15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Att skapa en blomsterträdgård är en av formerna för kreativt självuttryck

sträng (0) "" sträng (0) ""

En framgångsrikt skapad, original, vackert blommande rabatt är nästan alltid förkroppsligandet av kreativa idéer på en viss mark. För att få önskat resultat bör du realistiskt utvärdera tillgängligt utrymme, ekonomiska och fysiska möjligheter. Experter rekommenderar att du börjar med att planera och ta hänsyn till dina egna önskemål, välja en rabattdesign, skapa ett blommigt mästerverk med egna händer.

små vackra blommor i stugans landskapsdesign

Vackra rosa blommor för dekoration

stora ljusa blommor i blomsterbäddar i landskapsdesign

Mycket vacker blomsterträdgård

små ljusa blommor i rosenträdgården

En rabatt på landet

I blomsterbädden i landskapsdesignen kombineras inte bara en färgglad blomsterträdgård med blommor planterade i rad, utan också trottoarkanter, trädgårdsvägar, trädgårdar, mixborders med lämpliga planteringsgränser och förmågan att organisera vertikalt trädgårdsarbete bildat runt.

Med ledigt utrymme och lusten att skapa ett mästerverk med egna händer, strävar många sommarboende inte bara efter att bryta den centrala rabatten på deras webbplats, utan att bygga en rosenträdgård eller alpin bild, för att skapa en trädgård med kontinuerlig blomning. Beroende på husets utsida och den valda stilen skapas en lämplig design av rabatter..

små ovanliga blommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Vacker dekoration med blommor och träd

små ljusa blommor i landskapsdesignen på ett lanthus

Vackra blommor för dekoration

Bli inspirerad av att skapa en blomsterträdgård med dina egna händer

Det har länge observerats att det som ger nöje är den bästa inspirationen. För att bygga en rabatt i landet med egna händer och sedan beundra resultatet måste du upprätta en platsplan för att lägga den framtida blomsterträdgården. Beväpnad med en penna och ett papper, rita en schematisk plan baserad på de verkliga måtten på den framtida rabatten. Det är nödvändigt att planera en plats för en blomsterträdgård med det mest gynnsamma solljuset. Många växter behöver skugga eller halvskugga, detta bör beaktas vid plantering av växter och blommor. Om platsen ligger på en jämn mark, bör du skydda planteringarna från starka vindar genom att bygga ett staket eller plantera resistenta växter på lässidan..

En fascinerande aktivitet – att dekorera en blomsterträdgård på en plats med en stark sluttning. Det finns en plats för fantasi, genomförandet av de mest vågade idéerna, från att skapa en uteplats, plattformar på olika nivåer, till att dekorera en terrass.

stora vackra blommor i rosenträdgården

Röda blommor i stugans design

små ljusa blommor i blomsterbäddar i landskapsdesign

Lockiga blommor i stugans design

små ovanliga blommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Vackra blommor och träd i utformningen av stugan

Klassisk rosenträdgård eller dekorativ flerårig rabatt

 • Innan du bryter en rabatt med dina egna händer, fokusera på tre punkter: platsen för platsen;
 • dess storlek och form;
 • jordtillstånd.

I kreativitetsprocessen handlar människor ofta spontant med sin egen intuition, men ibland är det inte överflödigt att ta hänsyn till råd från erfarna blomsterhandlare. Rabatten bör placeras på ett ställe som ofta kommer att fånga ögat och skapa ett gott humör varje dag. Designalternativet för en främre blomsterträdgård är ett effektivt sätt att visa upp sig för grannar, förbipasserande, skapad av en kreativ skapelse.

stora vackra blommor i stugans landskapsdesign

Dekorera en sommarstuga med blommor

små ovanliga blommor i landskapsdesignen på ett lanthus

Blommor i krukor för dekoration

Det finns följande typer av blomsterträdgårdar:

 • en rabatt anordnad längs omkretsen av en tomt med ett staket som huvudbakgrund;
 • alternativ i form av en rektangulär säng;
 • en blommig trädgård på ön som ligger mitt på gräsmattan;
 • blomsterbäddshalvön;
 • en blomsterträdgård som ligger direkt under husets vägg.

Varje person har sina egna preferenser när det gäller att välja blommor till en rabatt. Någon kan inte föreställa sig en blomsterträdgård utan rosor, men någon gillar liljor, pioner, tulpaner, iris eller gladioli. Fokusera på din smak och preferenser, skapa en snygg monoklumba av rosor eller en färgstark mixborder.

