15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man dekorerar en vägg i ett rum med egna händer: de bästa inredningsidéerna

När renoveringen är nära färdig, är det dags att tänka på inredningen i varje rum. Varje designer ser en tom vägg som grunden för genomförandet av originalidéer. Innan du dekorerar en vägg i ett rum är det lämpligt att se hur andra gjorde det med olika metoder och tekniker..

DIY väggdekoration ovanför soffan

Väggar bör vara det perfekta tillägget till det inre av rummet.

Regler för att dekorera väggar i ett vardagsrum

När man tänker på hur man kan dekorera en vägg i ett rum med egna händer kan man inte annat än ta hänsyn till experternas rekommendationer. Utan att följa de enkla och logiska råden från specialister inom design och dekoration kommer du inte att uppnå det önskade resultatet.

 1. Inredningens korrespondens med rummets stil är en viktig princip för att dekorera väggarna i en lägenhet eller ett hus. Håller med, det vore löjligt att inreda ett vardagsrum i skandinavisk stil i andan av en “vinter saga” med fototapeter med palmer och havsutsikt. Eller placera stickade leksaker i sovrummet med en palatsinredning – karaktärer från moderna tecknade serier.
 2. Väggdekor ska inte fylla alla vertikala plan. Det är önskvärt för ett collage, exponering, modulära målningar eller väggdekor i rummet med egna händer en accentvägg. Uppmärksamhet kommer att uppmärksammas, och de mest intressanta elementen kommer att vara mer intressanta att överväga.

  Dekorativa fjärilar på väggen i barnrummet

  Den dekorativa kompositionen fungerar som en accent medan den upptar en mindre del av väggen

 3. Det är bättre när väggdekorationen är enhetlig eller komplementär. Detta är en favorit designmetod. Varianter av datorbehandling av ett porträtt – din idol eller “din älskade” kommer att se original ut. Rätter, servetter, samma nyårs snöflingor eller andra element förenade med något tema.
 4. Säsongsprincipen, till exempel voluminösa flygande höstlöv eller vårblommor. Blanda inte ihop, det är smaklöst.

  Buketter av höstlöv i det inre av vardagsrummet

  Höstens “bit” på fönsterbrädan i vardagsrummet

 5. Handlingsscener är flera element som förenas av en gemensam handling. Du kan dekorera väggen i rummet med fladdrande fjärilar eller flygfåglar som katten jagar. De kommer att tillföra mer liv och dynamik till varje stadsinredning..
 6. Målning förenad med en vanlig teknik. Ett minigalleri i naken stil (naken) är lämpligt för sovrummet. I vardagsrummet är det bättre att dekorera väggen med egna händer – rita flera sådana bilder. Som tillval – köp modulära målningar (4-3 separata ritningar, där det allmänna landskapet är indelat i flera element). Detsamma gäller för olika typer av hantverk..

  Rosa blomma i en modulär målning i ett vitt vardagsrum

  Modulära målningar förändrar radikalt interiören i rummet

 7. Reflektion av din vision av världen genom hobbyer, intressen och intressen. Inredning är inte så attraktiv när de är opersonliga. Låt väggdekorationer i varje rum bli ett originellt uttryck. Till exempel kännetecknas en kaffeälskares kök av en väggpanel gjord av kaffebönor eller en stencilerad bild av snabbkaffe, malet kanel och semolina. Det är vackert och doftande. I sovrummet hos en orkidéälskare fladdrar en fototapet med 3D -blommor vid sängen. Jägarens vardagsrum kommer att dekoreras med lämpliga väggattribut.

Enligt dessa enkla riktlinjer från designers kan alla klara alla väggdekorationer, men det är bättre att göra dem själv..

Ritningar på väggarna

Många har fel och tror att bara människor med en konstnärs talang kan dekorera en vägg i ett rum. Men många antar inte ens att verklig talang ligger vilande i dem, även de vet inte hur de ska rita. Alla kan inte vackert placera färdiga element. Men varför inte prova dig fram med någon prisvärd teknik?

