15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Halldesign: inredningsidéer i lägenheten och i huset

Vardagsrummet är det mest offentliga rummet i resten av rummen, utformat för att visa ägarnas preferenser och också för att imponera på gästerna. Därför kräver valet av inredningen av hallen särskild uppmärksamhet. Designen ska bära både en funktionell och estetisk komponent, hjälpa dig att koppla av efter en arbetsdag med din familj eller ta emot gäster. En korrekt vald version av interiören i hallen i lägenheten hjälper till att lyfta fram fördelarna och dölja bristerna i rummet..

Interiör i en ljus hall i en stadslägenhet

Hallen, utan överdrift, kan kallas det viktigaste rummet i huset.

Att välja en stil

En mängd olika riktningar gör att du kan få en design för varje smak. Minimalism är lämplig för ett litet rum och högteknologiskt för vissa avancerade ägare. Men det inre av ett vardagsrum i en lägenhet med ett stort område eller i ditt eget hus kan inredas i klassikerna och i stor skala.

Klassisk

Hallens design i klassisk stil uttrycks tydligt i lyxiga möbler, inredning och inredning. Produkter i barockstil med förgyllda element, flytande former och gjorda av naturligt trä passar bra.

Höga fönster i en klassisk hall

Den klassiska interiören är idealisk för rymliga rum med stora fönster

Varje inredning och dekoration bör betona lyx. Äkta eller falsk öppen spis med dekorativ stuckatur, klassiska målningar i förgyllda ramar. Textilier för möbler och gardiner måste vara gjorda av ädla tyger: sammet och satin för gardiner; jacquard, velour, brokad för klädsel.

Ett obligatoriskt attribut är en halvantik hängande ljuskrona. Tillsammans med dekorativ formning kommer det att ge effekt till rummet..

Modern

Det moderna domineras av ovanliga designlösningar, asymmetrisk dekoration och dekorationsalternativ, kontrasterande färgkombinationer, tillägg av element från andra stilar.

Design i jugendstil

Modern kombinerar idealiskt praktiskt och funktionalitet

Art Nouveau kännetecknas av en förspänning i funktionaliteten hos möbler och inredningselement. Huvudbetoningen skapas av en stor bekväm soffa, gjord i enkla former. Huvuddragen är bekvämlighet och funktionalitet. Det unika med designen ges genom icke-standardiserat utförande av tillbehör och dekoration.

Interiör i en modern hall i jugendstil

Stilen gillar inte onödiga dekorationer, men krukväxter är välkomna.

Modern är lika lämplig för rymliga och små vardagsrum. Beroende på tillgängligt utrymme kan olika designtrick tillämpas för att visuellt öka eller minska utrymmet.

Högteknologisk

Högteknologisk stil är populär, särskilt bland avancerade ungdomar. Det innebär den mest funktionella användningen av rymden. I rummet bör du överge onödig inredning. Användningen av modern smart teknik är underförstådd.

En ljus hall i stil med en modern högteknologi

Kanske saknar hi-tech själfullhet, men det finns definitivt inget överflödigt här.

Möbler är ofta inbyggda, metall och glas är huvudmaterialen. Färgschemat ska domineras av vita, grå och svarta färger och deras nyanser. I all högteknologisk design kan dominansen av strikta raka linjer spåras..

Hörngrå soffa i en högteknologisk hall

golvbeläggningen ska vara monokromatisk, utan några prydnader och ritningar

Högteknologi kommer att passa moderna affärsmän. Optimal användning av utrymme gör den idealisk för begränsat utrymme.

Minimalism

Den minimalistiska vardagsrumsdesignen är idealisk för små utrymmen. Det innebär ett minimum av möbler, minimal inredning, proportionalitet i interiören, raka linjer och vinklar, mestadels ljusa färger. Allt detta hjälper till att använda området så effektivt som möjligt och skapa effekten av visuell expansion av utrymmet..

Interiören i hallen i stil med minimalism

Minimalism offrar dekorativitet till förmån för praktiken, resultatet är en slags “tyst” estetik av former och linjer

Möbler i ett minimalistiskt vardagsrum är utvalda enkla, geometriskt korrekta, monokromatiska. Gardinerna på fönstren ska inte sticka ut, så de tar några toner som skiljer sig från väggarna. Roll-up modeller passar bra.

