15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man vackert dekorerar en vägg med fotografier

Det finns många olika stunder i livet som du vill komma ihåg varje dag. Ljust och inte så ljust. Vissa gav glädje och kul. Andra har gjort oss till de vi är. Tiden går, och detaljerna i det förflutna försvinner från minnet, och med dem trevliga minnen. Vi glömmer att våra barn- och tonårsalbum tappar på de översta hyllorna i våra garderober. De behöll avtryck av de känslor som vi upplevde under de första åren. Men vad hindrar dem från att fräscha upp? Bor du i en lägenhet? Häng bilder från ditt gamla fotoalbum på väggen i vardagsrummet eller korridoren. Äger du ett rymligt hus på landet? Dekorera sedan din stuga interiör med fina minnen från länge borta stunder i din familjs liv. Unna dig värmen och mysigheten i härden.

Tre fotografier på en dekorativ hängkvist

Varje inredning kan göras mysig och original med hjälp av fotografier på väggen.

Osäker på var du ska börja? Undrar du hur du kan dekorera din vägg med foton från ditt hemfotoalbum? Vi kommer att berätta hur du korrekt dekorerar ditt hem med fotografier. Intressanta alternativ ligger i de enklaste lösningarna, du måste bara vara uppmärksam på dem.

Bilder i det inre av rummet

Kompetent designade foton i dekorativa ramar, eller på ett speciellt sätt, kan inte bara harmoniskt passa in i en viss stil i interiören i rummet, utan också avsevärt förbättra dess visuella effekter. Som med layouten på ett rums inredning har dekoration med fotografier sina egna nyanser och egenskaper..

Två stora fotografier på en tegelvägg

En mängd olika fotografier är lämpliga för att dekorera väggar.

Innan du bestämmer fotokompositionens format, samt väljer en eller annan stil, måste du bestämma platsen för fotona. I det här fallet måste du vägledas av några principer:

  1. Bildens dynamik bör motsvara rumstypen. Till exempel skulle bröllop eller fotodatering av ett gift par vara lämpligt att placera i sovrummet, men bilder av hela familjens tidsfördriv på en picknick skulle vara mer framgångsrika att hänga i korridoren i ditt hus..
  2. Belysning spelar en stor roll i det inre av ett rum med en fotovägg. Ljusa och soliga foton bör placeras på väggens väl upplysta sida, medan kvällen och mer romantiska kan placeras i det mörka hörnet av din lägenhet..
  3. Släktträdet och dina förfäders porträtt placeras bäst i korridoren eller på trappans vägg..

Kök väggdekor familj bilder

Favoritbilder på väggen i matsalen i köket

Förutom de som anges ovan finns det många fler regler för att komponera foton med eller utan ramar, med hänsyn till interiörens stil, rummets färgschema och belysning..

Funktioner för fotoplacering

Eftersom det redan har blivit klart ställs vissa krav på placering av fotografier. Låt oss försöka ta reda på det mer detaljerat.

Färgglad väggdekoration med foton

Ljus komposition jublar

Viktig. Beroende på stilen på inredningen i rummet, sättet att fotografera, kommer valet av ramar att vara mycket olika..

Dekorera väggklockor med hjälp av ett foto i ramen

En intressant idé för att dekorera en klocka med familjefoton

Manner är dynamiken, stämningen hos den person (människor) som fångas på fotot. Även kläderna som karaktären är klädd i, hans yrke etc..

Se även: Fotodesign

Klassisk

För den klassiska stilen i interiören väljs mer strikta bilder av evenemang. Personerna på dessa bilder ska vara klädda i skräddarsydda kostymer. Väggdekoration i detta fall bör också överensstämma med strikta linjer och former. Imponerande och smidighet är olämpligt här. Ramarnas färger kan vara olika: vit, svart, grå och alla nyanser av naturligt trä kommer att göra. Passepartout väljs beroende på vald ram.

Hallinredning i klassisk stil

I klassisk stil ser fotografier bra ut om de är dekorerade som målningar.

Vardagsrumsinredning i klassisk stil

Bilder i förgyllda ramar i ett klassiskt vardagsrum

Provence

Foton tagna i naturen, på åkrarna eller på ängarna, i skogen är lämpliga för franska Provence. På väggen är en sådan komposition bäst placerad i en mörk form, eftersom Provence innebär mjuka färger. Detta kommer att skapa en tydlig accent. Fotokollage kan spädas med olika stilleben, som visar frukt eller blommor. När det gäller Provence är blå-rosa-lila lavendel perfekt för att dekorera en vägg med familjefoton..