Dekorera en tom vägg med ett mönster

En enkel ritning kan vara mycket effektiv.

Detta kräver en slät målad vägg och bilden som du vill se på den. Du kan enkelt göra handritad väggdekoration med dina egna händer..

Ritningsalternativ:

1. Spraya färg på en stencil Det är viktigt att förbereda ett vackert perforerat mönster, arbeta noggrant för att inte fläcka väggar och golv..
2. Svartvitt silhuett på fyrkantiga markeringar Målningar i stil med “Tsoi lever” eller “John Lennon lever” enligt den färdiga skissen, vi förstorar bilden och fyller gradvis i rutan.
3. Vi ritar med tryck eller tryck Vi doppar en skiva citron eller ett vackert höstlöv, en texturerad rulle eller ett speciellt förberett ristat ämne i färgen.
4. Rita med fingrar och måla Originalutrustning för ett barnrum som kommer att tilltala vuxna och barn.
5. Fyllning av färgade block Måla över den preliminära markeringen, överförd från bilden du gillar, med nödvändiga nyanser.

Sätt för texturmålning av väggar

Med hjälp av texturmålning kan du ge väggen en lättnad eller skapa en ljus accent i det inre av rummet.

En konstskoleelev kan måla ett riktigt mästerverk för en nominell avgift. För dem som vill ha något speciellt, men inte är säkra på sina talanger, rekommenderas det att bjuda in en vän eller bekant som ska göra en skiss eller en hel ritning. Till exempel, om du känner en begåvad tonåring som är förtjust i graffiti, ge möjlighet att förverkliga sig själv i ditt interiör. Erbjud att dekorera väggen i hallen (ett annat rum) med egna händer för ett paket chips och en burk cola, efter att ha godkänt skissen.

Blandade medier ser också vackra ut – en kombination av flera tekniker, till exempel dekorativt gips, modellering och målning.

Tredimensionell målning med en papegoja på väggen i korridoren

Chic alternativ – en bild med en tredimensionell effekt

Uppmärksamhet! Varje ritning appliceras endast på en förberedd bas – en slät putsad vägg med målning eller annan beläggning som inte blir våt under dekoration.

DIY väggdekoration i barnrummet

En enkel idé för att dekorera en vit vägg med färgade geometriska mönster med hjälp av stenciler

Pappersapplikation

Ett budgetmässigt sätt – du kan dekorera väggen i rummet med egna händer från papper, idag är det i trend. Samma element på accentytan och volymetriska storformatblommor i allmän färg med tapeter ser lyxiga ut.

Pappersträd på väggen i barnrummet

Färgat papper, lim och sax – allt du behöver för en pappersapplikation i form av ett träd

Specialister använder olika typer av material:

 • metalliserat papper eller folie;
 • svart tunt spårpapper;
 • wellpapp, tjock och tunn kartong;
 • toalett, förpackning, skrynkligt, färgat och sammetpapper;
 • iriserande “hologram”;
 • resterna av tapeter;
 • klistermärken;
 • tidningar, tidskrifter, affischer m.m..

Av allt som kan klippas med sax och limmas på väggen kan en person med ett kreativt tillvägagångssätt skapa exklusiva väggdekorationer med egna händer, som på bilden.

Dekorera en rumsvägg med gamla tidningar

Världskarta från gamla tidningar

DIY väggdekor för gammalt tegel

Korrugerad tegelvägg

Utställningsdisplay på väggen

En gratis vägg är ett utmärkt tillfälle att visa ditt hushåll och gäster dina talanger, särskilt om du har tillräckligt med utställningar. Hemutställningen är placerad på olika sätt:

 • ett litet ställ mot väggen;
 • hyllor av glas eller trä;
 • hängande element på fästen;
 • spridda föremål på sugkoppar eller dubbar.

Expositionen är en utmärkt lösning för dem som inte vet hur man dekorerar väggen i rummet med egna händer. Någon är förtjust i att göra dockor eller leksaker, andra stickar eller broderar något, gör originalhantverk av plastflaskor. Om produkterna är tillverkade på en anständig konstnärlig nivå kan de visas för alla att se. Samtidigt kommer det att finnas en originalinredning för ett tomt hörn eller en vägg.

