

sovrumsdesign med balkong

Med en sådan omvandling av rymden kan du inte göra utan zonering och distribution av funktionella områden..

Den nya inredningen skiljer sig lite från sovrummet i ett lanthus – ett stort område, panoramafönster, en utmärkt utsikt bakom gardinerna. Om fönstren har utsikt över industriområdet kan detta industriella “landskap” enkelt döljas bakom genomskinliga gardiner med ett vackert mönster..

Om en balkong var ansluten till ett litet sovrum, hur ska området fördelas? Den nya layouten kommer att lägga till utrymme för allt som tidigare nekades på grund av brist på kvadratmeter. På den isolerade loggian på södra sidan kan du utrusta ett växthus med ett konsolbord och stapelbara pallar. 

sovrum med balkongfoto

Detta är det bästa stället för morgonkaffe och kvällssamtal med en vän eller avskilt te med trevlig musik med utsikt över kvällsstaden.

Det är också möjligt att utrusta en datorhörna eller verkstad på den bifogade balkongen. Sportaktiviteter med träningsutrustning är ett bra alternativ för en funktionell sovrumsinredning i ett hus, där du kan kombinera 2 balkonger. Dessa kan vara balkonger i ett sovrum och ett angränsande vardagsrum eller kök..

Sovrummet, oavsett vem det var avsett för, ska vara tillräckligt upplyst. Men på sommaren doseras överskottet av solljus på södra sidan med tjocka flerskiktade gardiner. Det är lämpligt att förse en äldres rum med bra ljudisolering och en klocka ovanför sängen om du behöver hjälp för en sängliggande patient. 

idéer för ett sovrum med balkong

Det spelar ingen roll vilket beslut du tar, det är viktigt att sovrummet uppfyller alla ägarens behov..

DIY sovrumsdesign i en lägenhet

För att skapa en elegant sovrumsinredning i en stadslägenhet finns det tre alternativ:

 • Bjud in specialister från ett specialiserat företag som arbetar med konstruktion och reparation;
 • Beställ ett projekt till en designer;
 • Tänk igenom allt och gör det själv.

När det inte finns någon erfarenhet av ett sådant företag måste du använda färdiga idéer och designa projekt med riktiga foton.

Ibland fås de mest intressanta alternativen inte från inredningsspecialister, utan från vanliga kreativa människor med god smak och “gyllene händer”. 

lyxig sovrumsdekoration

Det är värt att experimentera, ge fantasin fria tyg, prova vad du gillar mer i sovrumsdesignen – en ljus accent eller en lugn monofonisk version.

Inledningsvis görs mätningar och markeringar på en skiss eller ritning av det konverterade utrymmet. Detta är nödvändigt för att inte misstas i valet av möbler, som kanske inte passar bokstavligen några centimeter i det tilldelade området. Det är bättre att anlita en specialist för att bygga ett garderob-fack de drack ett mini-omklädningsrum.

Skynda dig inte för att köpa efterbehandlingsmaterial, utan granska profilkatalogerna för att hålla dig uppdaterad om nya produkter och de möjligheter som finns för modern renovering för tillfället.. 

foto på sovrummet i lägenheten

Detta kommer att bidra till att realistiskt uppskatta budgeten för de kommande tilläggen och tiden för att genomföra det önskade.

Att göra renoveringar med ombyggnation utan specialister och byggnadserfarenhet är dyrt och riskabelt. Välj därför den “gyllene medelvägen” i prissegmentet, med hänsyn till de verkliga möjligheterna. Det är bättre att anförtro mästarna i sitt hantverk med allt som du inte vet hur, till exempel, sträcka tak, varma golv med en värmekabel. Men du kan bestämma självskräddarsy av designade flerskiktade gardiner om du har en symaskin och handarbete.

Några av möblerna kan också göras för hand eller monteras efter att ha klippt och trimmat MDF -ark enligt dina skisser eller prover du gillar i katalogen. 

sovrum med garderob

Det enklaste sättet är att göra de enklaste möblerna för inredningen i ditt sovrum..

TABELL

1. Sängkonsol En utsökt bit med 2 ben och en bordsskiva, konverterat från ett gammalt bord och nya delar.
2. Bankett Universal stoppade möbler i små former – den enklaste styva ramen och en mjuk sits.
3. Hörnhyllor i glas Du behöver färdiga fästen och beslag för att ansluta hopfällbara montrar, transparenta delar med snittslipning görs i en glasverkstad.
4. Ottomaner Massor av designalternativ, inklusive en bas av 7 plastflaskor med en rund kudde eller en rullad bomullstäcke – vi syr ett lock.
5. Nattduksbord De utför samma ämnen att lägga på båda sidor av en dubbelsäng, var och en med sitt eget sängbord eller bord med nischer.

