15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vardagsrumsinredning med öppen spis

När vinterkvällarna kommer vill många slå in sig i en filt och sitta vid spisen. Detta hjälper dig att slappna av efter en hård dag och lyfta humöret. Om det tidigare placerades på grund av behovet av uppvärmning, har det nu blivit en fullvärdig del av interiören. Du bör inte glömma fördelarna. Det är trots allt en ytterligare värmekälla. Eldstaden i vardagsrumsinredningen ser organisk ut. Med rätt läge kommer rummet att se mysigt och varmt ut.

ett exempel på en ovanlig inredning i ett vardagsrum med öppen spis

En sådan öppen spis kommer definitivt inte att lämnas utan uppmärksamhet.

alternativ för en ljus vardagsrumsinredning med öppen spis

I ett privat hus skulle en öppen spis vara en bra idé.

alternativ för en ljus design av ett vardagsrum med öppen spis

Eldstad perfekt för vintagestilar

Vardagsrumsinredning med öppen spis

Eldstaden förknippas med en mysig fåtölj, en mjuk filt, varmt te eller ett glas vin. Kan stämma in på filosofiska reflektioner, fördjupas i en atmosfär av värme. Det har länge upphört att vara en enorm struktur. Nu är dess dimensioner kompakta.

För installation, rum med en yta på 20 kvm. m. Detta gör att härden ser mest fördelaktig ut. Designen av ett vardagsrum med en öppen spis i klassisk stil kommer att fylla rummet med en magisk, romantisk atmosfär, vilket ger dig möjlighet till långa samtal.

ett exempel på en vacker inredning i ett vardagsrum med öppen spis

En öppen spis i vardagsrummet kommer att skapa en varm atmosfär

ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum med öppen spis

I en modern design kommer eldstaden att komplettera interiören perfekt.

Klassificering av eldstäder efter plats

  1. Ostrovnoy. Den är placerad i mitten. Utmärkt värmeavledning är ett viktigt plus. Rummet värms bättre.
  2. Väggmonterad. Den är placerad nära en av väggarna. Både interna och externa är lämpliga. Men du kan tappa lite av den varma luften. Om det behövs för uppvärmning är denna placering inte lämplig för detta..
  3. Inbyggd. Det är det mest lämpliga alternativet för ett litet utrymme. För att bädda in produkten konstrueras en kolumn eller nisch. Detta sparar utrymme..

alternativ för ett ovanligt inre vardagsrum med öppen spis

En öppen spis i vardagsrummet interiör skulle vara en bra idé.

alternativ för en vacker vardagsrumsinredning med öppen spis

Vit färg passar bra med trä i interiören

ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum med öppen spis

Eldstaden ser särskilt vacker ut i modern stil.

Vardagsrum med öppen spis i ett privat hus

Lämpligt för att placera en öppen spis är ett privat hus, med ett kombinerat vardagsrum och kök i ett stort rum. Det rekommenderas för ett sådant rum att välja en riktig produkt som har en levande eld. Förutom att spendera varma, mysiga kvällar kan du organisera en grill inte på gården, utan hemma.

När du genomför en sådan idé bör du definitivt noga överväga takhöjden. Se till att väggarna och golvet är starka. En produkt med levande eld kräver överensstämmelse med ökade säkerhetsåtgärder. Placera inte strukturen nära gardiner och annat tyg..

alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med öppen spis

En vägg av dekorativ sten med öppen spis kompletterar vardagsrummets inredning perfekt

ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum med öppen spis

Eldstaden kommer perfekt att komplettera alla stilar

Öppen spis i det inre av en stadslägenhet

Det passar inte bara för ett stort privat hus. Ett litet rum i en lägenhet utrustad med denna detalj ser inte mindre mysigt och vackert ut. Det är viktigt att noggrant välja möbler och inredningselement. Det rekommenderas att lämna så mycket ledigt utrymme som möjligt. En utmärkt lösning skulle vara en falsk öppen spis, som låter dig inte ta hänsyn till takhöjden. Används för rum i olika storlekar. Välj hörnmodeller som sparar utrymme.

alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med öppen spis

Kombinationen av vitt och trä ser väldigt snyggt och modernt ut

ett exempel på en vacker vardagsrumsinredning med öppen spis

Vardagsrummets design är gjord i beige

ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum med öppen spis

En öppen spis med dekorativ stentrimning kommer att se särskilt vacker ut

Vardagsrum med elektrisk spis

Inredningen i vardagsrummet med en elektrisk eldstad är en säker och original lösning. Var beredd på att du inte får mycket värme av det. Det är viktigt att eldstaden passar in i rummets övergripande design. Country och hi-tech stilar är de mest lämpliga. Framför eldstaden är det värt att installera ett litet bord och en soffa, på vilken det kommer att vara bekvämt att koppla av..