DIY rosa väggdekor

Ljus komposition i popkonstens stil

Levande målningar och vattendrag

Idag är många förtjusta i succulenter och kaktusar, men fortfarande levande bilder av dessa växter som ackumulerar fukt blir bara populära. Att känna till hemligheterna med att göra “blommor” inom ramen “, det är lätt att göra en original skapelse av dem i stil med ekodesign..

Målning av levande växter av den saftiga familjen för rumsinredning

Väggbild av levande succulenter

Entusiaster är inte begränsade till målningar, hängande planteringar eller slutna florarier mot väggen. Experter vet hur man dekorerar en hel vägg i ett rum med egna händer med levande växter.

Grön vägg av levande mossa i det inre av sovrummet

Mossa används ofta för att skapa en levande vägg, vilket är perfekt för kompositionens allmänna bakgrund.

Akvariet ser inte mindre intressant ut i form av en platt bild med diodbelysning. En stor vattensamling på en stabil bas är ett bra sätt att zonera eller byta ut en vägg mellan angränsande rum.

Zoning kök-vardagsrummet med ett akvarium

Akvariet inbyggt i skiljeväggen kommer framgångsrikt att passa in i köket och vardagsrummet

Målningar eller fotogalleri?

Älskare av hemkomfort i retrostil vet väl hur man dekorerar en vägg med sina egna fotografier. För att göra detta rekommenderas det att välja de mest intressanta foton och bilder som liknar varandra. Idag har alla tillgång till digital bearbetning och Photoshop, med vilka du kan omvandla gamla bilder:

 • klippa, förstora eller krympa;
 • kör i ett format;
 • gör det ljusare och mer kontrasterande;
 • lägg till färg eller, konvertera till svartvitt foto;
 • passera genom färgfilter;
 • tillämpa mer radikal behandling.

Ordna färdiga foton i ramar (köpt eller gjort själv). Därefter måste du förbereda tillräckligt med utrymme för att dekorera väggen med fotografier. Placering kan vara linjär, kaotisk eller formad, till exempel ett hjärta, en cirkel eller steg..

Samma teknik används för ett improviserat måleri. De kan tillhöra en författare, utgöra en enda tomt.

Dekorera väggarna i ett bostadshus med målningar

De intilliggande rummen kan innehålla gallerier med olika teman.

Hemutställning av målningar i vardagsrummet i ett lanthus

Tavlorna är lämpliga för att dekorera nästan vilken vägg som helst.

I barnkammaren är en original klistrad bild av pussel som sprider sig runt kanterna lämplig.

Hur man dekorerar väggen i rummet på ett originellt sätt för att inte kopiera någon?

I grund och botten finns det inga begränsningar för hur man kan dekorera en vägg vackert i ett rum. Använd material och idéer:

 1. Diodtejp och lysrör som grund för inskriptioner och konturer är ett design “trick” för att dekorera rum med otillräcklig belysning (utrustningen måste installeras av elektriker).

  Neonhjärta ovanför eldstaden i vardagsrummet

  Nyligen populär trend – ljusa neonskyltar

 2. Spegelplattor eller speglar av ovanlig form är den bästa dekorationen för en liten hall.

  Gångdekoration med spegelkomposition

  Väggpanel med spegelbalkar i olika längder

 3. Stora interiörklockor eller deras imitation – och frågan om hur man inreder rummet hemma avgörs omedelbart.

  Inre klocka på en mörk vägg

  Ovanlig klockratt med bilder istället för nummer

 4. En mosaik av trasiga plattor och spegelflis är en populär teknik för att dekorera en tom vägg i alla rum. Bildens tema är valt för rummets stil och funktion..

  DIY trasig keramisk kakelmosaik

  Vilken komposition som helst kan tillverkas av trasiga plattor.

 5. Ritad dörr eller “öppen” utgång till naturen. En teknik tillgänglig för konstnärer, men du kan begränsa dig till fototapeter med en liknande tomt.

