15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Inredningstrick: DIY vardagsrumsinredning

Vardagsrummet är ett rum där ägarna visar sin livsstil för gästerna, det är inredningen som gör det möjligt att lägga ett lust till inredningen i detta rum, för att göra det speciellt. Det är inte svårt att dekorera ditt eget vardagsrum med egna händer. Följ bara några tips.

Hur man väljer en inredning för ditt vardagsrum?

Först och främst måste du bestämma riktningen och stilen på vardagsrummet. Det är värt att välja det alternativ som passar bäst karaktären och därför mer attraktivt för ägarna. Du bör också omedelbart bestämma syftet med inredningen och ta hänsyn till detaljerna. Till exempel, för ett litet vardagsrum är det bättre att dekorera väggar och tak i ljusa färger, lägga till spegelelement för väggarna – på så sätt kan du visuellt öka området. I det stora vardagsrummet kan du placera olika saker relaterade till hobbyer, till exempel samlingar eller ett akvarium. I det här fallet måste du vara uppmärksam på interaktionen och kombinationen av alla utvalda element, tilldela en separat plats för deras placering..

alternativ för elegant inredning av vardagsrummet med egna händer

Alternativ för vardagsrumsinredning

tanken på den vackra inredningen i ett vardagsrum med egna händer

Säsongsinredning i vardagsrummet

tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer

DIY vardagsrumsinredning

Vardagsrumsdekorationsmetoder

Inredningen i detta rum inkluderar ett urval av färger och beläggningar för väggar, tak och golv, samt alla typer av dekorationsalternativ. Möbler spelar en viktig roll – de upptar det största området. Det rätta valet av dess form och färg är nyckeln till framgång i att dekorera vardagsrummet.

En annan viktig egenskap i vardagsrummet är belysning – den kan dekoreras i olika alternativ från en takkrona till alla typer av lampor..

Dessutom är olika små saker som visar ägarnas liv, hobbyer och fritid väl lämpade..

Dekorationsmetod

Metodfördelar

Tips för ansökan

Gardiner

De förråder rummet med högtidlighet och betonar rummets stil. De skapar mys och adlar fönstren.

Längd, material och färg beror på den valda stilen. För klassikerna är gardiner gjorda av tunga, täta tyger (satin, brokad, sammet) tillämpliga. Den provensalska stilen kännetecknas av ljusa, luftiga gardiner av siden, chintz eller bomull..

Akvarium

Ett sådant livligt element kan ge ett rum ljusa färger, för att ge komfort och en gynnsam atmosfär. Akvariet kommer att förvandla rummet till oigenkännlighet, kommer att glädja invånarna och gästerna.

Det finns flera sätt att använda ett akvarium:

· Separation av matplats och rekreationsområde;

Möbelelement (soffbord).

Puffar

Detta element gör rummet bekvämt och dekorerar hallen. De kan lägga till soliditet, komfort eller värme i hallen.

Allt beror på den angivna funktionen som puffarna behöver utföra.

Gröna

Antalet kvadratmeter i hallen gör att du kan placera levande växter av olika storlekar i rummet. Blommor fungerar inte bara som dekoration, utan renar också luften, mättar rummet med syre.

Dessa kan vara krukväxter eller snittblommor i miniatyrvaser. Materialet i vaserna är anpassat till rummets stil.

Väggdekor

Den inre väggdekorationen är: målningar, speglar, souvenirartiklar (tallrikar, figurer). De ger en viss stämning i rummet och ger rummet en speciell mening..

Alternativen för dekorativa element beror helt på rummets stil, vilket de kommer att betona. För moderna stilar (högteknologisk, modern) är diskreta målningar i platta ramar lämpliga. Klassisk stil skulle inte vara komplett utan målningar och speglar i tunga guldpläterade ramar..

gör-det-själv-alternativ för att dekorera vardagsrummet ljust

Modern vardagsrumsdekoration

tanken på den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet med egna händer

Vacker vardagsrumsinredning

Enkla idéer för vardagsrumsinredning

För att ändra utformningen av ett rum är det ganska elementärt att skapa en något annorlunda ordning av saker och utsikten kommer omedelbart att förändras. För mer drastiska förändringar kan du föreslå att måla om möblerna, ändra färg på väggarna eller lägga till präglad design till dem..

