15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lusthusdesign i landskapsdesign av olika stilar

sträng (0) "" sträng (0) ""

Det finns ingen mer praktisk byggnad på en personlig tomt än ett väldesignat lusthus. Funktionen kan variera-från en liten skugga till ett fullvärdigt sommarkök. Idag är det inte vanligt att spendera dyra byggmaterial på en tillfällig struktur som har byggts på något sätt. I landskapsdesign ska lusthuset vara den centrala byggnaden som pryder ett mysigt trädgårdshörn. Skynda dig inte med ett byggprojekt utan att lära dig om typer av lusthus, optimala storlekar, inredning och välja det bästa stället i trädgården.

variant av lusthusets ljusa design på gården tanken på lusthusets ovanliga stil version av den vackra inredningen i lusthuset på gården

version av den vackra inredningen i lusthuset på gården

Hur man väljer typ av lusthusdesign?

Ett funktionellt lusthus i landskapsdesign innebär praktisk användning av byggnaden. Hon kan kombinera sig själv:

 • sommarkök med grill eller grill;
 • täckt terrass med dubbel hängande gunga;
 • bekvämt privat utrymme med Internet i det fria;
 • skuggig lekhage för avskild avkoppling i ett avlägset hörn av trädgården;
 • estetisk ram under ett myggnät för att sova utomhus på sommaren;
 • en plats för gemensamma måltider i landet i skuggan av klätterväxter;
 • ett litet växthus för odling av inomhusväxter under den varma årstiden;
 • inglasad terrass för helger med vänligt sällskap under den kalla årstiden.

tanken på en modern lusthusinredning Utformningen av ett lusthus av sten och trä kommer att tjäna mycket länge tanken på en ljus stil av ett lusthus på gården Litet lusthus på gården i ett privat hus

Sommarstugans syfte bestämmer dess designegenskaper, material för dess konstruktion och dekoration. Oftast används naturligt trä och metall för ramen. Billiga takmaterial är lämpliga för taket. Transparenta fragment av lusthuset gör:

 • härdat glas (för tung last från hagel och annan nederbörd);
 • okrossbart plexiglas (utsatt för repor);
 • polykarbonat;
 • transparent flexibel skiffer och andra polymerer.

Byggnadstypen beror på om den kommer att användas under den kalla årstiden.

 1. Om det byggs i en region där det finns kraftigt snöfall på vintern, är det bättre att göra ett topptak, på vilket snöskyddet inte kommer att dröja..
 2. En hopfällbar design är också lämplig – taket demonteras för vintern
 3. Promenaden i form av ett galleri under vinstockarna är lämplig för varma klimat. Det är lämpligt att täcka dessa och andra klätterväxter under svåra frost, på våren klipps vinstockarna, några blommor klipps av.
 4. För älskare av vinterbesök byggs sommarstugor som ett glaserat hus för lunch med grillar, som stekas i närheten.
 5. Ett lusthus under polykarbonat eller flexibel skiffer kan gränsa till en tom vägg i huset och kombinera funktionerna i ett täckt galleri. Det är bekvämt att laga mat och äta i skuggan här, och krukväxter och plantor kommer att skyddas från klimatstörningar..

Byggnadens estetik är en viktig faktor. Bättre att lägga lite mer tid på att bygga det än att nöja sig med något andra klassens i många år. Det finns många exempel när gör-det-själv designer lusthus blir inte bara en dekoration för ett sommarboende och en källa till stolthet för vänner och grannar.

version av lusthusets moderna design

Design av ett lusthus av trä på gården

tanken på lusthusets ovanliga design Designprojekt av ett lusthus av trä version av den moderna stilen på lusthuset på gården För maximal komfort kan lusthuset glasas

Det framgångsrika utseendet på den täckta strukturen uppmuntrar transformationen av hela förortsområdet. Men det är bättre att börja med ett landskapsprojekt:

 • dammar;
 • lusthus;
 • bänkar;
 • belysning;
 • gränder och stigar;
 • häckar, rabatter och alpina rutschkanor.