Mörkt trägolv i det inre av hallen i stil med minimalism

Minimalismens färgpalett – flera neutrala färger, mestadels av naturligt ursprung

Efterbehandlingen måste göras i en enda färg. Slät gips, trä, tapeter är lämpliga för detta. Det rekommenderas inte att placera onödiga dekorationer. Accenten kan göras med en kontrastbild eller ett foto..

Loft

Loftet är inte lämpligt för rum med begränsad volym, det behöver plats utan onödiga skiljeväggar, högt i tak, stora fönster. Loftets inre skapar en mysig och bekväm vindsatmosfär:

 • väggar gjorda under grovt gips eller tegel;
 • träbjälkar som ett dekorativt element;
 • trä eller laminatgolv.

Loftet låter dig kombinera gamla saker, möbler med nya apparater. Han väljs ofta av kreativa människor. Rummet måste ha en stor mjuk och bekväm soffa med kuddar och filtar. Bilder ser också bra ut i modern teknik. Ljuskronor passar inte riktigt in i denna stil, strålkastare eller vanliga lampor som hänger från trådar är mycket bättre lämpade.

Betongväggar och tak med grå yta

En hall i loftstil är en inredning för dem som hänger med i tiden och följer modenyheter

Hall med två fönster i loftstil

Stilen innehåller till synes inkongruösa element

Textilier kan innehålla läder, filt, mocka. Windows bör hållas öppet så mycket som möjligt. För att göra detta, använd korta bomullsgardiner eller persienner..

Provence

Provence är en slags provinsversion av den klassiska designen. Det kännetecknas av ljusa pastellfärger, tapeter med naturliga motiv, utsökta antika eller åldrade möbler, hantverk.

Ljus nära en dekorativ eldstad i en hall i Provence -stil

Provence liknar klassikerna, men skiljer sig i enkelhet i landskap och provinsiell charm

Ljusa färger förstorar rummet visuellt, så Provence är också lämplig för ett litet rum. Provence skapar en mysig ljus atmosfär i ett franskt hus vid havet. Det är denna miljö som främjar avkoppling och rekreation i sällskap med familj eller vänner..

Efterbehandling kan göras med gips, färg, imitera tegel (alltid lätt). Ljusa tapeter med blommotiv kan också användas. Naturmaterial används för golvet: trä eller parkett. En billig finish som imiterar trä kan förstöra hela designen. Möbler och dekorativa föremål kan dekoreras med sniderier.

Tapeter på hallens vägg i rustik stil

Stilen drar mot allt naturligt, så det borde finnas mer naturmaterial här.

Olika korgar, stickade servetter eller capes används för dekoration. För gardiner tar de naturligt tyg, dekorerat med broderi eller mönster. Huvudregeln för färgdesign är att välja två eller högst tre primärfärger och de flesta ytor bör endast utföras i dessa färger och deras nyanser. Familjefoton kompletterar dekorationen perfekt.

Hall dekoration och dekoration

Efter att ha valt en stil bör du fokusera på dekorationen av hallen och dess efterföljande dekoration. Det är bättre att överlåta den komplexa efterbehandlingen till hantverkarna, eftersom detta är den viktigaste delen av arbetet. Med brist på erfarenhet eller kunskap kan du enkelt förstöra den planerade vardagsrumsinredningen..

Material för väggdekoration

När du väljer ett efterbehandlingsalternativ måste du först och främst ta hänsyn till funktionerna i den valda stilen..

Vita väggar i en hall med en mörkgrå soffa

Ljusmålade väggar är lämpliga för minimalistiska interiörer.

Dessutom är det värt att överväga de positiva och negativa aspekterna av material för deras framgångsrika kombination:

Material fördelar Minus
Färga vattentät;

lätt att städa;

inte svårt att färga om.

höga färgkostnader;
Tapet bara hålla på;

ett stort urval av färger, texturer;

dölja defekter;

mestadels billigt.

relativt kort livslängd;
Dekorativt gips unikt utseende;

slitstark beläggning;

döljer väggarnas brister;

kräver ytterligare färdigheter eller involvering av en mästare;

kostnader för ytterligare beläggning av gips med färg eller lack.

