15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krav för badets inre

Det finns ingen sådan person som inte skulle vilja sitta på kvällen i ett väl uppvärmt badhus. Det är en plats där kroppen vilar både fysiskt och andligt. Dessutom rekommenderar läkare parade procedurer en gång i veckan. Därför måste badets insida vara uppdaterad. Hur avslutar jag ångrummets innerväggar ordentligt? Vilket material du ska välja för en dusch, samt svar på många andra frågor får du när du läser vår artikel.

Interiören i vilrummet i timmerhuset

Ett bra massivt bad är som en balsam för en rysk persons själ

Nyckelfunktioner

Huvudkravet för konstruktion av ett badkomplex är materialets motståndskraft mot hög luftfuktighet. Det traditionella efterbehandlingsmaterialet i själva ångrummet är trä. Det värmer inte mycket, med rätt bearbetning är det mycket trevligt att ta på och har också en vacker naturlig struktur..

Trämöbler i omklädningsrummet i det ryska badet

Högkvalitativt trä och enkla former är huvudhemligheterna med att dekorera inredningen i ett badhus i rysk stil

TV i timmerrummet med bastu

I badet kan du förbättra din kropp, slappna av din själ och njuta av atmosfären av vänlig kommunikation

Ett viktigt krav för den träslag som de ska sy upp golvet, väggarna och taket i ångrummet är frånvaron av harts. En vanlig och relativt billig tallart kommer inte att fungera. Lämpliga sorter är:

 • Lind;
 • asp;
 • ceder;
 • ek;
 • al;
 • lärkträd;
 • Lind;
 • Björk;
 • abashi.

Råd. De bästa ytorna är ek, lind, asp, cederträ, al och abashi..

Abashi är en afrikansk ek. Skiljer sig i lätthet, styrka, motståndskraft mot långvarig exponering för fukt.

Ångrumsinredning med metallspis

Det är viktigt att välja rätt träslag för varje rum i badet

Om du bestämmer dig för att använda barrträd, gör de delar och element i bastun som du inte behöver kontakta. Det är kategoriskt omöjligt att sy upp taket med tall. När trädet värms upp kommer det att “gråta” med hett harts..

Badhusbeklädnad av lameller i lövträ

Det inre fodret ska vara mjukt och behagligt vid beröring

En bastu är en fristående byggnad på en personlig tomt, inuti vilken flera rum för komplex rekreation byggs. Detta inkluderar ett omklädningsrum med skåp och en korridor, ett relaxrum samt själva ångbadet. Vid behov byggs ett rum för underhållande spel, en bubbelpool eller en pool samt ett duschrum dessutom.

Fönster i det inre av ett modernt ångbad

Klädseln ska tvättas väl utan att reagera med hushållskemikalier

Varje rum har rätt att inredas med sina egna, individuella egenskaper. Till exempel bör ett ångrum ha bekväma sittplatser och solstolar. Belysningen är inställd här inte för ljus, så att du kan koppla av i avkoppling. Armaturer placeras under en träbänk eller på väggarna bakom ett trägaller.

Du kan installera starkt ljus i ångrummet. Då blir det nödvändigt att mantla inredningen med en mörk träslag..

Bekväm fåtölj i timmerrummet

Färgpaletten väljs i dämpade varma toner

Badhusets design ser mycket mer intressant ut när man använder flera träslag för att täcka ångrummet. Den utmärkta strukturen av skuggan på brädornas ytor kommer att ha en fördelaktig effekt på skönheten i interiören i badet. Använd ceder och al med lind eller björk. Den rosa nyansen av den förra kan harmoniskt komplettera utrymmet.

Kammare i lövträ i ett lantligt bad

Interiören blir mer mångsidig om du använder trä av olika arter i dekorationen.

Hylla för badhanddukar på en trävägg

I tvättrummet är det nödvändigt att tillhandahålla bekväma hyllor och galgar för badtillbehör.

Ek går mycket bra med nästan alla träslag. Dess mörka struktur gör att du kan fokusera på dig själv. Samtidigt får badets inre design ett ädelt, dyrt utseende..

Vardagsrumsdekoration

Kvaliteten på den tid som spenderas här beror på hur intressant vilarummet kommer att inredas. Och i vårt land är trä timmerhus särskilt populära. Genom att beställa en av dem får du snart en färdig byggnad för en bastu från rund stock. Det är bäst att dekorera ett sådant rum med den gamla ryska stilen..

Klädda möbler i omklädningsrummet

Sedan urminnes tider anses handgjord asp vara det bästa timmerhuset.

Arrangemang av ett vilrum i ett träbad

Det är inte varmt i omklädningsrummet, så väggarna kan mantlas med tallskiva

Toalettgolvet ska vara tillverkat av varma, fuktbeständiga material. Brädan är en idealisk kandidat för golv. Dessutom placeras varma fotmattor på golvet. Från badets inre artiklar måste du installera:

 • tabell;
 • bekväma stolar, soffa eller solstolar;
 • TV, musikcenter;
 • öppen spis och andra dekorationselement.