Varje lusthus ska inte bara vara ett “porthus” för att skydda trädgården från fåglar och vilda djur, vilket ofta händer på platser långt från staden nära skogen. Byggnaden måste till fullo tillgodose ägarnas estetiska behov och idéerna om komfort och funktionalitet..

tanken på lusthusets ovanliga interiör Du kan sätta blomkrukor nära lusthuset alternativ för en vacker stil av ett lusthus på gården Japanskt trä lusthus design

Valet av material för lusthuset

De viktigaste materialen för att bygga ett lusthus inkluderar trä, sten, tegel och tyg. Trä är att föredra för de flesta enkla projekt. Det räcker för att skydda den från förfall och eld. Sådana lusthus ser perfekt ut i förortsområden i alla områden..

Sten- eller tegelbyggnader ser estetiskt tilltalande ut och fungerar i mer än 50 år. För dem byggs en remsa eller blockfundament. I sådana lusthus ordnar de ofta en grillplats..

Metall används för lätta byggnader. De är dekorerade med inslag av konstnärligt smide. Strukturramen kan tillverkas av en vanlig profil. Taket är i de flesta fall tillverkat av polykarbonat..

Den största fördelen med metallbockar är att de är lämpliga för områden med alla typer av jord..

Budget lusthus

Som ett budgetalternativ använder lusthus tygbyggnader. En duk dras över en metallram för att skydda den från vind och sommarregn. Det är bäst att använda tyg av akryl eller markis. Materialet måste vara UV -beständigt.

Lätta markiser är gjorda av polykarbonat. Den används för både taket och väggarna. Mångfalden av färger och hög ljusöverföring gör det till ett utmärkt material för att bygga ett sommar lusthus i ett förortsområde.

De viktigaste typerna av lätta byggnader

Den allmänt accepterade klassificeringen av sommarstugor:

 • öppna strukturer på stöd under en baldakin;
 • klassiska strukturer av en halvstängd typ;
 • stängda byggnader (sommarkök, grill- eller grillhus).

Det är lämpligt att ta med vatten och belysning i lusthuset avsett för matlagning. Då är det bekvämt att använda det i alla väder, dagtid på kvällen..

Uppmärksamhet! Professionella kockar är ofta inbjudna till det rymliga, välutrustade lusthuset för att organisera en picknick med vänner eller en familjesemester i naturen. Det vanliga kravet för inhyrda kockar är hygien (handfat med rinnande vatten) och en välutrustad cateringenhet – ugn, grill, grill och köttskärbord..

När du skapar ett projekt är det absolut nödvändigt att på förhand bestämma vad designstilen kommer att vara – en viktig estetisk komponent. Tegel är ett traditionellt material för sommarstugor. Baserna på lusthusen för den personliga tomten, där allt är byggt av detta material, görs bäst i en design.

tanken på en ljus lusthusdesign Du kan sätta en soffa i lusthuset och koppla av där på fritiden variant av en ovanlig stil av ett lusthus på gården Lusthusdesign i japansk stil version av den moderna interiören i lusthuset En ovanlig version av ett lusthus utan tak med soffa

Ett tillfälligt lusthus – en ram under en markis, draperad med tyg. Sådana plagg kan tas bort i onödan och användas när familjen regelbundet kommer till dacha på sällsynta helger. Den är fylld med trädgårdsmöbler med mjuka säten, som sedan förs in i huset..

Om maten tillagas på ett annat ställe kan du begränsa dig till ett enkelt lusthus i ett öppet skjutgalleri. Till exempel smidda alternativ för metallkonstruktioner under klätterväxter – foto av lusthus i landskapsdesign.

Läge, form och storlek på lusthus

Med den moderna tekniska nivån kan täckta lantpaviljonger byggas i alla konfigurationer:

 • en historia;
 • flernivå;
 • torn typ (bekvämt för att överväga en magnifik panorama eller anlägga en trädgård).

Byggnaden bör höjas högt på en stenfundament om den periodvis hotas av vårflod. Detta händer också vid översvämningar från regnskurar, när sommarstugan ligger på ett lågland eller nära en överfylld flod..

tanken på ett vackert interiör lusthus på gården Arbor design av trä och sten variant av lusthusets ovanliga stil Gästerna kan samlas i ett stort lusthus under den varma årstiden.

Lusthusets form och design i landet beror på personliga preferenser:

 • rektangulär;
 • oktogon;
 • fyrkant;
 • rektangel;
 • trapets (bredaste väggen i söder för mer eftermiddagsskugga);
 • ett långsträckt galleri med bänkar längs kullerstensvägen för klätterväxter;
 • runda rundor eller bungalows med lätt tak under vass på pelare;
 • byggnader av kombinerad typ (med angränsande skjul för externa bänkar).

