15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man designar ett vardagsrum i klassisk stil

Allt fler började vända sig till specialister inom design för att få en unik och vacker design för sina lägenheter och hus. Moderna trender inom inredningsmode uttrycks ofta med extraordinära lösningar. Hallen är ett av huvudrummen där människor tar emot gäster, äter vid ett brett bord och bara spenderar tid i en varm familj. Interiören i vardagsrummet i klassisk stil har blivit allt mindre efterfrågad. Och förgäves, eftersom aristokratiska England eller mystiska Egypten helt kan bosätta sig i en rymlig stadslägenhet. Klassisk stil får nya format.

Vitt vardagsrum i klassisk stil

Interiören i vardagsrummet i klassisk stil kommer att skapa en mysig atmosfär och betona husägarnas stora smak

Gemensamma funktioner

De främsta särdragen hos klassikerna är dekorationens prickiga rikedom och naturligtvis de särdrag som finns i varje riktning. Denna typ av registrering är uppdelad efter ursprungsländerna..

Ljust vardagsrum med vita väggar

Den klassiska designen passar perfekt till vitt, vilket gör rummet ljust och rymligt.

Förutom de som framförs tidigare kan klassikerna vara:

 • Romerska;
 • gotiska;
 • Grekisk;
 • Romansk;
 • barock;
 • Renässans;
 • rokoko;
 • empirestil;
 • modern klassiker.

En så omfattande lista döljer sina egna egenskaper och särdrag för varje riktning. Vissa är lika, andra skiljer sig radikalt från den första. Men de har gemensamt. De förenas av närvaron av vit färg, vilket är en indikator på renhet. Till exempel har “barock” mjölkiga nyanser av möbler, väggar och tak, “renässansen” kännetecknas av en gulvit finish, uttryckt med fasader med gyllene ramar. Även “gotisk” är inget undantag. Dess element är också gjorda i vita nyanser, så att observatören kan ange att han tillhör de tidlösa klassikerna..

Beige väggdekoration i ett klassiskt vardagsrum

Mjuk beige färg ger vardagsrummet mys och värme

Vardagsrummets design i klassisk stil passar perfekt in i ett sådant rum. Rik dekoration, kungliga, aristokratiska attribut finner utbredd användning här. Dina gäster kommer att uppskatta tvetydigheten i den rymliga hallen med grekiska pelare som är den majestätiska pelaren i den välvda öppningen.

Hus på landet, vars hallar är inredda i romersk eller grekisk stil, lämnar inte likgiltiga ägare. Stora, rymliga rum låter dig organisera inredningen och uttrycker alla funktioner i dessa områden. Närvaron av en balkong eller burspråk i hallen kommer att lägga till den nödvändiga chicen.

Lila gardiner i det inre av ett klassiskt vardagsrum

Pastellfärger av lila – lila, lila och lavendel ser söta och sofistikerade ut

Den utbredda användningen av dyra efterbehandlingsmaterial har en gynnsam effekt på rummets atmosfär. Ädel trä, keramiska plattor, natursten, i kombination med dyra textilier är uppenbara attribut för alla typer av klassiker.

Kombinationen av smycken som lånats från olika arter kan väcka neoklassicism till liv. Breda fönsteröppningar ger starkt ljus. Guldpläterade mönster på väggens tapeter, som reflekterar höjdpunkter i solen. Rikt broderade stoppade möbler, kronade med lätta graciösa veck, kommer att lägga till excentricitet. Dyra, lyxiga gardiner, som sjunker från taket till själva golvet, omgivna av magnifika grepp, kommer att rädda dig från starkt ljus. Kolonnader med högt ljus som håller karnappfönstret från insidan av rummet, gjorda i de bästa traditionerna hos de grekiska och romerska ättlingarna till arkitekter, kommer helst att belysa tillhörigheten till en sådan design..

Vardagsrum med grå väggar och tak

Grå finns inte ofta i klassiska interiörer, men det ser ganska imponerande ut.

Interiör i ett klassiskt vardagsrum i ett privat hus

Alla nyanser av brunt ligger närmast den klassiska stilen.

Korrekt ordnad dekorativ belysning kommer att dekorera kolumnerna flera gånger. Monolitiska statyer som är karakteristiska för den romerska typen kommer organiskt att passa in i hallen.

De gotiska vassa valven i fönstren hittar unika användningsområden här. Glasmålningar kommer att ge lite charm och unikhet till inredningen. Det “gotiska” taket är gjort på samma sätt med skarpa hörn. Avlånga former, spetsiga föremål, mörka toner av färgnyanser – det här är de viktigaste egenskaperna som är inneboende i “gotiska”.

