15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Huvudstadierna för att dekorera och dekorera ett bröllopsbord

Ett bröllop är den viktigaste dagen i livet för två förälskade människor. Men förutom känslan av ömsesidig kärlek på semestern ges en enorm plats till andra känslor: gästfrihet, skönhet, som på ett stort sätt relaterar till firandet. Eftersom gästerna och hjältarna vid tillfället är i gång med högtiden nästan hela tiden, bör stor uppmärksamhet ägnas åt utformningen av bröllopsbordet – dekorera, servera, sittande gäster.

Bröllopsbord med vitt dekorationsduk och ljusstakar

Att dekorera ett bröllopsbord är ett mycket ansvarsfullt företag, eftersom allt ska vara perfekt på det.!

För att varje liten sak om bröllopsbordet ska vara i harmoni med inredningen i hallen och den allmänna stämningen i firandet måste du i förväg bestämma stilen. Därefter måste du följa planen..

 1. Beredning av förbrukningsvaror. Färgerna och kvaliteten på textilier bör kombineras med inredningen – gardiner, väggar, möbler.
 2. Urval av dukar. I de officiella etikettreglerna är det vanligt att duken har en ljus nyans – beige, sand, ljusblå. När du väljer färg på buffébrölloptextilerna, lita på händelsens stil. Alla pastellfärger fungerar bäst..
 3. Rätt placerade accenter, ljus dekoration av bordet med olika detaljer. Accenter kan vara: ett blomsterarrangemang, handgjorda souvenirer av naturmaterial, en ensemble av ljus på ursprungliga ljusstakar. Idag är nästa accent på modet – ett par champagneflaskor med glasögon, som är dekorerade för hand. Ofta förvaras dessa flaskor i huset, öppnade för att hedra bröllopsdagen..
 4. Tillbehör. Denna grupp inkluderar servetter, kort med beteckning på en plats för gäster. Om vi ​​pratar om bordet för de nygifta, så är den mest slående dekorationen på den festliga glasögon..

Rosenblad i dekorationen av bröllopsbordet

Valet av dekorativa element beror på festens allmänna stil.

Så att gästerna för alltid kommer ihåg vad dekorationen på ditt bröllopsbord var, kan du förbereda speciella överraskningar. Det kan till exempel vara påsar med godis och kakor, som var och en har en papperslapp med ett namn och en liten trevlig önskan..

Bröllopsborddekoration: allmänna regler för god form

För att dekorera bröllopsbordet för att se harmoniskt ut mot bakgrunden av den allmänna atmosfären måste du ta hänsyn till följande punkter.

 1. Det nygifta bordet ska placeras i mitten av hallen så att alla gäster har visuell kontakt med de nygifta, är de ljusaste och mest påkostade dekorerade.
 2. Blomsterarrangemang och andra detaljer på festbordet ska inte vara för höga.
 3. Rätter, inredning, tillbehör ska vara av samma stil, och inte på ena sidan av bordet finns porslinsfaser, och på den andra – korgar med blommor.

Dekorerar ett bröllopsbord med ljusa blommor och ett genomskinligt tyg

Dekorationen av brudparets bord bör ta hänsyn till de unga preferenser

En separat plats intas av tårtbordet. Det måste dekoreras i samma stil som andra bord..

Bröllopstårta på ett bord omgiven av ljus

Födelsedagstårtan ska läggas på ett särskilt avsett och utrustat bord

Grunderna i en vacker fest

Först och främst, när du dekorerar ett bröllopsbord med egna händer, ska du inte tänka på mode, inte på vad gästerna kommer att tycka, utan om dina personliga önskemål. För en framgångsrik, känslomässig design är det värt att överväga dessa regler..

 • En känsla av proportion – ett överflöd av dekorationer, en inharmonisk kombination av färger bör inte tillåtas. För att bordet ska se vackert och snyggt ut räcker det med att kombinera tre färger (om vi inte pratar om ett regnbågsbröllop eller eklekticism).
 • Kombinationen av det inkompatibla – var inte rädd för experiment.
 • Med det maximala antalet texturer, detaljer från olika material. Om stilen tillåter det kan du använda torkade trägrenar, satin och organzaband när du dekorerar ett bröllopsbord. Du kan organisera en ovanlig fotozon: till exempel för ett bröllop i retrostil är en fotozon med vintage detaljer (åldrad spegel, vinylskivor) lämplig, för andra stilar kan du välja en blommig fotzon.

