15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner i utformningen av köket-vardagsrummet: idéer för kökets inre kombinerat med vardagsrummet, exempel och tips

Västra trender är på modet i modern inredning. Dessa är studiolägenheter. För små stadsbostäder är denna metod en bra lösning. Han kommer att hjälpa till att förkroppsligar den mest vågade fantasin i en vanlig Chrusjtjov. Från två oattraktiva rum visar det sig att utrusta ett ofattbart rum, där det är mycket bekvämt att kombinera flera funktioner samtidigt. Ett vardagsrum med ett kök i modern stil är en av sådana intressanta arrangemangsmöjligheter. Idag kommer vi att analysera de viktigaste nyanserna, samt ta en titt på flera förslag på utformningen av inredningen i en studiolägenhet, som generöst levererades till vår portal av professionella designproffs.

Kök-vardagsrum interiör.

Kök-vardagsrum inredning.

Funktioner i det inre av köket-vardagsrummet

Innan du kombinerar köket med vardagsrummet måste du förstå lägenhetsbyggnadens layout. För att göra detta, kontakta din lokala Bureau of Technical Inventory (BTI) med en begäran om sådana metamorfoser. Ingenjören måste ge dig en teknisk (verkställande) plan och ledningen måste upprätta ett undertecknat tillstånd för rekonstruktionen. Därefter måste du utveckla ett projekt och komma överens om det i BTI.

Vardagsrums kök designprojekt.

Innan du kombinerar köket med vardagsrummet är det nödvändigt att komma överens om projektet i GOST.

Detta är den tekniska frågan. Det är också bättre att komma överens om den kommande renoveringen med grannarna till de närmaste lägenheterna. Naturligtvis kommer de inte att kunna förbjuda dig, eftersom de inte har någon rätt. Men du kan förstöra ytterligare relationer. Och ännu mer så plötsligt bor ett litet barn bakom väggen, och du är här med en kvarn och ett moln av damm.

Låt oss nu gå vidare till köksinredningens särdrag i kombination med vardagsrum. Här är några av deras särdrag:

 1. Rymligt utrymme. Det är ett nöje att vara här av stora företag. Tillräckligt med plats för alla.
 2. Dagsljus. När du inreder ett sådant rum är det nödvändigt att uppnå god belysning av solens naturliga strålar. Om det saknas ljus måste du dessutom installera lysrör. Du måste växla varma och kalla nyanser.
 3. Slutfärgerna är övervägande ljusa. Lätthet och lätthet skapas. Att vara i ett sådant kök-vardagsrum slappnar av nervsystemet, laddar dig med styrka och energi.
 4. Stor funktionalitet. Ytterligare utrymme gör att flera personer kan vara i köket och laga mat på en gång. Denna faktor har en gynnsam effekt på Khrushchevs kök, där det finns väldigt lite utrymme..
 5. Med rymdzon kan du skapa en extraordinär design av inredningen. Ytor för golv, väggar och tak är gjorda av utmärkta material – detta skapar en fantastisk effekt.
 6. Zoning med funktionella interiörartiklar. Till exempel är det bra att dela köksutrymmet från vardagsrummet med ett matbord, inhägnat med en extra dekorativ skiljevägg. En hörnstång eller ett akvarium i allmänhet kommer att göra jobbet alldeles utmärkt..

kök med vardagsrumsinredning.

Det kombinerade köket med vardagsrummet ska vara väl upplyst.

För ägare av små bostäder är den enda rätta positionen att kombinera dessa två lokaler till en. Men det här är inte en dålig sak. Interiören i vardagsrummet, i kombination med köket i modern stil, ser väldigt elegant, harmoniskt och bekvämt ut. Studiolägenheternas stil kommer från västerländsk kultur. Invånare i stora städer, provinser och till och med byar strävar efter att matcha trenderna i det nya bostadsmodet.

Kök-vardagsrum inredning i en liten lägenhet.

För ett litet rum, kombinerar köket med vardagsrummet kommer att ge ledigt utrymme.

Naturligtvis är nybyggnationen av ett sådant rum mycket lättare än arrangemanget av en gammal lägenhet, ett privat hus eller en lantstuga. Men om du följer arbetsordningen kommer du att kunna utrusta en sådan underbar plats som ett kök-vardagsrum.