Målningar är ett av de enklaste inredningsalternativen. Bara ett konstverk kan sätta accenter eller lägga till nödvändig fullständighet och fullständighet i rummet..

Det är också värt att titta närmare på olika små saker – de kan betona individualitet och lägga till en känsla av mys i rummet. Praktiska föremål kan också fungera som inredning om de är ordentligt dekorerade. Till exempel en vackert utformad pennhållare. Det är bättre att ordna olika prydnadsföremål och souvenirer tillsammans i färg – så att de inte kommer att se för pockade ut. Du kan också använda handgjorda dimma.

Du kan lägga till spegelelement i interiören, särskilt eftersom det nu finns möjlighet att välja dem i vilken form som helst eller på Internet.

Mjuka puffar hjälper till att lägga till mys – de tar inte mycket plats och kommer att tilltala både barn och vuxna.

gör-det-själv-versionen av den ursprungliga inredningen i vardagsrummet

Alternativ för vardagsrumsinredning

alternativ för att dekorera vardagsrummet med egna händer

Säsongsinredning i vardagsrummet

gör-det-själv chic vardagsrumsinredning

DIY vardagsrumsinredning

Vilka misstag är vanliga: dekorativa element i vardagsrummet

Felaktig belysningsfördelning

Vardagsrummet behöver bara tillräckligt med ljus, men överskott är inte önskvärt. Det är bäst att använda flera källor och belysningsalternativ. Naturligt ljus från fönstren kommer att kompletteras med små lampor med mjuk belysning på platser med svagt ljus. Och för kvällsversionen är det värt att lägga till några vägglampor eller golvlampor i taklampan.

Överskott eller brist på möbler

Hallen är avsedd för avkoppling och kommunikation – det bästa alternativet är att använda den minsta uppsättning möbler. Det är bättre att ordna det i grupper för att underlätta kommunikationen med gäster och familj. Användningen av skrymmande möbler eller i stora mängder minskar bara utrymmet..

Brist på matta

Även det mest felfria golvet kommer att se bättre och bekvämare ut med en matta – det kommer inte bara att lägga till dekoration i rummet, utan också absorbera onödiga ljud.

tanken på att vackert inreda vardagsrummet med egna händer

Modern vardagsrumsdekoration

gör-det-själv-alternativ för att dekorera vardagsrummet ljust

Vacker vardagsrumsinredning

Nakna fönster

Användningen av gardiner på fönstren är en oumbärlig del av vardagsrummet interiör – de ger det ett bostadsutseende och kompletterar helhetsbilden.

Blanda stilar

Det är nödvändigt att följa den valda stilen och inte gå till ytterligheter när man blandar dem. Intilliggande stilar kan och kommer att se bra ut, men ett objekt som sticker ut från den allmänna bilden kommer att locka onödig uppmärksamhet..

Samma regel bör följas när du väljer tillbehör – för olika kommer att se inharmoniska ut och skapa obehag.

Säsongsinredning och inredning av hallarna

Sätt inte allt på en gång. Olika säsongsartiklar uppdaterar regelbundet utseendet och ger positiva känslor..

Under den varma årstiden kommer färska blommor i vaser att se bra ut. Olika färger av små detaljer hjälper till att förmedla säsongsstämningen. För våren är mättade gröna toner lämpliga, på sommaren – ljusa varma nyanser, på hösten bör du vända till orange och rött, och på vintern dekorera rummet med vitt hantverk.

gör-det-själv-alternativ för vackert inredning av vardagsrummet

Alternativ för vardagsrumsinredning

idén om ett elegant vardagsrum med dina egna händer

Säsongsinredning i vardagsrummet

gör-det-själv-versionen av den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet

DIY vardagsrumsinredning

Snyggt vardagsrum i nyklassisk stil

Neoklassicismen kännetecknas av raka och symmetriska element som betonar noggrannhet och lyx. En hall i denna stil är gjord utan skiljeväggar; en solid matta används för golvet. Alla element bör betona rummets utrymme och frihet..

