15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar ett batteri: rekommendationer från designers och värmeingenjörer

Radiatorer är utan tvekan viktiga för varje rum som är avsett för människor att bo. Som regel är placeringen av värmeradiatorer alltid i sikte. Därför påverkar deras utseende avsevärt rummets övergripande utseende. Under reparationsprocessen eller förberedelserna för det bör problemet med utseende på värmebatterierna noga övervägas. Ingår inte renoveringar i dina planer för omedelbara liv? – det spelar ingen roll, det finns lösningar i det här fallet också. Tack vare tillgängligheten av information, liksom möjligheten att köpa en mängd olika material, har det blivit tillgängligt för alla att dekorera olika inredningsartiklar, oavsett ekonomi och förmågor för handarbete.

Dekorerar en lång radiator uppifrån med två brädor

Det korrekta tillvägagångssättet för att dekorera ett batteri är inte bara baserat på den estetiska komponenten, värmarens funktionella syfte är också viktigt.

Ett exempel på felaktig dekoration av ett värmebatteri

En mycket olycklig lösning – rörelsen av varm luft är nästan helt blockerad

Möjliga dekoralternativ för uppvärmning av batterier väljs enligt ett antal parametrar. För att tillfredsställa resultatet av arbetet, när man beslutar om valet av eftervärmningsradiatorer, bör man utgå från följande initiala data:

  • de ursprungliga egenskaperna hos själva dekorationsobjektet;
  • stilen i rummet där batterierna sitter;
  • rummets färgschema och stilen i dess design;
  • lokalernas funktionella syfte.

Det är bra om du redan vet exakt vad du vill genom att läsa den här artikeln. Om du ännu inte har bestämt dig för vad som är det bästa sättet att fortsätta, kanske några bra idéer kommer att dyka upp efter att du läst det. Du behöver bara välja metod för att konvertera värmebatterier, vilket är lämpligt för medel och möjlighet att utföra, om du vill dekorera värmebatteriet med egna händer.

Skönhet på bekostnad av värme

Vid översyn av lokalerna kan du naturligtvis gömma batteriet i väggen med en nischanordning gjord av gipsskivor, spånskivor eller plast. Ventilation av värme och dess avlägsnande från batteriet, i detta fall, utförs genom ett galler, som måste placeras i en sådan nisch. Som regel är sådana nischer dekorerade med en spånskiva eller trägitter. Det är möjligt att välja både själva gallret och dess ram i det önskade färgschemat. Dessa galler säljs i ett stort sortiment, de är hållbara och klarar värmen bra..

Dekorera batteriet med en liten soffa

Läsbänk ovanför batteriet

Dessutom kan frågan om konvertering av värmebatterier lösas genom att täcka dem med speciella dekorativa skärmar. Sådana anordningar kan installeras direkt framför radiatorerna eller utföras i gångjärnsform..

Vardagsrumsinredning med en gångjärnskärm på en radiator

Gångjärnskärm gjord av tunna trälister

Dekorera värmeradiatorn med ett galler av skenor

Enkelt trägaller målat för att matcha väggdekorationen

Hänger den färdiga skärmen på värmebatteriet

Gångjärn i metallskärm minskar värmeöverföringen något, är billig och enkel att installera

Dessa lösningar är inte alltid optimala, eftersom en mycket stor del av värmen som genereras av batteriet slösas bort i detta fall. Effekten är nära vad som skulle uppnås genom att gömma batteriet bakom gardinerna..

Tennplåtskärm för radiator

Metallskärm med genombruten design

Skärm för radiator med skjutbara paneler

Varje skärmdesign måste ge tillgång till värmebatteriet

Samtidigt tjänar stängning av värmeradiatorerna till att skydda små barn från brännskador. Skärmar, lådor och nischer är vackra, de kan matchas med vilken inredning som helst. Denna typ av inredning används som regel i vardagsrum och är en idealisk stilistisk lösning för dem. Täckning av batterier i barnrum med lådor och skärmar är den bästa lösningen för både säkerhets- och dekorationsändamål. En panel av trä eller spånskiva kan dekoreras med ljusa mönster och användas som lekelement.

