15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Sträcktak i barnrummet: de bästa bilderna och designalternativen

Kärleksfulla föräldrar som planerar renoveringar i barnrummet kommer säkert att överväga alternativet att installera sträcktak. Detta är ett snabbt och snyggt sätt att helt omvandla en plantskola och förvandla den till ett riktigt konstverk. Vanligtvis är barnrummet inte det största i huset. Därför, när du utformar ett sträcktak i ett barnrum, används alltid små designtrick för att ge extra volym till rummet. Detta är en blank reflekterande yta och tekniken för “skyhöga” tak och “fördjupa” utrymmet för 3D -fotoutskrifter och andra tekniker.

Alternativ för sträcktak för barnrum

Sträcktak i barnrummet

I den här artikeln kommer vi inte att prata om pompösa flernivåalternativ, utan överväga enkla och effektiva lösningar för PVC-tak som inte lämnar ditt barn likgiltigt..

Sträcktak i barnrummet: de bästa bilderna och designalternativen

Stretch i taket med ett litet barnrum

Blankt tak med små lampor

Vad kan vara enklare än en ljusblank duk med ett par stämningsfulla barnlampor på? Höjdpunkten i denna design är rummets speciella “höjd”, som uppnås på grund av takets spegelyta.

Design av ett glansigt sträcktak i ett barnrum

Tanken med att designa ett sträcktak i ett barnrum

Tips: Utan originallampor blir det här alternativet för enkelt och inte barnsligt.

 • Tvåfärgad ennivå. Taket på en våning består av flera PVC-paneler, svetsade ihop. En sådan enkel, budgetmässig och original taklösning i barnkammaren gör att du kan zonera rummet utan att installera kombinerade eller två-nivå tak. Sträcktak med ljusa dekorationer i barnrummet

  Den ursprungliga designen av sträcktaket i barnrummet

  Den förutsätter minimal sänkning och är därför utmärkt för bostäder med lågt i tak. Genom att fritt kombinera texturer och färger på en duk kan du dela barnkammaren i zoner, visuellt korrigera måtten och stödja rummets färgschema.

  Barnrum i ljusa färger med sträcktak

  Sträcktak i det inre av ett barnrum

 • Skuren. Dukar med snitthål är en ny utveckling inom sträcktak för barn. Om du vill överraska din arvinge och hans gäster, då är ett tak i två plan med slitsar vad du behöver. Denna design förutsätter en liten sänkning av den nedre panelen jämfört med den övre och är därför lämplig för små rum med lågt i tak. Hål görs i den nedre delen genom vilken delar av den övre “lapptäcken” flerfärgade duken är synliga. Tak i flera nivåer för ett modernt barnrum

  Modern design av ett barnrum

  Så med små verktyg kan du få 3D -effekten. Användningen av olika texturer ser imponerande ut: den nedre filmen är matt och den övre som ser genom hålen är blank. Genom att kombinera olika färger kan du uppnå intressanta effekter: separera central- eller hörnzonerna, expandera eller begränsa rummet.

  Sträcktak i olika färger för ett barnrum

  Barnrum med ljust sträcktak

Tips: Det är med hjälp av utskuret teknik som du kan skapa rivformade strömlinjeformade former som inte kan uppnås med gips och andra material. Om du använder film LED -belysning blir belysningen i barnkammaren ett verkligt mirakel..

Glansigt stretchtak med små lampor

Töjbart tak med spotbelysning

Stjärnor

Snyggt sträcktak för ett stort barnrum

Rymligt barnrum med originalt stretchtak

Stjärnhimlen i barnkammaren är en traditionell, ofta använd lösning för små barnrum. Barnet är inte alls rädd för att somna och det är trevligt att fantisera i ett rum där det dämpade ljuset från små elektriska “stjärnor” strömmar från taket. Denna effekt uppnås genom att fästa en optisk fiber på ovansidan av takplåten. Stjärnhimlen ser bra ut som den övre delen av ett tak i flera plan. Det är nu populärt att placera en upplyst måne eller annan planet i taket i en plantskola. Detta är en dyr men väldigt original lösning..

