15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vilka är kraven för utformningen av ett litet barnrum

När de bestämmer sig för att ge sina barn ett separat rum står föräldrarna ofta inför behovet av att utrusta en liten barnkammare. Ett rationellt, balanserat tillvägagångssätt för att organisera utrymme kommer att skapa en bekväm stilfull inredning för ett litet barnrum. Om det är funktionellt, kommer bristen på plats inte att vara kritisk. Konceptet med projektet beror på ägarnas preferenser. Det kan vara helt original eller återge en tomt från dina favorit -tecknade serier, sagor, spel.

design av ett litet barnrum

För att ditt barn ska känna sig lugnt och bekvämt måste det ha ett personligt utrymme, även om din familj bor i en liten lägenhet med trånga rum..

Barnrums färgschema

Färgerna som används i inredningen i en liten plantskola bör visuellt utöka utrymmet, skapa en lätt trevlig atmosfär och väcka positiva känslor. Därför stannar designers vid ljusa färger och väljer mer mättade ljusa färger för accenter..

design av en liten plantskola

Moderna designers erbjuder en mängd olika idéer för ett litet barnrum, så att du kan passa alla nödvändiga möbler och saker i den..

Huvudtonen ska vara lugn: beige, vit, ljusgrå, blå, ljusgrön. Dessa färger har en gynnsam effekt på det psykologiska tillståndet. Röda, gula, lila, rika gröna eller blåa element gör interiören uttrycksfull och extraordinär.

ljus design av barnkammaren

Först och främst måste det vara ett mycket ljust rum, där bristen på naturligt ljus måste kompenseras av ett stort antal lampor..

Barnrumszonindelning

Under förhållanden med begränsat utrymme är en effektiv metod för att optimera utrymme zonindelning, dela upp ett rum i sektioner, som var och en utför en specifik funktion. Inredningsartiklar distribueras i enlighet med syftet med en viss zon.

design av en liten plantskola

Valet av färger beror på barnens karaktär..

De zoner som ska förutses beror på barnets ålder. Barnrummet fungerar som sovrum, lekrum och plats för kommunikation. För äldre barn organiserar de en plats för lektioner, läsning, sport. Om det är planerat att placera två eller tre barn i ett rum, bör det noteras att alla behöver en individuell plats för klasser och sömn..

idéer för små barnkammare

Barnkammaren kan inredas både i lugna ljusa färger och i ljusa och glada, så att det ser ut som en riktig lekplats.

Barnmöbler

För att förhindra att barnkammaren ser rörig ut placeras en liten mängd möbler, men den måste vara funktionell..

funktionella möbler i barnkammaren

Föräldrarnas huvuduppgift är att installera en eller flera sängar, ett bekvämt skrivbord och ett rymligt förvaringssystem..

För att visuellt förstora rummet placeras möbler nära väggarna och försöker frigöra utrymmet i mitten så mycket som möjligt. Det skapar inte bara en visuell effekt, utan fungerar också som en plats för barns aktiviteter och spel..

barnrumsinredning

Leksaker i barnkammaren ska glädja hennes små ägare och samtidigt lära dem att ta hand om sina tillhörigheter på egen hand..

Ett helt tvingat barn sätter press på psyket, släcker positiva glada känslor. För att placera saker, böcker, är det bättre att använda stängda hyllor, sängbord, hängande skåp. Skrymmande skåp, öppna hyllor begränsar visuellt utrymmet, gör det oproportionerligt.

väggskåp i barnrummet

Minsta uppsättning möbler i barnkammaren består av en säng, ett bord för klasser, en stol och ett skåp för kläder..

Oftast är sängen kärnan i designprojektet för ett litet barnrum. Alla andra element i inredningen spelar upp runt den. Om du planerar att placera två eller tre spädbarn, bör företräde ges till en våningssäng eller en infällbar struktur.

våningssäng i barnkammaren

För vissa oväntat gillar barn små sovrum än stora ansiktslösa utrymmen..