Det ska inte vara mycket möbler i sovrummet, vi frigör utrymme för en enkel passage. Interiören i ett stort sovrum passar en original rund säng med en inbyggd garderob eller en hel svit. Allt detta bör återspeglas i designprojektet..

Det finns inga direkta instruktioner om val av stil, färger och ljusdesign – allt måste vara i harmoni. Det är omöjligt att ha råd med “allt på en gång”, även när man har ekonomi.

belysning i ett litet sovrum

Naturliga nyanser i interiören betonar sambandet med naturen, vilket bidrar till lugn och avkoppling.

Gyllene regel! Ju mindre stilistisk eklekticism, kontrasterande nyanser och små element, desto mer sofistikerad är utformningen av sovrummet i ett lanthus eller lägenhet.

Interiören ska kunna klara en stilistisk lösning med de inneboende egenskaperna:

 • Land;
 • Retro;
 • Etnicitet;
 • Art déco;
 • Modern;
 • Fusion;
 • Högteknologisk;
 • Klassisk;
 • Minimalism osv..

modern sovrumsdesign

Konsistens och omsorg hjälper till att uppnå önskad effekt och skapar ett drömrum..

Många av dem har liknande eller lånade funktioner från relaterade stilar, men de ska inte se löjliga ut. De dikterar också färgschemat. Till exempel, för sovrum i Provence-stil, erbjuder många kataloger färdiga möbler och tillbehör. Men fransk chic, med sina typiska nyanser av sovrumsinredning i ett privat hus, är mjölkaktig, olivolja, lavendel och blå..

sovrum design provence

Experimentera inte med kontraster i ett litet stadsrum, de kan snedvrida och dela utrymmet..

Men raka horisontella och vertikala linjer expanderar rummet visuellt. Skynda dig inte att välja ett fashionabelt svart tak – det verkar “överhänga”. Ett undantag är en glansig duk med spegeleffekt eller en “stjärnhimmel” med spetsdioder. Välj känsliga, ljusa, uttvättade och pastellfärger, som i exemplen på sovrum på bilden..

VIDEO: Modern sovrumsinredning.

50 moderna sovrumsdesigner:

sovrum i lägenheten sovrums lägenhet designidéer sovrum i lägenheten inredning foto sovrum lägenhet inredning idéer sovrum i lägenhetsdesign sovrum i lägenhet design foto sovrum i lägenhet design interiör sovrum i en lägenhet inredning sovrum i lägenhetsdesign sovrum i lägenhet design foto sovrums lägenhet designidéer sovrum i lägenhetsfoto sovrum i lägenhetsinredningen sovrum i lägenheten fotoinredning sovrum i lägenheten fotoinredning sovrum i lägenhet foto design sovrum i lägenhet foto design sovrum i lägenhet foto design sovrum i lägenhet foto design sovrum i lägenheten fotoidéer sovrum i lägenhetens fotointeriör sovrum i lägenhetens inre foto sovrum i lägenheten foto dekoration sovrum i lägenheten foto dekoration sovrum lägenhet idéer sovrum i lägenheten inredning idéer sovrum i lägenheten inredning idéer sovrums lägenhet designidéer sovrum i lägenheten designidéer sovrums lägenhet designidéer sovrum i lägenheten designidéer sovrum i lägenheten idéer foto sovrum i lägenheten idéer interiör sovrum i lägenheten interiör idéer sovrum i lägenheten idéer dekoration sovrum i lägenheten designidéer sovrum i lägenhetsinredning sovrum i lägenhetsinredning sovrum i lägenhetens inre foto sovrum i lägenheten interiör idéer sovrum i en lägenhet vacker design sovrum i lägenheten vacker inredning sovrum i lägenheten vacker inredning sovrum i lägenheten dekoration sovrum i lägenheten dekoration foto sovrum i lägenheten dekoration idéer sovrum i lägenhet modern design sovrum i lägenhet modern interiör sovrum i lägenheten elegant design sovrum i en lägenhet elegant inredning

Previous Post
Tapeter till sovrummet 2021: nya saker, idéer för en minnesvärd inredning
Next Post
تصميم داشا بيديك من مواد الخردة