Möbler och tillbehör

Följande kan fungera som tillbehör i den klassiska stilen, beroende på dess typ:

 1. Vacker ljuskrona, handplockad av smidesmetall, upphängd med bohemisk kristall.
 2. Samma färger på olika element i inredningen. Alla typer av glasögon, kuddar, klockfodral, bokbindningar. Samma färgnyans väljs, vilket upprepas av varje möbel.
 3. Snidade möbelfrontar: en säng, en separat spegel, formade fåtöljer, en harmoniskt hängd gardin precis bakom kojen.
 4. Eldstad, som är dekorerad ovanpå med en intressant sammansättning av arkitektoniska former som finns i det antika Grekland. Vita pilaster som pryder eldstadens valv kommer att bli en iögonfallande accent i vardagsrummet..
 5. Stilistiska målningar av engelska jägare från förra seklet, fångade tillsammans med stamtavla hundar, mot bakgrunden av en dödad trofé.
 6. Element av förgyllning av olika tillbehör till dekorationen. Möbeldelar, målningar, ljuskronor får ett rikt utseende.
 7. Upplysta väggnischer med vackert inbundna böcker.
 8. En bred båge inramad av grekiska joniska kolumner kommer att skapa en fantastisk effekt.

Klädd fåtölj i hallen i klassisk designstil

Möbler kan vara massiva eller sofistikerade, men alltid graciösa

Klassisk vardagsrumsinredning med blå väggar

Lämplig för klädsel i siden, bomull eller satin i diskreta toner

Vardagsrumsdekoration i klassisk stil

Klassiker kräver dyra och vackra inredningsartiklar

Klassiska stilar har omfattande utsmycknings- och dekorationsmöjligheter. Tack vare det historiska ursprunget, de framväxande stiftelserna, liksom varianterna för varje, dyker det upp många möjliga element som kompletterar dekorationen. Med korrekt installerad belysning, som markerar de mest värdiga platserna i rummet, kommer du att dyka in i det förflutna, bekanta sig med dess lagar, känna dess atmosfär.

Neoklassiker

Denna typ av halldekoration har absorberat alla fördelar från tidigare och modern tid. Interiörens strama, graciösa möbelelement kombineras idealiskt med moderna färgnyanser. Bordet och stolarna i den aristokratiska klassen samexisterar med konstiga målningar av abstraktionism. Det inredda rummet i strikt ljusa färger, fyllt med eleganta fåtöljer av släta textilier, stämmer överens med eldstaden, utformad med elegant murverk “Loft”. Kombinationen av det inkompatibla.

Ljust vardagsrum i nyklassisk stil

Möbler väljs till ett minimum, du kan inte överbelasta interiören

Väggdekoration i trä i vardagsrum i nyklassicistisk stil

Mitt i vardagsrumskompositionen är soffan, som bildar en slags ö i det inre av rummet.

Till exempel kan en hall dekorerad med “Modern” kontrastera väl med dekorationen av en av väggarna “High-tech”. Keramiska golvplattor med en mörkbrun matta med vit gips, ett tak i flera plan utrustat med neonbelysning runt omkretsen, en väggkomposition bestående av dekorativa pelare av PVC-element, med gyllene tapeter i mitten, passar bra med färdig plast paneler väggen mittemot. Detta är hela poängen med nyklassicism.

Golvlister i polyuretan på taket i vardagsrummet

På taket, en bred sockel, som i lyxiga antika interiörer

Viktig. Valet av ett element lånat från en annan typ av rumsdesign bör baseras på principen om maximal kompatibilitet. Du behöver inte ta mycket flashiga accenter, ljusa färger. Först och främst bör designen komplettera varandra, harmonisera.

Sällsynt farfarsklocka i ett nyklassiskt vardagsrum

Möbler av dyra träslag och antika inredningsdetaljer är lämpliga för nyklassicism.

Egyptisk design

Den egyptiska designen av den klassiska inredningen i vardagsrummet ser väldigt vacker ut.

Vägg i vardagsrummet med imiterad stenfinish

Egyptisk stil i designen av ett modernt vardagsrum

Referens. De allra första spalterna dök upp i Egypten. Vid den tiden reste en lokal arkitekt vid namn Imhotep, runt 300 -talet f.Kr., en grav för faraon, under konstruktionen av vilken han först använde ett sådant arkitektoniskt element som en kolonn. Senare antog Greklands folk denna arkitektoniska ensemble, som fortfarande används idag..

