15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Imitation av tegel i interiören: gör det själv

Den högkvalitativa imitationen av tegelverk i inredningen vann snabbt över designers över hela världen. Denna inredning kännetecknas av sitt snygga utseende, mångsidighet och enkelhet i utförandet. Tegel har en unik charm, blir omedelbart den centrala designdetaljen. Intern beklädnad med äkta tegel är inte alltid möjligt. Detta beror på materialets stora vikt. En sådan belastning på bärande väggar kan leda till allvarliga negativa konsekvenser. Av denna anledning skapas en imitation av en tegelvägg av lättare, billigare material. Funktioner, steg-för-steg-instruktioner för att skapa en simulering anges i denna artikel..

Modernt vardagsrum med tegelvägg

Tegelvägg ser bra ut i en ljus vardagsrumsinredning

Där en tegelvägg är lämplig?

Idén om en tegelvägg kommer att vara lämplig i alla rum i ett hus, lägenhet, lantstuga. Detta är en bra lösning för moderna kök. Tegel där kommer inte bara att dekorera interiören. Det kommer att tjäna en praktisk funktion. Imitation läggs ofta ut på förklädet, täckt med transparent glas ovanpå. Ett sådant förkläde kommer på ett tillförlitligt sätt att skydda väggen från smuts, det ser väldigt ovanligt ut.

Dekorera köksväggen med tegel

Mysigt kök med vit tegel accentvägg

Svart tegelvägg i det inre av vardagsrummet

Tegelväggen kan målas i valfri färg

Vit tegelvägg i sovrummet i ett privat hus

Vit tegelvägg i modernt sovrum

I vardagsrummet blir imitation av tegelverk den viktigaste dekorativa accenten. Det kommer att kombineras med en öppen spis, vita stoppade möbler. Denna idé kommer också att hitta sin tillämpning i sovrummet interiör. Hon brukar förkroppsligas i en brutal maskulin inredning..

Stilar som matchar tegelstenar

Detta inredningselement är inte lämpligt för varje livsstilsstil. De mest lämpliga riktningarna diskuteras i tabellen:

Stil Specifika egenskaper
Loft Detta är den mest framgångsrika stilen för att placera en imiterad tegelvägg. Loftet kännetecknas av en nästan fullständig brist på dekoration. Interiören i en sådan plan är mycket lik ett lager, industrilokaler..
Land Denna riktning används vanligtvis i processen att ordna lantstugor, sommarstugor. I dem ser tegelverket lämpligt ut nära spisen, eldstaden. Lantlig stil kännetecknas av ljusa färger. Av denna anledning kan dyra röda tegelstenar användas..
Minimalism Rum i stil med minimalism är mer typiska för stadslägenheter. Det är bättre att använda imitation av vita tegelstenar i dem. Denna lösning hjälper till att göra en enkel inredning mer intressant..
Gotiskt Sovrummen är inredda i denna stil med hjälp av tegel. Teglet kommer att passa bra med den ursprungliga metallbädden. Det perfekta komplementet kommer att vara chic satin sängkläder.

Köksinredning med tegelvägg

Loftstil kök med öppna hyllor på en tegelvägg

Design av ett rymligt vardagsrum med vita tegelväggar

Ljust vardagsrum i skandinavisk stil

Förbereder väggen för dekoration

Det är nödvändigt att börja avsluta väggen med egna händer med ytbehandling. Det första steget är att demontera den gamla beläggningen. Den gamla beklädnaden måste tas bort helt från väggen. Demontering tar vanligtvis minst tid, särskilt om det gamla materialet inte behöver sparas för framtida bruk. Efter demonteringsarbetet bör du börja reparera stora flisor och sprickor. De kan repareras med gips. Det appliceras med en vanlig spatel. Ibland är det bekvämt att fördela lösningen med händerna inuti chipet..

Borttagning av gammal färg med borr- och penselfäste

Att ta bort den gamla beläggningen blir den smutsigaste uppgiften

Nästa steg är kitt. Väggen ska vara helt plan så att imitationstenen är enkel att installera. Ett efterbehandlingskitt krävs. Denna komposition låter dig bli av med små sprickor och brister. Det kommer att jämna ut väggen, vilket ger en trevlig enhetlig nyans. Det sista steget i att förbereda väggen är att applicera en primer. Det är bekvämare att grunda ytan med en medelstor rulle. Det är bättre att applicera primerblandningen i två lager. Först det första lagret, sedan måste du vänta ett tag. Väggen ska torka ordentligt. Sedan appliceras det sista lagret.

Imiterat skum

Skumimitation har en lätt vikt, lågt pris. För att bygga det själv behöver du en takskumplatta, en vass brevpapper, en gelpenna, lim, färg.