Med den allmänna layouten vill jag skapa en kontinuerlig blommande rabatt med egna händer för att beundra blommorna från tidig vår till de första höstfrostarna. Att utveckla din egen design av en rabatt, först på papper och sedan in natura, innebär att man planterar stauder och ettåriga växter.

stora ljusa blommor i stugans landskapsdesign

Elegant dekoration med blommor från en sommarstuga

små ljusa blommor i landskapsdesignen på ett lanthus

Blommor med vackra blommor

små ljusa blommor i stugans landskapsdesign

Färgalternativ för att dekorera en sommarstuga

Användningen av olika inredning av praktiska värdar

DIY blomsterbäddsdesignidéer innebär användning av improviserade medel. Gamla korgar, husgeråd och till och med gamla galoscher, gummistövlar, där blommande petunia, andra årliga eller lökiga blommor ser ekologiskt ut, används. Den harmoniska designen av rabatterna kompletteras med beläggningsplattor, inramade med betongkanter, samt en billig, intressant lösning – dekoration med gamla bildäck, plastflaskor. I trädgården används gamla stubbar, däck, vältade träfat, keramikkannor där klättrande vinstockar och växtsorter växer som behållare för en blomsterträdgård.

stora ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Blommor för ett sommarboende

små vackra blommor i landskapsdesign rabatter

Vacker bukett blommor i landet

Du kan skapa skönhet av improviserade material; natursten och tegel kvar från byggarbetsplatsen, trasiga möbler och onödiga saker i hushållet används för att utrusta en blomsterträdgård. För miljön används häckar, gröna buskar. Alla typer av vaser, figurer blir ett utmärkt komplement till den skapade kompositionen.

Det räcker inte bara att plantera växter kaotiskt, du måste övervaka hur ogräs ser ut och ogräs dem i tid, och inte heller att låta ettåriga växter växa starkt och uppta utrymmet mellan stauder.

stora ljusa blommor i rosenträdgården

Blomma båge

små ljusa blommor i landskapsdesignen på ett lanthus

Blommor i krukor för dekoration av en sommarstuga

små ljusa blommor i blomsterbäddar

Stig med blommor

Olika färger eller monokrom blomsterträdgård

Platsen behöver inte vara ett upplopp av färg, de planterade plantorna i samma färgschema kommer att bli en vacker oas. Genom att kombinera färger och stilar skapar erfarna trädgårdsmästare en konstant blommande mixgräns. Det rekommenderas att använda mer än två dussin växtsorter, gruppera dem efter växthöjd och tidpunkten för framtida blomning..

Efter att ha sammanställt en lista och bestämt platsen för perenner väljer de blommor med liknande behov av fukt, ljus och vattningsfrekvens.

små ovanliga blommor i rosenträdgården

Rosor på staketet

små ljusa blommor i blomsterbäddar

Barrträd i landskapsdesignen i landet

Förteckning över säsongsbetingelser för flerårig blomning:

 • muscari, prästkragar, anemoner, saffran, krokusar, snödroppar, hyacinter, tulpaner och påskliljor blommar på våren;
 • liljor, kamomiller, dagliljor, gladioli, värdar, pioner, iris, echinacea glädje på sommaren;
 • hösten ger krysantemum, dahlior, coreopsis.

Efter att ha hanterat stauder, planterat dem i marken på en permanent plats, i de resulterande tomrummen, såar eller planterar de plantor av opretentiösa ettåriga.

Höga och lågväxande ringblommor, asters av olika sorter, nasturtiums, surfinia, petunier, balsam och andra blommor med en lång blomningstid kommer perfekt att komplettera blomsterrabattens design. Helårsväxter, som barrträd eller buskar med vackert lövverk, ser attraktiva ut. Vid design av rabatter används ofta buxbom, som bildar jämnt trimmade kanter av buskar, grönt lövverk av ormbunkar.

Dekorativa spannmål (vassgräs, får, miscanthus, hirs, rävsvanspennisetum) kompletterar perfekt blomsterarrangemang.

stora vackra blommor i landskapsdesignen i förortsområdet

Alternativ för att dekorera ett förortsområde med blommor

små ljusa blommor i rosenträdgården

Blommor för ett sommarboende

små ljusa blommor i blomsterbäddar i landskapsdesign

Stora vackra vita blommor

Installation och andra extraordinära metoder för att dekorera en blomsterträdgård

För att skapa intressanta tematiska installationer använder de flera behållare med planterade blommor, keramiska statyetter av djur, fåglar, sagofigurer, lägger till en solficklampa, en spridning av stora och små stenar i olika färger och andra snygga inredningselement som kompletterar kompositionen . En liten konstgjord reservoar ser snygg ut ur en behållare fylld med vatten och ett par gröna “grodor” omgiven av krypande blommor och sedger. En improviserad pipel erhålls från en kanna som ligger horisontellt, från vilken blomvatten rinner.