Om rummet är färdigt i gammal rysk stil, särskilt när man sätter upp väggar från rundvirke, kommer slaviska gardiner på fönstren att se väldigt vackra ut. Hängande hyllor är också utrustade med fodrar av folkredskap från Rysslands invånare. Alla typer av kannor, korgar kommer att vara ett harmoniskt tillskott. Badets inre är först och främst ekkvastar hängda på väggarna. Deras antal är inte begränsat till ett par stycken..

Röd och vit gardin i relaxrummet i det ryska badet

Atmosfären inuti badet ska ge lugn och harmoni.

Soffa i omklädningsrummet med eldstad

Ett relaxrum med allt du behöver

Taket kan göras antingen av samma virke eller på ett mer tematiskt sätt. Dekorerat under ett gammalt grentak, med mellanradiga skiljeväggar, passar det perfekt in i den gamla ryska designen av badet inuti.

Rekreationsrummet, utrustat som en fäbod av gamla vikingar, ser väldigt intressant ut. Tunga, massiva grovskurna plankor impregnerade med mörka oljor är Vikingrumets huvudattraktion..

Grå stockytor i det rymliga omklädningsrummet

Ett mysigt omklädningsrum är en viktig del av en bra bastu.

Möbler här kommer också att uppfylla kraven på massivitet och grovhet. Samtidigt kan matbordet byggas från en bar. Ett sådant beslut kommer att lägga till medeltida vildskap i badhuset..

Alla element i inredningen, även ljuskronan, motsvarar vikingatanken. Smidesjärn ska finnas överallt. Fästdörrar, skåpdörrar är tema medeltida.

Samovar på bordet i rambadets omklädningsrum

Soul tea -bord

Djurskinn, gosedjur, horn och andra lämpliga dekorationer är bra dekorativa element. Den allestädes närvarande hängningen av badkvastar skulle vara lämplig här..

Ångrumsdesign

Tiden har redan gått när närvaron av ett bad som sådant gjorde ett hus på landet till en unik och oåterkallelig plats. Nu förvånar inte detta någon. Nu, för att ditt ångbad ska komma ihåg länge, måste du överraska med skönheten, ovanlig dekoration i detta rum..

Bekväma fåtöljer gjorda av lameller i ångrummets inre

Ångrummet är badets huvudrum, för vilket det byggs

Det är inte på modet att göra plåtbeklädnad nu. En speciell profilplatta är efterfrågad, som är gjord med olika fasader. Till exempel finns det ett eurofoder som imiterar runt virke. Dessutom produceras ett stort format av en bräda som liknar en bar..

Alla ångrum måste ha ett tillräckligt antal sittplatser, som också fungerar som solstolar. Nu, i butiker med badtillbehör, kan du hitta soffor avsedda för ångrum. De är gjorda av olika träslag, som har utmärkta nyanser. Plankbearbetningsmetoder låter dig komponera alla slags mönster på nackstöd och andra delar.

Ångrumsinredning i ryskt bad

Plast och lackade produkter är absolut olämpliga i ångrummet.

Om du vill kan du självständigt bygga ångrummets träkonstruktioner, utformade för bekväm placering. För detta är gamla timmerskrot, tjocka trädgrenar (tillsammans med bark) och trädskärningar idealiska. Allt material genomgår snickeribearbetning på en snickeri, varefter du får idealiska ämnen som är lämpliga för vidare konstruktion.

Golvbeläggningen i ångrummet är gjord av plankor eller keramiska plattor. Dessutom måste du lägga trägaller på keramik, eftersom plattan är ett kallt material..

Trägolv i ett privat badrum

Trägolvet kommer alltid att vara varmare än keramiken, såvida inte ditt badhus naturligtvis är utrustat med ett “varmt golv” -system

Belysning av hyllor i ett ångrum med mörka väggar

Interiören i ångrummet kan vara ljus eller mörk, välj det lämpligaste färgschemat för dig

Väggarna är dekorerade med alla möjliga invecklade alternativ. Övning visar: i ångrummet är väggarna oftast det främsta dekorativa elementet som avslöjar den allmänna stilistiska idén. Ett stort urval av virke gör att du kan överväga många lämpliga lösningar.

Vacker dekoration av ångrummets väggar

För avslutning av ångrummet rekommenderas att endast använda lövträ som inte avger hartser vid uppvärmning

Väggutrymmet klistras över med bitar av snitt från trädstammar. Det kan antingen vara en solid (rund) bit eller en fjärdedel. Det är inte nödvändigt att ta bort barken från ämnena. Det kan vara ett bra dekorativt tillskott..

Ovanliga lösningar

Om du bestämmer dig för oberoende efterbehandling av ångrummet får du definitivt ett ovanligt resultat. Experter erbjuder mycket ovanliga lösningar. I ett av lanthusen spionerade författaren på enheterna i ett parat rum som består av två stora trälådor, inuti vilka det finns havsstenar och sand. Detta är ett mycket intressant sätt att koppla av och njuta av dig själv. Stenens massageeffekt kommer att ha en fördelaktig effekt på det allmänna välbefinnandet, och strandsanden tar dig till Haitis strand.

Trälådor med småsten och sågspån i en japansk bastu

Liknande massagebad praktiseras i japanska bastur.

