15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Att välja en lämplig design för ett badrum i ett trähus

Varje ägare till ett förortshem kan göra ett badrum i ett trähus. Varje person är ganska kapabel att förverkliga sina planer för arrangemanget. Det är här vi tillbringar större delen av vårt liv. Men för att göra allt effektivt måste du göra allt du kan och noggrant studera konstruktion och dekorationsteknik.

Noggrant designtänkande är ett viktigt inslag i inredningen av ett badrum i ett trähus. Därför beror hur bra projektet kommer att göras på villkoret för inte ett rum, utan hela lanthuset. Rätt avlagda avlopps- och avloppssystem förhindrar att fukt sprids över ytor och skyddar lokalerna från eventuell deformation. Dessutom är badrums exteriör och bekvämligheter av stor betydelse för alla familjemedlemmar..

Korrekt utvald interiör, material och utrustning hjälper till att förkroppsliga de mest vågade idéerna. Det är nödvändigt att börja ordna ett rum i ett trähus med vattentätning. Eftersom hur korrekt fuktskyddet väljs kommer ytterligare drift att ske.

tanken på en vacker badrumsdesign i ett trähus

Trä i badrumsinredningen ser fantastiskt ut

idé om en ovanlig stil i ett badrum i ett trähus

Badrumsdesign kan anläggas genom att placera blomkrukor i rummet.

alternativ för en modern badrumsinredning i ett trähus

Trä i badrumsinredningen kommer att harmoniskt komplettera designen

Varför är vattentätning så viktigt?

Konstant fuktighet och temperaturförändringar kan förstöra sammansättningen av även de hårdaste träslag, för att inte tala om andra material. Därför är det lämpligt att förhindra alla konsekvenser av felaktig behandling i början, än att hantera problem efter att arbetet med arrangemanget har slutförts..

Felaktigt installerad vattentätning eller dess frånvaro kommer att leda till svampinfektion på alla ytor på ett trähus och utveckling av mögel, som kan spridas till andra ytor, och själva finishen kommer snabbt att försämras.

tanken på en ljus badrumsdesign i ett trähus

Badrumsgolv är gjorda av keramiska plattor

variant av en ovanlig badrumsinredning i ett trähus

Samtida badrumsdesign med upplyst badkar

Golvläggning och dess funktioner

För att skydda ytor mot fukt är det bättre att närma sig dem på ett komplext sätt. Noggrann installation i flera lager skyddar inte bara ytor från oönskad fukt, utan hjälper också till att stärka golvstrukturen – detta är nödvändigt eftersom utrustningen som är installerad i badrummet är tyngre än vanliga möbler.

Följaktligen kommer badet att fyllas med vatten, vilket innebär att vikten av lasten kommer att öka. Därför måste du noga överväga golvets struktur..

För att förbereda basen för det framtida badrummet delar vi utrymmet mellan lagren:

 1. Lägg en speciell vattentätningsfilm i det första lagret. Bred en blandning av grus och sand på den och tampa väl. Skikthöjden ska vara cirka 15-20 centimeter.
 2. Lägg nästa lager till höjden av de övre balkarna med expanderad lera, tampa också försiktigt och fyll med flytande betong eller cement. Som ett resultat bör det se ut som en tvålagerskaka. Vänta tills allt är torrt och fortsätt till nästa steg..
 3. Installera plywood med en fuktresistent sammansättning på balkarnas toppar och säkra den. Välj ett material med en tjocklek på cirka 15-50 mm. Applicera en vattentät film på plywoodskiktet och lämna ytterligare ett gap på cirka 10-15 centimeter på väggarna för att ge skydd mot läckage i sidodelarna mellan väggen och golvet.
 4. Häll en speciell blandning avsedd för golvbeläggning på den installerade isoleringen. Ordna fyrarna i förväg, efter torkning kan de tas bort och kasseras;
 5. För enkelhets skull kan du göra en lutning mot avloppskanalen eller lämna och ansluta hålet i golvet med det borttagna avloppsröret. Utrusta dessutom hålet med ett galler eller en plugg – detta är nödvändigt för att små föremål inte ska falla ner i hålen och den stängda pluggen blir en barriär för obehaglig lukt;
 6. Den resulterande screed behandlas med en kvarn och en vattentätningslösning.

