15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Landskapsarkitektur för nybörjare

sträng (0) "" sträng (0) ""

Landskapsarkitektur kan göra underverk. Du har förmodligen en fråga, hur en livlös tomt, planterad med växter, strödda med stenar och dekorativa element kan göra något? Väldigt enkelt. Gå till en stadspark eller besök stadens huvudattraktion. Vilken trevlig stämning där. Hur får du det här stället att känna? Mest troligt mycket trevligt och varmt. Är det inte ett mirakel? Plats, former, färger kan förmedla så många känslor och känslor, berätta om sin skapare, om hans liv och intressen. Kända och eftertraktade designers är så genomsyrade av tanken att de kan skapa verkligt imponerande objekt av landskapskonst.

Harmonisk design av gården på den personliga tomten

Landskapsarkitektur av webbplatsen är skapandet av skönhet och harmoni i ditt hem

Tips för nybörjare

Ryska universitet utbildar certifierade designspecialister. Men design är inte vetenskap, det är kreativitet. Kreativitet, som alla vet, är unik och unik i sina manifestationer. Med andra ord, varje person som skapar landskapsobjekt tar in en droppe av sin egen, unika och enstaka själ. Endast genom att lyssna på ledtrådarna i deras undermedvetande skapade berömda designers historiska arkitektoniska kompositioner som har överlevt till denna dag. Men de kände inte igen direkt, för den här tiden måste gå. Därför behöver du inte vara rädd för att ta initiativ till att ordna din webbplats. Ibland skapar de mest extraordinära och konstiga besluten en unik atmosfär på territoriet och avslöjar den mänskliga själens sanna skönhet.

Träpergola på platsen för en semester på landet

Det krävs mycket arbete för att skapa en praktisk semesterplats för hela familjen.

För att lära sig de grundläggande lektionerna i landskapsdesign krävs förberedande förberedelser. I det här skedet måste du ta dig tid att studera guider, manualer och tidskrifter för utformning av förortsområden och deras trädgårdar. Lyckligtvis är Internet generöst som alltid. I dessa böcker hittar du tips från designers som delar hemligheter med dig, visar dig de vanligaste misstagen nybörjare gör och sätter din strävan i rätt riktning..

Ett öppet område för en god vila på en sommarstuga

Börja alltid smått och implementera dina idéer långsamt, njut av själva processen och inte bara resultatet

Naturligtvis kan ingenting ersätta levande kommunikation med en person. Men om du hittar en ordentlig bok skriven av en kompetent författare, kommer du att ta till dig en verklig landskapsmästare..

Dekorera ett rekreationsområde i en trädgård med gamla träd

Bra trädgårdsdesign har flera uppmärksammade kompositionscentra. Det kan vara vad som helst – ett träd, en buske, en damm eller en bänk.

Vanligtvis inspirerar två eller tre böcker, lästa under veckan, den nygjorda skaparen i en sådan omfattning att han springer i samma timme till närmaste trädgårdsbutik och köper upp allt han tror att han behöver. Börjar med dekorativa element och slutar med blommor och träd. Det är strängt förbjudet att göra detta. Skynda kommer inte att leda till framgång, du kommer bara att glömma allt det lilla du har lärt dig. Först måste du räkna ut ordningen och observera vilket du kommer att kunna välja rätt material för staketet och lusthuset. Det ytterligare valet av element i små arkitektoniska former, träd, blommor och växter beror på detta..

En rabatt med buskar i skuggan av höga träd

Börja din resa till din drömträdgård med en liten rabatt eller mixborder

Grön gräsmatta i trädgården i ett lanthus

Gå ut i trädgården när du har tid och lust, arbeta och försök inte göra allt på en gång och på en dag

Grundläggande principer för landskapsdesign

 1. Det första steget är att analysera bakgårdsområdet och räkna ut lättnaden på platsen. Ytterligare arrangemang beror till stor del på detta..
 2. Dela landet i zoner. Detta inkluderar markeringen på planen för rekreationsområdet, trädgården (grönsaksodling) och små arkitektoniska former.
 3. Märkning av bakgårdsvägar. De bör ge enkel rörelse mellan zoner, med hänsyn till bredden på gångarna..
 4. Bestämning av den allmänna sammansättningen av zoner och arkitektoniska former. I detta skede sker valet av byggmaterial, dess färg och form, liksom bestämningen med spårens färg och materialet för deras tillverkning..
 5. Urval av grönområden och blommor. I detta skede väljs sorter av träd (deras former) och blommor, liksom mixborders, alpina rutschkanters territoriella läge.

Grön gräsmatta bland trädgården

Överväg att skala och återge med tanke på växttillväxt

En viktig punkt i landskapsdesign är storleken på den personliga tomten. Arrangemanget av blomsterarrangemang, liksom valet av plats för plantering av träd, beror på dem. I ett litet område blir det nödvändigt att förstora det visuellt. Denna effekt kan uppnås på olika sätt. En av dem är det korrekta valet av staketets färg och den asymmetriska planteringen av barrträd längs det. Här måste du förstå att staketets fyrkantiga eller rektangulära form skapar vissa ramar. För att ta bort dem är staketet målat i ljusa färger och träd planteras i grupper om 4-5 bitar i rad.

