15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man väljer rätt badrumsplattform

Nya byggmaterial lockar uppmärksamheten hos ägare av privata hus och lägenheter. De kännetecknas av ett unikt utseende, användningen av modern teknik i deras skapande. Brickan blir allt populärare, och ny teknik har förbättrat egenskaperna, skapar modeller med ett ovanligt utseende. För att göra ett vanligt rum till en bekväm plats för hygienprocedurer är det nödvändigt att göra en unik kakeldesign i badrummet..

badrumsplattor

I varje hus är badrummet ett rum för hygienprocedurer..

Fördelar med kakel

Det har varit glädjande köpare med sin kvalitet under en lång tid. Det finns liknande egenskaper med andra material, men de är få. Tile har fler fördelar för att göra det unikt.

badrumsplattor

Designen i badrummet ska först och främst vara bekväm, enkel och sofistikerad..

 • Fuktmotstånd. I badrummet är det nödvändigt att använda alternativ med hög fuktbeständighet. Kaklet kan behålla sin form under påverkan av en enorm mängd vatten.
 • Varaktighet. Om husets ägare eller gäster normalt hanterade plattorna, under installationen utfördes alla processer korrekt, kommer det att kunna hålla ut i utmärkt skick i flera decennier. Keramik- och glasalternativ kräver inte särskild omsorg, det är bättre att inte specifikt påverka det. Stenversionen är mer nyckfull. Om du tar marmor måste den slipas vart tredje år..
 • Brett val. Du kan köpa alternativ i olika storlekar, färger och texturer. Du kan enkelt välja en kakeldesign för badrummet.
 • Lätt att ta hand om. Det finns ingen anledning att köpa specialprodukter för rengöring. Du kan rengöra med kemikalier, eftersom de inte påverkar materialet.

badrum kakel design

Badrumsplattor är långt ifrån nya.

Fördelarna hjälper inte bara att fokusera specifikt på kakel till badrummet, utan också att använda dem när du väljer.

Dekorera badrummet själv

Problem uppstår från det lilla utrymmet. Ägare av privata hus eller lyxiga lägenheter har råd med stora badrum där kakel kan ordnas vackert. I vanliga lägenheter finns det inte tillräckligt med utrymme, du måste följa några regler för att göra rummet vackert, bekvämt och visuellt förstora det.

designerplattor i badrummet

Med hjälp av detta material kan du dekorera rummet mycket djärvt och originellt, och helt utan att offra kvadratmeter.

Utformningen av plattorna i badrummet lockar med sin variation. Först räcker det med att studera de populära modellerna på marknaden. Detta gör att du kan välja alternativ i förväg som matchar rummets stil. Skriv sedan själv parametrarna för vilka du ska välja brickorna: färger, mönster eller olika effekter, storlek, kvantitet, kvalitet på brickor, maximal prisnivå.

badrum i klassisk stil

Badrumsbehandlingar kräver omsorg och uppmärksamhet..

Var uppmärksam på kvalitet. Det är inte värt att spara: en högkvalitativ version kommer att hålla i flera generationer, en lågkvalitativ-högst ett år. Keramiska plattor måste ha en hög motståndskraft mot höga temperaturer och höga fuktnivåer. Beräkna den exakta mängden material i förväg. Om du gör beräkningarna korrekt kommer du att kunna undvika misstag och upprepade retur till butiken, slöseri med tid.  

badrum kakel foto

Renovering av hygienrummet bör göras på ett sådant sätt att det är vackert, mysigt och bekvämt..

Funktioner av badrumsplattor

Det finns vissa funktioner som du bör vara uppmärksam på när du väljer.

vackra badrumsplattor

Idag finns det ett stort antal tillverkare av keramiska plattor.