De får ut det mesta av det naturliga landskapet och skapar ursprungliga alpina rutschkanor. Genom att placera alla element på rätt sätt börjar de plantera växterna uppifrån och ner och väljer det centrala elementet. En konstgjord behållare installeras ofta för att dekorera rabatten..

stora ovanliga blommor i landskapsdesignen på ett lanthus

Alternativ för blommor för att ge

små ljusa blommor i stugans landskapsdesign

Vackra blommor i rabatten

En hit i landskapsdesign är stenverket skapat av dina egna händer, som kombinerar succulenter, sten och andra växter. De ursprungliga rabatterna har icke-standardiserade former från en triangel till en ellips, en polygon till en stjärna, en nattfjäril, en urtavla. När du skapar en blomsterträdgård med egna händer, dekorera rabatter, bäckar, kompositioner i form av fjärilar.

Den estetiskt kompletta versionen av rabatten och designen av hela sommarstugan kombinerar en smakfullt inredd blomsterträdgård med trädgårdsmöbler och andra dekorativa element: lyktor, lampor, smidda element, statyetter.

En självgjord vertikal blomsterträdgård kombinerar en eller flera klättrande och rikliga växter på ett stöd. Alla sorter av clematis och morning glory är perfekta för vertikal trädgårdsskötsel. Var inte rädd för att fantisera och ordna växter för att skapa det perfekta blomsterträdgårdsarrangemanget. Gör det och du kommer att lyckas!

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: Trädgårdsblommor. Undersökning av förortsområdet. Blommande blommor i landet. Dacha och trädgård med egna händer

50 foton på exempel på sommarstugdesign med blommor:

stora ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet små ovanliga blommor i liggande design rabatter foto små ljusa blommor i landskapsdesignen av en lanthusbild små vackra blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsfotot små ljusa blommor i landskapsdesignen av stugfotot stora vackra blommor i landskapsdesignen av en lanthusbild små ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsbilden stora ovanliga blommor i stugans landskapsdesign små ovanliga blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto stora ljusa blommor i landskapsdesign rabatter bild små vackra blommor i liggande design rabatter foto små ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet stora vackra blommor i landskapsdesignen på ett lanthusfoto små ovanliga blommor i stugbildens landskapsdesign små ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsfotoet små ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsbilden små vackra blommor i landskapsdesignen på ett lanthusfoto små ljusa blommor i stugbildens landskapsdesign stora vackra blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsbilden små ljusa blommor i landskapsdesignen på ett lanthusfoto stora ljusa blommor i stugbildens landskapsdesign små ovanliga blommor i liggande design rabatter foto små ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto små vackra blommor i liggande design rabatter bild stora ovanliga blommor i landskapsdesignen i rosenträdgårdsfotot små ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet små ljusa blommor i stugbildens landskapsdesign små ljusa blommor i liggande design rabatter bild stora ljusa blommor i landskapsdesignen på stugans foto små ovanliga blommor i landskapsdesignen på ett lanthusfoto små vackra blommor i liggande design rabatter bild små ovanliga blommor i landskapsdesignen på ett lanthusfoto små vackra blommor i landskapsdesignen i förortsområdet små ljusa blommor i liggande design rabatter bild stora vackra blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto små ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsfotot stora ovanliga blommor i stugbildens landskapsdesign små ovanliga blommor i landskapsdesignen av en lanthusbild stora ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto små vackra blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsfotot stora ljusa blommor i stugbildens landskapsdesign små vackra blommor i landskapsdesignen av en lanthusbild små ljusa blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto små ljusa blommor i liggande design rabatter foto små ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsfotot små ovanliga blommor i stugans landskapsdesign stora ljusa blommor i landskapsdesignen på rosenträdgårdsbilden stora vackra blommor i landskapsdesignen i förortsområdet stora ljusa blommor i landskapsdesignen av en lanthusbild små vackra blommor i landskapsdesignen i förortsområdet foto

Previous Post
Hur dekorerar du din garderob med dina egna händer?
Next Post
المطابخ بغلاية الغاز: التصميم