En kjol av rosa tyll på de nygifta bröllopsbordet

Det är viktigt att inte kopiera designen från andras bröllop, utan att föra in dina idéer och fantasier i den.

Och det sista rådet – tänk inte på de traditioner och regler som styrdes för 40-50 år sedan. För att gästerna ska komma ihåg bröllopsfirandet för alltid bör man bara lita på individuell fantasi..

Dekorera ett bröllopsbord med ljus

Det måste finnas ljus

Nåd och harmoni i detaljerna eller temainredning av ett buffébord vid ett bröllop

För att säkerställa att utformningen av ett snyggt bröllopsbord inte blir ett föremål för hån och diskussion är det nödvändigt att följa bröllopets stil..

Bröllopsborddekoration i retrostil

Nyfukt bord i retrostil

Tabellen visar de populära stilarna som ofta används för att organisera bröllopsfirande och motsvarande idéer för att dekorera bröllopsbordet (serveringsfunktioner, nuvarande tillägg).

Stilnamn Vad du inte kan göra utan i bordets design Detaljer som är kategoriskt olämpliga
Rustik Fältkornblommor, kamomill, smörblommor i vanliga burkar, korgar, trälådor, användning av naturmaterial (trädfällning, linnetyg, bomull eller säckväv). Stolar kan ersättas med träfat, bord kan täckas med blommigtryck. Rätterna ska vara enkla, vanliga.. Dyra uppsättningar, tyger (siden, chintz), modern inredning (till exempel fyrkantiga tallrikar).
Provence Möbler – naturligt trä, korg, smide, eventuellt något åldrat. Tyger för dekoration kan bara vara naturliga – linne, chintz, bomull. Du kan också komplettera allt med spetsservetter, band, textilblommor. Kvistar av lavendel och oliver, druvklasar är lämpliga som blommor. Rätterna ska vara klassiska, vita. Precis som i rustik stil – det ska inte finnas något ultramodern.
Rainbow bröllop Maximalt ljusa färger – flerfärgade rätter, textilier, blommor. Samtidigt spelar det ingen roll hur färgerna ska kombineras med varandra.. Inget svart, vitt, grått.
Retro Ett överflöd av mjuka flytande tyger, vintagefärger (beige, sandgula, grårosa paletter) är nyckeltecknen på retrostil. För att helt matcha tidens anda måste du välja retro uppsättningar (till exempel med en blommig kant). Strass, ljusa färger, syntetmaterial.
Boho Allt naturligt – från möbler till servetter, högsta etniska detaljer, många ljusa och färgglada detaljer. Monotoni, närvaron av konstgjorda material i inredningen, liksom onaturliga (“sura”) nyanser.
Ekostil Naturmaterial, pastellfärger i varje detalj, den enklaste designen som följer miljöns linjer. Användning av plast, konstgjorda blommor och tyger. Istället för satinband är det bättre att använda jute, garn.

Att göra ett bröllopsbord med egna händer i rustik stil

Rustik bröllopsinredning

Bröllopsborddekoration i Provence -stil för nygifta

Bröllopsbord i Provence -stil

Bröllopsbord i ekostil

Bröllop dekorelement i ekostil

Bordsdekoration med blommor

Idag finns det ett överflöd av material och tekniker för att skapa konstgjorda blommor att de inte är värre än naturliga. Vilket alternativ är bättre – levande eller papper (latex, tyg, från foamiran) blommor, välj bara för nygifta.

Vas av grenar på brudbordet

Spektakulär inredning kan göras för hand

Bröllopsborddekoration med blomsterarrangemang

Blommor kan vara både levande och konstgjorda

Att dekorera bröllopsbordet med blommor ser inte skrytande ut, alla blomsterarrangemang måste skapas i samma stil: varje bukett måste innehålla samma blommor, inredning.