Zoneringsalternativ

Oerfaren invånare vet förmodligen inte varför man ska skilja endast enade lokaler. Men zonindelning är egentligen ingen uppdelning.

Planering av kök-vardagsrum.

Planering av kök-vardagsrummet kan göras på flera sätt..

Zoning är en funktionell fördelning av en viss zon i ett rum..

Zoning tjänar två syften:

 • Funktionell avgränsning av rymden.
 • Designer metod för att dekorera inredning.

Klassiskt kök-vardagsrum.

Kök-vardagsrumsdesign i klassisk stil.

Avgränsningen av köket och hallen med zoneringsmetoden är en mycket bra lösning. Med hjälp av detta tillvägagångssätt är det möjligt att skapa en extraordinär, original lägenhetsdesign. För tydlighetens skull kommer vi att analysera flera zoneringsalternativ:

 1. Visuell avgränsning med efterbehandlingsmaterial. Golvet är valt från olika material, färger, texturer, strukturer.
 2. Funktionell separation med möbler. Detta är det vanligaste sättet att skilja matlagningsområdet från vardagsrummet. Ett matbord med stolar, en rymlig soffa eller andra möbler används som avdelare..
 3. Dekorativ avgränsning med arkitektoniska kompositioner, ensembler eller andra inredningselement.

Bardisk i vardagsrummet kök design.

Zoneringsutrymme med en bardisk.

Valet av alternativ beror på många faktorer. Det är värt att ta hänsyn till rummets storlek i första hand. Om torget är minimalt kommer du inte att kunna installera en massiv soffa. Personliga preferenser spelar en sekundär roll. Återigen, om du vill köpa ett stort akvarium och ställa upp det på en piedestal mellan köksutrymmet och hallen är mycket svårt om den totala ytan för båda rummen inte överstiger 12 kvadratmeter..

Tänk på fördelarna och nackdelarna med de tre zonmetoderna som anges ovan.

Visuell

Det mest budgetalternativet, särskilt om det inte finns någon extra kvadratmeter. Med hjälp av efterbehandlingsmaterial uppnås denna effekt. Vanligtvis sker avgränsningen på grund av golvytan..

Visuell separation av rymden.

Visuell separation kan uppnås med golv på flera nivåer.

Här är vad du behöver tänka på för korrekt visuell zonering:

 • Belysning av områden i rummet. Om köket utsätts för ljusare, direkta strålar och hallen tvärtom är mindre belyst, är det nödvändigt att välja lämpliga nyanser, med hänsyn till naturligt ljus.
 • Det praktiska med golvet. Vi pratar om beläggningens slitstyrka, dess livslängd när den utsätts för negativa faktorer (direkt ljus, fukt, kemikalier och tvättmedel).
 • Inredning påverkar valet av färg, textur på golvmaterialet. Denna faktor måste beaktas, eftersom reparationer vanligtvis börjar med golvbeläggningen. Efter att du lagt det kommer det inte att vara möjligt att ändra någonting, så tänk noga innan du köper samma parkett eller keramiska plattor..

Belysning av köket-vardagsrummet.

Visuell separation kan också göras med belysning..

Det mest praktiska alternativet för design av ett kök -vardagsrum med en modern stil av visuell zonindelning är att avsluta golvet i köksutrymmet med keramiska plattor, men för hallen – parkett eller laminat. Om medel inte tillåter, använd linoleum istället för keramik. Det är motståndskraftigt mot tvätt och hög luftfuktighet, och modern teknik för att applicera ritningar och mönster på det gör materialet praktiskt taget detsamma med dyra beläggningar.

Funktionellt och dekorativt

Det funktionella sättet verkar vara det mest praktiska. En massiv, rymlig soffa är placerad på gränsen. Här kan du ordna en matplats med en dekorativ skiljevägg. Det kommer att visa sig att kombinera båda metoderna. Det är bättre om partitionen dessutom hängs med dekorationer, små detaljer eller till och med blommor i krukor. Med detta arrangemang är matplatsen gjord i hallen. Men det är också möjligt i köksutrymmet..

Soffa för zonindelning.

Zonerar köket-vardagsrummet med en soffa.

