15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar en vanlig glasburk med egna händer

DIY hemdekorationer blir mer och mer populär. De ger rummet en speciell charm och komfort. Med hjälp av olika tekniker dekorerar duktiga nålkvinnor flaskor, blomkrukor, gör böcker och kökshyllor, väggar och till och med tak vackra. Vi föreslår att du börjar smått och dekorerar en glasburk med egna händer..

Målade glasburkar med brinnande ljus inuti

DIY -smycken är inte bara yttre ovanliga, utan innehåller också en själ som ger en speciell atmosfär till heminredningen

Flera viktiga aspekter av inredning

Innan du börjar dekorera måste du ta hänsyn till flera viktiga punkter som påverkar den fortsatta handlingen:

  1. Burkens storlek. Mängden förbrukningsmaterial och valet av design beror på denna parameter. När allt kommer omkring kan en viss design vara lämplig för en liten burk, men den ser dålig ut på en stor.
  2. Ändamål. Valet av metod och material för dekoration beror på detta ögonblick. Faktum är att syftet med den dekorerade burken beror på under vilka förhållanden den kommer att vara och hur den kommer att användas.
  3. Rummets stil. Denna aspekt måste beaktas, eftersom vi gör inredning för ett specifikt rum, som har sin egen stil och färgschema. Se till att din skapelse passar harmoniskt in i den övergripande bilden av rummet.

Vaser från gamla glasburkar

Små vaser för färska blommor

Nu kan du säkert ta en glasburk, köpa nödvändiga dekorationsmaterial och börja slutföra. Men först måste vi bestämma vilka material vi behöver baserat på den valda tekniken..

Att välja en teknik

Det finns många sätt att dekorera en glasburk med egna händer. Kom ihåg alla dina färdigheter, så hjälper vi dig att välja rätt teknik:

Material Metod
Papper Quilling, applikation, collage
Färga Akvarellmålning, spraygraffiti
Naturliga material Oshibana, vävning med en vinstock
Trådar Garnbombning, lapptäcke, tovning

Två burkar med intressanta prydnader på glas

Genom att måla burkar med färg kan du skapa originella dekorativa föremål

Vi använder färg

Detta material ger dig många möjligheter. Den kan användas även om du inte har några speciella konstnärliga färdigheter..

Dekor av glasburkar med akrylfärger

Kaffekannor dekorerade med konstmålning

Låt oss först ta en pensel och vattentät färg..

Penslar för dekoration av glasburkar

Alla borstar kommer att göra, det viktigaste är att villi håller hårt

Färger för målning på en glasburk

Det är bättre att använda målade glasfärger med vatten eller syntetisk bas

Viktig! För att måla på en glasburk är det bättre att använda en speciell färg..

Att måla en teckning på en glasburk med egna händer

Fin borste lämplig för fina detaljer

Med hjälp av färg kan du skapa de enklaste motiven: mönster, volanger, blommor, geometriska former – i allmänhet allt du tänker på. Om dina färdigheter tillåter, kom med en mer komplex tomt och koppla den till designtemat..

Applicera grön färg på en burk med hjälp av ett rör

Det är bekvämt att färga en ritning med hjälp av ett rör med en dispenser

Det är värt att notera att du kan rita inte bara med specialfärger. Om burken inte kommer att finnas i ett badrum eller ett annat rum med hög luftfuktighet, ta gärna gouache eller akvarell. Det senare kommer naturligtvis inte att vara så ljust och är minst lämpligt för att rita på glas..

Om gratis idéer inte fungerar bra, prova stenciler. Välj en skiss du gillar på Internet eller klipp ut den ur en tidning, blöt den sedan och luta den mot burken (på så sätt fixar du den till ytan). Skissa nu ut den del som förblir öppen och ritningen är klar. Detta gör att du kan skapa en mängd olika ämnen, från enkla till komplexa. När det är torrt kommer papperet att ta bort burken, kasta det sedan och njut av ditt arbete.

Använd en stencil när du dekorerar en glasburk

Med hjälp av en stencil kan du applicera en ritning av vilken komplexitet som helst om du fixar ett blad med en prydnad inuti en burk

Dekorera en hushållsburk med målade glasfärger

Så här kan du göra en ful burk rolig och ovanlig.

Ett lämpligt alternativ är sprayfärg. Den kan användas både för helmålning i en färg och för att skapa ritningar, men i det andra fallet måste du använda schabloner.

Hjälp papper

Den enklaste tekniken är applikation. Den kan användas för gemensam kreativitet med barn, eller för självskapande av ett mästerverk. För att göra detta behöver du färgat papper. Både ensidig och dubbelsidig kommer att göra..

Lägg på material, välj en idé för implementering och kom igång. De vanligaste alternativen är blommor. Blommatemat har ett brett spektrum av motiv och kan enkelt förverkligas med olika tekniker..

Rosa blommor i vaser från gamla burkar

Blomvaser med teckningar av fisk

Med hjälp av applikationen kommer du att kunna göra en tredimensionell bild eller en platt. Den första ser dock mer intressant och attraktiv ut..

Dekorera burkar med pappersrör

En intressant idé – vävning med rör från tidningar

Quilling

Här måste du arbeta lite och lära dig åtminstone grunderna i teknik. Dess väsen består i curlingremsor av papper med en speciell pinne, som kan ersättas med en rund penna eller penna. Vidare, genom att skapa de nödvändiga vikningarna, får det resulterande elementet önskad form. Hela bilden bildas av dessa element. Denna teknik är intressant i slutändan såväl som i processen. Det kan ses som meditativt och nedsänkt i fullständig avslappning med dess hjälp..