Uppmärksamhet! När du planerar ett matlagningscenter nära lusthuset, tänk på att en byggnad av brandfarliga material är farlig!

Taket och stöden på grillbyggnaden ska vara gjorda av brandsäkra material. Gnistor från eld bör inte träffa närliggande träd. Lusthuset bör byggas på en trädfri plats, eller höga träd (särskilt barrträd och med fytoncider) bör tas bort.

Lätta konstruktioner i en lantgård eller bakgård för matlagning är ett populärt alternativ. Men det är viktigt att ta hänsyn till alla punkter för att förhindra brand i sommarstugan..

Lusthusets interiörutrustning varierar betydligt, och det är kopplat till dess funktionalitet. Oftast är det bänkar eller bekväma bänkar med mjuk rygg för flera personer..

Idag är soffsvingar på modet, som har blivit ett oumbärligt attribut för sommaravkoppling i trädgården. Ett stort utbud av modeller med och utan markiser är ett utmärkt tillfälle att förbättra ett avlägset hörn av trädgården eller ett nytt lusthus.

tanken på en modern design för ett lusthus på gården Du kan mycket vackert dekorera lusthuset med blommor och gardiner. tanken på en ljus lusthusstil Lusthusets bas är gjord av sten och taket är av metall version av den moderna interiören i lusthuset på gården Design av ett lusthus av trä med en grill inuti

I en rymlig byggnad kan du till och med organisera en liten oas enligt den orientaliska modellen. I mitten av det åttkantiga lusthuset finns en liten fontän med fisk i reservoaren. Draperade lakan av madrassväv – ett utmärkt skydd mot sommarvärmen för dem som sitter på bänkar med mjuka säten längs lusthusets skiljeväggar.

Alternativ utan textilier – under taket kan du göra snidade skär eller galler för extra nyans och lyxig inredning. I mitten av lusthuset, om det inte finns någon fontän, är det bekvämt att sätta ett bord. Det finns ett alternativ för att ändra byggnadens innehåll – fällbara bordsskivor och ljusa trädgårdsmöbler.

De klassiska måtten på en sommarstuga är 3×3 m eller 3×4 m, om den är rektangulär. En stor terrass eller täckt yta, om utrymmet tillåter, kan faktiskt byggas ut till 8-16 kvm, mer byggmaterial kommer att krävas. Men i en sådan inomhusarena passar ett stort mjukt hörn av naturlig eller konstgjord rotting och ett bord med godis för flera personer.

Enligt allmänt accepterade standarder räcker 1,2 – 2 kvm för ett bekvämt sommartidsfördriv för 1 semesterfirare. lusthus. Höjden ska vara minst 2 meter så att även de högsta gästerna trivs.

variant av lusthusets ovanliga design Design av ett lusthus i metall med bänkar tanken på en vacker design av ett lusthus på gården Du kan plantera blommor bredvid lusthuset

Pergolor i klassisk stil på gården till ett privat hus

De flesta husägare vill ha praktiska men ändå originella mönster på sin fastighet. De mest populära är små smidda strukturer och trekammare. Ett stort lusthus kan ersätta en terrass eller ett sommarkök.

Interiören i lusthusen i klassisk stil innehåller flera alternativ för möbler – bekväma soffor, stolar, gungstolar. En hängande ljuskrona är placerad i mitten av taket. Om byggnaden är stängd kan träskåp installeras i den..

Design av lusthus inifrån

Utformningen av ett rymligt lusthus är otänkbart utan textilier – kuddar, gardiner och dekorativa möbelöverdrag. När du väljer tillbehör måste du fokusera på det allmänna färgschemat. I byggnader av trä och tegel ser metalltillbehör bäst ut – blomsterställ, vägglampor, ljuskronor.

Vad är viktigt att veta om byggandet av ett lusthus?

Det mest bekväma hörnet av landskapsdesignen för platsen för sommarbyggnaden anses vara där lusthuset tas bort från huvudhuset, men är tydligt synligt från gården. En välbelagd stig eller trädgårdsstig bör leda till den. Det är bättre om designprojektet hanteras av en professionell som kan ta hänsyn till alla viktiga punkter och önskemål från kunden..