Möbler med guldkant i vardagsrum i egyptisk stil

Typiskt för stilen är användningen av guldmöbler eller inredningsartiklar av liknande design.

Ge ditt vardagsrum en mystisk, mystisk atmosfär. För att göra detta är det nödvändigt att använda de uttryckliga egenskaperna hos egyptisk väggmålning. Naturligtvis behöver du inte hugga dem ur sten. Det räcker med att köpa tapeter med tema med bilder av gamla egyptiska gudar och ritualer.

Matgrupp i egyptiskt vardagsrum

En målning som visar en farao är en bra lösning för inredning i egyptisk riktning

Kolumnerna här skiljer sig något från de vanliga vita kompositionerna. De utförs huvudsakligen med en mjuk konsistens, gyllene-svarta toner. Huvudstäderna är långsträckta mot taket, med smidigt flödande konturer. På väggen från huvudstaden längs omkretsen är ett liknande mönster organiserat längs hela längden.

Strålkastare kommer att vara mycket lämpliga. Var noga med att köpa varma glödlampor till dem. Tillsammans med dekorationens gyllene finish kommer de att harmoniskt komplettera hallen.

Väggdekoration i vardagsrum i egyptisk stil

Byt ut byråer och garderober mot antika kistor för att matcha stilen helt

Alternativet med användning av dekorativt präglat gips ser väldigt intressant ut. Bjud in en mästare som enkelt kan dekorera en av väggarna med skulpturer av gudar och faraoner. Små inslag av bergskonst som är inneboende i Egypten kommer att bli en exklusiv accent för en klassisk vardagsrumsinredning.

Gotiskt

Gothic är ett mycket specifikt designalternativ för ett klassiskt vardagsrum. Mysterium, olämpligt mörker och ren lyx är kännetecknen för denna inredning..

Interiör i ett mörkt vardagsrum i gotisk stil

Traditionella gotiska interiörer kan se alltför dystra ut

Färgpaletten representeras i stor utsträckning här i mörka nyanser. Använd svarta, lila, vinröda toner. Till exempel är golvet gjort med lila matta. En matt struktur skulle vara lämplig här. Samtidigt är väggarna svartmålade. För att diversifiera det monotona i väggutrymmet kan det dekoreras på platser med dekorativt gips eller ovanliga reliefer.

Trämöbler med snidade mönster i ett gotiskt vardagsrum

I en modern version går den gotiska stilen gradvis bort från det dystra utseendet.

Var särskilt uppmärksam på baguetter. Breda texturerade produkter, vars design liknar de grekiska delarna av kolumnerna, kommer perfekt att betona majestätet hos det “gotiska”.

Taket är en viktig accent i denna stil. Forntida slott hade tidigare invecklade takutrymmen. Branta valv och skarpa hörn prydde den överallt. För en stadslägenhet är denna effekt också möjlig att uppnå. Jag avslutar taket med en mörk nyans, till exempel brun. Dessutom appliceras utskjutande mönster. De senare är utvalda i välvda former, med konstiga virvlar..

Glasdekorationer i det inre av ett gotiskt vardagsrum

Interiörer i gotisk stil är inte billiga eftersom naturmaterial är dyra.

Mycket uppmärksamhet ägnas åt möbler. Skåpfronter i trä köps i svarta färger. Alla typer av mönster kommer harmoniskt att uttrycka karaktären hos den gotiska inredningen. För att helt integrera hallen i bilden är de inre delarna av skåpen inramade med vinröda textilier..

Mörkgröna gotiska vardagsrumsväggar

Möbler ska vara så lika som möjligt som de som användes under medeltiden

Särskild uppmärksamhet ägnas åt belysningen i vardagsrummet. Ett dystert rum måste få mycket ljus. Väggkonstruktioner väljs enligt designen. Ljusstakarna kommer att passa perfekt. Den centrala ljuskronan måste vara smidd, tredimensionell.

Barock

Denna klassiska vardagsrumsstil är motsatsen till gotiska. Ljust, ljust, bländande med olika färger. Färgintervallet är övervägande vitt. Förgyllning är ganska lämpligt här..

Vackert tak i vardagsrum i barockstil

När man kommer in i vardagsrummet i barockstil får man intrycket av att man är på gränsen till fantasi och verklighet

Golven är gjorda av parkett, parkettbrädor eller keramiska plattor. Billigare efterbehandlingsmaterial fungerar inte här. Om ditt val är på parkett, var noga med att köpa det med något slags slätt mönster. Keramiska plattor passar här med ett komplext mönster. Golvets omkrets inramas av en ram. Dessutom är parketten täckt med en mönstrad textilmatta.

