15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Design av en tomt på ett lanthus med en yta på 10 tunnland

Gillar du att arbeta med egna händer? Vill du utveckla ett designprojekt för en sommarstuga? Tror du att bara de bästa designers kan ordna ett ordentligt utseende på ditt bakgårdsterritorium? Var noga med att läsa vår artikel. Från det kommer du att lära dig unika idéer om landskapsdesign, du lär dig hur man ordnar designen av en tomt på 10 tunnland, samtidigt som du sparar mycket pengar..

Foto av ett litet hus på ett sommarstugeareal på 10 tunnland

Med ett kompetent tillvägagångssätt, på ett område på tusen kvadratmeter, kan du placera alla nödvändiga byggnader, en grönsaksträdgård och en liten trädgård

Arbetet med att planera platsen för ett lanthus kännetecknas av ett kreativt förhållningssätt till processen. Här är mänsklig fantasi gränslös. Prestationer inom konst och vetenskap utgör en enorm språngbräda för utveckling och implementering av designidéer till verklighet. När du planerar din tomt kan du låna mycket data från tidigare riktningar och trender, sedan länge i glömska och modern högteknologisk konst. För att göra denna typ av seriöst arbete måste du lägga ner lite tid och anstränga dig mycket. Lyckligtvis kommer ett landskapskapande att belöna skaparen fullt ut för sitt arbete.

En plats att koppla av under en träpergola bredvid lanthuset

Innan du börjar arbeta, tänk noga på hur du vill se din personliga tomt, liksom för vilka ändamål du kommer att använda den

Layout av en tomt på 10 tunnland

Planeringsfasen är designerns huvudansvar när han förbereder ett projekt för en tomt. Planens kvalitet, det vill säga med hänsyn till de flesta viktiga faktorer, kommer direkt att bero på det slutliga resultatet av arrangemanget av bakgårdsområdet..

Layout av byggnader och planteringar på en tomt på 10 tunnland

Förbättringsalternativ för en tomt på 10 tunnland

Planens huvudstadier och mål är:

 1. Markerar webbplatsens gränser.
 2. Rita på papper jordens gränser med angivelse av kardinalpunkterna. Detta är nödvändigt för att identifiera beteendet hos skuggor som kommer att falla på territoriet från byggnader och strukturer..
 3. Välja en metod för att placera arkitektoniska objekt.
 4. Storskalig tillämpning av landskapselement i markplanen.
 5. Markera på planen för placeringen av reservoarer, rutschkanor och kullar.
 6. Märkning av staket, staket, stigar och, om tillgängligt, pergolor, häckar och blomsterbågar.
 7. Bevattningsrör och dränering.

Att lägga ett dräneringssystem i trädgården

Dräneringssystemet förhindrar ackumulering av överflödig fukt i jorden, vilket leder till för tidig förstörelse av fundament och påverkar växter och fruktgrödor negativt.

Det är nödvändigt att ta hänsyn till området under elementen i arkitektur så att det finns plats för enheten med bekväma vägar.

Fleråriga buskar och örtväxter i ett privat trädgårdslandskap

Varje del av territoriet bör användas klokt

En steg-för-steg-övervägande av dessa frågor är nyckeln till ett framgångsrikt arrangemang av en sommarstuga med egna händer.

Designprojekt

Efter att ha ritat en ritning med alla beteckningar är det nödvändigt att starta markarbeten. Det senare beror på territoriets naturliga landskap.

Designprojekt av en lantgårdstomt med garage och uthus

Designprojektet låter dig se webbplatsens framtida utseende redan innan arbetet påbörjas och göra nödvändiga justeringar

Ett mer framgångsrikt landskap av territoriet är en trasig profil. På plats uttrycks detta i den naturliga ojämnheten på platsen, tack vare vilken möjligheten till ett intressant arrangemang av arkitektoniska element skapas..

