15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur ordnar jag en dörröppning utan dörr?

Beroende på lägenhetens storlek och layout kan dörröppningen dekoreras med en dörr eller båge utan dörrblad, vilket kommer att se fördelaktigt ut mellan köket och matsalen, mellan vardagsrummet och korridoren. Passagen mellan rum spelar i alla fall en viktig roll i interiören, uppmärksammar sig själv och lägger i vissa fall till bekvämlighet och funktionalitet..

Hall i ett privat hus med dörröppningar

Dörröppningar utan de vanliga dörrarna förvandlar rummet överraskande

Om du av flera anledningar väljer att låta dörren stå öppen bör du förstå fördelarna och nackdelarna med denna metod..

Plusserna inkluderar följande punkter:

 1. Låter dig lägga till funktionalitet i angränsande rum. Det mest lämpliga är alternativet för en sådan design mellan köket och matsalen..
 2. Det finns inga gångjärn och beslag i den öppna bågen, så inget kommer att misslyckas.
 3. Dekorationen av dagöppningen kommer att utföras utan svårigheter, eftersom det finns ett ganska brett utbud av motstående material i järnaffärer.
 4. Att inreda en öppen öppning kräver inte stora ekonomiska investeringar, ansträngningar och i de flesta fall tidskrävande.
 5. Du kan göra jobbet själv.
 6. Den öppna bågen kommer harmoniskt att smälta in i vilken stil som helst av inredning och design. Dess form kan vara valfri – fyrkantig, triangulär, böjd, välvd.

Nackdelarna inkluderar bristen på tillräcklig ljudisolering i angränsande rum och fri penetration av lukt, vilket är särskilt viktigt för köket.

Bokhyllor i bågen mellan angränsande rum

En öppning utan dörr är en win-win-lösning för den visuella kombinationen av intilliggande rum: vardagsrum och hall, korridor och matsal, kök och vardagsrum

Dörröppningsformer

Alla dörröppningar kan delas in i flera grundtyper:

 • Den klassiska rektangulära eller fyrkantiga versionen är den mest populära och enklaste att designa. Du kan göra det själv. Om släta linjer råder i inredningen är denna form den mest fördelaktiga..

  Inbyggda bokhyllor mellan två rum

  En enkel rektangulär öppning avgränsar tydligt de två utrymmena och passar utmärkt för modern inredning

 • Den välvda öppningen ser mer intressant, mjukare och snyggare ut. Kommer att passa bra in i de flesta inredningsstilar och kommer att vara en gåva för lägenheter med lågt i tak. En halvcirkelformad öppning kommer att göra det högre och höja taket visuellt.

  Att göra en dörröppning i form av en båge

  Bågen kan göra ett stort rum mer bekvämt och ett litet mer rymligt.

 • Dörröppningar i form av en trapets. Denna form kan ge pomp och teatralitet till inredningen. Det rekommenderas att göra de övre kanterna bredare för att undvika överdriven linjäritet, noggrannhet och pretentiöshet..

  Träbeklädnad av trapetsformad dörröppning

  En trapetsformad båge ser bra ut om den matchar formen på rummet bakom den

 • Asymmetriska valv anses vara svårare att utföra. De kommer att se bra ut i moderna högteknologiska interiörer. Beroende på rummets layout kan du välja en mjukare och mjukare böjning eller tillgripa skarpa och kantiga former. Det bekvämaste sättet att avsluta en liknande form av öppningen är användningen av gips, eftersom det är möjligt att göra vilken struktur som helst av detta material. Det bör inte glömmas bort att sådana fina asymmetriska bågar inte kan användas på bärande väggar, för att undvika en överdriven ökning av öppningen och en minskning av väggens funktionalitet..

  Flerfärgad asymmetrisk gipsbåge

  Designers älskar asymmetriska valv för möjligheten att genomföra de mest fantastiska inredningslösningarna.

Utformningen av dörröppningar, beroende på syftet, har några funktioner. I synnerhet bör sovrum och barnrum ge lugn och ro, så det är inte tillrådligt att lämna dem utan ett tätt stängande dörrblad. Kök, bibliotek och vardagsrum kan å andra sidan utrustas med en öppen dörröppning – detta kommer att ge bekvämlighet när du flyttar, utöka utrymmet och tillåta solljus att fritt komma in i små rum.

Glansigt vitt porslinsgolv

Ljus inredning av dörröppningen kommer att betona skönheten och komplexiteten i det inre av rummet

Kantar dörren med gips

En bred kant, tvärtom, kommer att markera öppningens komplexa form och göra den till en visuell accent.

I små lägenheter med lågt i tak ser välvda öppningar bäst ut. Denna typ kommer visuellt att utöka utrymmet och lägga till höjd. I detta fall bör bågen vara plan och ha en stor radie.

Hur man ordnar en dörröppning?