 • Fokuserade på personer med någon inkomst. Den produceras i stora mängder och på stora ytor, vilket gör att den kan säljas till människor, oavsett deras inkomst. Naturligtvis kommer de dyrare alternativen att vara av bättre kvalitet och presenteras i fler storlekar, färger, effekter, men billiga modeller utvecklas också med hänsyn till modern teknik..
 • Ej giftig. Gifterna förstörs under rostningen. Om du använder kaklet länge eller om du har barn i ditt hus kommer ingenting att hända din kropp..
 • Låg risk för reproduktion av bakterier och svampar. Det senare finns ofta i badrummet, vilket oroar många ägare. Under produktionen utsätts materialet upprepade gånger för höga temperaturer. Detta dödar all mikroflora, därför, till skillnad från många andra material, reducerar brickan nivån av bakterier till ett minimum..

blå plattor

Alla kommer att kunna välja exakt det alternativ som han gillar bäst eller passar priset.

Mögel kan bildas mellan väggfogarna. Detta beror inte på plattorna. Väggarna i lägenheterna behandlas inte, så när du lägger, var noga med att använda ett svampdödande medel.

Nyanser från den tekniska sidan

Följande tekniska krav lämnas till kakel i badrummet:

 • Hög temperaturbeständighet;
 • Stabilitet mot hög luftfuktighet;
 • Den köpta materialets yttre beläggning får inte blekna;
 • Hushållskemikalier används ofta för tvätt, så keramiska plattor måste vara resistenta mot dem;
 • Golvplattor måste tåla böjning och nötning.

badrum kakel alternativ

Kaklet är ett allergivänligt material, helt giftfritt.

Som du kan se är de tekniska egenskaperna hos materialet för väggar och golv olika. Det finns lite mer krav på kakel till golvet, det ska vara av högre kvalitet, hållbart. Ett undantag är användningen av en typ för golv och väggar. Sådana modeller är olönsamma för köparen: dyrare plattor används för golvet än för väggarna..

Viktig! Använd inte väggplattor för golvet. Detta är olönsamt, eftersom det blir mjukare och mindre motståndskraftigt mot stress..

badrumsplattor design

Du kan vara säker på att även vid långvarig kontakt med materialet kommer det inte att finnas några allergiska reaktioner..

Under renoveringsarbetet är materialet ofta trasigt eller avsiktligt skuret. Efter att ha mätt ytans yta köper du 15% fler brickor. Om du bryter en liten mängd förlorar du ingenting. För att beräkna, mäta ytan på golvet och väggarna i rummet. Kolla in flera alternativ för den exakta storleken. För att beräkna mängden kantsten, delas badrumets omkrets med kantstens längd.

Vilka typer av plattor?

Materialet hjälper till att göra badrummet vackert. Men först måste du bestämma vilken typ. Var uppmärksam på alla huvudparametrar: pris, kvalitet, variation i färger och stilistiska lösningar, hållbarhet.

klassiska plattor

För badrumsdesign är kakel det billigaste materialet..

Mosaik

En av de dyraste men ändå kreativa och snygga designerna. Val för ett specifikt färgschema och bibehålla rummets övergripande stil är en process som kräver viss kunskap. Normalt anlitas en professionell designer med specifik kunskap och erfarenhet för att dekorera hela hemmet, inklusive badrummet.. 

badrum mosaik kakel

Du kan själv välja en mosaik efter att ha studerat grunderna för rumsinredning tidigare.

Dessutom kan du göra spegelns kant, markera vissa områden och göra nödvändiga accenter. Materialet är mycket krångligt, kräver särskild uppmärksamhet, så du måste vara så försiktig som möjligt. Om du har en genomsnittlig till över genomsnittlig budget för badrumsmöbler är mosaik definitivt ett måste..

Sten

Du kan använda naturlig granit eller marmor, som är ganska dyra, eller deras imitation. Materialet kommer att hålla länge, det är säkert för hälsan och ser väldigt vackert ut. Egenskaperna förklarar den höga kostnaden. Om du vill spara pengar, välj artificiella alternativ. Styling kommer också att kosta dig mindre, men livslängden för detta är mycket kortare..

sten badrum kakel

På grund av det faktum att den har en egen struktur kan designers skapa helt unika mönster för badrumsbeklädnad..