En elektrisk eldstad kan dekoreras med små dekorativa föremål. En figur, fotoramar kommer att göra. Detta kommer att skapa en speciell atmosfär i huset och du behöver inte oroa dig för levande eld..

alternativ för ljus inredning för ett vardagsrum med öppen spis

En öppen spis i vardagsrummet i stil med minimalism kommer perfekt att komplettera den övergripande interiören

alternativ för en ovanlig vardagsrumsinredning med öppen spis

En öppen spis i vardagsrummet med dekorativ stentrimning kommer att se väldigt vacker ut

Var ska eldstaden placeras

En av de viktigaste frågorna. Det är nödvändigt att välja den lämpligaste platsen för att maximera dess effektivitet. De vinnande alternativen presenteras i tabellen.

Plats

Beskrivning

I mitten av rummet

Denna plats är idealisk för uppvärmning. Från mitten kommer den uppvärmda luften att fördelas jämnt runt hela omkretsen. Men den här platsen är inte bekväm. För att ordna en öppen spis måste du bjuda in en designer.

I hörnet

Om estetik är en nyckelparameter är detta den mest fördelaktiga platsen. Detta kommer att påverka funktionaliteten negativt. Rummet kommer att värmas upp ojämnt. En del av värmen kommer att gå till angränsande rum, vilket ytterligare kommer att minska uppvärmningen.

Nära ytterväggen

Inte bara huset, utan även gatan börjar värma upp. Skorstenen kan placeras först efter att fasaden har isolerats utifrån. Men denna placering ökar komforten på grund av rörelsen av redan uppvärmd luft på golvet. Installera längre bort från fönster.

Nära innerväggen

Detta sparar utrymme. Detta uppnås på grund av förmågan att gömma skorstenen och produktens baksida i innerväggen. Boende påverkar värmen negativt. Värmen kommer inte i den maximala mängden.

Öppen spis i vardagsrummet – stilar och inredningsalternativ

Inredningen i ett vardagsrum med öppen spis måste väljas noggrant. Det är viktigt att koppla ihop modell av produkten med stilen i rummet..

  1. Klassisk. Återhållsamhet eller prickig lyx. Eldstadens framsida är gjord av trä eller sten. Det finns ingen extra inredning. Placera en spegel, målning eller lampa över produkten..
  2. Land. Det används främst i hus på landet. När du placerar en eldstad rekommenderas det att tyngdpunkten läggs på att modellen är massiv och sticker ut från väggen. Plus om manteln ska läggas med grova och ojämna linjer. Komplettera rummet med troféer från jakten, vapen.
  3. Modern. Rekommenderas för ett fyrkantigt vardagsrum. Placera eldstaden i ett hörn eller längs en av väggarna. Det är värt att använda mönster med oregelbundna linjer;
  4. Barock. Välj en bit med en kurvig, pretentiös och udda form.

alternativ för en vacker design av ett vardagsrum med öppen spis

Eldstaden i vardagsrummet kommer att skapa en speciell atmosfär

ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med öppen spis

Eldstaden kan täckas med keramiska plattor

ett exempel på ett ovanligt inre vardagsrum med öppen spis

Vardagsrumsdesignen är gjord i beige färg med öppen spis

Tips för inredning av en öppen spis i vardagsrummet

Det är värt att överge installationen nära en yttervägg. Annars kommer en del av den varma luften att gå ut. Området mellan fönstren är inte heller lämpligt för att placera modellen. Ordna möblerna så att de skapar ett mysigt hörn nära produkten. Det här kan vara en soffa och några fåtöljer. Om du planerar att installera en TV är en plats som är vinkelrät mot väggen där eldstaden ligger lämplig..

Det rekommenderas att placera en tavla eller speglar ovanför modellen. Alla detaljer måste matcha i färg..

Klassisk stil vid utförandet av eldstaden

Den klassiska inredningen i vardagsrummet med öppen spis är stram och attraktiv. Denna design är alltid populär. Färgpaletten är neutral, strikta linjer, tydlig geometri. Välj en klassisk härdmodell. Mantelpieces fyllda med dekorativa element placeras ofta ovanför produkten..

Var noga med att använda bilder, paneler. Armaturer kan fungera inte bara som en ljuskälla, utan också som designelement.

alternativ för en ljus vardagsrumsinredning med öppen spis

Eldstaden passar perfekt in i vardagsrummets design i en ljus färg

ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med öppen spis

Eldstaden passar bra med modern stil

Minimalism i utformningen av härden

Den består i att använda modeller av eldstäder utan dekor. Minimalism kännetecknas av den begränsade användningen av objekt och skapandet av ett stort fritt utrymme. Det är bättre att gömma produkten bakom en ram. Skorstensutrymme behöver inte tilldelas.