Trädgårdstrappa gjord av återfyllda sliprar

På en liten sluttning kan du lägga terrasser och göra slingrande stigar för en bekväm promenad i trädgården

Alpin bild på sluttningen av ett förortsområde

Webbplatsens ojämnheter är idealiska för att skapa ett hörn av orörd natur

En stor mängd markarbete måste göras för att skapa en reservoar eller damm. Mängden mark som bildas i detta fall kan användas för att skapa alpina rutschbanor. Marken kan också krävas för att jämna ut enskilda ytor på platsen eller minska vinkeln på den allmänna lutningen. Genom att implementera det sista alternativet måste du arbeta hårt med installationen av stödmurar.

Låg stödmur av lokal sten

Stödmur av natursten, gjord av torrt murverk

Efter arbetet med marken fortsätter de direkt med skapandet av en allmän platsstil (landskapsdesign). Det är rimligt att dela upp det i flera steg:

 1. Inköp av byggmaterial för kapitalbyggnader och markfyllning.
 2. Konstruktion av lusthus, pergolor och element i små arkitektoniska former.
 3. Plantera gräsmattor, träd och blommor.

Materialvalet baseras på den allmänna stilen. Till exempel, när du väljer en modern landskapsdesign, ligger tyngdpunkten på kombinationen av ljusa och mörka toner. När du sätter upp trädgårdsstaket bör trädets färg tas i en mörk nyans, målad med oljefärg eller impregnerad med naturlig olja, vilket gör att du kan bevara trädets struktur..

Pergola gjord av naturligt trä på en asfalterad yta

Ett vackert dekorerat lusthus i trä kommer att bli en favorit semesterplats för hela familjen

Acacia träämnen ser väldigt fina ut. Deras naturliga mönster är unikt i struktur. Du hittar inget liknande mönster någonstans.

Blommor för rabatter bör vara lugna färger. Det är att föredra att ta från ljus, som mjölkigt, ljusbrunt och ljusrött, till mörkt (turkos, vinrött och lila). Landskapsarkitektur, som inredning, kräver accenter. Det kan finnas flera av dem. Till exempel, under dagen är det en damm med en bro, en fontän eller en alpin rutschkana med stenblock och en bäck. På natten kan belysning framhäva ett annat objekt, även om det alpina berget är vackert, vad man än säger, och det kan också belysas på natten. Särskilda lampor installerade under vatten kommer att se särskilt vackra ut..

Enkel rabatt med huggen stenkant

Blomsterbäddar ska finnas i vilken sommarstuga som helst

På grund av den ojämna terrängen kan vacker bergig terräng skapas. I det här fallet är det lämpligt att placera stigarna i låglandet, på båda sidor av vilka bergformationer läggs ut i form av plattor, som i sin tur planteras på en betonglösning. Marken på dagen är täckt med en gräsmatta eller krypande växter. Huvudprincipen för en sådan lösning är användningen av naturliga färger för bergsområden, nämligen en grön nyans..

Kaskad vattenfall i landskapet i förortsområdet

Bergssammansättningen på din webbplats blir helt perfekt om du lägger till ett litet kaskad vattenfall till det

När du placerar en tomt på en sluttning måste du komma ihåg att behållarens korrekta läge kommer att ligga i låglandet (den lägsta platsen).

Vertikal trädgårdsskötsel

För att göra landskapsdesignen av en sommarstuga på 10 tunnland med egna händer måste du kombinera olika metoder och metoder som finns på Internet. En av dem är vertikal trädgårdsskötsel. Den innehåller flera olika layouter samtidigt:

 • häckar;
 • planteringar för pergolor, bersot och spaljé;
 • dekorativa träd sammanflätade med murgröna eller något liknande;
 • placering av klätterväxter på husets huvudfasader.