Fällbara sängar sparar också utrymme, men risken för skada på barnets psyke på grund av hans rädsla för att falla från en höjd under sömnen försvinner. Oavsett design är sängen vald stark, stabil, säker, lämplig för barnets längd och vikt. Det är viktigt att ha en ortopedisk madrass som korrekt bildar den växande ryggraden.. 

dubbelsäng i barnkammaren

Barn tillbringar mycket tid i sömnen..

Möbelindustrin erbjuder många alternativ för kombinationsbäddar, kombinerar en koja med lådor för att placera saker, stängda hyllor. Sängar av loft, när sovdelen kombineras med ett skrivbord, skåp för saker och studiematerial. En sådan uppsättning är ett färdigt utrustat rum med tre zoner: nattvila, arbete eller studier, spel och kommunikation..

våningssäng till barnkammaren

Ett litet sovrum låter dig avslöja föräldrarnas kreativa potential, hitta originallösningar och skapa en unik design.

Det är att föredra att välja ett hopfällbart bord för klasser i ett litet barnrum. Efter lektioner, teckning eller skulptering viks bordet för att ge plats för spelet. Bekväm design när ena sidan av bordsskivan inte är fast fastsatt på väggen på gångjärn. För att arbeta är det höjt, barnet har ett fullt bord. När den inte används sänks bordsskivan och tar inte ledigt utrymme. 

barnkammardesign för två barn

Detta alternativ är särskilt lämpligt för två eller tre barn..

Möblerna kan variera beroende på barnens ålder och kön. I ett litet rum för en pojke måste du definitivt hitta en plats för sportutrustning. En väggstång, en uppdragbar, en slagpåse tar inte mycket plats. 

sporthörna i barnkammaren

Dessa saker är viktiga för barnets normala fysiska utveckling..

Användningen av inredning i barnkammarens inredning

Dekorelement sätter accenter, gör interiören original och oändlig, ger en “glädje” till projektet. För ett förskolebarn är alla nya föremål främst en leksak. Därför bör tillbehör i en liten plantskola vara gjorda av obrottsliga material..

barnrumsinredning

Det är mycket viktigt att utrusta barnrummet så att barnet trivs och trivs i det..

Vilka tillbehör kommer barnet att gilla

Det här kan vara bönsäckar, soffkuddar, handgjorda väggmattor, tyg- eller bandapplikationer på gardiner. Magnetiskt alfabet, tavla för teckning kan bli ett element i inredning och samtidigt ett verktyg för utvecklingen av ett barn. En korg för förvaring av leksaker kan dekorera rummet.

stolväska i barnrummet

Alla nödvändiga möbler ska passa i barnkammaren, men samtidigt ska det finnas mycket plats för spel..

Ett litet rum bör inte överbelastas med många små delar. Några foton eller inramade ritningar räcker på väggarna..

barnrumsinredning

På väggarna kan du hänga upp ett foto av ett barn eller målningar som passar rumets allmänna interiör..

Textil

De dekorativa elementen är originalgardiner eller överkast utformade i den allmänna inredningsstilen.

vacker inredning i barnkammaren

Barnrumsmöbler ska vara säkra, hållbara och kompakta..

Fönsterdekoration bör inte störa den rumsliga balansen i en plantskola med ett litet område. Detta krav uppfylls av enkla gardiner, utan draperier och veck, men med ett ovanligt mönster eller design. För skydd mot direkt solljus är det bättre att välja ett tjockt, tunt tyg. Tätheten på grund av trådarnas tjocklek är mindre lämplig. 

rullgardiner i barnkammaren

Ett bra val – rullgardiner, persienner.

För en plantskola inredda i ljusa färger är gardiner eller draperier bättre att välja några nyanser ljusare.

Belysningsenheter

För barn är det absolut nödvändigt att tillhandahålla högkvalitativ belysning. Den mest praktiska ljuskällan är LED -lampor. Korrekt vald ljusstyrka skapar mysighet i barnrummet, en känsla av trygghet. Det är mer rationellt att ge företräde åt lokal belysning, som skapar sin egen atmosfär i varje zon.

barnrum för flickor

Rummet ska inte ha mörka hörn, men belysningen ska inte vara påträngande.