Om det bara finns en trolig plats för lusthuset och platsen redan är anlagd, är det ingen mening att börja med att planera territoriet, du kan ta tag i att utforma strukturen. Men det är viktigt att alla byggnader är i samma stil..

Storlek och form är inte det viktigaste, konstruktionstypen avgör lusthusets material, kostnader, arbetsomfång, funktionalitet och design.

En stor byggnad kräver en solid grund. Det kan vara kolumnerat eller randigt. Hur mycket det ska begravas beror på marken och strukturens massivitet. På instabila jordar och i träskiga områden med översvämningar är det bättre att bygga på högar.

Golv belagda med naturligt trä ser lyxiga ut. Men med beläggningsplattor blir det billigare och mer praktiskt, särskilt när golvytan är solid..

variant av lusthusets ljusa stil Lusthuset kan dekoreras med blommor tanken på det ovanliga interiören i ett lusthus på gården Lusthusets design är gjord av trä version av lusthusets vackra stil Design av ett lusthus av trä med öppen spis

När du bygger grunden för trädgårdspaviljonger, tänk på att jorden ofta innehåller rötterna till närliggande träd och andra växtinkluderingar. Måste hantera upprota stubbar eller ta bort stora stenblock.

Skynda dig inte att ta ut stenarna som grävts på platsen utanför stugan, de kan användas för landskapsdesign. Japanerna var de första som tänkte på detta, deras typ av landskapsarkitektur nära huset kallas “rock garden”.

Alternativ för sommarstugor

Färgen på landskapsdesign med ett lusthus beror till stor del på konstruktionstypen och den allmänna stilistiska lösningen. För gör-det-själv-konstruktion väljer de vanligtvis strukturer som är enkla att självständigt montera från färdiga träblock eller svetsa av metallgaller och pelare.

De som har konstnärliga färdigheter dekorerar ofta sin nya treskapelse med original inredning:

 • öppet träsnideri;
 • föremål av rötter, hakar och kvistar;
 • lätta gitter av tunna remsor.

Byggnadens utseende bör motsvara konceptet med den arkitektoniska ensemblen, om landskapsarkitekturen på territoriet utfördes av proffs. En del av arbetet kan utföras oberoende, och ansvariga enheter kan anförtros åt specialister, till exempel ett lusthus med sagofigurer av konstnärlig betong.

Om du vill uppfylla din dröm om ett estetiskt skuggat hörn är det bättre att begränsa dig till ett “levande lusthus”. Till minimal kostnad kan denna struktur av betongpelare, vinkel och tråd dekoreras med ett toppat skiffertak. Snabbväxande klätterväxter, planterade runt bänkar med rygg, kommer snabbt att dekorera en byggnad på en metallram med blommor.

Fast stängda eller “vinter” lusthus är fortfarande en sällsynthet. Men allt beror på byggmästarens eller designerns fantasi. Ett litet “trollhus” (eller gnome) på en plats i skandinavisk stil, med all inredning och mytiska egenskaper, kommer att se bra ut. Inuti kan det finnas en riktig härd (spis eller öppen spis), ett bord, pallar och en soffa.

variant av den ovanliga inredningen i lusthuset på gården Du kan plantera blommor runt lusthuset

tanken på en modern lusthusdesign Trä lusthus design

Visir, gesimser, markiser, rotundor, täckta gallerier – ljusa förortsstrukturer. De blir lätt till lusthus om du placerar korgträdgårdsmöbler eller plaststolar. Den söderläge bakgrunden är lätt att organisera med gamla persienner eller presenningstält.

Lusthus med grill

Den klassiska versionen av lusthuset med grill förutsätter mycket ledigt utrymme. Ett stort bord och bekväma bänkar är placerade i det. För att göra byggnaden säker och hållbar är det bättre att bygga väggar av tegel. Ett glasat lusthus med grill gör att du kan koppla av i det även på vintern.

Klassiskt lusthus i landskapet på platsen

Byggnaderna i klassisk stil har strikta former och återhållsamma dekorationer. Taket på sådana lusthus har en form med två eller fyra lutningar..

Lusthus i orientalisk stil

Huvudfokus ligger på dekoration. Byggnaderna är gjorda av trä, sten, tegel. Ibland har dessa lusthus 2 separerade zoner..