Trä miljövänlighet;

bra ljudisolering;

lätt att rengöra från smuts.

högt pris;

tolererar dåligt fukt;

Dekorativ tegel eller sten naturlighet;

ser snygg ut;

inte rädd för fukt.

högt pris;

installationens komplexitet;

Spegelyta hjälper till att visuellt förstora hallen; blir smutsig snabbt.

Dekorera med bilder på väggen ovanför soffan

Det är nästan omöjligt att klara sig utan tapeter i klassiska och rustika interiörer.

Golvfinish

Nästan alla material är lämpliga för golvet i hallen. Här är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till dina preferenser, stilfunktioner och naturligtvis ekonomiska möjligheter..

Mörkt linoleumsträd på golvet i hallen i ett privat hus

Det mest budgetalternativet är linoleum, som imiterar alla golvbeläggningar.

De vanligaste golvalternativen är:

 1. Laminera. Det ser bra ut att imitera trä, dessutom är det enkelt och snabbt att installera. Installationen kräver dock ett helt plant golv..
 2. Parkett. Det håller sig varmt och ser bra ut, men det kommer att bli dyrare och du måste anlita en expert.
 3. Keramikplatta. Har ett bra utseende och praktiska egenskaper. Nackdelarna inkluderar installationens komplexitet, kalla och hala golv..
 4. Linoleum. Det låga priset talar till hans fördel, men du bör noggrant välja tillverkaren, eftersom det finns många produkter av låg kvalitet. Lätt att installera också.
 5. Matta. Det är väldigt enkelt att installera, det isolerar golvet väl och är samtidigt relativt billigt. Men det kräver ständig rengöring, eftersom det samlar damm kraftigt..
 6. Självnivellerande golv. Skiljer sig i praktiken och unik design. Det är dock inte lämpligt för alla och har ett högre pris..

Takdesign

Valet av rätt material hjälper till att betona de positiva aspekterna av rummet och dölja bristerna. Till exempel, för ett litet vardagsrum används ofta ett stretchigt glansigt tak på grund av dess egendom för att illusoriskt öka storleken på rummet. För en stor hall är flernivåstrukturer lämpliga, tack vare vilka du visuellt kan dela rummet i zoner.

Hjort gevir ljuskrona i det inre av hallen

Mycket beror på takets höjd, om det är lågt räcker det med en jämn lätt beläggning

Dyrare och tekniskt sofistikerade element som stuckaturer och konstnärlig målning kommer att passa bra med en lyxig klassisk inredning. Detta alternativ kommer perfekt att komplettera en stor kristallkrona..

Takmaterial:

Material Fördelar nackdelar
Gipsvägg ekologiskt rent;

böjer sig lätt, därför är den lämplig för att skapa olika böjda former;

låter dig dölja ledningarna, luftkonditioneringssystemet under strukturen.

inte lämplig för låga lägenheter;
Töjbart tak nötningsbeständig;

lätt att ta hand om;

kommer också att hjälpa till att stänga bristerna i taket och kommunikation.

högt pris;

en specialist krävs för installationen;

Färga ett stort urval av färger;

appliceras utan problem;

kräver en plan yta;

förbättrar brister och oegentligheter.

Tapet omfattande sortiment;

överkomlig prisklass;

enkel limning.

låg livslängd;
Polystyrenplattor bekväm att montera;

stort utbud av;

överkomligt pris;

kan imitera gips, stuckatur.

rädd för hög temperatur (till exempel från en närliggande lampa);

tappar färg från solljus;

Plåster utsökt utseende;

döljer brister;

en expert krävs för att utföra arbetet.
Foder ser bra ut i loftstil;

låg installationskomplexitet;

naturligt trä;

kräver ständig vård.

