15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vi skapar en inredning med våra egna händer

Renoveringen är klar, rummen är rena och städade, de luktar färska tapeter och färg. Möblerna är på plats, gardiner och tyll hängs upp. Den perfekta bilden efter långa och tröttsamma dagar med renoveringsarbete. Men något saknas fortfarande, rummet ber bara om att lägga till lite liv, komfort och själfullhet. Decor är ansvarig för detta i utformningen av rum. Roliga prydnadsföremål på hyllorna, handgjorda kuddar, dukar och paneler – dessa och många andra detaljer ger värme och komfort till interiören. Det är inte så svårt att återuppliva en kall inredning med hjälp av tillgängliga verktyg. Du behöver bara använda designernas idéer och behärska de enklaste inredningsteknikerna..

DIY dekorativ klocka från runda stenar

En stenklocka kommer att diversifiera din hemmiljö

5 idéer för att använda kvarvarande tapeter

För dem som har klistrat tapeter över väggarna minst en gång är det ingen hemlighet att det efter reparationen finns en hel hög skrot. De är inte längre lämpliga för hela inredningen av ett rum. Men de är ganska lämpliga för inredning. Vi erbjuder idéer för hur färgglada bitar av papper kan bli värdefulla designmaterial. Med dess hjälp kan du skapa originalinredningar..

Dekor tapetlåda för tidskrifter

Den gamla lådan fungerar fortfarande om du klistrar över den med vacker tapet

Idé nummer 1. Vi dekorerar möbler

En gammal byrå, ett sängbord, ett bord eller en vanlig hylla kommer att glittra av nya färger om du klistrar över de främre delarna med tapeter. Även om utsidan inte kan begränsas. Lådor, klistrade över med tapeter inifrån, ser original ut.

Dekorera möbelytor med papperstapeter

Du kan ta samma tapet för alla ytor som ska klistras in eller göra lapptäckeinredning från olika bitar

Råd. Det är lämpligt att förslipa ytan, måla och först sedan klibba pappersfragmenten. Ovanifrån kan du fixa resultatet med lack.

Öppen hylla med gammal tapet

Ett utmärkt exempel på tapetdekor är att klistra bakväggen på ett öppet rack

Idé nummer 2. Vi skapar en exklusiv bricka

Effektiv servering är halva striden. Varför inte göra din matbricka till ett konstverk? Alla samma tapetskrot hjälper till med detta. Allt du behöver är att klistra över botten eller sidodelarna (om sådana finns) med pappersdekor och en omärklig bricka kommer att förvandlas inför våra ögon.

DIY -bricka från resväska och tapet

Med locket från den gamla resväskan och tapeten kan du göra en vacker bricka

Idé nummer 3. Zonerar utrymmet

Med hjälp av tapeter är det enkelt att dela in rummet i funktionella delar. Till exempel kan en studie organiseras i vardagsrummet. Du behöver inte bygga väggar för detta. Det räcker med att klistra över en del av väggen med kontrasterande tapeter. Ofta är sådana insatser på väggarna dekorerade med lister längs kanten. Det visar sig ett 2 i 1 rum – bekvämt och multifunktionellt.

Fototapet på väggen i vardagsrummet

Bredden på listerna måste väljas utifrån rummets stil

Tapetseringszonväggar med TV -panel

För en klassisk inredning är det bättre att ta präglade polyuretanlister

Idé nummer 4. Original panel

Resterna av vacker präglad tapet kan användas för att dekorera väggen. Det är lätt att göra en texturerad panel av dem, till exempel ovanför sängens huvud i sovrummet..

Dekorera väggen ovanför sängen med tapeter

Panel från tapetbitar, infogad i ramar från gamla trälister

Dekorativa målningar från onödiga tapeter

Bildgalleri med tapeter

Idé nummer 5. Ordförande “från förr”

Ge en gammal stol ett nytt liv och sedan från en “förfallen gammal man” blir det till en vintage, nästan samlingsbar möbel. Och omvandlingen görs enkelt – stolen rengörs med gammal färg, målas igen, sedan klistras om och lackeras. Förresten, efter en sådan metamorfos kan stolen också användas off-label. Nu kan det enkelt bli en snygg del av inredningen eller kommer att användas som ställ för blommor..