Rustik lusthusdesign

Lantgårdar i lantlig stil är oftare öppna strukturer gjorda av trä med massiva räcken och ett stort singel- eller gaveltak. Strukturen kan se ut som en hydda eller en liten hydda.

TABELLVälja ett lusthus för landskapsdesign

1.

Ryskt land

Lusthus i form av ett snidat terem

2.

Skandinavisk stil

Troll eller gnome hydda

3.

kinesisk stil

Pagodatoppad struktur

4.

Japansk minimalism

Fällbar trärotunda

5.

Högteknologisk

Lusthus av plast, glas och metall

6.

Ecostyle

Välvt galleri med lockiga blommor

7.

Medelhavsstil

Vass eller stråtakbungalow

En mängd moderna lusthus för landskapsdesign – i vårt fotogalleri.

Expertutlåtande Alina Kvileva.

Video: Arbor -designalternativ

50 foton av designidéer för lusthus på gården i ett privat hus:

 • tanken på en ljus inredning av ett lusthus på gårdsfotoet
 • version av lusthusbildens vackra stil
 • version av den ovanliga utformningen av lusthuset på gårdsbilden
 • idé om modern design av ett lusthusfoto
 • version av lusthusets vackra stil på gårdsbilden
 • tanken på det ovanliga interiören i lusthusfotot
 • tanken på en ljus interiör lusthusbild
 • version av den moderna designen av lusthuset på gårdsfotoet
 • version av lusthusbildens ovanliga stil
 • tanken på en vacker design av ett lusthus på gårdsfotoet
 • version av lusthusbildens moderna stil
 • version av lusthusbildens moderna stil
 • version av den vackra inredningen i lusthuset på gårdsfotoet
 • version av lusthusets ljusa stil på gårdsfotoet
 • tanken på lusthusbildens ovanliga stil
 • version av den moderna designen av lusthusfotot
 • idén om ett vackert interiör lusthus på gårdsbilden
 • tanken på en lusthusbild i ljus stil
 • version av den ovanliga inredningen i lusthuset på gårdsfotoet
 • version av den vackra designen av lusthuset på gårdsbilden
 • version av lusthusets ovanliga stil på gårdsfotoet
 • tanken på den ovanliga stilen på ett lusthus på gårdsbilden
 • version av den ljusa designen av lusthusfotot
 • version av den moderna interiören i lusthusbilden
 • tanken på ett lusthus i modern stil på gårdsfotoet
 • version av den ovanliga inredningen i lusthusbilden
 • version av den vackra stilen på lusthusfotot
 • tanken på en ljus design av ett lusthus på gårdsbilden
 • tanken på det ovanliga interiören i ett lusthus på gårdsfotoet
 • tanken på ett ljust interiör lusthus på gårdsbilden
 • tanken på ett ljust lusthusfoto
 • version av den moderna designen av lusthuset på gårdsbilden
 • version av den ovanliga inredningen i lusthuset på innergårdsbilden
 • tanken på en vacker design av ett lusthusfoto
 • tanken på ett modernt interiör lusthus på gårdsbilden
 • version av den ljusa stilen på lusthusfotot
 • tanken på en vacker stil i ett lusthusfoto
 • version av den moderna interiören i lusthusfotot
 • tanken på en ljus stil av ett lusthus på gårdsbilden
 • tanken på ett ljust interiör lusthusfoto
 • version av lusthusets moderna stil på gårdsbilden
 • idé om en ovanlig stil på ett lusthusfoto
 • version av den ovanliga inredningen i lusthusfotot
 • tanken på ett lusthus i modern stil på gårdsbilden
 • variant av den ovanliga utformningen av lusthuset på gårdsfotoet
 • tanken på den vackra inredningen i lusthusbilden
 • idé om en ovanlig stil av ett lusthus på gårdsfotoet
 • version av den moderna designen av lusthusbilden
 • version av den ljusa inredningen i lusthuset på innergårdsbilden
 • tanken på en vacker stil med ett lusthus på gårdsbilden

Previous Post
Provence -tyylinen keittiön sisustus – suunnittelun ja sisustuksen pääkohdat
Next Post
كيفية تزيين حوض السمك الخاص بك بشكل صحيح