Valet av golvyta beror på ägarens preferenser. Många väljer plattor, eftersom installationsprocessen inte är komplicerad och det inte kommer att vara svårt för en vanlig person att installera. Ett alternativ till en kaklad yta kan vara ett fuktresistent laminat eller linoleum..

alternativ för en vacker badrumsinredning i ett trähus

Ett badkar i trä kommer att bli den viktigaste höjdpunkten i badrumsinredningen

tanken på en modern badrumsdesign i ett trähus

Badrumsdesign är gjord av ljust trä

idé om en ovanlig stil i ett badrum i ett trähus

Golvet och duschen har mosaikplattor i olika färger

Tabell: Användbara tips

Byggfunktioner

Det rekommenderas att installera badrummet i ett trähus på bottenvåningen. När du planerar platsen för rummet på den andra, installera sedan en duschkabin i den för att undvika ytterligare påfrestningar på golvet..

Kontakta en fackman vid installation av ytterligare topplack. De hjälper dig att installera golvet snabbt och effektivt..

Inredningslösningar

För att ge huset sin egen speciella stil kan du dekorera badrumsrummet med trä. Lärk, asp, teak ser bra ut. Golv installerat och behandlat med svampdödande medel kan också kaklas med mosaik eller porslin.

Golvbeläggningen på deras limpropp med ett lager glänsande lack applicerat ovanpå ser väldigt fint ut.

Badrumsventilation i ett trähus

Eftersom hur korrekt systemet kommer att installeras beror rummets funktionalitet och temperaturregimen. Installation av ventilationsrörets utlopp placeras vanligtvis i den övre delen av ett av hörnen på väggen och leds ut genom ventilationsröret. Du kan ansluta den till kanalen, och sedan kommer flödena att gå ut i röret på vinden eller taket.

En fläkt kan installeras för att ge ytterligare frisk luft. Det hjälper dig att snabbt torka rummet..

Förutom att installera ett avgassystem i ett trähus är det nödvändigt att tillhandahålla friskluftsförsörjning. För detta ändamål installeras dessutom ett litet mellanrum mellan yttertröskeln och nedre delen av dörren (cirka 15-20 mm). Ett felaktigt installerat luftventilationssystem kan leda till ackumulering av kondens på alla ytor, vilket resulterar i att materialet som används i dekorationen gradvis försämras och sväller, vilket leder till utseende av svampar och bakterier.

alternativ för en ljus badrumsinredning i ett trähus

Badrummet är utformat i ett färgschema

tanken på en vacker stil i ett badrum i ett trähus

En ljuskrona i det inre av ett badrum i ett trähus kommer att skapa en speciell atmosfär

Tak och väggar – välj material

Ytbehandlingar som passar in i ett badrum i ett trähus är olika modeller av paneler och gips. När det gäller deras kvaliteter är de inte sämre än andra material, men de ser vackra ut och är mycket billigare än kakel eller stretchtyger.

Belysning för badrumstaket består av flera lampor anslutna till varandra. De är monterade i en duk fäst vid basen och hjälper till att jämnt fördela ljusstrålarna inuti rummet..

Om rummet är stort kan du hänga en ljuskrona i den centrala delen och hänga flera lampor (små lampor) separat på platser där ljus inte tränger in. En sådan design kommer att lägga till mys, värme och en atmosfär av mystik i badrummet..

alternativ för modern badrumsdesign i ett trähus

Mörkt trä i kombination med vitt i badrumsinredningen ser väldigt vackert ut

möjlighet till modern badrumsstil i ett trähus

Badet är tillverkat i form av ett fat

tanken på en vacker badrumsdesign i ett trähus

Badrumsdesign i trä med dusch

För väggdekoration, förutom högkvalitativ vattentätning, är trämaterial lämpliga. De passar perfekt in i rummets design och skapar en enhetlig stil. Förutom träpaneler används kakel också i stor utsträckning. Det är ett mångsidigt efterbehandlingsmaterial och har länge varit ledande inom badrumsfinisher. De främsta egenskaperna och fördelarna vid användning av plattor är:

 • varaktighet;
 • praktiskhet;
 • stort val;
 • användarvänlighet och skötsel.