Snyggt sträcktak för ett barnrum

Interiör i ett barnrum med sträcktak

Tips: För himlen, välj en duk med tryck. Under dagen blir utsikten över barnkammaren lika pittoresk som på natten. Ett annat plus: LED -fästpunkterna lyser inte genom den tryckta duken.

“Stigande”

Töjbart tak med ett vackert ljust mönster för ett barnrum

Stretch -takdesign för ett barnrum

I det här fallet verkar takytan inte vidröra väggarna, eftersom den är åtskild från dem längs hela omkretsen av en bakgrundsbelysningslinje. Denna extremt populära, enkla och originella lösning möjliggjordes genom spridningen av upplysta hörn- och raka aluminiumprofiler. En LED -remsa placeras i rännan runt rummets omkrets, som är täckt med en genomskinlig kolprofil. En mängd olika färger och belysningseffekter finns tillgängliga. Barnet kan självständigt använda fjärrkontrollen för att justera belysningen i rummet från starkt ljus till ett nattljus.

Vackert sträcktak för ett barnrum

Modernt och elegant barnrum

Tips: Takets svävande effekt är särskilt fantastisk i kombination med fotoutskrifter av blå himmel.

Delvis lysande

En intressant effekt uppnås om du använder en genomskinlig PVC -film i kombination med LED -remsor. Lysdioderna är limmade på takets övre plan. En ljusöverförande duk placeras på kort avstånd under dem. Du kan ordna antingen hela taket eller delvis. Markera lekområdet, en del av taket ovanför entrén eller garderoben, mitten av rummet, eller omvänt, omkretsen. Avståndet mellan ljuskällorna och duken är nödvändigt så att belysningen blir jämn, enhetlig.

Lyxigt sträcktak med delvis belysning för barnkammaren

Barnrum med lyxigt sträcktak

Det lysande taket kan också “förändras” genom enkel justering från fjärrkontrollen, beroende på tid på dagen och stämningen hos den lilla hyresgästen. Det är rimligt att ordna ett lysande tak, om det är lite sol i plantskolan, vetter det mot norr eller väster.

Tips: Glödande “fönster” i det tredje ogenomskinliga lagret, med fotoutskrift eller monokromatisk, är en bra lösning.

Foto av det ursprungliga sträcktaket för ett ljust barnkammare

Design av ett sträcktak för en plantskola i marin stil

Volym 3D

Med hjälp av 3D -effekter kan du skapa en verkligt fantasiinredning i ditt barns rum. Ofta, när man inreder en plantskola, är ett huvudtema i vilket hela rummet kommer att lösas. Det kan vara rymden, djungeln, havets djup, pirater, fe -träd – vad ditt barn gillar. Med 3D -tak kan du framgångsrikt stödja all denna atmosfär. Om vi ​​pratar om ett piratskepp, då är takelement i form av segel lämpliga. Flickans rum kommer att vara perfekt dekorerat med fjärilar, blommor, regnbågar på 3D -taket.

Töjbart tak med volymetriska detaljer för ett barnrum

Modern sträcktak för barnrum

Tips: Det viktigaste är att inte överdriva det, det vill säga att inte överbelasta rummet med komplexa volymetriska strukturer.

Kombinerad

Töjbart tak med originalbelysning för ett barnrum

Interiören i ett barnrum med ett originalt stretchtak

Kombinationer av gipsskivelement placerade under en sträckt PVC -takpanel är allmänt kända. Två nivåer är perfekta för att zonera ett sådant multifunktionellt rum som en plantskola. Nu används sådana mönster mindre och mindre när man dekorerar barn. Olika bågar och cirklar går ur mode, och enskilda element i form av vågor och moln, etc. i barnkammaren ser onödigt besvärliga ut och ger inte en känsla av lätthet och flykt. Designers rekommenderar bredare användning av ljusa reflekterande bakgrundsbelysta skär. Och begränsa antalet gipsskåp.

Sträcktak med seriefigurer för barnrummet

Barnrum med moderiktigt sträcktak

Tips: Det är fullt möjligt att implementera flera idéer i ett rum. Du kan till exempel använda “himlen med stjärnorna” i sovområdet och klippa ljusa droppar i lekrummet i rummet. Samtidigt är det värt att lämna taket ett strikt ljus, “svävar” ovanför studentens skrivbord.