Stengods i porslin

För att skapa en effektiv kakeldesign i badrummet är det värt att använda porslinsstenar. Det ser vackert ut, det finns alternativ för att dekorera ett barockbadrum. Golvplattor används i de flesta hem eftersom de inte är rädda för att något ska falla. Typer till salu idealiska för väggdekoration.

kakel i porslin i badrummet

Det säregna med ett sådant material är dess oförmåga att absorbera fukt och vätska. Följaktligen är han absolut inte rädd för vatteninträngning eller temperaturförändringar..

Om hög hållfasthet och lång livslängd är fördelarna med porslinstengods, är den begränsade färgpaletten en klar nackdel. När du väljer ett obeglasat material, var beredd på några färger. Problemet kan lösas med glasyr applicerad på ytan. Detta hjälper till att öka antalet färger och tillämpa ytterligare utskrifter..

Glas

Till skillnad från den tidigare typen kan du lägga till speciella detaljer i badrummet. Du kan välja en ovanlig textur eller släta modeller som kan ändra färg, beroende på typ av belysning. Om detta inte räcker för dig, använd modeller med fotoutskrift. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med glas, behandla det med vördnad.

glasplattor design i badrummet

Glaset som används för dekoration kan vara klart eller färgat, liksom glansigt eller frostat, slätt eller texturerat.

Fotokakel eller 3D -alternativ

Det är nödvändigt att närma sig valet och installationen av fotokakel i badrummet kompetent. Om du väljer rätt teckning och dekorerar rummet i rätt färger kommer du att kunna förstora det lite. Till exempel är det lämpligt att välja nautiska teman för badrummet. Dekorera en av väggarna med en 3D -effekt. Detta gör att hon kan gå på avstånd, och rummet kommer visuellt att bli mycket större..

design av 3d -plattor i badrummet

Fotokakel är perfekta för alla stilar.

Designidéer för keramiska plattor

Företag erbjuder ett brett utbud av material: en mängd olika storlekar, former, färger, typer. Med dess hjälp kan du dekorera ett rum, både i vissa stilar, och komma med en unik design.

ovanlig kakeldesign

Vid brand i en lägenhet är ett kaklat badkar det säkraste stället!

Typ av registrering Aning
Loft En av de mest populära trenderna kännetecknas av grov väggbeklädnad tillsammans med icke-standardtillbehör. Kakel låter dig skapa ett sken av en tegelvägg. Lägg i en dressing, skifta raden något. För den mest exakta imitationen av ett tegel, välj det rektangulära alternativet, bildförhållandet är en till två. Det finns inga regler för färgschemat, men det rekommenderas att använda ett grått material.
Östlig stil Denna riktning kännetecknas av sina ljusa färger, därför är det nödvändigt att välja lämpligt material. Det borde finnas prydnader eller arabesker. Du kan experimentera, till exempel välja istället för den klassiska formen – en sexkant eller en triangel..
Land Använd mjukare finish och accentuera naturliga toner. Välj stora plattor på det klassiska sättet.
Klassisk Ett universellt alternativ för både ett rum med ett litet område och för stora lägenheter. Väggdekoration bör utföras i två färger. Om du använder kakel med geometriska mönster eller fototryck blir badrummet mer originellt..

Varje stil har sina egna egenskaper, vilket definitivt bör beaktas när du väljer en kakel.. 

väggdekoration med kakel

Experimentera gärna genom att lägga till dina idéer.

Hur man väljer en kakelstorlek?

När du har bestämt vilken typ av kakel och dess stil måste du välja storlek. Var uppmärksam på badrumets storlek och form. Om du gör rätt mätningar är materialet idealiskt för rummet, därför blir det mindre avfall och ekonomiska kostnader. Du kan också minska antalet sömmar..

badrumsplattor

Det är bäst att välja kakel så att du inte behöver klippa dem..

Stora plattor är mer populära. Det är praktiskt, lämpligt för nästan alla stilar, det blir färre sömmar och arbetshastigheten ökar. Det bästa golvet är porslin av stengods. Observera att om ytan har böjningar eller valv bör du inte välja stora plattor. Använd mosaik eller små alternativ.