Vi installerar VVS

Innan du börjar installera utrustningen, gör en preliminär plan för rummet, på vilka platser VVS kommer att placeras. Om utrymme tillåter kan du installera ett bad i mitten av rummet – det kommer att se spektakulärt och fördelaktigt ut i förhållande till annan utrustning.

Ett sådant arrangemang kräver en förberedelse för att förstärka strukturen och förstärka golvet. Detta är nödvändigt för att minska de ökande belastningarna på stockar och balkar..

tanken på en ljus stil i ett badrum i ett trähus

Mörkt trä i det inre av badrummet ser väldigt ovanligt och vackert ut.

tanken på en vacker badrumsinredning i ett trähus

Trä i badrumsinredningen kommer att harmoniskt komplettera designen

Om golvet har en vanlig bas, placera utrustningen längs väggarna. Välj helst medelstora handfat. Om det finns fler än tre personer i en familj, installera två modeller.

Om badrumsväggarna är inredda i trästil kan du trimma VVS med ett liknande material. För att göra detta, använd speciella beläggningar med impregneringsämnen som skyddar ytbehandlingsytorna mot fukt och svamp. Om du installerar stora badkar på separata ben eller en jacuzzi i mitten av rummet, som har extra utrymme, kommer de att se väldigt imponerande och snygga ut..

alternativ för en modern badrumsdesign i ett trähus

Badrummet är utformat i ett färgschema

tanken på den ovanliga designen av ett badrum i ett trähus

Badrumsgolv är gjorda av kakel i porslin

alternativ för en ljus badrumsinredning i ett trähus

Porslin stengods i kombination med trä ser väldigt vackert ut

Hur man väljer möbler

I privata hus, i jämförelse med området för små lägenheter, gör badrumets storlek att du kan installera VVS-utrustning samt skåp och öppna hyllor för sängkläder. Den öppna miljön gör att olika vardagliga saker kan fällas vackert:

 • handdukar;
 • morgonrockar;
 • hårtorkar;
 • borstar;
 • kosmetika;
 • hushållskemikalier.

När du väljer möbler för design, var uppmärksam på icke-standardartiklar. Stabila stolar eller bärbara trappsteg är lämpliga för små barn så att de säkert kan nå handfatet. Moderna tillverkare erbjuder ett stort urval av olika modeller för pris och kvalitet..

tanken på en modern badrumsstil i ett trähus

Badrumsgolv kan tillverkas av kakel i porslin

alternativ för en ovanlig badrumsdesign i ett trähus

Väggdekoration i badrummet är gjord av keramiska plattor i kombination med trä

En spegel är ett viktigt attribut i ett badrum. Traditionellt är det vanligt att hänga den över diskbänken i ett trähus, men du kan hänga den när du vill, var du vill. Installerad i full höjd kommer det att göra din interiör sofistikerad och betona dess individualitet..

Dessutom måste du ta hand om de små sakerna. Följande detaljer passar bra med designen:

 • lådor för förvaring av olika föremål (hushållskemikalier, tvättmedel);
 • krokar för kläder och dräkter:
 • hyllor och ställningar för badtillbehör;
 • korgar för tvätt av kläder;
 • handdukstork.

De små sakerna och detaljerna som är genomtänkta i förväg kommer att göra din vistelse bekväm och trevlig.

tanken på en ljus badrumsinredning i ett trähus

Trä i badrumsinredningen ser fantastiskt ut

alternativ för en vacker badrumsdesign i ett trähus

Badrumsdesign i trä ser väldigt vacker ut

alternativ för en modern badrumsinredning i ett trähus

Trä och vit färg kommer att kombineras mycket vackert i det inre av badrummet.