Stretchtyger med fotoutskrift

Glansigt sträcktak i en ljus ton för ett barnrum

Lätt sträcktak i ett litet barnrum

Ljusa foton i taket är en bra idé för en plantskola. Detta är det enklaste, billigaste och mest imponerande sättet att dekorera taket på ett ovanligt sätt. Fotografier på PVC -taket är en allt mer prisvärd lösning som fortsätter att vara original. Du kan alltid använda ett nytt foto och uppnå en ny effekt med det. Mästaren att använda som tryck på taket i ett barnrum är alltid klar himmel. Men även detta är mildt sagt inte en ny tomt, den kan framgångsrikt spelas med hjälp av modern belysning, gipsskivor, ovanliga former på nivåerna nedan.

Matt sträcktak för ett rymligt barnrum

Interiör i ett rymligt barnrum med matt sträcktak

Tips: Små barn gillar verkligen taket med bilder av deras favorit seriefigurer, bilar, flygplan, en magisk skog, etc. En enkel söt bakgrund med fjärilar som dansar på den kommer att expandera barnets rum, göra det till ett öppet magiskt utrymme.

Sträcktak med levande foton för ett barnrum

Sträcktak med ljusa och vackra foton

Tvåfärgat PVC-tak och flytande effekt

Lödda tvåfärgade tak är oumbärliga i lägenheter där det inte finns ett stort takhöjd. De är billiga och utför perfekt zonindelningen. Framgångsrika designalternativ uppnås genom att kombinera färgade tak i två eller flera färger med LED -aluminiumprofiler. Så i ett litet rum med lågt i tak kan du uppnå både en flytande effekt och flerfärgad. Moderna ergonomiska krav för utformningen av ett barns rum kräver genomtänkt belysning i flera nivåer. Färgat skyhöga tak är ett bra sätt att uppfylla kraven och samtidigt göra designen av rummet original..

Stretchtak på flera nivåer för ett stort barn

Foto av interiören i en stor plantskola med tak på flera nivåer

Töjbart mörkt tak med LED -profillampor

Alternativ för sträcktak för barnrum

Snyggt sträcktak för ett barnrum

Fjärilar eller skottkärror är inte längre lämpliga för ett tonåringsrum. Vi måste leta efter andra alternativ och tomter. Vi erbjuder en imponerande design: geometriska former från spektakulära LED -profiler på ett mörkt glansigt tak! Profiler kan användas för att göra trianglar, romber, lysande ränder som skär varandra. När du utvecklar denna djärva design, samordna den med den unga hyresgästen i barnkammaren. Kanske kommer han att ge dig nya värdefulla idéer..

Kombinerat sträcktak för en modern plantskola

Modernt barnrum med kombinerat sträcktak

Tips: Stöd det mörka taket kompositivt med gipsskivor eller ljus “flytande” kant runt omkretsen.

Sträcktak är en gåva för att dekorera ett barnrum. Det uppfyller absolut de sanitära och estetiska kraven. Enheten med PVC -tak involverar ett stort antal tekniker och tekniker, från vilka det alltid är möjligt att välja alternativet för ett PVC -tak för en förskola som är överkomligt för föräldrar och efter barnets smak. Överväg att uppfylla sin dröm om det perfekta rummet där han kommer att växa, studera, sova, bli underhållen och drömma.!

ljust sträcktak i rosa färg för barnkammaren

Barnrum i rosa med ett ljust sträcktak

Med nya material och tekniska lösningar kan du väcka liv i alla, de mest otroliga och extravaganta idéerna för att installera ett sträcktak i ett barnrum.

Sträcktak i barnkammaren – sträcktak med en twist

Sträcktak i barnrummet 44 fotoidéer:

OLYMPUS DIGITALKAMERA

Previous Post
Hur väljer man ett metallskor i korridoren?
Next Post
ميزات التصميم واختيار المواد. ما الذي يجب مراعاته عند اختيار تصميم الشرفة؟