Processen att göra skumstenar med egna händer

Tekniken att imitera tegel med skum är ganska enkel: klippa, smeta och limas

Tillverkningsprocessen är ganska enkel:

 1. Märkplattor. Tegelstenar ska vara små – 150×70 mm. Större element kommer att se osannolika ut. Du kan markera med en vanlig gelpenna. Se till att lämna lite utrymme för sömmar mellan tegelstenarna..
 2. Klipper ut tegelstenarna. För att göra detta kan du använda en skarp prästkniv. Klipp försiktigt. Frigolit är ett sprött material.
 3. Väggdekoration med tegel. Färdiga tegelstenar kan limmas på väggen. Det är bättre att markera och förbereda ytan i förväg. Att fästa elementen är enkelt med vanligt kakellim. Beklädnaden ska börja från underkanten av ytan. Du måste lägga tegel med ett litet gap – 2 millimeter.
 4. Målning. Färg hjälper till att ge inredningen ett naturligt utseende. Färgen på färgen bör väljas utifrån färgerna på resten av de inre elementen. Du kan måla murverket med en rulle, pensel. Mer färg måste läggas mellan tegelstenarna. Detta kommer att föra täckningen närmare ett mer naturligt utseende..

Att göra tegel av polystyrenplåt

Du kan lägga till textur till tegelstenarna med en lödning hårtork eller en vanlig lödkolv.

Vit tegelvägg av skumdelar

Du kan bara måla en skumvägg med färger utan aceton, det bästa alternativet är vattenbaserade kompositioner

Vi använder gips

Att göra en realistisk tegelvägg är enkelt med gips. Sådan beklädnad kommer inte att se sämre ut än fabrikstillverkade byggprodukter..

En påse med gips för att göra hemlagade tegelstenar

Om du vill att tegelstenarna ska komma ut tillräckligt starkt, köp gips av märket G-16

Detaljerade instruktioner hjälper dig att skapa en sådan imitation själv:

 1. Att köpa ett formulär. Att hitta formar för konstruktion av imiterade murverk är inte svårt. Du hittar dem i järnaffärer. Om du vill kan du göra formuläret själv av skrotmaterial. Det viktigaste att komma ihåg är att tegelns tjocklek inte ska vara mindre än 10 millimeter. Annars går elementet helt enkelt sönder under installationen..

  Silikonform för gjutning av dekorativa gipsstenar

  Silikonformar finns i en mängd olika texturliknande ytor

 2. Beredning av gipsblandning. Torrt gips måste spädas med vatten.

  Vägning av torrt gips i elektronisk skala

  Det är viktigt att beräkna mängden gips som krävs för att fylla en form.

 3. Det är bättre att smörja in varje form med tvålvatten. Då blir arbetsstycket lätt att ta ur formen..

  Fukta silikonformen innan du häller gipset

  Det är bekvämt att fukta med en vattenlösning av tvätttvål som hälls i en sprayflaska

 4. Den färdiga gipsmassan hälls i en form, lämnas i en halvtimme.

  Silikonform fylld med gipsbruk

  Hällde formtorkning

 5. Målning. Om så önskas kan gipsämnen målas i valfri färg. Det är bättre att applicera färgen i flera lager. Efter målning kan elementen lackeras ytterligare. Detta kommer att förlänga deras livslängd avsevärt..

  Målade hemgjorda gipsstenar

  Med hjälp av färgschemat kan du skapa en original ytdekor

 6. Ytdekoration. Du måste lägga gipsämnen jämnt. Dra en startlinje längst ner på väggen. Låt dig vägledas av det under arbetet. Installation av gipsstenar görs med vanligt kakellim..

  DIY -installation av dekorativa tegelstenar på väggen

  För att göra sömmarna jämna, använd trälister.

Tegelgips

Tv -panel på grå tegelvägg

Med hjälp av dekorativt gips kan du till exempel dekorera en accentvägg i vardagsrummet, och detta kan göras på två sätt

Metod ett

Du kan göra en vacker tegelvägg för inredningen med hjälp av gips, en speciell stencil. Att hitta en platt stencil är inte lätt. För att göra detta måste du inte besöka en enda butik eller marknad. Det är dock schablonen som hjälper till att göra dekorativ beklädnad snabbt..

Kompositstencil för imitation av tegel

Dessa schabloner är gjorda av kompositmaterial, går inte sönder och fungerar länge

Hemmagjord träform för att göra tegel

En liknande stencil kan göras med dina egna händer från tunna brädor

Till att börja med måste väggen vara förberedd – för att stänga sprickor, chips, kitt, grund. Då måste du köpa en bra dekorativ gips. Gipset måste vara av hög kvalitet och helt miljövänligt. Ytan putsas på vanligt sätt. Omedelbart efter putsning kan du ta en stencil lätt fuktad med vatten och fästa den på beläggningen. Sedan tas stencilen bort och tydligt spårade sömmar finns kvar på ytan. På detta sätt måste du bearbeta hela beläggningen. Efter torkning ska gipsskiktet grundas, tegelstenarna ska målas. Sömmar, tegel bör ha en annan färg.

Metod två

För nästa metod behövs ingen stencil, vi använder vanligt maskeringstejp.

Maskeringstejp på en betongvägg

Först på den grundade väggen gör vi markeringar från maskeringstejp

Applicera dekorativt gips på en betongvägg

Sedan applicerar vi gipset i ett lager på 3-5 mm tjockt

Imitation av tegel med gips och tejp

Efter några minuter, beroende på lösningens tjocklek, ta bort tejpen. Det är viktigt att inte överexponera gipset, annars kommer kanterna att riva ut.!