Färgspektrum

Färg spelar en stor roll i badrumsinredning. Rätt färgschema kan visuellt göra ett rum större, vackrare och ljusare. Harmonin mellan golvplattor och väggplattor är viktig, oftast väljs en eller liknande färger för dekoration.

lila badrumsplattor

Den viktigaste regeln när du väljer plattans färgschema är belysningen av ditt badrum..

Färgidéer.

 • Vit. Perfekt för alla rum. Han kan visuellt förstora utrymmet. Tänk på nedsmutsningen av denna färg. Överdriv inte det med vitt, eftersom rummet kan förvandlas till ett sjukhus. Du kan lägga till svarta plattor, framhäva belysning på vissa mönster, lägga till ljusa färger.

vita badrumsplattor

Vit färg smutsas mycket lätt, du måste ständigt övervaka den och regelbundet hålla renheten..

 • Ljusblå och blå. Det används ofta i designen av badrummet. Perfekt för en nautisk stil med dekorativa element som snäckskal, stenar från havet.

blå plattor

Den ursprungliga idén är att utrusta badrummet i blå toner med ett marint tema.

 • Grön. Han kan ge harmoni och lugna en person. Dekorera inte hela rummet i grönt, lägg till andra färger eller intressanta inredningselement.

gröna badrumsplattor

Grönt är en lugn och uppmätt färg som ger harmoni.

 • Röd. En modern och snygg färg för ditt badrum. Passar perfekt med vitt. Används i orientalisk stil och art deco. Du kan bara dekorera en vägg med stora röda plattor med fokus på den.

rött kakel för badrum

För självsäkra och spännande personligheter kommer en röd badrumsdesign att vara underbar..

 • Gul. En ljus färg som kan ge gott humör och skapa en bekväm miljö. Kombineras med många färger.

gula badrumsplattor

Gult och orange ger värme till alla badrum.

Plattorna är idealiska för badrummet. Det är praktiskt, billigt och finns i olika storlekar och färger. Detta skrämmer många, eftersom de är rädda för att välja fel kakel och förstöra det inre av rummet. För att undvika detta måste du först bestämma storlek, färgschema, stil och andra grundläggande parametrar. Vår artikel har redan hjälpt dig med detta, så att du säkert kan använda kakel för att dekorera rummet..

VIDEO: 100 alternativ för badrumsinredning med kakel.

50 badrumsplattformar:

badrum kakel färg badrumsplattor foto av badrumsplattor med mönster badrumsinredning badrumsplattor keramiska badrumsplattor vackra badrumsplattor vackert badrum kakel foto vacker badrumsplattor design vackra badrumsplattor idéer vackra badrumsplattor vackra badrumsplattor alternativ trendiga badrumsplattor väggdekoration badrumsplattor badrumsplattor i porslin badrum kakel porslin stengods badrumsplattor badrumsplattor blå små badrumsplattor badrum mosaik kakel badrumsplattor vanliga badrum kakel rosa badrumsplattor i Chrusjtjov badrumsplattor i ett panelhus badrumsplattor gröna badrum kakel grönt foto badrumsplattor gröna idéer badrumsplattor vita badrum kakel vit foto badrumsplattor vita badrumsplatta liten badrumsplattor i Chrusjtjov badrum kakel design badrum kakel foto badrum kakel foto idéer badrumsplattor idéer badrum kakel idéer foto badrumsplattor i ett panelhus badrum mosaik kakel badrum kakel mosaik foto sten badrum kakel stenplattor för badrum sten badrum kakel foto badrumsplattor 3 kvm svarta badrumsplattor badrumsplattor badrum kakel foto badrumsplattor designalternativ badrum kakel foto alternativ badrum kakel idéer foto

Previous Post
Väggdekoration i sovrummet: extraordinära lösningar
Next Post
أهم أنواع المواقد الكهربائية للمنزل