Hemmagjord batteriskärm gjord av tunna tallrikar

Skärmidé för högt batteri

Dekorera batteriet med möbler

En gammal träbänk i rollen som en batterilåda i korridoren i ett byhus

DIY -skärm

Du kan dock göra en skärm för batteriet själv. Material som trä, spånskiva eller plywood passar bäst för dessa ändamål. Det är lämpligt att måla dessa material i rummets färg. Dessutom är plexiglas perfekt för dessa ändamål. Detta material är säkert. Du kan också applicera lämpliga bilder med färg eller dekorera med decoupage -tekniken..

Skärmar av träbatteri

Det enklaste sättet att göra en skärm är av trä.

Efter att ha bestämt dig för att göra en panel för ett batteri själv, bör du komma ihåg behovet av att göra hål i det. De är nödvändiga för att passera varm luft från batteriet in i rummet..

Att göra en dekorativ skärm för ett batteri med egna händer

Skärmens frontpanel är gjord av 16 mm tjocka brädor

Fäst den perforerade panelen på radiatorkärmen

Det är bekvämt att använda en perforerad fiberplatta som ett galler, som kan köpas på vilken stormarknad som helst av byggmaterial.

DIY värmebatteri dekoration

En ram måste installeras framför batteriet

Säkra radiatorns dekorativa panel

Skärmens frontpanel är fixerad med självgängande skruvar

Hemmagjord skärm för ett värmebatteri

Resultatet är en mycket attraktiv design.

De bästa kökslösningarna

Utformningen av kök, som inte är så strikt som vanligt för vardagsrum, ger fantasin fria tyglar. Förutom ovanstående metoder för att dölja värmebatterier, i rummen där kulinariska mästerverk skapas, skapas också designglädje för att dekorera värmeradiatorer. Batteriet och röret som ansluter det till värmekällan kan målas i väggarnas färg, du kan dekorera med decoupage -tekniken, eller så kan du kombinera dessa två metoder..

Gör-det-själv-målning av ett värmebatteri för att matcha väggarnas färg

Ett batteri målat för att matcha väggarna blir mindre iögonfallande

Gör-det-själv-målning av ett värmebatteri

Ännu mer effekt kan uppnås om batteriet målas för att matcha tapeten.

Vackra radiatorer i det inre av rummet

Batteriet kan visas som en del av en konstnärlig komposition

Massor av idéer finns på webben. Med dem som grund kan du självständigt skapa ett mästerverk utan mycket arbete och tid, dekorera de yttre elementen i värmesystemet med ett elegant eller glatt mönster. Decoupage av ett batteri är en överföring av en ritning från en bärare till en metallyta på en radiator. När du dekorerar med decoupage-tekniken kan batterier dekoreras med färdiga ritningar gjorda på tunt papper (både rispapper och vanliga dekorativa servetter är lämpliga). Det finns många designalternativ: blommor, träliknande design, geometriska mönster.

Färga batterisektionerna i olika färger

Batteri regnbåge

Vackert värmebatteri med Khokhloma -målning

Khokhloma -målning på värmebatteriet

Om du har konstnärlig förmåga kan du klara dig utan färdiga lösningar och applicera bilder med färg direkt på ytan. För sådant arbete behöver du värmebeständig färg och lack. Det senare är nödvändigt för dem som bestämmer sig för att koppla ur batteriet på egen hand. Du kommer också att behöva lim för decoupage, vanligt PVA gör.