Stretch glansigt tak i designen av hallen

Höjd på 3 meter och över gör det möjligt att installera strukturer på flera nivåer

Val av möbler

När du placerar headsetet i vardagsrummet är det viktigt att komma ihåg en regel: lägg inte det runt omkretsen. Trots de väletablerade traditionerna kommer ett sådant arrangemang att göra ett stort rum tomt, och ett litet kommer att vara ännu mer begränsat..

För ett rymligt vardagsrum kan soffan och fåtöljerna placeras närmare mitten. Samtidigt måste du se till att ingen visar sig vara med ryggen mot TV: n om den finns i rummet..

Två ljuskronor med fläktar i taket i vardagsrummet

Valet av möbler är relaterat till hallens storlek, antalet boende och deras behov.

I små lägenheter är det bättre att placera fåtöljerna vid fönstren. Du kan till och med köpa en hörnsoffa. Den har funktionalitet och ser inte stor ut mot bakgrunden av fönstret.

När du väljer möbler är det viktigt att ta hänsyn till hallens stil och inredning. Så för en klassisk design är en enfärgad soffa med en enkel och vanlig form inte lämplig. Och ett gammalt träset med snidade ben och ryggar passar inte in i modernt eller högteknologiskt..

Funktioner i textildesign

Ljusa gardiner och textilier är lämpliga för vardagsrummet, vilket skapar en avslappnad atmosfär för avkoppling och ger lätthet. Tygtypen och färgen måste matcha resten av inredningen.

Mörkläggningsgardiner med dragkedjor på vardagsrumsfönstret

Valet av gardiner är direkt relaterat till interiörens stil.

Vid val av tyg är det nödvändigt att inte bara ta hänsyn till textilens dekorativa funktion utan också den praktiska. I ett alltför ljust rum hjälper gardiner till att skydda mot överskott av solljus. Men i en skuggad lägenhet behövs mer transparenta gardiner så att det finns tillräckligt med ljus.

Ljusa kuddar på soffan i hallen

Ljusa dekorativa kuddar ser alltid snygga ut mot bakgrunden av den monokroma skalan i resten av utrymmet

Vardagsrum textilier kan användas för att skapa unika och exotiska orientaliska mönster. För detta används ljusa tyger, som dekorerar inte bara fönster, utan även tak och väggar..

Vardagsrum i Chrusjtjov

Små rum är typiska för Chrusjtjov, hallen är inget undantag. I det här fallet är det bättre att använda minimalism eller högteknologi. Om du har lust och medel kan du använda Provence.

Färgschemat måste vara i ljusa nyanser så att rummet ser mer upplyst och rymligt ut. Möbler för Khrushchev -hallen bör väljas den mest kompakta. Samtidigt är en hopfällbar soffa den mest lönsamma när det gäller dess funktionalitet..

Hängande hyllor på väggen i en liten hall

En soffa, ett par fåtöljer, ett soffbord och en vägg eller hyllor är en traditionell uppsättning möbler för hallen i Chrusjtjov

Om layouten och medlen tillåter det kan hallen utökas genom att kombinera den med det intilliggande köket. Således, genom att kombinera med köket, kan du få ett vardagsrum-studio. Men i det här fallet är det nödvändigt att installera en kraftfull huva ovanför spisen så att lukt inte sprider sig i hela lägenheten..

Hallinredning i ett privat hus

En stor fördel med ditt eget stora hem är möjligheten att självständigt planera rums storlek och layout. Därför finns det mycket utrymme för en designers fantasi..

Hall med sluttande tak i ett privat hus

Hall dekoration i etnisk stil

Det är värt att överväga att hallen kombinerar flera praktiska funktioner:

 • en plats för familjen vila;
 • ett rum för middag med familj eller gäster;
 • reception.

Eftersom området ger fullständig frihet bör hallen vara indelad i en matplats och en plats för avkoppling. Detta kan uppnås med en liten förändring i dekorationen, skapa ett podium, byta belysning eller göra en sektion med möbler..

Landhus hall dekoration

Landstil hall interiör

För en rymlig hall hemma behövs ett accentobjekt som skulle väcka uppmärksamhet och samtidigt matcha ägarnas design och preferenser. En stor bokhylla, exotisk inredning, en stor krukväxt, en exklusiv målning kan fungera som ett sådant element..