Väggdekor med fotografier i ett vardagsrum i Provence -stil

En liten spegel kan placeras i mitten av kompositionen.

Sovrumsdesign i Provence -stil

Favoritbilder i olika storlekar på sovrumsväggen

Ett släktträd kan placeras på en mjuk rosa vägg. Detta görs i form av ett mönster som förbinder de hängande fotografierna. För att ge collagen en speciell charm är den dekorerad med ytterligare dekorativa element eller, i vårt fall, målad över. Det kan vara fladdrande fjärilar, fåglar, liksom bara linjer som avbildas med bisarra krökningar och former..

Loft

Loftstilen kännetecknas av en grov inredning och enkel dekoration, eller snarare dess frånvaro. På en vägg av rött polerat tegel skulle ett bra alternativ vara att ordna fotokorten utan ramar på ett sträckt rep. I detta fall ska fotoformatet vara i “Polaroid” -stil..

Svartvitt foto på träklädnypor

Rep och klädnypor är kanske det enklaste sättet att effektivt placera foton.

I den nedre eller övre delen av väggen (nisch) kan du göra en bakgrundsbelysning med ett mjukt vitt sken. Detta kommer att få dina foton att sticka ut mot den upplysta auran bakom dem..

Väggdekoration i ett sovrum i loftstil

Collage av bilder från olika år på sovrumets tegelvägg

Fotokortens ordning kan ha vilken form som helst. Huvudfunktionen är förhållandet mellan den valda stilen och händelserna som återspeglas i fotot..

Alternativ för fotoplacering

Det vanligaste sättet att rama in ett foto på en vägg är att rama in varje foto i en separat ram. Men nu finns det många exklusiva och extraordinära sätt att ordna familjens rekvisita för att matcha heminredningen..

Dekorera en trappvägg med fotografier

Inramade foton på trapphusväggen

Bilder utan ramar i vardagsrummets inre

Symmetrisk komposition ovanför soffan i vardagsrummet

Godtycklig ordning

I detta fall hängs fotot utan ramar. Den inbördes placeringen av ett sådant collage kan ha olika former. Allt beror på evenemanget och utformningen av den omgivande interiören. Till exempel är en kärlekshistoria formad som ett hjärta. Men fotografierna som påminner dig om ett litet barns utseende i din familj placeras på väggen med ytterligare attribut i händelsens tema (dekorativa element i form av trämönster på väggen i olika former).

Dekor med fotografier av en rosa vägg

Bilder utan ramar i form av ett hjärta på väggen i barnrummet

Dekorera en vägg med foton utan kant

Denna sammansättning kan ändras minst varje dag.

Monteringsmetod

Det kan vara som det vanligaste – på dubbelsidig tejp eller på en spikpinne. Eller kanske originalet kombinerat.

Öppna hyllor med familjefoton

Varför inte använda hyllor för att placera dina foton?

Inramade foton på golvet i vardagsrummet

Inramade bilder behöver inte monteras på väggen, utan helt enkelt placeras på golvet

Plats för collage layout

Detta är vanligtvis en rak vägg. Men förutom den vanliga väggen kan det vara ett hörn av rummet, dekorerat med fotografier på båda sidor; garderob, ingår i den övergripande kompositionen eller kompletterar fotoreporten med ett stort tryck på hela dörrfasaden. Bakgrund som flyter från golv till vägg, eller från vägg till tak.

Gör hörnet mellan vanliga väggar med ljusa foton

Trevligt och användbart hörn

Kombination av olika sätt att inrama fotokort

Från den vanliga fotoramen i inredningen, med en matta runt omkretsen, till designade snidade träramar dekorerade med värdefulla material. I moderna stilar har ramar av metall, glas och plast blivit mycket populära..

Upphängning av ramar med foto på band

Använd olika ramar och prova olika kombinationer

Kontrast mellan stora och små foton

Denna effekt skapar en viss charm som har en gynnsam effekt på en persons uppfattning av världen. Samtidigt bör ett stort collageformat göras för porträtt och närbilder. Små bilder kompletterar den övergripande bilden. För att inte täppa till väggen med händelser används utspädande bilder och detaljer. Denna roll spelas av blomsterarrangemang, trähyllor i interiörens färg, på vilka dina fotografier tillsammans med ljus och vaser är installerade.