Kanadensiska bastur kännetecknas av invecklade, flödande former. Det är intressant att alla efterbehandlingsmaterial är naturliga här. Den välkända kanadensiska lönnen och andra sorter används i stor utsträckning vid framställning av böjda produkter. Titta på bilden nedan, hur graciöst basturummet i denna stil kommer att se ut.

Bastudekoration i kanadensisk stil

Interiören i en kanadensisk bastu kan se ut som en grotta

Alpint örtbad låter dig transporteras till atmosfären i bergsfloder och åsar. Den exklusiva spisen är en värdig dekoration av bastun. Bänkarnas vita trä ger utrymme renhet, lätthet och friskhet. Närvaron av två skålar över spisen gör att du kan ånga här naturliga bergsörter och dyka in i den vilda naturens värld. Väggarna och taket är färdigt med mörkt trä. Ek är perfekt för detta.

Vanligtvis byggs ett basturum utan fönster, eller med ett litet fönster som fungerar som en frisk källa. Men om bastun ligger i ett vackert, välskött bakgårdsområde, varför inte öppna utsikten över blomsterarrangemanget direkt från ångrummet? Installera ett brett fönster med en speciell teknik som låter dig behålla den inre värmen.

Glasvägg i det inre av ångrummet

Glasväggen i ångrummet är en mycket ovanlig lösning.

Om det inte är möjligt att utrusta ett visningsfönster, gör en falsk version. För att göra detta måste du montera en improviserad fönsterram, inuti vilken du placerar en fotokomposition. För att öka effekten markeras elementet med en liten LED -remsa. Ramen är inte nödvändigtvis fyrkantig. Den kan vara rund, triangulär, stjärnformad. Ju mer ovanlig lösningen är, desto mer original design har bastun.

Arrangemang av ett ångrum med ett fönster inuti

Linden är det bästa materialet för hyllor

Tack vare ljusspelet är det lätt att diversifiera ångrummets design. Små element av konstgjorda ljuskällor monteras i dörr- och väggpaneler. Samtidigt skapas en skugga, harmoniskt utspädd med lockiga ljusstrålar. Armaturerna installeras under de långa bänkarna i bastun. Väggpaneler av trägitter låter dig också montera ljuskällor under dem. De intilliggande stavarna kommer att skapa ett vackert spel av ljus och skugga..

Tegelspis i en bastu för en stor familj

Ugnens utformning beror på badets storlek

Kaminen kan vara en utmärkt accent i den dekorativa kompositionen i hela ångrummet. Det är anlagt med tegelverk, från naturliga kullersten, med kakelplattor. Du kan köpa en metallugn eller ordna ett bad i gammal rysk stil genom att lägga ut en riktig rysk spis.

Video: Kungligt ångbad i ett riktigt ryskt bad

Foto: Badrummens inredning

Bekväm soffa med kuddar i relaxrummet i ett modernt bad Traditionell höbad -design En klocka i ett förseglat fodral på väggen i ångrummet Omklädningsrumsdesign i modern stil Armaturer på träpanelen i dubbelrummet Linden planka hyllor i en finsk bastu Ångrum med en spis i ett fatbad Traditionella hyllor i det ryska badet Skyddande skärmar av lameller på lampor i ångrummet Trätunnor med vatten i en japansk bastu Interiören i omklädningsrummet i mörka färger Björkkvastar på omklädningsrummets väggar Omklädningsrumsdesign med öppen spis Träbord med tjocka ben Elvärmare i ångrummet i rambadet Tre hyllor i ett privat badrum Träbänkar i ett långsträckt omklädningsrum Duschkabin i ett modernt badkar Pentry i timmerbastun Bastu rum design i orientalisk stil Design av ett relaxrum efter vattenprocedurer Runt bord med bänkar i omklädningsrummet Trämöbler med sniderier i omklädningsrummet Öppen spis i hörnet av pausrummet Samovar med koppar för trevliga sammankomster efter badet Två soffor i ett smalt omklädningsrum Skyddshöljen för elvärmaren i ångrummet Kök i timmerhuset Trähyllor i ett smalt ångbad Kombinerad efterbehandling av ångrummet i ett privat bad Duschkabin i träbadkar Ångrum tak trä trim Brandlarmsensorer på taket i ångrummet Liten bastu i mörka färger Målat glas i fönstret i det ryska badet Trälampa i hörnet av parrummet Tygmattor på hyllor i ångrummet Badstenar på spisen i ångrummet Duschrum i ett stort badkar Imitation av ett fönster i det inre av ångrummet Interiör i en modern bastu med pool Vardagsrum med öppen spis i tegel Ångbad med högt tak i offentligt bad Avsvalkningspool i trä i ett privat bad Spegel på väggen i ångrummet i bastun Ångrumsdesign med falskt fönster Trädörr i omklädningsrummet av stockar Badinredning med ett sovrum på andra våningen Modern bastu på vinden Trähängare på en stockvägg

Previous Post
Hur man använder graffiti i interiören
Next Post
أحجام بياضات السرير 2 واليورو لها أهمية كبيرة