15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Väggdekor i vardagsrummet i modern stil för en bekväm vistelse

Förändringarna i lägenheten slutar inte alltid som förväntat – renoveringen genomfördes med stora investeringar, i enlighet med alla zonregler, med användning av moderna efterbehandlingsmaterial. Men slutresultatet är inte imponerande – hallen är oproportionerlig, det ser på något sätt ogästvänligt ut, stämningen är obekväm och kall. Inredningsarkitekter använder i sådana fall väggdekor i vardagsrummet, som kan korrigera många misstag och förvandla till oigenkännlighet. För att göra detta måste du känna till några hemligheter som delas av specialisterna på huvudstadens designbyråer..

variant av den ursprungliga inredningen i vardagsrummet

Flexibel sten kan appliceras på väggen i vardagsrummet

tanken på att dekorera väggarna i vardagsrummet ljust

Målningar på bakgrunden av en trävägg ser väldigt vackra ut

alternativ för ovanlig väggdekoration i vardagsrummet

Ritningen av staden kommer alltid att se vacker ut

Vad kan ändras efter en kvalitetsreparation eller istället för det?

Många interiörer saknar stilistisk riktning, även om det är författarens väggdesign i ett modernt vardagsrum. Ofta räcker det med en accent för att fokusera uppmärksamheten på de viktigaste dekorativa detaljerna..

Först och främst är det lämpligt att omorganisera situationen enligt zonplaneringsprincipen. I vardagsrummet är grunden receptionen. Vanligtvis är detta ett mjukt hörn eller ett block av modulära möbler, som omorganiseras som en ö runt ett dekorativt bord för gästernas ankomst. Mittemot de sittande är:

 • plasmapanel;
 • stort akvarium;
 • modern konst eller antikviteter;
 • samling i en glasskylt med belysning;
 • falsk öppen spis (möjligen en riktig härd);
 • en liten karaoke -scen med backstage;
 • ett block av utrustning för att lyssna på musik och dataspel;
 • dekorativ vägg i vardagsrummet, betonar valet av stil. tanken på den vackra dekorationen av vardagsrummets inredning

  Du kan hänga en stor bild på väggen

  alternativ för ljus dekoration av väggar i vardagsrummet

  Istället för målningar kan du hänga speglade tallrikar.

 1. Falsk eldstad.

  Varje val är bra i sig, men allt beror på inredningen av de andra rummen och ägarnas livsstil. En falsk öppen spis är en av varianterna av huvudväggdekor, men den används som en nisch för uppvärmning av apparater på kalla vinterdagar.

  I vissa familjer har den europeiska traditionen slagit rot – att hänga souvenirröda strumpor med presenter vid spisen till julen. Du kan hänga en klocka eller en TV -panel över den falska eldstaden på väggen med inredning. En sådan omorganisation av utrymmet kommer omedelbart att omvandla gästrummet, det är inte nödvändigt att vänta på en semester eller annan anledning..

 2. Dekorativ väggarkitektur.

  Valet av efterbehandlingsmaterial bör dikteras av ändamålsenligheten att göra väggdekor i vardagsrummet i modern stil med egna händer. En sten- eller stenimitation är ett bra sätt att lägga till originalitet i en miljö. Om detta är ett genomgående vardagsrum i ekostil är vertikal trädgårdsskötsel lämplig-växter planteras på en vägg och bildar en grön matta. Imitation av murverk är ett utmärkt komplement till levande grönska, som saknas så mycket hos invånarna i megabyer..

 3. Bakgrund bakom stoppade möbler.

tanken på den ursprungliga inredningen i vardagsrummet

Stenväggdekoration och en öppen spis i vardagsrummet är en bra kombination

alternativ för vackert inredning av vardagsrummet

Sådana tapeter kommer perfekt att komplettera vardagsrummets design.

idé om ovanlig väggdekoration i vardagsrummet

Träväggen kommer att se väldigt vacker ut

Ofta uppstår efter renovering frågan – hur man dekorerar en tom vägg i rummet bakom soffan? Även om uppmärksamheten hos gästerna som sitter i rummet inte är nitad till henne, gapar en tom yta av nedstämdhet vid ingången. Denna vägg kan vara helt dekorerad med original finish eller någon form av bild kan placeras på den. Varje alternativ kommer att lägga till mys och gästvänlig atmosfär:

 • modulära bilder (den allmänna bilden är uppdelad i 3-5 oberoende block);
 • inre klocka som motsvarar rummets stil;
 • glashylla med utställning av handgjorda verk;
 • upphängd musikinstrument;
 • originalinstallation.