Dekorativ avgränsning är installationen av ett akvarium, glas eller spaljé eller någon annan metod du kan tycka om. Lyckligtvis är byggmaterialsbutiker fulla av alla möjliga element, lösningar och möjligheter för en sådan finish..

Akvarium i inredningen.

Akvarium i det inre av köket-vardagsrummet.

Tänk på ett intressant sätt – att arrangera en bardisk, vars botten är dekorerad med en dekorativ komposition. Det kan vara, som samma lilla akvarium som fiskarna simmar i, eller en vattensammansättning av kvistar, vackra stenar och extraordinär belysning.

Bardisk i interiören.

Planering av kök-vardagsrummet med en bardisk.

Förutom bardisken kommer en kombination av öns del av bänkskivan, kompletterad med ett förhöjt bord (istället för bardisken), att se bra ut. Å ena sidan, bara från hallen, kan du sitta i baren, och det är bekvämt att laga mat från köket.

Hur man väljer en design: tips från mästarna

Den vackra dekorationen av köket-vardagsrummet är mycket viktigt. Dessa två rum, som senare blir en helhet, “tar” ju mest tid från en modern person. Familjen tillbringar timmar tillsammans här. Och genom att kombinera dessa utrymmen kommer de att vara tillsammans nästan hela dagen. Därför förstår du själv vikten av att kompetent utarbeta ett designprojekt..

Vardagsrum kök inredning.

Vardagsrumsköket kan utformas för vilken inredning som helst.

Sådana anvisningar beaktas främst:

 • funktionalitet;
 • bekvämlighet;
 • belysning;
 • kvadratur;
 • antal familjemedlemmar och framtida gäster.

Stort kök-vardagsrum.

Kök-vardagsrum inredning med en stor yta.

När du besvarar dessa frågor steg för steg blir det klart var du ska göra matplatsen, hur många stolar du ska välja, vilken storlek soffa du ska sätta i hallen. Efter att ha besvarat alla frågor kan du börja välja lämplig inredningsstil (med hänsyn till alla beslut förstås).

Men vad är de fashionabla stillösningarna för att avsluta köket-vardagsrummet nu:

 1. Moderna engelska klassiker.
 2. Franska Provence.
 3. Skandinavisk stil.
 4. Högteknologisk.
 5. Minimalism.
 6. Loft.

Interiör i loftstil.

Loft-stil kök-vardagsrum design.

Valet av en viss stil beror helt på ägarnas smak och preferenser. För tydlighetens skull kommer vi att överväga flera alternativ för att avsluta köket-vardagsrummet, vilket kan vara för din smak..

Metoder för registrering

Det är inte nödvändigt att följa typiska efterbehandlingsmetoder. Prova att kombinera två stilar samtidigt. Låt det vara en fransk Provence och ett skandinaviskt motiv. Se vad som händer i praktiken.

Golven måste göras med en övergång. Keramiska plattor är ett måste för köket. Skugga – från grått till svart. Utför zonövergången med samma keramik, men med en lättare skala. Glöm inte att ändra plattans format, struktur och storlek. Ändra också murverkets riktning.

Kök-vardagsrum med bra belysning.

Kök-vardagsrum inredning med stora fönster.

Lägg i ljus parkett eller laminat i hallen. Färg – naturlig, naturlig. Träet ser väldigt fint ut och det träfärgade laminatet (även med åldersringar) finns i en specialaffär..

Gränsen för de två zonerna kommer att vara en bardisk. Den är gjord med samma trästruktur. Bordsskivan är vit. Köp barstolar i svart eller grått, beroende på färgen på köksgolvet.

Kök-vardagsrum interiör.

Studiolägenhet i ljusa färger.

Gör möbler och väggar med beige motiv. Dekorera taket med kall vithet. För en skandinavisk smak, placera blomkrukor med gröna växter på öppna kökshyllor. Två eller tre objekt kommer att räcka. Glöm inte belysningen. Det borde finnas mycket av det här. Så du kan mer än uttrycka två moderna stilar samtidigt: Provence och skandinavisk.

Kolla in bilderna handplockade åt dig. Kanske finns det i samlingen det du har letat efter..

50 fotoidéer för kök-vardagsrumsdesign

Previous Post
Skjutbara garderober i sovrummet: skönhet på fotot, kostnadsbesparingar
Next Post
نخلق الداخلية “الذكورية”