Präglade pelare och väggar, glasmålningar och ytor hjälper till att betona stilen..

Vardagsrum i skandinavisk stil

De viktigaste kraven för dekoration i denna stil är miljövänlighet och praktiska egenskaper. Möbler och inredning domineras av träprodukter i en enkel form, naturliga tyger för möbler och interiörer. I motsats till namnet är designen mer i ljusa färger, det finns många extra lampor.

tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer

Modern vardagsrumsdekoration

gör-det-själv-alternativ för en ljus inredning i vardagsrummet

Vacker vardagsrumsinredning

Vardagsrum efterbehandling material

Vägg-, golv- och takdekorationer spelar en viktig roll i dekorationen. Att byta dem kräver mycket ansträngning. Därför kan även en liten förändring förändra utseendet på vardagsrummet..

Det enklaste och billigaste designalternativet är gips. Det låter dig snabbt skapa önskad form och smälter enkelt in i väggen.

För väggar finns det ofta ett val mellan tapeter och målning. Ett omfattande urval av material och tapetfärger ger dig handlingsfrihet. Dekorativ gips är det bästa i harmoni med målning. För att förmedla utseendets prakt är venetiansk gips lämplig..

Rummet kan också dekoreras med dekorativa kakel, sten eller stuckatur. Allt beror på stil och kapacitet.

tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med egna händer

Alternativ för vardagsrumsinredning

idén om ett vackert vardagsrum med dina egna händer

Säsongsinredning i vardagsrummet

tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer

DIY vardagsrumsinredning

Öppningar och dekorativa element i vardagsrummets design: överensstämmelse med riktningen

Utformningen av dörr- och fönsteröppningar bör motsvara den allmänna stilen och betona den. Så för inredningen av ett vardagsrum i skandinavisk stil är fönsterramar och dörrar av naturmaterial bättre lämpade än metallplast. För nyklassicism kan dörröppningen dekoreras med sniderier eller formverk..

En speciell touch i designen

Ett litet experiment kommer inte att skada utseendet, så du kan lägga till en twist till designen, göra din egen individuella inställning till stil. I det här fallet är det nödvändigt att ta hänsyn till effekten av ett sådant inredningselement – det ska inte vara för distraherande och ännu mer irriterande..

gör-det-själv-alternativ för den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet

Modern vardagsrumsdekoration

tanken på en ljus inredning av ett vardagsrum med egna händer

Vacker vardagsrumsinredning

Dekorera väggarna i vardagsrummet

Väggarna i vardagsrummets inredning spelar en stor roll och hela den totala effekten beror på dem..

Väggdekoration och stuckaturdekoration av vardagsrummet

Dekorativ formning passar klassiska stilar som barock. Det ger effekten av lyx och ordning. Dessutom bör sådan inredning vara så mindre massiv som möjligt och mer symmetrisk och ordnad. Med dina egna händer kan en sådan inredning göras med imiterande material – de är billiga och har ett anständigt utseende.

gör-det-själv-alternativ för ljus dekoration av vardagsrummet

Alternativ för vardagsrumsinredning

tanken på att inreda ett vackert vardagsrum med egna händer

Säsongsinredning i vardagsrummet

gör-det-själv-alternativ för en vacker vardagsrumsinredning

DIY vardagsrumsinredning

Dekorera väggen ovanför soffan

Soffan står i centrum i vardagsrummet, och väggen ovanför den ska locka uppmärksamhet..

Det enklaste alternativet är att dekorera det med en tavla eller ett stort inramat fotografi, du kan till och med använda flera. Som bild kan du använda abstrakta verk, med en lyckad kombination av färger, de kommer att passa perfekt. Ett budgetalternativ för en sådan lösning är en fototapet.

En hylla eller flera hyllor fyllda med böcker eller dekorerade med olika kompositioner av souvenirer och hantverk kommer också att locka gästerna uppmärksamhet..