Konstföremål.

Den ursprungliga inredningen av en tom vägg i vardagsrummet är en nisch eller en mörk vägg, som blir bakgrunden för ett konstverk eller ett konstobjekt av samtida författare. Vissa hobbyer förtjänar att visas offentligt..

alternativ för vacker väggdekoration i vardagsrummet

Flexibel sten är ett utmärkt alternativ för att dekorera väggar i ett vardagsrum.

idén om ovanlig dekoration av vardagsrummet

Hela vardagsrummet är utformat i ett färgschema

Foto som väggdekor.

Varje rum kommer att dekoreras med ett vackert svartvitt foto av en av familjemedlemmarna i en bra vinkel. Det kan förstoras många gånger och skrivas ut på en skrivare i fragment och klistras på väggen som en fototapet. Detta är en värdig lösning för att dekorera en vägg i ett vardagsrum. Vilket som helst silhuettfoto kan användas som en skiss för en ritning på väggen. Det markeras i rutor och överförs till en förberedd yta utan att förstöra bildens proportioner..

alternativ för att dekorera väggarna i vardagsrummet ljust

Den mjuka panelen på väggen kommer att se ovanlig ut

tanken på ett ljust vardagsrum inredning

Flexibel sten är perfekt för väggdekoration i vardagsrummet

tanken på den ursprungliga dekorationen av väggarna i vardagsrummet

En stenmur kompletterar designen av vardagsrummet perfekt

Ovanliga finish – dekorativa paneler.

Färdiga material är ett bra sätt att skapa visuell accent. Detta kan vara en zonavdelare, en tom vägg eller en obemannad partition. Smala paneler upp till taket i 2-3 rader ser bra ut, alternerande med huvudfinishen – tapeter eller texturerat gips. De förlänger visuellt väggarna, särskilt i växling med smala speglar. Utformningen av väggarna innebär användning av material med en original struktur eller oväntad visuell effekt. Beklädnadens kreativitet kommer att betonas av korrekt vald belysning i modern stil, som på bilden..

tanken på en vacker väggdekoration i vardagsrummet

Bilder kan hängas på alla väggar

alternativ för en ovanlig inredning av vardagsrummet

Eldstaden kan överläggas med flexibel sten

Fototapeter med 3D -effekt.

Ett gammalt bortglömt trick återupplivas med ett nytt sätt att dekorera den tomma väggen i vardagsrummet. Idag finns det ett stort urval av bilder på marknaden som kan väljas för vilken inredning som helst. Till exempel kommer ett panorama över New York eller Paris att inreda en lägenhet i stil med loft, urbanism eller högteknologi, visuellt utöka utrymmet.

Strukturerade ytor.

När du bestämmer hur du ska dekorera en tom vägg i vardagsrummet, glöm inte de oändliga möjligheterna med flytande tapeter och dekorativt gips. Med några färdigheter i att använda en pensel, spatel och rulle kan du måla fresker på en fri vägg, skulptera basreliefer eller skapa en ovanlig konsistens med en stencilrulle. Sofistikerad belysning och textilier tillför hemmet en mystisk eller välkomnande atmosfär, beroende på designkonceptet. En sådan inredning kommer definitivt inte att vara tråkig och tråkig – du vill överväga några mästerverk på väggarna i timmar.

variant av den ursprungliga väggdekorationen i vardagsrummet

Du kan måla vad som helst på väggen

tanken på att dekorera vardagsrummets inredning ljust

Ett bra alternativ för vardagsrumsinredning

alternativ för ljus inredning av vardagsrummets inre

Sådana bilder på väggarna kommer att se väldigt vackra ut.

DIY dekorativ panel.