Rumsstilar

Land

Oftast är lantgårdar inredda i denna provensalska stil. Ytorna på väggar, golv och tak är av trä. Fönster (om sådana finns) med gardiner med storskaliga mönster eller små blommor. Badrockar och handdukar hålls också i samma sortiment. Dessutom kan du installera mörka trähyllor, lägga en ullmatta och lägga till en hållare för tvål och tandborstar, samt andra tillbehör på ämnet..

Klassisk

Denna stil kännetecknas av ljusa färger. Väggar och golv är vanligtvis kaklade, taket är upphängt. Utsökt VVS passar perfekt in i en sådan badrumsdesign. Möbler, badrumstillbehör, linne passar en ljus nyans.

tanken på en ljus badrumsdesign i ett trähus

Badrumsväggdekoration är gjord av trä

alternativ för en modern badrumsinredning i ett trähus

Badrumsdesignen är gjord i mörkt trä

Empire och modernt

För dessa stilar är badrum med en stor yta lämpliga och där betydande pengar kan läggas på utrustning och material. Det kommer att vara typiskt att använda förgyllda delar av beslag, skulpturella modeller i form av änglar och nymfer. Stora speglar, dyra ljuskronor och golvlampor. Badkaret är vanligtvis placerat i den centrala delen på separata upphöjda ben. Denna stil kännetecknas av en kombination av guld och vitt – denna design ger badrumsdesignen ett elegant utseende..

Video: Badrum i ett trähus

50 foton av badrumsdesignidéer i ett trähus:

tanken på en ljus badrumsinredning i ett trähusfoto alternativ för en vacker badrumsdesign i en trähusbild idé om en ovanlig stil i ett badrum i ett trähusfoto version av den moderna designen av ett badrum i en trähusbild alternativ för en modern badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på en ljus stil i ett badrum i en trähusbild alternativ för en vacker badrumsinredning i en trähusbild tanken på en vacker badrumsdesign i en trähusbild version av den moderna designen av ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en ljus inredning av ett badrum i en trähusbild alternativ för en vacker design av ett badrum i ett trähusfoto tanken på den ovanliga stilen på ett badrum i en trähusbild tanken på en ljus badrumsinredning i en trähusbild alternativ för en ljus stil i ett badrum i ett trähusfoto tanken på den ovanliga designen av ett badrum i en trähusbild alternativ för en modern badrumsinredning i ett trähusfoto idén om en vacker badrumsstil i en trähusbild alternativ för en ljus design av ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en ovanlig badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på ett badrum i modern stil i en trähusbild alternativ för en ovanlig badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på en ljus badrumsdesign i en trähusbild alternativ för en modern stil i ett badrum i ett trähusfoto idén om modern design av ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en ljus badrumsinredning i en trähusbild alternativ för en vacker badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på den ovanliga designen av ett badrum i en trähusbild idé om en ljus stil i ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en vacker badrumsinredning i en trähusbild alternativ för en ovanlig design av ett badrum i ett trähusfoto idén om ett badrum i modern stil i en trähusbild version av den moderna stilen i ett badrum i ett trähusfoto tanken på en ljus design av ett badrum i ett trähusfoto idén om en modern stil i ett badrum i ett trähusfoto idé om en ovanlig badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på den ovanliga stilen på ett badrum i en trähusbild idén om en modern badrumsinredning i ett trähusfoto alternativ för en vacker badrumsdesign i en trähusbild alternativ för en vacker badrumsinredning i ett trähusfoto alternativ för en ljus badrumsinredning i ett trähusfoto tanken på en modern badrumsinredning i en trähusbild alternativ för en ovanlig stil i ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en ljus design av ett badrum i en trähusbild alternativ för en ovanlig design av ett badrum i en trähusbild idén om en vacker stil i ett badrum i ett trähusfoto tanken på en modern badrumsinredning i en trähusbild alternativ för en ljus stil i ett badrum i ett trähusfoto alternativ för en modern badrumsinredning i en trähusbild tanken på en vacker stil i ett badrum i ett trähusfoto tanken på en vacker badrumsinredning i ett trähusfoto

Previous Post
Skjutbara garderober: design och konstruktionstyper
Next Post
الجمع بين اللون الأزرق والألوان الأخرى بشكل صحيح