Exempel på att dekorera gamla stolar

Det kan finnas många alternativ för att dekorera stolar, allt beror på din fantasi och önskan

Dekorera barnstolar med världskartan

Du kan använda en geografisk karta för att klistra in barnstolar

DIY -inredningstekniker

Du kan skapa inredning med dina egna händer med hjälp av olika handgjorda tekniker. Under hela sin existenshistoria har mänskligheten uppfunnit många av dem. De är alla olika och skiljer sig åt i komplexitet. Till exempel kan inte alla hantera träsnideri. Men även skolelever kan enkelt behärska quilling. Ändå är resultatet mycket effektivt..

Vackra pappersuglor i quillingtekniker

Quilling är en typ av handarbete som inte tar mycket tid.

DIY quilling cykel

Du kan skapa en mängd olika kompositioner från pappersmosaik

Många andra tekniker används för att dekorera rum:

 • Konstnärlig målning av väggarna. Om du har förmågan att måla kan du enkelt skapa ett väggmästerverk med hjälp av akrylfärger. För ritning kan du använda färdiga schabloner. De är lätta att hitta på Internet och skriva ut på en skrivare..
 • Broderi och klippteknik. Broderade kuddar, servetter, tavlor och paneler är långt ifrån en komplett lista över inredningsartiklar som kan skapas med en slät yta och ett kors. Örngott broderade med cutwork -tekniken ser lyxigt ut. De är perfekta för Provence -design.
 • Stickning och virkning. Chunky stickning är en succé de senaste åren inom inredning. Den används för att skapa snygga handgjorda överkast, kuddar, överdrag för puffar, fåtöljer och soffor. Det är nu på modet att bära allt i stickade fodral – upp till vaser och muggar..
 • Quilling. Tekniken är så enkel som två-två. Mästaren rullar mångfärgade pappersremsor och får invecklade och graciösa prydnader. De ser otroligt eleganta ut, även om de kräver måttliga ekonomiska kostnader, ett minimum av ansträngning och tid..
 • Batik. Tyget är målat för hand och blir därför unikt. Du kan sy allt från ett material tillverkat med batikteknik – från en kudde till en lampskärm..
 • Decoupage. Ett mycket enkelt sätt att dekorera nästan vilken yta som helst. För att göra detta limmas ett snitt av färgat papper (vanligtvis servetter) på olika inredningsartiklar – väggar, möbler, vaser, lådor.
 • Vältra sig. Det är lätt att förvandla en plantskola med figurer av ull med filtningstekniken. Dessa kan vara mjuka leksaker eller hängen av miniatyrdjur eller fåglar..

Gör-det-själv-decoupage av en gammal byrå

Decoupage -teknik kan användas för att dekorera möbler, glas och kakel.

DIY sovrumsinredning

I sovrummet ska inredningen vara måttlig, inte för flashig. Dess mål är att lugna och stämma på ett positivt sätt. För att dekorera sovrummet kan du använda färdiga designidéer eller komma med egna.

Väggdekoration ovanför sänggavel med målningar med fjärilar

Dessa enkla ramar kan köpas billigt eller tillverkas av rester av polyuretanlister.

Här är bara några kreativa idéer som går i uppfyllelse utan stora svårigheter:

 1. En panel av målningar ovanför sängens huvud. Dessutom kan bilder ritas, broderade eller volymetriska, gjorda av polymerlera..
 2. Spegel eller målningar med dekorativa ramar. Alternativet ser ovanligt ut när lockig pasta, kaffebönor eller spannmål används för inramning. De limmas runt omkretsen och målas över med färg i sprayburkar med effekt av brons, guld eller silver.
 3. Överdimensionerad tygkudde som sänggavel. Det är lätt att sy själv. Hon kommer att spela två roller samtidigt – inredning och mjuka textilier. Den kan fästas med snören eller öglor på hyllan ovanför sängen och vid behov tas bort..