Markeringshäckar med strålkastare

“Levande” staket av prydnadsbuskar

Landhusvägg med jungfrur druvor i början av hösten

Med hjälp av flickaktiga druvor kan du dölja fula byggnader eller gömma dig för nyfikna ögon

För detta används jungfrudruvor, som har tätt och tätt lövverk, liksom olika färgscheman. Klättrande växtsorter väljs beroende på tillväxtplats och önskat planteringsområde. Till exempel är det inte särskilt klokt att välja blommande växter för husets fasad, och vice versa, plantera icke-blommande jungfrur druvor nära ett litet träd. Här görs valet enligt följande princip: för ett litet område används blommande loaches och för stora områden (för att fylla pergolor eller spaljéer) – inte blommande.

Stora lila klematisblommor på en vit spaljéträdgårdspergola

Blommande clematis ser helt underbar ut

För att skapa en naturlig mörkning av en pergola eller en halvcirkelbåge måste du välja perenner. De kan fläta hela strukturen på en säsong och behålla den nödvändiga densiteten ytterligare.

Förortsområdeszonering

Landskapsdesignen i förortsområdet är indelad i flera zoner. Detta är nödvändigt för bekvämligheten av att leva, liksom för möjligheten till ett individuellt förhållningssätt till var och en av dem..

Vacker trädgård framför fönstren i ett lanthus

Det klassiska tillvägagångssättet för zonindelning innebär att placera ett bostadshus närmare vägen

Asfalterat område framför huvudentrén till lanthuset

Husets läge i mitten av tomten är ett modernt layoutalternativ för dem som inte är förtjusta i att odla grönsaker och husdjur

Trädgården innebär att det finns frukt- och bärträd. De kräver ett ljust, oskuggat område. Solsken installeras mellan träden. Separat kan du ge en ram för varje träd, som blommar särskilt starkt på våren. De läggs ut med sten, målat spillror eller annat tillgängligt material. Det är också lämpligt att installera flera trädgårdstomtar i trädgården..

Röda äpplen på ett träd i trädgården i ett lanthus

Fruktträd är inte bara fördelaktiga, men dekorerar också trädgårdstomten

Det är mycket trevligt att vara i trädgården under blomningen. Därför är gungor, hängmattor eller till och med lusthus utrustade här. Surrandet av bin och humlor, samt trevliga dofter kommer att distrahera dig från vardagens bekymmer och ta dig till en värld av lugn och välbefinnande.

Det centrala området framför huset är utrustat med rabatter. En tematisk komposition är också möjlig med hjälp av dekorativa kvarnar, små broar och alla typer av stigar, gjutna med hjälp av flerfärgade stenar..

Hemlagad blomsterrabatt av trä

Blommor i olika former och storlekar är lämpliga för att odla blommor.

Ett intressant alternativ skulle vara att använda omfattande rabatter i olika former. Det kan vara en urtavla dekorerad med ett blomsterarrangemang eller en silhuett av en ung flicka vars hår är gjord av planterade dahlior. Skapande av små knölar kantade med stenar med plantering av krypande blommor. På de centrala rabatterna görs också halvcirkelformade valv, och en kaskad av klätterrosor eller klematis som blommar i blått tillåts genom dem.

Trädgård med vackra sängar i en sommarstuga

Grönsaksbäddar kan också vara vackert inredda

Bakgården är en bra plats för en sommarstuga för ett rekreationsområde. Här finns bad, simbassänger och lusthus. En intressant lösning skulle vara att göra en terrass i nischen på husets väggar och ge en genomgående passage. Tack vare den här lösningen får du ett gatorum med blomkrukor och en sittgrupp. Det viktigaste är att inte glömma att göra bra isolering av ytterdörrarna..

Avkopplingsområde i landskapsarkitekturen i en privat trädgård

Ett exempel på en framgångsrik design av ett rekreationsområde på platsens djup

Röda plaststolar i rekreationsområdet på infielden

Tanken på en enkel och praktisk uteplats

Om du glasar in terrassen och gör stora skjutfönster får du en kombination av en sittgrupp med en veranda. I det här fallet kan poolen placeras direkt på verandan, vilket ger tanken originalitet. Med detta arrangemang har du en vinterpool (kom bara ihåg att installera vattenvärme).