Processen att göra en dekorativ fjäril av färgat papper

Ett exempel på att skapa en pappersfjäril med hjälp av quillingtekniken

Collage

Denna teknik låter dig skapa original och oförglömliga berättelser. Det är bäst att använda dina egna fotografier, de låter dig göra en minnesvärd och symbolisk design. Tillsammans med fotografier, lima färgade urklipp, olika klistermärken eller diversifiera tomten på ett annat sätt.

Collage av tidningsurklipp på en glasburk

För collage kan du använda bilder från gamla tidskrifter.

Vi använder naturmaterial

För ekostilar är en design gjord av naturmaterial väl lämpad. Vilket herbarium som helst som du har samlat kan användas här. Använd skotstejp för att göra mönster med torkade löv eller blommor. Med sin hjälp kommer det att visa sig att fästa naturmaterial på burken. Följ bara några villkor:

  • det är önskvärt att materialen är mjuka, annars bryts de på burkens rundade yta;
  • applicera tejpen försiktigt och gradvis så att så lite luft som möjligt blir kvar under den.

Dekorera en glasburk med torra löv

Ovanlig höstdekor

En fantastisk design kommer från en vinstock. Grönt eller brunt kommer att göra, beroende på vilken stil du väljer. Du kan helt enkelt linda burken med en vinstock och skapa ett slags lock. Det är möjligt att kombinera denna metod med andra och skapa intressanta mönster..

Vinstock för en glasburk

Förutom det estetiska värdet skyddar vinstockarna burkarna från mekanisk påfrestning.

Tygmotiv

Tygmaterial är också lämpliga för att dekorera en glasburk. De vanligaste är filt, ull och garn..

Dekorera en burk med en trasa med dina egna händer

En burk, ett tygstycke, ett snöre och ett band är allt du behöver för att skapa ett originalt smycke

Dekorera burkar med säckväv och tyll

Burlap används ofta för dekoration.

Filt är lämplig för att skapa platta figurer för att dekorera burken. De fästs enkelt på glas med lim eller dubbelsidig tejp. Kom på olika berättelser, klipp ut karaktärer ur filt och skapa intressanta mönster. Denna metod är bra för att arbeta med barn..

Snögubbar gjorda av filt på glasburkarnas sidor

Vinterdekoration av burkar med strimlor av färgglad filt

Från ull kan du tova olika former eller (om färdigheter inte tillåter) små geometriska former. Ull kan användas istället för wellpapp med hjälp av “trimning” -tekniken.

Ett annat bra sätt att använda ull är garnbombningstekniken. Den består i att knyta olika saker med stickade ljusa omslag. För att göra detta kan du använda en gammal strumpa eller annat plagg. Och du kan också sticka ett ovanligt fodral av ull.

DIY glasburkpenna

Burken bunden med ulltrådar kan användas som pennhållare

Garn eller tråd

Garnet är lämpligt för att skapa olika mönster på burkens yta, ett slags lock eller ram. Detta material är som en vinstock och används för samma ändamål..

Glasburk med lindad snöre

Förpacka först burken med garn, rep eller tjock tråd

Applicera vit färg på en glasburk

Sedan applicerar vi akrylfärg på hela burkens yta.

DIY -målning av en glasburk med akrylfärg

Vi väntar på att färgen ska torka helt

DIY dekorativ vas från en vanlig glasburk

Garnet från burken kan lämnas eller tas bort som du vill.

Vi ser att du kan dekorera en glasburk med egna händer på olika sätt, och det är inte alls svårt. Det viktigaste är att ge fantasin fria tyglar!

Svartvita fotografier inuti glasburkar

Den ovanliga idén med att använda en burk som fotoram

Video: mästarklass om att dekorera burkar med hjälp av decoupage -teknik

Fotoidéer för att dekorera glasburkar

Dekorera burkar med stickning och applikation Kryddburk med en blomma på locket Gör-det-själv-burk med salt Rödgröna äpplen på bordet och på burken Dekorera burkar med pappersservetter Ritningar av tuppar på glasburkar Höstbukett i en improviserad vasbank Vita burkar på målade brädor Numrerade dekorativa glasburkar Burk med lock på en tegelväggsbakgrund Dekorativa pärlor på glasburkar Målade rosor på burkarnas sidor Dekorativ fyllning av glasburkar för inredning Dekorera burkar med den trendiga garnbombningstekniken Måla burkar med guldfärg Volymetriska dekorationer på en glasburk med lock Ritning av en snögubbe med en halsduk på burkens yta Burk med ett band under locket för förvaring av kryddor Vacker köksuppsättning för bulkprodukter Målning av glasbehållare för tygluckans prydnad Vita burkar med röda vallmo Trälåda med vackra burkar Ulltrådar på halsen på en halvliterburk Färgburkar med vattenbaserade färger Figur av en ängel på en glasburk Juldekoration av glasburkar Dekor av en liters burk med rester av tyg Vacker komposition på glasburkar Sällsynta ljusstakar från glasbehållare Burkdekor med grov garn Minnesvärd souvenir från semester vid havet Pickleburkars andra liv Måla för guld på glaset i en vanlig burk Brinnande ljus inuti souvenirburkar måla burkar med stenciltekniker Dekor av burkar med stickade servetter Garn i heminredning Enkel inredning av små burkar Vackra souvenirburklock Måla burkar med vattenbaserade akrylfärger Vit sandburkar dekor Dekorationsburkar målade i silver Dekorera en presentbank med en applikation Gyllene mönster på burkens crimson yta Fältväxter på glasburkar Glasburkar med lock och bilder Målade silverburkar Måla en glasburk i glasmålningsteknik Glasflaska med glasmålning Dekorera burkar med decoupage -teknik

Previous Post
Arcuri în interior: tipuri, materiale, fotografii
Next Post
Tipy pro výběr průchozího designu interiéru obývacího pokoje