Populära designalternativ:

 1. Dekorera med gardiner eller draperier. Kommer att fungera som ett idealiskt alternativ för passagen mellan sovrummet och loggian. Vi rekommenderar att du använder högkvalitativa täta textilier som förhindrar passage av solljus. För ett lättare alternativ är gardiner gjorda av pärlor och pärlor lämpliga..

  Dörröppning med mörkläggningsgardiner

  För en bohemisk stil är gardiner gjorda av tätt material med mättad färg lämpliga.

 2. Dessutom är olika vertikala persienner lämpliga för att dekorera dörröppningar. Deras sortiment är brett representerat i järnaffärer. Vikbara skiljeväggar av trä, glas, tyg eller plast kan användas.

  Zoning kök-vardagsrummet med vertikala persienner

  Vertikala persienner som en dekorativ skiljevägg

 3. Ett mer klassiskt alternativ för att dekorera öppna dörröppningar är gipsskivor och träbeklädnad. Bekvämligheten med den första är att du kan bygga nästan vilken form som helst och täcka den med ett efterbehandlingsmaterial – dekorativt gips, färg eller tapeter – valet är ditt. Du kan klippa mönster och prydnader på trädekor. Trädet kommer att se mer “elegant” ut och hålla länge. När du ändrar rummets färgschema – träfinishen kan enkelt målas om i en annan nyans.

  Klädsel i dörröppning

  Träbeklädnad kommer att vara en bra lösning när du behöver markera kanten mot väggarnas bakgrund.

 4. En liten dekorativ taklist som kallas “sandrik” kommer harmoniskt att strömma in i klassiska interiörer. Den kan bestå av pelare eller stuckaturer, innehålla element av statyer.

  Formning av polyuretan på dörren

  Gör en dörröppning i klassisk stil

 5. Om interiören är gjord i renässans-, gotisk- eller barockstil bör du titta närmare på de dekorativa stuckaturlisterna och pelarna. Denna teknik kommer säkert att lägga till chic och aristokrati i rummet. De är inte lämpliga för högteknologiska och moderna rum. Ytan på stuckaturen kan målas i olika färger, dekorerad och förgylld. Det är inte nödvändigt att använda naturliga naturmaterial; polyuretan kommer att klara denna uppgift väl. Det är mycket lättare och starkare än gips. Dessutom kan den användas för att simulera finishen av natursten och marmor..

  Lampor från öppna lampor på ledningar

  Att dekorera öppningen med stuckatur kommer att göra rummet sofistikerat

Glasdörren kommer att tilltala dem som inte vill dela upp och isolera utrymmet helt. Du kan använda målat glas, frostat eller tonat glas. Applicera en prydnad på den eller låt den vara helt transparent.

Glasdörr med matt yta

En glasdörr är relevant när fullständig visuell isolering inte behövs, men det är nödvändigt att skydda sig mot buller och lukt

Fackdörrar är lämpliga för ägare av stora lokaler med möjlighet att utrusta en bred öppning. Bekvämlighet med deras multifunktionalitet. Om du behöver avgränsa utrymmet – stäng bara dörrarna.

Skjutdörrar i ett klassiskt rum

Skjutdörrar kan matchas till vilken inredning som helst

En dragspelsdörr kommer att vara ett utmärkt och bekvämt sätt att dekorera dörröppningar i små lägenheter. Det kan vara glas, plast eller trä. Tar absolut inte plats och kräver inte ledigt utrymme.

Smal vikdörr i plast

Dragspelsdörren fälls kompakt, därför är den mycket lämplig i små rum

Dekorera en dörröppning med en sten

Vänd mot dörröppningar med dekorativ sten kommer att tilltala finsmakare av naturmaterial. Denna typ av inredning är ganska dyr och tidskrävande. Det kommer inte att vara svårt att plocka upp en sten, eftersom paletten av färger, nyanser, texturer är mycket bred – från slät grå, svart till präglade tegelfärgade element. Detta material finns i olika storlekar och former. Med hjälp av konststen kan du imitera skalsten, malakit, sandsten eller annat.

Vänd mot bågen med natursten

Om du väljer dekoration av natursten, kom ihåg att idén verkligen borde vara värd och stöds av liknande detaljer i rummets design.

dekoration av väggarna i korridoren med natursten

Vänd mot en dörröppning med “rivna kanter”

Vanligtvis används små element som placeras längs kanten av öppningen, vilket skapar antingen jämna eller rivna kanter. Stenen kan användas både i samma färgschema med interiören och för att markera finishen med kontrasterande nyanser. Stenen kombineras med både textilier och trä. Ett ganska hållbart, opretentiöst sätt att rengöra en dörröppning. Eftersom dekorstenen är tung är det viktigt att fästa den ordentligt på väggen. För att göra detta bör du använda specialdesignade kompositioner baserade på lim, flytande naglar.

Tegelplattor används ofta istället för dekorativ sten. Detta material är fukttåligt och brandsäkert. Kan tjäna i flera decennier. Precis som i den föregående versionen läggs den ut i en spridning längs öppningens kontur eller till och med kanterna bildas. Det går bra med både gips och tapeter.