Dörröppningen måste demonteras och ersättas av en båge, på vars sidor romerska pelare är anordnade. De angränsande väggarna är dekorerade med träpanel, vars toppar är krönta med mjuka glödlampor.

Rik väggdekoration i vardagsrum i barockstil

För att få ett vardagsrum i barockstil är det nödvändigt att skapa en enda komposition där alla objekt kompletterar varandra.

Vardagsrumsbelysning i barockstil

Färgpaletten är mycket rik, men alla färger är naturliga – silver, guld, vit, smaragd och gul

Taket kommer att se bra ut i en två-nivå design. Nivågränsen behöver inte vara rak. Gör det med en halvcirkel, invecklade släta linjer..

Möbler som köpts här är mycket dyra, lyxiga, gjorda av snidat, blekt förgyllt trä. Mjuk textilklädsel ska sticka ut starkt.

Soffgrupp i vardagsrum i barockstil

Möbler ska vara massiva, pretentiösa, med släta linjer och sniderier

Det framhävande föremålet för “barocken” kan vara en vacker öppen spis. Det är dekorerat med en nyans av färger som skiljer sig från väggarna så att det lockar uppmärksamhet. Naturligtvis är det inte möjligt att bygga en naturlig öppen spis här. Därför blir lösningen att göra en dummy eller köpa en biopeis.

Ett väl inrett, vardagsrum i klassisk stil är ett bra ställe att tillbringa långa vinterkvällar på. Läs vår artikel igen. Förstå huvudpunkterna säger hon. Skapa kreativa hemrenoveringar själv och du kommer att vara stolt över dem i många år framöver. Skapa med oss!

Video: vardagsrum i klassisk stil

Foto: 50 idéer för att inreda ett vardagsrum i stil med klassikerna

Trästrukturer på taket i vardagsrummet Soffa i interiören i ett klassiskt vardagsrum Hall-vardagsrum i ett privat hus Design av ett vackert vardagsrum i klassikernas anda Smala byråer med snidade element på lockiga ben Båge med pelare i dörröppningen till vardagsrummet Modern vardagsrumsdekoration i klassisk tradition Delar av gotisk stil i det inre av vardagsrummet i ett privat hus Inramade foton på ett träbord Dekorativa kolumner i utformningen av vardagsrummet i ett lanthus Bard gardiner på vardagsrumsfönstren Vardagsrumstak med snidade träelement Träbjälkar på vitt tak Dekorativa nischer i vardagsrumets stenmur Dekorerar ett klassiskt vardagsrum i mörka färger Skulpturer i vardagsrummets inre Speglat tak i vardagsrummet i en stadslägenhet Vit tyll på väggen i vardagsrummet med högt i tak Matbord på ett lockigt ben Stor spegel ovanför spisen i vardagsrummet Bokhyllor i ett rymligt vardagsrum Modulära målningar i vardagsrumsinredningen Mysig atmosfär i ett lantligt vardagsrum Klädda möbler med äkta läderklädsel Blå fåtöljer i huvudrummet i ett privat hus Parkettgolv i vardagsrummets inre Vitt tak med gjutgips i polyuretan Rund spegel i eldstadsportalen Avslappningsområde med bekväma soffor Dekorativ spis med polyuretanlister Klassisk soffa med lila klädsel Glaskrona på vitt tak Förlängd vardagsrumsdekoration Tänder ett rum med strålkastare Svavelväggar i det inre av ett vardagsrum Ljuskrona med ljus på taket i vardagsrummet Undergolv i trä i vardagsrummet Svart piano i det vita rummet öppen spis dekoration med natursten Stor glaskrona i hallen på ett lanthus Fyra ovala speglar ovanför soffan Gamla möbler i det inre av ett modernt vardagsrum Takbelysning med LED -remsa Soffgrupp i ett klassiskt vardagsrum Marmor spis i ett privat hus rum Smidiga krämfärgade väggar Grå färg i utformningen av vardagsrummet i ett panelhus Matgrupp med mjuka stolar Klädda möbler med förgyllda ben Design av vardagsrummet i ett privat hus i nyklassicistisk stil

Previous Post
Grönt för det perfekta köket
Next Post
تصميم الحمام بألوان البيج: الفروق الدقيقة في التصميم والأثاث والسباكة