Du kan välja mellan stenkakel eller keramikbeklädnad. Beläggningen kan vara betong och metall.

Lantlig öppen spis

Denna stil förutsätter att utrymmet runt eldstaden kommer att dekoreras med inslag av trä och sten. Konstgjord och naturlig kommer att göra. Mer lämplig för ett lanthus, men användning i en lägenhet är också tillåten.

Om härden är artificiell kan du använda lameller och träpaneler. Ett centralt inslag i countrymusik är återspeglingen av lantliga, rustika motiv. Använd inte bara i inredningen i rummet, utan också i eldstadens design.

alternativ för en ovanlig design av ett vardagsrum med öppen spis

En öppen spis i vardagsrummet skapar en varm atmosfär i rummet.

alternativ för en vacker design av ett vardagsrum med öppen spis

För att markera eldstaden kan den överläggas med en dekorativ sten

ett exempel på en ljus vardagsrumsinredning med öppen spis

Vardagsrumsdesignen är gjord i samma stil

Härd i modern stil

Om tidigare jugendstil återspeglade framsteg inom design och innovation, är stilen idag en kombination av kontrasterande nyanser med lugn, användning av mycket glas och speglar.

Köp en stor härd. Det blir mitt i rummet. Modernitet innebär användning av original dekorativa element för härden. Modeller med mönster på ytan kan användas.

ett exempel på en vacker vardagsrumsinredning med öppen spis

En lång eldstad i inredningen kommer att se ovanlig och vacker ut

alternativ för en ljus design av ett vardagsrum med öppen spis

En öppen spis i det inre av vardagsrummet kommer att lägga till sofistikering i rummet.

Eldstäder i träpanel

Eldstaden, kantad med trä, ser lite ironisk ut. Moderna modeller försöker kombinera tegel och trä i ett. Dekorationen av produkterna med träpaneler ser ganska intressant ut. I spargrisens fördelar med sådana modeller är det värt att lägga till elegansen i utseendet. Härden är vald för alla rum på grund av ett brett utbud av designstilar, en mängd olika färger. Det finns produkter med en touch av tid, som organiskt passar in i ett rum dekorerat med antiken. En träspis i inredningen kommer att vara en riktig höjdpunkt.

Video: Vardagsrumsdesign med öppen spis

50 foton av designidéer för ett vardagsrum med öppen spis:

ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en vacker vardagsrumsinredning med en eldstad foto exempel på en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ovanlig design av ett vardagsrum med en eldstad foto exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto alternativ för en vacker inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ovanlig inredning av ett vardagsrum med en eldstad foto alternativ för en ljus vardagsrumsinredning med en eldstad bild ett exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus vardagsrumsinredning med en eldstad foto ett exempel på en vacker inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild ett exempel på en ovanlig design av ett vardagsrum med en eldstad foto alternativ för ljus design av vardagsrummet med en eldstad bild alternativ för en vacker inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto ett exempel på en ovanlig inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto ett exempel på ett ljust inrett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad foto exempel på en vacker design av ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto ett exempel på en ovanlig inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad bild exempel på en vacker inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto ett exempel på en vacker vardagsrumsinredning med en eldstadbild alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto exempel på en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad bild exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto alternativ för ett ovanligt interiör vardagsrum med en eldstad bild exempel på en ljus vardagsrumsinredning med en eldstad bild ett exempel på en vacker vardagsrumsinredning med en eldstadbild ett exempel på en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad bild exempel på en ljus design av ett vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ovanlig inredning av ett vardagsrum med en eldstad foto ett exempel på en ovanlig vardagsrumsinredning med ett eldstadsfoto alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad bild alternativet för en vacker inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto exempel på en ljus inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto ett exempel på en ovanlig vardagsrumsinredning med en eldstadsbild ett exempel på en vacker inredning i ett vardagsrum med ett eldstadsfoto version av den ljusa inredningen i vardagsrummet med en eldstad bild exempel på en vacker design av ett vardagsrum med en eldstad bild exempel på en ljus vardagsrumsinredning med en eldstad bild ett exempel på ett ovanligt interiör vardagsrum med en eldstad bild alternativ för en ljus inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto alternativ för ljus design av vardagsrummet med en eldstad bild ett exempel på en ovanlig inredning i ett vardagsrum med en eldstad foto exempel på en ljus vardagsrumsinredning med ett eldstadsfoto

Previous Post
Výzdoba okna bez veľkých nákladov a úsilia
Next Post
Какъв трябва да бъде дизайнът на кабинет за спалня