En annan fördel med ett personligt hem är möjligheten att installera en öppen spis, vilket inte bara skapar en mysig atmosfär utan också kommer att värma alla på långa vinterkvällar..

Öppen spis i inredningen

En öppen spis ger mys och en hemtrevlig atmosfär till alla utrymmen. Det ljusa sprakandet av trä på en kall kväll är som ingenting.

För närvarande finns det ett stort sortiment av eldstäder från olika material och färger. Det är bäst att ta en ljus nyans så att den inte trycker på rummet. En bild kommer att se perfekt ut över eldstaden, men tvärtom är det absolut nödvändigt att ordna ett soffbord och flera fåtöljer eller en soffa.

Lyxiga fåtöljer i vardagsrummet i klassisk stil

Eldstaden finns nästan alltid i klassiska interiörer.

Installation kräver vissa villkor från lokalerna:

 • golvet måste vara hållbart;
 • yta från 20 kvadratmeter.

Det är av denna anledning som eldstaden är så sällsynt i stadslägenheter..

Öppen spis med stentrimning i hallen i ett privat hus

En riktig öppen spis är ett ganska dyrt nöje.

Du bör också vara uppmärksam på typerna av eldstäder:

 1. Traditionell. Behöver en skorsten, svårt att installera i ett färdigt rum. Men det ger precis den unika känslan av oljande ved i eldstaden.
 2. Gas. Det är lättare att installera, kräver gastillförsel. Ser identisk ut med standard, men högre värmeavledning.
 3. Elektrisk. Imiterar väl en riktig öppen spis och fungerar från ett uttag. Men ingenting ersätter öppen eld från trä.
 4. Falsk eldstad. Ett dekorativt element i interiören som bara imiterar utsidan. Ser bra ut i många utföranden. Simulerar inte eld och värmer inte.

Video: fashionabla interiörer i hallar

Foto: 50 halldesignidéer

Ljust rum i minimalistisk stil Rymligt rum i modern stil Klocka i krubban över soffan Minimalistisk halldesign Öppna hyllor i vardagsrummets inre Antikt bröst istället för ett soffbord Maskrosmålning på vardagsrumsväggen Panoramafönster i vardagsrummet i ett privat hus Dekorera vardagsrummet med inomhusväxter Markerar takets omkrets i ett vardagsrum i modern stil Duplextak med svarv Höga skåp i vitt Två runda bord i olika storlekar Träpelare i hallen i ett privat hus Ytan i lackerat trägolv Soffbord i trä med glasskiva Vardagsrum med utgång till balkongen Nischer i hallens vägg för garderober Tvåfärgad målning av väggen i vardagsrummet Användningen av lila i designen av vardagsrummet Ljust rum i skandinavisk stil Hall med fyra intilliggande fönster Ljusa kuddar i vardagsrumsinredningen Vardagsrum i engelsk stil med porträtt av kändisar Panoramafönster i vardagsrummet i en byggnad i flera våningar Vinyl tapeter på vardagsrumsväggen Målningar på den blå väggen i hallen Modern vardagsrumsbelysning Bordslampor i vardagsrummets inre Vardagsrum i skandinavisk minimalism Retro bröst i stället för soffbordet Gröna soffor i hallen med panoramaglas Grå vägg i vardagsrummet med ett minimum av möbler Klädda möbler med brunt läderklädsel Väggbeklädnad med träpaneler Stege istället för en galge i det inre av vardagsrummet Vita soffor i ett ljust rum Design av ett vitt vardagsrum i ett privat hus Komplex vitt tak Högt i tak vardagsrumsdesign Liten hall i en stadslägenhet Riktig öppen spis med naturstenbeklädnad Design av hallen i orientalisk stil Gula kuddar på vit soffa Klädda möbler med svart klädsel Bruna gardiner i vardagsrummet i ett panelhus Golvlampa med lång arm Liten hallinredning med ett fyrkantigt fönster Hall i ett privat hus med flygel Fyrkantig kista istället för ett soffbord

Previous Post
DIY trädgårdsvägar: ritningar och designalternativ
Next Post
ما هو مطلوب لمشروع تصميم المناظر الطبيعية للموقع