Du bör inte bara vara begränsad till sådana alternativ. För kreativa individer är alla galna idéer lämpliga..

tanken på vardagsrummets ursprungliga inredning med egna händer

Modern vardagsrumsdekoration

tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer

Vacker vardagsrumsinredning

Dekorativa nischer i interiören

Nischer kan bära funktionalitet och nåd. Den speglade baksidan kommer också att utöka rummet. Oftast används ytterligare dold mjuk belysning för sådana element, vilket betonar komforten..

Målningar, foton och mattor för vardagsrumsinredning

Inredningen i vardagsrummet kompletteras väl av målningar och inramade foton. Olika stilar gör att du kan välja en duk för alla inredningsalternativ.

Även om vägghängen anses vara en kvarleva från det förflutna, finns det nu ganska intressanta designlösningar i denna riktning, så diskontera dem inte..

Video: Renovering, design och inredning av ett vardagsrum

50 foton på DIY -vardagsrumsinredningsidéer:

tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer gör-det-själv ljus vardagsrum inredning alternativ foto idén om den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet med dina egna händer foto gör-det-själv-alternativ för att vackert dekorera vardagsrumsbilden alternativ för elegant inredning av vardagsrummet med dina egna händer bild tanken på en elegant inredning av ett vardagsrum med dina egna händer foto alternativ för vackert inredning av vardagsrummet med dina egna händer bild tanken på en ljus inredning av ett vardagsrum med dina egna händer foto alternativ för att dekorera vardagsrummet med dina egna händer gör-det-själv-alternativ för vackert inredning av vardagsfotoet idén om den ursprungliga inredningen i vardagsrummet med dina egna händer bild tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med dina egna händer foto gör-det-själv-versionen av den ljusa inredningen i vardagsrumsbilden gör-det-själv-versionen av den ljusa inredningen i vardagsrummet tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer gör-det-själv-alternativ för att vackert dekorera vardagsrumsbilden tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med dina egna händer foto gör-det-själv-alternativ för ett elegant vardagsrumsinredningsfoto gör-det-själv-alternativ för ljus dekoration av vardagsrumsbilden idén om den ursprungliga inredningen i vardagsrummet med dina egna händer foto tanken på att inreda ett vackert vardagsrum med dina egna händer gör-det-själv-ljus som dekorerar vardagsrummet tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med dina egna händer bild gör-det-själv-alternativ för ett ljust vardagsrumsinredningsfoto gör-det-själv-versionen av den ljusa inredningen i vardagsrumsbilden tanken på att vackert inreda ett vardagsrum med dina egna händer foto tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med dina egna händer bild idén om ett vackert vardagsrum inredning gör det själv foto gör-det-själv-alternativ för elegant inredning av vardagsrummet gör-det-själv-alternativ för att dekorera vardagsrummet ljust idén om den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet med dina egna händer bild tanken på att vackert inreda vardagsrummet med dina egna händer foto gör-det-själv-versionen av den ursprungliga dekorationen av vardagsrumsbilden gör-det-själv-alternativ för en ljus inredning av vardagsrumsbilden DIY ljus vardagsrum inredning idé foto gör-det-själv-versionen av den ursprungliga dekorationen av vardagsrumsbilden tanken på att elegant dekorera vardagsrummet med dina egna händer foto gör-det-själv-alternativ för en ljus vardagsrumsinredningsbild tanken på att inreda ett vackert vardagsrum med dina egna händer foto idén att ljust dekorera vardagsrummet med dina egna händer foto tanken på en ljus inredning av ett vardagsrum med dina egna händer bild alternativ för elegant inredning av vardagsrummet med egna händer foto gör-det-själv-alternativ för en vacker vardagsrumsinredningsbild gör-det-själv-alternativ för att dekorera vardagsrummet ljust tanken på den ursprungliga dekorationen av vardagsrummet med dina egna händer gör-det-själv-alternativ för vackert inredning av vardagsfotoet tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer gör-det-själv-versionen av den eleganta inredningen i vardagsrummet tanken på att dekorera vardagsrummet med egna händer foto gör-det-själv ljus dekoration av vardagsrummet foto

Previous Post
Smal sovrumsdesign, interiörfoto
Next Post
شرائع الطراز المعاصر في الداخل