En original hängbutik längs ett tomt staket

Varje element i trädgården bör organiskt passa in i den övergripande landskapskompositionen

Träd måste köpas minst en halv meter över staketet. På grund av detta skapas ett visuellt tillägg..

Dekorera staketet med höga barrträd

Barrhäck

Höga barrträd i trädgårdsdesign

Om du vill lägga till djup i din häck, plantera träden i ett rutmönster.

Alpina diabilder ordnas också, som kan kompletteras med flerfärgade stenar. En bra idé att utvidga området är att sätta upp en mellanstig bild med en bäck. Och vid foten av bäcken grävs en liten damm, utmed vilken du kan plantera en fuktälskande ormbunke. Om vi ​​pratar om ett rekreationsområde bakom huset, är ett sådant föremål bäst placerat nära staketet. En lockig murgröna matta sätts på staketet. En sådan kaskad av arkitektoniska former kommer att skapa effekten av perspektiv, det vill säga att en extern observatör, när man betraktar denna skönhet, kommer att känna djupet i rymden, mättnad och volym.

Grusad betongväg

Mot bakgrund av en perfekt klippt gräsmatta ser en väg av betongplattor bra ut, utrymmet runt som är täckt med små stenar

Artikeln nämner små arkitektoniska former. På Internet kan de också hittas under det förkortade namnet MAF. För en person som inte känner till detta koncept är följande huvudelementen i LFA som är inblandade i landskapsdesign.

 • Terrasser, verandor och lusthus.
 • Spaljéer, pergolor och valv.
 • Trädgårdsstaket, mixborders, fontäner och skulpturer.
 • Reservoarer, bäckar och broar över dem.
 • Andra dekorationer som sträcker sig från fristående blomvaser till trädgårdstomtar.

Sängen i en torr ström som passerar runt en rabatt

Träbro över en “torr” bäck

Dekoration av ett land staket krukor med blommor

Vacker dekoration av ett tomt staket

Dessutom, varje person som bor i staden, LFA träffas varje dag. Det här är busshållplatser, telefonbås, stads- och parkbänkar och många andra element..

Terrasser, lusthus och pergolor

Dessa strukturer spelar samma roll i landskapsdesignen på en tomt. De är byggda för att skapa ett rekreationsområde, göra dina favorit saker och bara ha en trevlig tidsfördriv. Deras särdrag är platsen i förhållande till lanthuset, liksom designen.

Kombinerad terrass i ett lanthus

Utomhusterrass med lusthus och grillplats

Pergola kom till vårt land från utlandet. Italien är dess historiska hemland. Strukturen i denna anläggning är enkel: fyra eller sex stödbjälkar toppas med horisontella takavdelare. Oftast är den gjord av trä, mindre ofta av metall.

Vila under en träpergola

Hörnpergola av trä med en soffa för avskild avkoppling

Det är oönskat att använda metall, eftersom det värms kraftigt i solen och kan förstöra växterna som sammanflätar dess element.

Klätterväxter används för att skapa skugga under pergolan. Det är att föredra att välja tätt krypande druvor. Den växer utan blommande, men den har en ojämn nyans av bladet (från mörkgrön till vinröd och till och med röd). Utrymmet under pergolan är utrustat med regntåliga trädgårdsmöbler. I vissa fall kan du också placera en pool under den. Denna lösning är bekväm i mycket varma klimatregioner..

Dekorera trädgården med klätterväxter

Klätterväxter kan dölja vad som helst, var som helst

Inredning av en uteservering i ett lanthus

På den öppna terrassen är det praktiskt att använda rottingmöbler med avtagbara kuddar

Cement kakel utomhus sittgrupp

Rastplatsen kan arrangeras både på en plattform av stenbelagd sten och på en träplattform.

Enheten på terrassen antyder sin plats nära huset, eller snarare, den är fäst vid den. Huvudskillnaden mellan en sådan struktur och en veranda är öppen placering. Det vill säga, det finns ingen baldakin eller en vägg. Detta karakteriserar byggnaden som ett rent sommarlovsalternativ. Om det är planerat att använda terrassen på vintern, är den gjord med skjutdörrar i glas, vilket är mycket bekvämt. Men då blir det inte längre en terrass, utan en kombinerad veranda.

Vacker sommarterrass med rund form

En original terrass med en sittgrupp inuti

Stängt timmerhus för användning året runt

Stängt lusthus för vinterrekreation

Enheten i lusthuset innebär närvaron av trädgårdsmöbler, en öppen spis och en grill.

När du installerar lusthuset är det nödvändigt att vara uppmärksam på närvaron av den fria sidan. Om det finns en, måste en vägg göras döv, eller så ska man plantera lökar.