Dekorera sänggaveln med en mjuk kudde

En vacker sänggavel, gjord med själen till ägaren av detta rum

Badrum Idéer

Den perfekta badrumsinredningen är ett nautiskt tema. Idéer kan variera, men det viktigaste är att se till att alla material är vattentäta och motståndskraftiga mot vatten. Decoupage -tekniken kommer att vara lämplig här, men ovanpå måste applikationen fixeras med akryllack. Tvättställ, väggar, tvättlåda – allt detta kan ligga till grund för att klistra pappersklipp med motiv från ön exotiska.

DIY badrumsinredning

Decoupage av dörrar i badrummet

En matta av platta runda stenar kommer att komplettera “havslandskapet”. För att göra detta, applicera universallim på en vanlig gummimatta och lägg ut ytan med stora stenar..

Småstenmatta på badrumsgolvet

Äkta stenmatta ser bra ut och kan användas för fotmassage

DIY barnrumsinredning

Förskolan är en riktig Klondike för kreativa barn. Det finns ingen anledning att hålla sig till en strikt ram. Tvärtom, du måste skapa en lätt, rolig och glad atmosfär. Detta kommer hjälpa:

 • Ballonger. Det mest budgetmässiga och enklaste sättet att “återuppliva” plantskolan. Flerfärgade ballonger fyllda med gel kommer att stiga till taket och kommer att roa ditt barn. Och om du klistrar pigtails, hattar, bandanas till dem, ritar roliga ansikten, då har barnens glädje ingen gräns.

  Dekorera med bollar inredningen i ett rum för en nyfödd

  “Verklig” himmel med ballonger och moln

 • Dekorativa fjärilar. De är lätta att göra av allt – papper, tyg, vinylskivor. Bulkfjärilar är särskilt populära nu. Att uppnå en 3D -effekt är väldigt enkelt – du behöver bara böja arbetsstyckets vingar på mitten. På väggarna kan du skapa hela kompositioner av fjärilar, dekorera en ljuskrona med dem, göra tredimensionella målningar av dem.

  Dekorativa fjärilar för heminredning

  Kroppsmålning med fjärilar skurna från gamla tidskrifter

 • Textilfåglar. Om du är bekant med en symaskin kommer du att sy en hel flock fåglar med hjälp av mönster och tygbitar på ett par timmar. Och du kan placera figurerna på en dekorativ kvist genom att fästa den på en vägg eller i taket..

  DIY textilfåglar från färgglada lappar

  Sådana fåglar passar in i alla interiörer och kommer att glädja barn och vuxna.

Mega-ekonomiska idéer för en lyxig inredning

Ibland krävs ingen stor investering för att inreda ett rum med stil. Det finns idéer för att omvandla interiören, som förkroppsligas på några minuter, men ser lyxiga ut:

 1. Tejp och rep för gardiner. De ersätter ringarna som håller textilierna. Välj band i en kontrasterande nyans och knyt dem med rosetter på gesimsen. Band kan ersättas med grova rep. Då behöver du inte binda dem med rosetter. Knyt bara en vanlig knut och släpp ändarna – låt dem hänga fritt längs gardinerna. Den här idén ser mer än otrevlig ut..
 2. Lampskärm med lockig perforering. Idag är denna designteknik efterfrågad. Kärnan i idén är att slå ut eller klippa ut ett mönster på en papper lampskärm med små hål. Om du slår på glödlampan kommer vackra reflektioner att dyka upp på väggarna och taket, och ett upplyst landskap kommer att visas på lampskärmen..

  Perforerad lampskärm för nattljus

  Det är anmärkningsvärt att höjdpunkternas form beror på konfigurationen av de skurna hålen.