Istället för en massiv ljuskrona är det bättre att använda inbyggda lampor och lakoniska lampor. Belysningen ska vara tillräcklig i tränings- och lekområdet. Brist på ljus under läsning, teckning, lek med små föremål kommer att orsaka minskad syn och koncentration. De väljer utformningen av armaturer som gör det enkelt att rengöra damm, material som inte avger skadliga ämnen när temperaturen stiger.

belysning i barnrummet

Strömställaren måste vara på en höjd som är tillgänglig för barnet..

Vilka efterbehandlingsmaterial är bättre att använda

För plantskolan bör du välja de mest miljövänliga naturmaterialen. Träparkett eller högkvalitativt laminat är perfekt för golvet. De är hållbara, håller värmen, är lätta att rengöra från damm och smuts och ser attraktiva ut.

laminat i barnrummet

Golvet i barnkammaren ska vara halkfritt och varmt.

Det är bekvämt att breda ut mattor i lek- och sängplatserna. Välj liten, korthårig.

laminat och mattor i barnkammaren

Det är bäst att välja mattor som är lätta att rengöra och inte absorberar mycket damm..

Slutsats

För att en liten plantskola ska se harmonisk ut och fullt ut utföra alla nödvändiga funktioner är det nödvändigt att ta hänsyn till följande principer för att organisera utrymme.

kompakt barnrum

För att göra barnkammaren inte bara bekväm och säker, utan också intressant för barnet, anslut din fantasi.

  • Utformningen av ett litet barnrum bör innehålla en minsta mängd små detaljer;
  • Få ut det mesta av rumets reservkapacitet för att placera saker (utrymme under fönsterbrädan, kajen, hörnen);
  • Inred rummet med smala höga (men inte upp till taket) garderober, hyllor, stängda hyllor;
  • Färgschemat ska innehålla ljusa toner och högst tre nyanser ska användas..

ljusa färger i barnkammarens inredning

Ljusa tapeter med små ljuspunkter och mönster är idealiska.

Ett litet område för ett barns rum är inte ett hinder för att ordna ett bekvämt personligt utrymme för ett barn. Det kan göras snyggt och modernt. Rätt färgschema på interiören och rationella funktionella möbler hjälper till med detta..

design av barnkammaren i engelsk stil

Vi hoppas att dessa enkla tips hjälper dig att skapa en smart och vacker design för ditt barns rum..

VIDEO: Design av ett litet barnrum.

50 designalternativ för ett litet barnrum:

design av ett litet barnrum design av ett litet barnrumsfoto design av ett litet barnrum fotoidéer design av ett litet barnrum interiör design av ett litet barnrums interiörfoto idéer för små barnrumsdesign design av ett litet barnrum fotoidéer design av ett litet barnrum interiör design av ett litet barnrum interiörfoto design av en liten barnrumssäng som passar väggarna design av ett litet barnrum möbler design av ett litet barnrum tapeter design av ett litet barnrumsbelysning design av ett litet barnrums layout design av ett litet barnrumslayoutfoto design av ett litet barnrum gardiner litet barnrums design studieområde litet barnrum design för små barnrum litet barnrumsdesignfoto idéer för små barnrumsdesign inredning för små barnrum inredningsdesign för små barnrum designprojekt för små barnrum projektionsfoto för små barnrum designalternativ för små barnrum design av små barnrum i ljusa färger foto för små barnrum litet barnrums fotodesign design för små barnrum idéer för små barnrum litet barnrums fotoinredning litet barnrums interiörfoto layout för små barnrum litet barnrumsplanfoto idéer för små barnrum idéer för små barnrumsdesign idéer för små barnrumsdesign små barnrum idéer foto inredning för små barnrum inredning för små barnrum interiör för små barnrum interiörfoto för små barnrum inredning för små barnrum layout för små barnrum foto för små barnrumslayout projektdesign för små barnrum litet barnrums ljusdesign designalternativ för små barnrum designalternativ för små barnrum

Previous Post
Sovrumsdesign 15 kvm. m. av olika layouter
Next Post
Okenní výzdoba bez velkých nákladů a úsilí