Foto i tunna svarta ramar

Det är bekvämt att se foton om kompositionen ligger i ögonhöjd

Bilder på avstängning

För upphängningen, gör en stor ram. En korkduk är placerad inuti. Ett collage av små fotografier fästs med stift. Om du dessutom drar i repet, fiskelinan, är fotot fäst vid klädnypor (brevpapper, linne). Denna design är väl lämpad för loft och minimalistiska stilar..

Suspension av foton på snören och knappar

Foto i ramar, hängande på snören och tryckknappar

Original panel med fotografier i retrostil

Retro-inramade skott hängde från klädnypor

Bilder fästs på väggen på olika sätt. Fäst ramen genom att rulla den noggrant, och själva fotona, utan risk för att skada dem, fästs på ramen.

Ramar för foton

När du anordnar ett collage med vanliga ramar måste du dessutom använda en matta. Detta är en vanlig färgad kartong, som saknar mittdelen. Det är här fotot placeras..

Samling av fotografier i olika ramar

Svarta ramar är strikta och grafiska, vita – sofistikering och nåd

Dessutom är användningen av bildramar intressant. I det här fallet får bilderna en volymetrisk effekt. Detta uppnås genom avsaknad av gränser runt omkretsen, det vill säga bilden strömmar ut på väggen. Ofta används detta ramformat för sammansatta foton, vars bild är uppdelad i flera ramar..

Dekor med fotografier av väggen i barnrummet

Träramen och fotot hänger separat, men utgör den övergripande kompositionen.

De mest anmärkningsvärda och minnesvärda väggdesignerna skapas tack vare människorna i ramen, och lite på grund av fotografens skicklighet. Smaksatta sådana collage med dekorativa element, handskurna mönster samt målade väggar – det här är huvudkomponenterna i en framgångsrik lösning. Accenterna är lämpliga här. Dekorativa klockor, som konsonant deltar i en kaskad av fotografier, trähyllor med blomvaser och andra ovanliga inredningsdetaljer i din lägenhet – allt detta kan mycket framgångsrikt spelas med material från ditt familjealbum.

Lev livet till fullo, skapa stunder genom att fånga dem på kamerafilm; och sedan, på en av de varma vinterkvällarna, med din familj över en kopp varm choklad, kom ihåg de lyckliga stunderna tillsammans. Skapa med oss!

DIY väggdekoration med ramar och foton

När du dekorerar en vägg kan du “gå ur ram”

Video om hur man dekorerar en vägg med egna händer med foton utan ramar

50 fotoidéer för att dekorera väggar med foton

Vardagsrumsvägg full av fotografier Trappa med fotografier i ett privat hus Original lampa med glasskärmar Gammal soffa nära grå vägg med foton Bilder på ett barn i slita ramar Hjärta gjord av bilder i svarta ramar Bilder på rephäng i det inre av korridoren Dekorera väggen ovanför soffan med affischer och fotografier Svartvita bilder på studiens vägg Använda fotografier istället för papperstapeter Måla från små bilder med egna händer Bekväm soffa med gräddklädsel Suspension av fotografier på träpinnar Gamla lådor som fotoramar Hängande bilder med bilder på kedjor Svart skinnsoffa Foton i det inre av ett modernt vardagsrum Inramade bilder på en ljusgrå vägg Monokroma bilder i svartvita ramar Foton i antika ramar på hallens vägg Dekor med fotografier av dörröppningen Familjebilder i svarta ramar Fotoramar i vinyl Svart och vit geometrisk mönstermatta Svartvita foton på plastpaneler Blå fotoramar på beige tapeter Dekorera hörnet med gör-det-själv fotoramar Samling av fotografier på vardagsrumsväggen Turkos vägg med fotografier i vindsrummet Glasvas med vita rosor Gul vägg med färgfotografier Små hyllor för inredning Mörkbrunt matbord Yachtmockup på en byrå i barnrummet Säng i trä med lockiga ben Fotokollage av svartvita bilder Gamla bilder på din älskade dotter Matgrupp med vita stolar Säkra fotografier på trälister Garland på en tegelvägg med foton Svarta ramar och foton på en randig vägg Panel med färgfotografier av barn på väggen i vardagsrummet Bild från bilder i en träram Väggdekorbilder på en gren Foto av en hund på en panel med vinkorkar Familjefotografier i färgglada ramar vardagsrumsinredning med soffa mot väggen Original fotoram från en gammal dörr Korizina med bollar under ett träbord

Previous Post
Bucătărie maro: decor interior în nuanțe de ciocolată
Next Post
تصميم القاعة في منزل خاص. الاهتمام بكل التفاصيل