 3. Förklädd router. Tanken är original att routern inte kan hittas. Den är gömd i omslaget på en gammal bok. Otroligt lysande, som allt som är enkelt.
 4. Ljus istället för lågor. En dekorativ öppen spis är gjord av gipsdelar utan problem. Och elden i den kan enkelt ersätta en uppsättning ljus. Vackert och romantiskt!

  DIY dekorativ öppen spis med paraffinljus

  Dekorativ öppen spis med riktiga ljus

 5. Scotch tape -prydnad. Har du någonsin trott att scotch tape kan vara det perfekta materialet för kreativitet? Men japanerna har länge använt den för att “måla” mönster, paneler och ramar på väggarna. Det är sant att en speciell dekorativ tejp används för detta, som oftare kallas “washi -tejp”. Denna teknik gör rummen ljusare och behöver inte mycket tid och pengar för utförande..

Inredning med färgad tejp

Med tejp kan du diversifiera väggarnas monotona ytor.

Med hjälp av de enklaste materialen och teknikerna kan du förvandla miljön till oigenkännlighet, göra den exklusiv, lägga till en bit av din kreativitet.

DIY väggdekoration med en världskarta

Dekor i form av en världskarta av garn, nejlikor och vykort

Utrymmet reinkarnerar inför våra ögon och går utöver vanliga standarder, klyschor och mönster. Interiören har sin egen karaktär, speciella smak och stil.

Video om hur man gör snygg inredning av rester av tyg

50 fotoidéer för inredning

Hemmagjorda lådor för inomhusväxter Dekorera bakväggen på en vit hylla i ett barnrum Rolig sänghylla gjord av gamla brädor Hemmagjord hängstol gjord av rep och pinne Original hängsmycke för förvaring av damsmycken Dekor av en kudde med färgade tygränder Anpassat hängsmycke för hemmafotografering En vas med pinnar för en torr bukett Hemmagjorda gardiner gjorda av pärlor och pärlor Dekorera väggen ovanför soffan med skidor Original ljuskrona av elpatroner Huvudgavel av Euro -pallar Staket för köksredskap Garland av mjuka bollar över barnbordet DIY lampskärmsdekor Sängbord från gamla resväskor i barnrummet Anteckningsbräda på vit vägg DIY porslin tallrik dekor Trähylla för dekorativa föremål Intressant hängare gjord av en gren i barnrummet Hjärta av pinnar i flickans rum 3D -bokstaven M med bebisfoton Panel från bitar av brokiga tyger på väggen i vardagsrummet Dekor från skal i badrummet Dekor med målningar och fotografier av en trävägg Enkel inredning av färgat papper Volymetriska fotografier på väggen i vardagsrummet Mjuk panel av grå och gula rutor Dekorativa tallrikar på en mörkgrå vägg Svarta klistermärken på den rosa väggen Konstmålning av väggar i vardagsrummet Vitt papper fjärilar på en blå vägg Dekorera ljus med duk och växter Vackra ballonger i hörnet av ett rum med gula väggar Nyårsdekor från torra kvistar Arrangemang av konstgjorda blommor på vardagsrumsbordet Dekorativa souvenirer med naturliga blommor Gör-det-själv-panel gjord av tyg och papper Tredimensionell bild med en hylla inuti En flock grå pappersfjärilar Enkla dekorationer av klädnypor Panel med kedemi över sängens huvud Ritningar på väggen i barnrummet Dekorativt sängbord gjord av trähampa Dekorationer inom ramen för det marina temat Ljusa kuddar av flerfärgat material för soffdekor Väggdekor i sovrummet med hjälp av målningar och foton Enkla hyllor i inredningen i en modern lägenhet Original panel gjord av trådar och nejlikor Små ottomaner från gamla tidskrifter

Previous Post
Gör-det-själv-trädgård: var ska man börja designen och vad ska man leta efter?
Next Post
اختيار الستائر المناسبة للداخلية