Om det finns en tom vägg i ett modernt vardagsrum, hur använder du din kreativitet för att dekorera den? Det finns många alternativ, men valet beror på interiörens stil, graden av konstnärlig förberedelse och talang för att återge bilder. För att behärska ett nytt sätt att dekorera väggar kan du titta på en mästarklass:

tanken på en vacker dekoration av vardagsrummets inre

Du kan hänga bilder på väggen

variant av den ursprungliga designen på väggarna i vardagsrummet

Flexibel sten är perfekt för väggdekoration i vardagsrummet

När du inte behöver dekorera väggar

När du väljer en inredning måste du visa en känsla av proportioner och god smak. Många “krusningar” tröttar uppfattningen. Du måste särskilt vara diskret när du väljer väggdekor i vardagsrummet när stoppade möbler har färgglada klädsel. Mönstrade textilier kräver balans, särskilt när gardinerna också är färgade. Perfekt:

 • färgade textilier – vanliga släta väggar;
 • texturerad efterbehandling av vertikala och horisontella ytor föreslår monokromatiska stoppade möbler och några tillbehör.

När det finns många små eller liknande föremål i vardagsrummet så tröttnar det också snabbt. På bilden – ett exempel med ett stort antal bilder eller målningar inom ramen.

tanken på den ursprungliga designen på väggarna i vardagsrummet

Tapeter med ett stenmönster kommer perfekt att komplettera närvaron av en öppen spis

alternativ för ljus dekoration av vardagsrummet

Väggdekoration kan göras av kakel

idé om ovanlig väggdekoration i vardagsrummet

En sådan panel på väggen ser väldigt dyr ut.

Minimalismstilen accepterar inte heller ett stort antal målningar eller överdriven dekoration. En sådan design behövs för att koppla av i huset från ett överflöd av känslor i den yttre miljön, och inte för att överbelasta från nya intryck. Ett litet rum bör endast innehålla de mest nödvändiga funktionella möblerna..

Japanerna förnekar möjligheten att placera olika målningar i samma rum, de säger att detta är lika med att lyssna på musik i olika stilar samtidigt. Japansk minimalism har många anhängare över hela världen, kanske du borde lyssna till deras kloka råd och utrusta ditt vardagsrum för en bekväm vistelse.

Grundprinciper för en harmonisk inredning:

 1. Snyggt.
 2. Spektakulärt.
 3. Sunt.
 4. Bekväm.

Användning av lämplig inredning stilistiskt

TABELL

1.

Samtida urbana stilar

Fototapeter med stadsblock, dekorativt gips med effekten av betong och tegel, plastpaneler

2.

Provence och land i ett modernt hem

Dekotyg med blommotiv, fotomuraler med landskap, stilleben

3.

Fusion, eklekticism och samtida

Modern stil som möjliggör ett fritt val av texturer och typ av belysning

4.

Minimalism

Enkel inredning, vanliga väggar, ett minimum av bilder, fin texturfinish

5.

Orientaliska och etniska stilar

Inredning med handgjorda tyger och mattor, många kuddar, invecklade mönster på väggarna

6.

Neoklassicism och postmodernism

Modern tolkning av klassiska kanoner med nya material, paneler, fresker

7.

Futurism och författares design

Obegränsat val av material för väggdekoration, begränsat till 1 objekt

Regler för harmonisk väggdekoration i vardagsrummet

Du ska inte förkroppsliga olika idéer för att dekorera väggarna i vardagsrummet, det hela

inredningen ska vara i harmoni med dekorationen av väggar, golv och tak.

Upprepande element placeras bäst på motstående väggar snarare än intilliggande väggar.

Skarpa kontraster bör motiveras av det övergripande designkonceptet, de kan betona finishens sofistikering och linjernas nåd.

Möbler kan blandas i färg med “bakgrunden” eller kontrast med utformningen av väggarna i vardagsrummet.

Om du har hantverkskunskaper i en av de moderna teknikerna, ansök i praktiken – det här är det bästa sättet att göra en exklusiv inredning.