Batteridekoration i badrummet

Inte alla badrum har separata batterier, förutom det som fungerar som en handdukstork. Moderna produkter är ganska estetiska. Behovet av dekoration uppstår om batteriet inte har bytts ut på länge, på grund av vilket det har tappat sitt utseende. Det enklaste sättet att ge värmaren ett presentabelt utseende är att måla den. Färgen på färgen väljs enligt rummets färg. Naturligtvis rengörs produkten som ska målas noggrant. Dock är decoupage i badrummet lika lämpligt..

Rosa batteri inuti toaletten

Ett exempel på framgångsrik användning av ett batteri som en ljus accent

Dessutom är det möjligt att stänga batteriet i badrummet med ett nät, som kan fungera som ett lagringssystem..

Dekorera värmebatteriet i badrummet

Skyddskärm med förvaringshyllor

Badrums kylskåp

Batteriet kan döljas i ett snyggt skåp

Marmorhylla med kylare

Eller lämna den i vanlig syn och täck den med en hylla

Sammanfattningsvis bör det noteras att dekorera en radiator är en kreativ process. När du väljer ett sätt att omvandla värmeradiatorer är det viktigaste att inte överdriva det med dekorativa element, behålla den allmänna stilen i rumsdekoration. Det är också viktigt att ta hänsyn till att kylarens huvudsakliga funktionella syfte inte bör påverkas – uppvärmning av rummet under den kalla årstiden..

De dekorerar både gamla gjutjärnsbatterier och moderna produkter av aluminium och bimetall. De senare är särskilt formbara för ritning, eftersom den externa designen består av platta plattor på vilka det är bekvämt att applicera en ritning..

När du väljer färg bör du komma ihåg att specialfärger produceras för uppvärmning av radiatorer som tål höga temperaturer..

Video: uppvärmning av radiatormålningsteknik

Foto: 50 alternativ för batteridekoration

Väggdekoration med målningar Färska blommor i en golvvas Spegel på väggen med blommig tapet Krukväxter på en vit fönsterbräda Trähylla ovanför kylaren Batteri skärm i naturligt trä Dekorera batteriet med en träskärm Snygg röd batteriskärm DIY myntbatteri skärm DIY batteridekor i hallen Hemlagad plywood batterigrill Röd vägg i det inre av vardagsrummet Plastskärm på värmeradiatorn Kylarsköld med runda hål Sovrumsinredning för en tonårspojke Dekorativa vaser på värmeelementet Podiumsäng med lådor Vardagsrumsinredning med målning och vaser Blå väggar i ett sovrum med en vit säng Ljust vardagsrum i vitt Brun säng på en träram Öppna hyllor i ett flickrum Bokhyllor under vardagsrumsfönstren Vit skärm på värmeradiatorn Fotoramar på tegelväggbakgrund Gammal pall som värmeradiatorskärm Gitterskärm gjord av träplankor på en radiator Använda målning för inredning Träbänk på en värmeradiator Skärm av laminerade remsor på värmeradiatorn Skärmnät för maskering av värmeanordningar Två fotografier på en vit vägg Dekorera en fönsterbräda i vardagsrummet i ett privat hus Träskärm framför ett fönster i ett klassiskt sovrum Perforerad skärm i vardagsrummet Spegel på värmeelementets dekorativa hölje Enkelt spånhölje för batteridekorationer Dekorativ skärm med lockiga ben för att maskera en värmeradiator Kylarskärm med gångjärn Dekorativ låda för en radiator med imitation av en eldstad portal Gångjärnskåpa på kylaren Dekorativ efterbehandling av värmeanordningar av massivt trä Metallskärm för värmeradiator Trä i dekorationen av korridoren i ett lanthus Byrå i klassisk stil med öppna hyllor Vit dekorativ skärm för värmeradiator Billig golvstående batteriskärm Entré till ett privat hus i ljusa färger Litet bord framför fönstret i barnrummet Batteriskärm med öppet frontpanel

Previous Post
Barbord för köket: typer av hur man gör det själv
Next Post
ستائر رمادية في الداخل: أسرار إعطاء الثروة والاحترام غير المزعجين