Tegelbåge inuti korridoren

Ett alternativ för att dekorera en båge med kakel till ett gammalt tegel

Tegelbåge mellan kök och vardagsrum

Och här var dörren öppnad med äkta tegel

För att förbereda en del av väggen för att lägga kakel måste du ta bort alla tidigare efterbehandlingsmaterial, avfetta ytan. Om väggen har grova oegentligheter, sprickor, rekommenderas att jämna ut den med kitt eller gips. Obligatoriskt steg – grundning i två steg.

I slutet av torkningsprocessen, fortsätt med installationen av “klinker”. Kakellim och flytande naglar används för att fästa brickorna på väggen. Det är viktigt att förhindra att lim utvecklas i sömmarna mellan elementen. För att göra lederna helt jämna rekommenderas det att använda speciella kors. De finns i alla järnaffärer. Det sista steget blir applicering av injekteringsbruk, som kan likna i nyans eller kontrast till brickan..

Hur man dekorerar en dörröppning med plast

Ett snabbt och budgetalternativ för att avsluta dörren. Installationsprocessen är enkel. Du kan göra det själv. Stark nog, flexibel och kräsen att ta hand om. Under materialet kan du leda kablar och göra bakgrundsbelysningen med små lampor. Fäst plasten med plastlim.

Avsluta dörren med plastpaneler

Innan panelerna limmas ska planen jämnas med kitt och grundas

Dörröppning med PVC -panel

Hörnelement används för att täta luckorna mellan paneler och väggar.

Med hjälp av en öppen dörröppning kan du radikalt omvandla rummet. Det kommer att lägga till utrymme, ljus och lätthet. Om lägenheten är liten är det här alternativet helt enkelt ersättbart, eftersom det kommer att spara användbart utrymme. Kommer att fungera som ett win-win-alternativ för att kombinera ett kök med en matsal, ett sovrum med en loggia, ett bibliotek med ett vardagsrum, en hall med en entré.

Ett brett utbud av efterbehandlingsmaterial, en mängd olika former gör att du kan välja en dörrdesign för alla rum – från stugor och stora herrgårdar till moderna lägenheter i nya bostadskomplex. Om du ska kombinera ett sovutrymme med en loggia, glöm inte bort olika metoder för att blockera solljus, såsom gardiner, gardiner eller persienner..

Fönster i sovrummet med en träram

Båge av den ursprungliga formen i sovrummet

Kolumner av naturligt trä i hallen i ett privat hus

Dekorera en dörröppning med träpelare

Oavsett vilket alternativ du väljer – efterbehandling med dekorativ sten eller trä, plast, tegel, tapeter eller gips – är det viktigt att hålla balansen. Alla inre element måste vara harmoniskt kombinerade med varandra..

Trähyllor i dörröppningen

Originallösning – inbyggda öppna hyllor

Video om hur man dekorerar en dörröppning med en sten

Foto: designidéer för öppna dörröppningar

Starkt ljus från vardagsrumsfönstret Den ursprungliga bågen med ett målat glasfönster högst upp på öppningen Lila gardiner gjorda av fina trådar Gardiner med lambrequins på dörren Vänd mot dörröppningen med MDF -paneler Antika pelare i dörröppningen Vita väggar med öppningar utan dörrar Vardagsrumsinredning med välvda fönster Burlap köksstolar Bardisk med marmorskiva Solljus på parkettgolvet Gipsad båge i ett byhus En färgglad matta på golvet i en liten korridor Kök-matsal i gråtoner Retrobord och modern stol Dörröppning i klassiskt vardagsrum Matgrupp för sex familjemedlemmar Svart piano i vardagsrummet i ett lanthus Inomhusväxt på ett träställ Målade väggar med välvda öppningar Dekorativ sten i det inre av ett privat hus Entré till ett privat hus i andan från de senaste århundradena Dekorera ett rum i etnisk stil Röd matta i korridoren i ett lanthus Runt mosaikgolv Korridorinredning i gräddfärg Trästolar med stoppat säte Vägglampor på sidorna av dörröppningen Tänder en rymlig hall i ett privat hus Dörröppning med stenskärm Smal lång korridor med vita väggar Strålkastare i en träbåge Stegad ljuskrona över matbordet Rund dörröppning med glasmålning Rustik köksdesign Entré i orientalisk stil i en stadslägenhet Stege med en räfflad baluster av trä Moderna plywoodstolar Trä gardiner på en tunn taklist Art Nouveau dörröppning naturligt trä i vardagsrumsdekoration Inbyggda köksapparater med rostfria frontpaneler Arkzonering matplats Interiören i korridoren, kombinerat med vardagsrummet Fototapeter på väggen i vardagsrummet Måla i en nisch som inredning Separera korridoren med en båge Två stolar i klassisk stil Parkettgolv i korridoren i ett lanthus

Previous Post
Design av en tomt på 12 tunnland med ett hus och ett badhus
Next Post
نصنع غرفة جلوس داخلية حديثة