Vardagsrummet med uttalad funktionalitet ser bra ut:

 • hemmabio;
 • sal av “spelare”;
 • hemmakontor eller företagskontor;
 • biljardrum;
 • fanzone för sportfans av plasmapanelen;
 • växthus för avkoppling etc..

alternativ för en vacker inredning av vardagsrummet

Du kan hänga en stor bild på väggen

alternativ för ovanlig dekoration av vardagsrummet

Den svarta panelen kompletterar perfekt inredningen i vardagsrummet.

När du dekorerar väggar kan du kombinera olika material, men det är bättre när de har samma nyans och olika struktur..

Om du gör en visuell accent på en vägg eller en dekorativ skiljevägg, välj spektakulära dyra material eller imitation av naturlig konsistens. Dessa är sten, trä, bambu, kork, läder eller velour. Men det måste finnas lite smak. Fler intressanta väggdekoridéer – i vårt fotogalleri.

Video: DIY väggdekor – förvandla ditt hem

50 coola bilder på vardagsrumsdekorationer:

tanken på att vackert dekorera inredningen i vardagsrumsfotot alternativ för ljus väggdekoration i vardagsrumsbilden tanken på den ursprungliga inredningen av vardagsrumsbilden alternativ för ovanlig väggdekoration i vardagsrummet foto version av den ursprungliga väggdekorationen i vardagsrumsbilden tanken på en vacker dekoration av det inre av vardagsrummet foto idé om ovanlig väggdekoration i vardagsrummet foto alternativ för ljus dekoration av vardagsrummets inre alternativ för vackert dekorera inredningen i vardagsrumsbilden version av den ursprungliga inredningen av vardagsrumsbilden idé om ljus väggdekoration i vardagsrummet foto idé om ovanlig dekoration av det inre av vardagsrummet foto tanken på ett ljust vardagsrum inredning bild alternativ för vacker väggdekoration i vardagsrummet foto tanken på att vackert dekorera inredningen i vardagsrumsbilden tanken på ljus väggdekoration i vardagsrummet foto version av den ursprungliga inredningen av vardagsrumsbilden variant av den ursprungliga inredningen av vardagsrummet foto tanken på ljus väggdekoration i vardagsrumsbilden alternativ för en vacker inredning av vardagsrummet foto idé om ovanlig väggdekoration i vardagsrumsbilden alternativ för ovanlig dekoration av inredningen i vardagsrumsbilden tanken på ljus väggdekoration i vardagsrummet foto tanken på en vacker väggdekoration i vardagsrumsbilden version av den ursprungliga inredningen av vardagsrummet foto alternativ för vacker väggdekoration i vardagsrumsbilden tanken på en ljus inredning av vardagsrummet foto alternativ för en ovanlig dekoration av vardagsrummets inredning tanken på den ursprungliga väggdekorationen i vardagsrumsbilden tanken på den ursprungliga väggdekorationen i vardagsrumsbilden alternativ för ljus dekoration av vardagsrummets inredning alternativ för ovanlig dekoration av vardagsrummets inredning idén om vacker väggdekoration i vardagsrummet foto alternativ för ljus inredning av vardagsrummet foto alternativ för att dekorera väggarna i vardagsrummet ljust alternativ för en vacker dekoration av vardagsrummets inredning alternativ för ljus väggdekoration i vardagsrummet foto tanken på den vackra inredningen i vardagsrumsbilden tanken på den ursprungliga dekorationen av vardagsrummets inredning alternativ för ovanlig väggdekoration i vardagsrumsbilden alternativ för ovanlig väggdekoration i vardagsrummet foto tanken på att ljust dekorera inredningen i vardagsrumsbilden version av den ursprungliga inredningen av vardagsrummet foto tanken på den ursprungliga inredningen av vardagsrumsfotot alternativ för ljus inredning av vardagsrumsbilden tanken på ljus att dekorera väggarna i vardagsrummet idé om ovanlig väggdekoration i vardagsrumsbilden alternativ för en ovanlig inredning av vardagsrumsbilden tanken på en vacker väggdekoration i vardagsrumsbilden alternativ för en ovanlig dekoration av vardagsrummets inre

Previous Post
Imitation av tegel i interiören: gör det själv
Next Post
صور الديكورات الداخلية لغرفة النوم بسيطة وحسن الذوق