Gäster – ökad uppmärksamhet

Ingenting pryder en fest som leende gäster. Alla som är inbjudna till bröllopsfirandet kommer att känna sig bekväma om bordsdekorationerna inte stör deras fria rörlighet, äta och dricka..

Registrering av ett gästbord vid ett bröllop

Ett gästkort är ett snyggt tillbehör som hjälper dig att skapa stämningen i semestern

Gästbord med en bukett färska blommor

Korrekt inredning av gästbord ger firandet status som ett högklassigt evenemang

Idag är det på modet att placera ett kort med ett namn på varje bord, och planen för sittande gäster är gjord av de nygifta. För att göra alla glada måste du ta hänsyn till tre punkter: gästernas förmåga att observera vad som händer i hallen utan hinder, närvaro av servitörer och en elegant estetisk inredning.

Hur man gör en tyllkjol på kanten av det nygifta bordet med egna händer

Dekorationen av bröllopsbordet för det nygifta paret kräver mer uppmärksamhet än resten av borden i ceremonihallen. Det är bäst om det mest volymrika blomsterarrangemanget ligger på bordet, men det viktigaste är att dess höjd inte är mer än 15 cm. För dekoration är det bäst att använda ett generöst draperat tyg. Det idealiska alternativet är att skapa en tyllkjol runt kanten på det nygifta bordet.

Flerfärgad tyllkjol i bröllopsbordets dekoration

Finishen ser bra ut från flera nyanser som är i harmoni med varandra

En luftig tyllkjol runt kanten på bröllopsbordet är en original dekoration som kan göras med dina egna händer utan större ansträngning. För att göra detta måste hela tyllarket skäras i långa remsor 15-20 cm breda. Längden på remsorna är lika med bordets höjd multiplicerad med “2”.

Dekorera bröllopsbordets kant med tygremsor

Ett sätt att säkra materialremsor

För att skapa en tyllkjol till det nygifta bordet måste du ta en bred fläta eller sladd så att dess (dess) längd är 20-30 cm större än bröllopsbordets diameter, vik varje tyllbit på mitten och fäst till basen. I det här fallet kan du använda en tyllfärg eller kombinera flera nyanser, vilket skapar effekten av en smidig färgövergång.

Dekoration med tyger och ljus. DIY -hantverk

När du dekorerar ett bröllopsbord är det helt enkelt dumt att inte använda tyger: gardiner, dukar, stolöverdrag och servetter gör stämningen mysig och varm hemma. Tyget är valt i enlighet med stilen: linne och bomull är inneboende i rustik, ekostil, och satin och siden är inneboende i japansk stil, ibland i modern.

Dekorera bröllopsbordets kant med tjockt tyg

Tunga tyger behövs för vackra, effektiva veck

Tygdekoration av de nygifta bröllopsbordet

Tyget kan användas för att dekorera både bröllopsbordet och bakgrunden, samt stolar och andra möbler.

Numera är det väldigt modernt att använda handgjorda detaljer som bröllopsdekor, och detta kan göras av både nygifta och professionella hantverkare. Överflödet av moderna material gör att du kan skapa nästan alla små saker, med undantag av rätter (förtvivla inte – du kan dekorera det).

Bestick på bröllopsbordet i stället för bruden

Ett exempel på en elegant bröllopsdukning

De mest populära bröllopsbordattributen som du kan skapa själv.

 1. Blomsterarrangemang.
 2. Bägare.
 3. Tillbehör – ljusstakar, servetter.

Dekorera ett bröllopsbord med pappersservetter

Det spelar ingen roll att servetterna snabbt kommer att förlora sitt ursprungliga utseende. Det viktigaste är att de kommer att hjälpa till att skapa en gynnsam känsla av skönhet tillsammans med resten av bröllopets dukning.