Accenten i landskapsdesign kan vara vägar som är utformade för att ansluta olika zoner på webbplatsen. För att göra detta utförs de i en kontrastfärg. Kanske blir det rött eller till och med vinrött. Starkt ljusa färger är inte värda att välja. På en solig dag kommer de att gå vilse mot bakgrunden av förortsområdet översvämmat med ljus. Thuja, blågran och andra barrträd planteras längs territoriet, nära staketet. Detta arrangemang av träd kommer visuellt att öka tomtens sommarstuga på 10 tunnland. Spotbelysning av trädkronor på natten kommer att vara mycket lämpligt i ett litet område.

Gör-det-själv-väg i landet av betong och sten

Sandstensfasad betongträdgård

Det är bättre att välja staketets färg i ljusa färger. Tack vare detta kommer stugans visuella dimensioner, tillsammans med grönområden runt omkretsen, att fördubblas..

Vitt trästaket längs infielden

Vitt staket skjuter visuellt gränserna för platsen

I det sista stadiet av landskapsplanering återstår att så gräsmatta på den återstående marken eller köpa färdiga mattor. Du kan också täcka dessa “skalliga fläckar” med spillror, men det här alternativet är inte praktiskt på grund av den starka uppvärmningen av fraktionen från solens strålar. Mycket bättre att gå barfota på en grön och mjuk gräsmatta.

Gräsmattan är inte bara avsedd för att dekorera territoriet. Grässkyddet absorberar damm väl, stärker jorden och förhindrar jorderosion

Foto: alternativ för att förbättra trädgården

Enkelt lusthus utomhus för avkoppling i trädgården Rosbuske vid ett vitt trästaket Trädgårdsvägar runt en liten damm DIY trädgårdssängar från brädor Fällbara trästolar och bord på en grön gräsmatta Natursten i utformningen av trädgårdstomten DIY dekorativt staket av trä Rekreationsområde vid sommarstugan Bro över dammen med metallräcken Bänkområde bredvid blommande hortensia Böj gummitäckt trädgårdsstig Den ursprungliga formen på trädgårdsvägen som går längs bostadshuset Dekorativt staket med en båge över porten Kombinera gabioner med ett trästaket Lågt trästaket i vitt Trästaket av horisontella lameller på en tegelsten Flätning på gränsen till sommarstugan Vackert trästaket av tunna lameller Flickaktiga druvor på ett lusthus i trädgården En trädgårdsbåge sammanflätad med loaches över en väg av stenläggningsplattor Dekorera ett tegelstaket med flickaktiga druvor Vertikal trädgårdsanläggning med maiden druvor Thuja western längs ett tegelstaket Bana väg från porten till huset Rekreationsområde täckt med natursten Innergård i engelsk stil framför ett lanthus Blomrabatter av sten mitt på den främre gräsmattan Betongplattor trädgårdsvägar Dekorera markytan med färgade spillror Smidda trädgårdsmöbler på en sandstensplats Trägolv framför trädgårdshuset Hosta i halvskugga på en rabatt med stenar Barrträd i en rabatt framför huvudingången till platsen Trädgårdsvägar i ett trädgårdslandskap Rastplats framför ett lanthus Dekorativ fontän i form av en skål i trädgårdsdekor En liten dekorativ damm av sten med egna händer Layout av ett smalt trädgårdsområde Unga åt framför fönstret på ett lanthus Ovanifrån av platsen framför ett lanthus Barrträd i landskapsdesignen i ett förortsområde Grillugn och stoppade möbler på rekreationsområdet Att göra ett rekreationsområde på en personlig tomt Globulära buskar i privat trädgårdsdesign Registrering av sommarstugans främre zon

Previous Post
Lakás vagy ház választható jellemzői válaszfalak a konyha és a nappali között
Next Post
علم نفس اللون في الداخل