Halvöppet sommar lusthus med grillugn

Den tomma väggen i lusthuset är placerad från leeward sorona

Sju tips för nybörjare

 1. När du organiserar en allmän landskapsstil bör alla zoner överlappa varandra. Släta banor och trädkronor kompletteras med rektangulära former av ett lusthus eller andra byggnader.
 2. För ett relativt litet område, använd metoder för att visuellt öka utrymmet.
 3. Att installera blomkrukor i flera nivåer kommer att spara utrymme, samt förenkla den dagliga vården av blommor och växter.
 4. Om hemtomten ligger på en sluttning, vilket innebär en stor mängd markarbete, kan du använda detta till förmån för design. Ordna dekorativa stödmurar med natursten. Även i detta fall är alpina rutschkanor, en pool eller en damm anordnade på jordens lägsta höjder..
 5. Med särskilt stora skillnader i marknivå är det nödvändigt att organisera en plats i flera nivåer, åtskilda av stödmurar. Ur landskapsdesign, på sådana platser visar det sig att arrangera extraordinära och mycket vackra arkitektoniska kompositioner. Den enda nackdelen är en anständig kontantinvestering..
 6. På stora markinnehav öppnas möjligheten att installera en fontän och stora blomsterarrangemang. Om ekonomin inte tillåter dig att köpa en fontän, kan du göra dekorativa element som båtar, kvarnar eller blomsterarrangemang på flera nivåer med dina egna händer. En utmärkt lösning skulle också vara att organisera en stor alpinskidor..
 7. Innan du väljer ett eller annat designalternativ måste du ompröva olika kombinationer och kombinationer av arkitektoniska element. För en visuell presentation av kompositionslösningar, använd datorprogram som låter dig kombinera LFA och förutvärdera din prestanda. Fördelen med denna programvara är närvaron av uppmaningar och färdiga bilder och lösningar.

Stora stenar i landskapsarkitekturen i en privat trädgård

Stenar i olika storlekar och former skapar effekten av ett bergslandskap

Trädgård gräsmatta med en bäck och en träbro

Färgen i landskapet är den viktigaste regeln för att skapa önskad effekt. Den huvudsakliga är alltid grön, men fläckar av andra nyanser ger större uttrycksfullhet.

Trädgårdsarrangemang av blommande växter

Fleråriga blommor och buskar kräver mindre underhåll än ettåriga och bör användas som grund för landskapsarkitektur.

Landskapsarkitektur är en mycket intressant och givande verksamhet. Du kommer att få många positiva känslor och ha det bra med din familj.

Kombinationen av röda och vita blommor i en rabatt

Lågväxande blommor planteras längs kanterna på rabatten, och stora blommor planteras närmare mitten av blomsterträdgården

Geometriska rabatter framför lanthuset

Förbättring av ett förortsområde är en lång process som tar flera år

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: hur man ändrar utformningen av en smal sektion

Foton av landskapsdesign och trädgårdsdekorationer

Torr ström i landskapsdesignen av en trädgårdstomt Stödmur av platt sten Uteservering i ett lanthus med plankgolv Träterrass på sommarstugans bakgård Originalskulptur på gården i ett bostadshus Stenstaket med en båge vid ingången till förortsområdet Gör-det-själv landskapsdesign av en lantgård Smidda trädgårdsmöbler på platsen framför behållaren Vattenfall i trädgårdsdesign Vitt staket i sommarstugans främre trädgård Träbro som leder över dammen till rekreationsområdet Rabatt framför huset med blommor och buskar Plantera buskar på sommarstugans sluttning Stödmur av trä på sluttningen av ett förortsområde dekoration med blommande växter på en plats för vila Stentrappa i en blommande trädgård En rabatt nära verandan i ett lanthus Natursten gångväg längs ett tegelstaket Hemmagjord Betong Kakel Trädgård Hörn Lekplats Alpin bild från mursten Vattna en alpin bild från sprinkler Original träbro Trä lusthus på baksidan av lantgården Betongvägg med naturstenbeklädnad Stängt lusthus i trä Rymligt lusthus på tegelstenar Nattbelysning av ett trästaket Dekorera ett gammalt staket med buskar och träd Pyramidala växter i trädgårdsdesign Häck i landskapsdesign Dekorera ett lantstaket med dekorativa fågelhus Grön gräsmatta och trästaket Litet vattenfall i hörnet av sommarstugan Dekorera staketet med gör-det-själv-ritningar Mixborder med värdar längs ett trästaket Blommande innergård framför ett lanthus Inglasad veranda i modern stil Blå blommor i en rabatt i en sommarstuga Foto av landskapsdesignen i förortsområdet Vild stil i designen av trädgården Terrass med en plattform av sten på bakgården i ett förortsområde Barrträd i utformningen av en sommarstuga Staketdesign i landet Damm med vattenväxter i landet Konstgjord reservoar i ett förortsområde Dekorerar ingången med blommande ettåriga Lantgård i japansk stil Rottingmöbler på den öppna terrassen i ett lanthus Öppen terrass på flera nivåer i ett lanthus Öppen terrass med tegelpelare och räcke i smidesjärn

Previous Post
Vilket köksredskap är lämpligt för induktionshällar
Next Post
וילונות גלילה למטבח: כל מה שצריך לדעת לפני הקנייה