Måla imiterad tegelvägg

När gipset har torkat helt täcker du väggen med färg

Vit vägg med tegelsten med egna händer

Och vi får denna typ av skönhet!

Vi använder trä

Om du vill bygga ett nästan evigt tegelverk måste du föredra trä. Trädet kommer att hålla länge, det är helt säkert för människors hälsa. För arbete måste du hämta materialet. Vanlig tjock plywood är idealisk. Den är lätt att bearbeta, har en relativt låg vikt, utmärkt prestanda.

Plywoodmärkning för tillverkning av dekorativa tegelstenar

Det är nödvändigt att applicera markeringar på en plywoodskiva

Varje tegel bör noggrant skäras ut. Nästa steg är elementslipning. För att göra detta, använd fint sandpapper. Element slipas endast från framsidan.

Dekorativa tegelstenar av vanlig plywood

Ytans kvalitet och utseende beror på slipning

Därefter måste brickorna fästas på väggen. Detta kan göras med ett speciellt trälim. Du behöver bara limma enligt markeringarna och lämna ett litet mellanrum mellan tegelstenarna. Sedan måste du vänta tills murverket är helt torrt. Först då kan du börja dekorativ bearbetning. Ytan ska målas, täckas med färglös lack. Lacken kan förlänga finishens livslängd avsevärt, göra ytan mer attraktiv.

Vägg utan behandling i inredningen

Om du inte vill göra beklädnaden med egna händer kan du helt enkelt hitta en tegelvägg i rummet. I vissa lägenheter, privata hus är det inte ett problem att hitta en sådan överlappning. För att ge en tegelvägg ett attraktivt utseende måste du följa följande instruktioner:

 1. Demontering av den gamla beläggningen. Tapeter, kakel, annan typ av gammal beklädnad måste tas bort från ytan.
 2. Rengöring från lager av kitt, gips. För att göra detta, använd olika verktyg: en spatel, hammare, mejslar etc. Arbetet är dammigt. Alla ytor, möbler i rummet måste skyddas med en tjock plastfolie. Om ytan inte är helt lyckad efter rengöring är det bättre att montera en imitation på den.

  Rengöring av en tegelvägg innan du målar

  Det är bekvämt att rengöra cementmurbruk från tegel med en “barboskiborste”

 3. Slipning. Ytan måste slipas noggrant. Det är mest praktiskt att använda en kvarn med en flikskiva för slipning.
 4. Korrigering av leder med gips. Mellanstenar kan ha olika defekter, gips gör att de enkelt kan elimineras.

  Tegelvägg förberedd för målning

  En noggrant förberedd vägg är belagd med en primer

 5. Dekorativ bearbetning. För att ge beläggningen glans kan du använda akryllack, specialvax.

  Flerfärgad målning av en tegelvägg

  Det är bättre att använda akrylföreningar för målning.

Foto: Imitation av en tegelvägg i inredningen

Skjutbara panoramafönster Svart vägg i ett lanthus vardagsrum Interiör i ett rymligt vardagsrum med en trappa Polerat naturligt trägolv Ljusbrun skinnsoffa Vitt vardagsrum med tegelvägg Köns ö i bänkskiva Dekorera en bild av väggen ovanför soffan Grå soffa mot en tegelvägg Vitt tak i ett rymligt vardagsrum Kamin i tegelsten i vardagsrummet i ett privat hus Färgglada gardiner i vardagsrummet med öppen spis Blå soffa på trägolv Modernt vardagsrum med tegelvägg Målningar på den röda tegelväggen Vardagsrummet i vardagsrummet med fyra fåtöljer Dekorera väggarna i vardagsrummet med målningar Gula accenter i ett vitt vardagsrum Tegelväggar i ett vardagsrum med högt i tak Röd soffa i vardagsrumsdesignen Ljusgrå rund matta Ventilationsrör i det inre av vardagsrummet Industriellt badrum Vitt badkar i badrummet i ett privat hus Gammal vägg i det inre av vardagsrummet Vitt kök med brunt golv Loft-stil kök-vardagsrum Stort sovrum med färgglad matta Målad tegel i sovrummets inre Blått överkast på vit säng Mörkblå gardiner i det inre av sovrummet Tegelväggar i det inre av sovrummet Sovrumsdesign i loftstil Blå sänggavel i ett vitt sovrum Markerar accentväggen i sovrummet med grått Minimalistisk sovrumsinredning Köksinredning utan hängande skåp Rymlig entré i ett lanthus Dekorationssten i det inre av korridoren Hall design i svart och vitt Tegelväggar i det inre av korridoren Imitationsten på väggen i en smal hall Imitation av tegel i det inre av köks-vardagsrummet Imitation av tegelverk i det inre av badrummet Imitation av en tegelvägg i det inre av köket

Previous Post
Interiören och designen av sovrummet i stil med minimalism
Next Post
مزايا وعيوب وميزات تصميم الحمام المشترك