  Väggmålning som heminredning

  Ritad dörr med en “bit” av Venedig

 6. Gör-det-själv breda ramar av skrotmaterial, under speglar, målningar, foton. Till badrummet är till exempel skal lämpliga, kottar, öron, vass, kvistar och vedsnitt är lämpliga i korridoren.

  DIY inredning i träram

  För den ursprungliga inredningen av en vanlig fotoram behöver du bara en gren av ett träd

 7. Falsk eldstad med nyår och julattribut – traditionell vinterväggdekor med egna händer.

  Dekorativ öppen spis med julkrans

  Profiler, gips, lister, självgängande skruvar, kitt och färg – det behövs inte så mycket material för att göra en dekorativ eldstad

 8. Stora inskriptioner i en vacker handstil eller invecklad typsnitt, hieroglyfer, volymetriska bokstäver av skum är en populär inredning i en modern inredning.

  Dekorera väggen i sovrummet med skumbokstäver

  Vackra frigolitbokstäver ovanför sänggavel

 9. Naturliga element kan vara både en väggdekor och ett funktionellt föremål, till exempel galgar gjorda av rådjur eller originalknutar..

  Dekorativ komposition från en gren på vardagsrumsväggen

  En sådan vinterkomposition är lätt att göra från en torr gren, bara skala av barken och täck trädet med lack.

 10. Samlingsskålar, handmålade tallrikar, brickor eller salladsskålar är bra dekoration för köket eller matsalen.

  Dekorativa tallrikar vid smedjan i orientalisk stil

  Dekorativa tallrikar kommer till nytta om de är inredda i rummets stil

Det finns många andra idéer om hur man dekorerar väggen i rummet, men det är bättre att ta med något eget. Och i vårt galleri väljs endast foton med de enklaste idéerna för implementering..

Video om hur man dekorerar en vägg med pappersfjärilar

Foto: original DIY väggdekoridéer

Modulära målningar från levande växter Väggdekor med ursprungliga bokhyllor Hallinredning med upplysta nischer Enkel inredning gjord av kvarvarande tyg Väggdekor med runda speglar Vacker bild av rester av tyg Ritad häst på vägg i rummet Väggdekor med trådar och nejlikor Träsnitt i inredningen i rummet Fototapeter med en realistisk 3D -effekt Neonskrift på insidan av sovrummet Graffiti i det inre av en tonårs sovrum DIY badrumsinredning Dekorera väggen med konstgjord mossa Foton i svarta ramar på en beige vägg Vardagsrumsdekoration med gipsfigur Dekorativa tallrikar över soffan i vardagsrummet Retro fotografier på väggen i vardagsrummet i ett privat hus Nummerplåtar i inredningen i vardagsrummet Pappersblommor över skrivbordet Hyllor i plywood för dekorativa bitar Minimalistisk köksinredning Trähyllor med foton i en nisch Färgade tallrikar på en vit vägg Panel i orientalisk stil ovanför sängens huvud En liten samling uttalanden från stora människor Väggdekoration med texturerat gips Hur man ritar månen på en rumsvägg Tre fjärilar i modulära målningar Väggdekor med pappersflygplan Ljusa målningar på sovrumets färgglada vägg original vardagsrumsinredning i vardagsrum Dragit falsk spis för det nya året Rund spegel på öppen spis portal Ljus i ringar på väggen i vardagsrummet Dekorerar väggen ovanför soffan i timmar Samling av prydnadsföremål på sovrumsväggen Trappinredning med tavelramar Fotoutställning i retrostil Favoritbilder i träramar Svart stencil på en beige vägg Ramar av polyuretanlister på rummets vägg Väggdekoration med gyllene ramar Väggdekor med tomma ramar Svartvit randig matta på vardagsrumsgolvet Retro modulära målningar Tygblommor över matbordet Samling av fjärilar på vardagsrumsväggen

Previous Post
Sovrum och vardagsrum i samma rum? Det finns en lösning!
Next Post
آرت ديكو في الداخل: التصميم والصور والنصائح