Skylt i form av en smällare på gästbordet

Tallrikar med bordnummer kan dekoreras i filmstil, om tillfällets hjälte har något att göra med det

Du kan också skapa personliga kort för gäster, vaser med egna händer. Ett obligatoriskt bröllopsattribut idag är också en önskebok för nygifta, där varje gäst kan gratulera brudparet skriftligt. Du kan också göra den här boken själv med hjälp av teknikerna för scrapbooking, decoupage.

DIY bröllopsbok för nygifta

En bok med önskemål kan göras från ett vanligt fotoalbum, du behöver bara en lust och lite fantasi

Användning av frukt, grönsaker, kola och choklad

Godis är en utmärkt dekoration för bordet vid ett bröllop, eftersom de förutsäger lycka i familjelivet för en nygjord man och hustru..

Däcker ett sött bord vid en bröllopsfest

För att dekorera det söta bordet används vackra serveringsfat, pappersfigurer och vaser med frukt

Det är inte nödvändigt att lägga godis på borden närmare festens slut, det är bäst att frukter, kola och choklad serveras tillsammans med snacks.

Fruktfjäril i dekorationen av bröllopsbordet

Om tiden tillåter kan riktiga mästerverk vikas från frukter.

Att göra ett sött bord med egna händer på ett bröllop

Även ett elegant sortiment av delikatesser kommer inte att se attraktivt ut utan en utsökt dekoration med dekorativt porslin.

Perfekt för servering på ett stativ på flera nivåer. Som tillval kan du också använda separata bord för godis, men glöm inte – de måste också dekoreras.

Video: workshop om att dekorera ett bord med duk

Bröllop bord dekoration idéer på 50 foton

Ett exempel på att dekorera ett bröllopsbord med blomsterarrangemang Rustik dekoration för bröllopsbord DIY tygdekor för ett bröllopsbord Gula och beige tyger i dekorationen på bröllopsbordet Blommor i dekorationen av bröllopsbordet för de nygifta Lätt tyllkjol runt bröllopsbordet Blå tyll runt bröllopsbordets kanter Sött bord för ett bröllopsfirande Serverar godis på bröllopsbordet Bestick i bröllopsborddukning Lila tyll i dekorationen av det nygifta bordet Blomsterarrangemang i dekorationen av det nygifta bordet Buketter av vita rosor i bröllopsbordets hörn Dekorera ett bröllopsbord i orientalisk stil Ljus i dekorationen av bröllopsbordet Beige tyll och liljekonvaljer i bröllopsbordets design Tyllkjol runt kanterna på bröllopsbordet DIY borddekoration för brudparet DIY blommavaser för ett bröllopsbord Runda bröllop bord dekoration Bröllopsborddekoration i svart och vitt Bröllopsinredning i Provence -stil Retrostil i dekorationen av bröllopsbordet DIY -bok med önskemål för nygifta Rustik stil för att dekorera ett bröllopsbord Snygg bröllopsborddekoration Ljusbord framför de nygifta Ekostil i dekorationen av bröllopsbordet DIY bröllopsbordsbelysning Belysning av tyllkjol på bröllopsbordet Blomsterarrangemang som bröllopsborddekor Ballongens hjärta ovanför brudbordet Scarlet rosor i bröllopsbordets inredning Lila och beige tyger i dekorationen av bröllopsbordet Kompositioner av växter för att dekorera ett bröllopsbord Burgundy tyllkjol runt brudbordets kanter Beige bröllop bord dekoration Buketter av blommor på bröllopsbordet Dekorera brudbordet med pappersservetter Bestick på bröllopsbordet Bröllopsbord på bakgrunden av eldstaden Nummerplåt på bordet för bröllopsgästens gäster LED -krans på baksidan av bröllopsbordet Böcker som bröllopsborddekor Snygg inredning i dekorationen av bordet för de nygifta Konstgjorda blommor i dekorationen av bröllopsbordet Romantiska bröllopsbordslampor Dekoration av ett bröllopsbord med mjuka leksaker Underläggsplatta på brudbröllopsbordet Festlig bukett med vita blommor på bordet till de nygifta

Previous Post
Vilket köksredskap är lämpligt för induktionshällar
Next Post
וילונות גלילה למטבח: כל מה שצריך לדעת לפני הקנייה