15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Bräda med lås eller “kontrollpanel” för ett barn med egna händer (fotoexempel)

Varje förälder uppmärksammade det faktum att en nyligen köpt leksak inte längre väcker något intresse för barnet. Barnet leker lika mycket med en switch och vanliga grytor, lås och nycklar. Det är inte förvånande att sådana nyfikna barn från nio, och klättrar till uttag och en farlig enhet i vardagen. Det finns ett behov av att helt enkelt komma överens med kränkaren, men det fungerar inte alltid. Barn är ständigt busiga. Tillåtet för barn gör det själv mycket spännande och utveckla bräda med lås.

Bräda med lås eller

Barnet leker lika mycket med en switch och vanliga grytor, lås och nycklar

De viktigaste egenskaperna hos utvecklingsbrädor

Vanligtvis används sådana brädor för att lugna barnet och skydda dem. Utvecklingsbrädor hjälper till att utveckla barnets fingrar, finmotorik, logiskt tänkande. Först kommer att tillåta uppvaknande, utveckla förnimmelser och processen med konsekvent tanke.

16

16

Faktum. Utveckla bräda med lås, uppfunnet av Maria Montessori – ”detta är inte bara ett alternativ för att distrahera barnet, utan också utvecklingen av betydande färdigheter i vardagen. Intelligens och fantasi utvecklas. ” Maria Montessori såg till att barnets utveckling blir bättre under leken, som används av efterfrågan än idag.

Utvecklingsbrädor säljs också, det finns ett plus att det är tillåtet att dessutom lägga till lite av din egen detalj, måla med ritningar och fotografier. Det finns funktioner för att ändra fabriksmodell med en annan del så att det lekfulla barnet inte blir uttråkad.

15

15

De säger att en sådan pedagogisk leksak är lämplig för lek med ett barn från 9, 10 månader och upp till två år, och inte invecklade enheter kan användas upp till fem år, i förhållande till detaljerna på tavlan.

De viktigaste egenskaperna hos utvecklingsbrädor

Utvecklingsbrädor säljs också, det finns ett plus att det är tillåtet att dessutom lägga till lite egna detaljer, måla med ritningar och fotografier

Vad betyder en bräda med lås??

Denna pedagogiska leksak kallas annorlunda, principen förblir densamma, på en bräda eller plywood, många lås, strömbrytare, vackra knappar är fästa, en gammal telefon på en tråd. Det är också ovanligt praktiskt att det är tillåtet att måla det som du vill och med vad som helst, mycket bilder, siffror, frukter, bara utklipp från en tidning. Denna typ av bräda är extremt populär bland barn att de glömmer uttag. Dessutom, om du gör en sådan bräda själv, kommer den inte att träffa din plånbok..

fjorton

fjorton

En mängd olika utvecklingsbrädor

Inte en gedigen utvecklingstavla. Om du verkligen gillar den här idén, men du är rädd för barnet, oavsett vad han får repor eller klämmer fingret på. Det är lämpligt att bygga en bräda av tyg, det ser ut som en matta än en bräda. Om barnet gillar att ta tag i och dra allt, alla möjliga intressanta och färgglada föremål. Den brädan av tyg gör att barnet kan leka med ingen, utan att störa, och behärska finmotorik. För att göra en så mjuk bräda behöver du ett tyg med en stor storlek, mycket tät, liknar drapering och filt, använd gamla saker. Oavsett vad tyget rullar ihop måste vi använda en soffa eller en stor kudde.

13

13

Förbered en tjock tråd och en stor nål, förbered också olika detaljer som kommer att finnas på brädet, detta kan:

 • Knappar i olika storlekar och färger, och olika former;
 • alla slags emblem, mönster, blommor, kan klippas från gamla saker;
 • olika kardborreband, det är också tillåtet att klippa ur filt och sy på den klibbiga delen;
 • slingor, knutar, krokar;
 • olika figurer, från gamla saker, trä, sol;
 • små mjuka leksaker, djur och grönsaker, och du får en hel saga:
 • snörning, band, rep;
 • olika sömnadssatser kan användas.

En mängd olika utvecklingsbrädor

Det är lämpligt att bygga en bräda av tyg, det ser ut som en matta än en bräda

Nu sätter vi ihop alla element i mjukbrädan, syr och fäster. För att skapa en saga på tyg är det lämpligt att sy olika hus, bilar, träd, blommor, moln. Och mjuka leksaker av djur, frukt och grönsaker, om det finns en möjlighet att göra med kardborreband, så att barnet skulle leka. Dessutom olika fickor där alla slags föremål kommer att lagras, barn gillar att få och skjuta föremål. Fäst olika pärlor, från olika ringar och tjock tråd, och alla andra leksaksdelar du vill ha.

12

12

Vanligt hårt bräde. En bräda eller en bit plywood används i detta fall. Det är möjligt att använda andra hårda ytor, kartong fungerar också. Du bestämmer i storlek, det beror på vad som kommer att finnas på denna duk, men tänk samtidigt på var denna installation kommer att placeras och vik.

Hur man bygger en kreativ tavla så här

elva

elva

Råd. Innan du gör ett bräde till ett barn är det lämpligt att använda vad du vill och anser det nödvändigt att snurra, flytta och lysa. Absolut allt som intresserar barnet kommer att passa på toppen av arbetsytan, så du kommer att skydda barnet från sitt eget jakt på äventyr..

Själva processen med att förbereda denna styrelse är en mycket intressant och spännande affär för alla familjemedlemmar. Mamma kommer att ta över designen och dekorationen av utvecklingsbrädan. Pappa tar över arbetet med att skruva ihop delarna; det är nödvändigt att bearbeta brädan så att barnet inte har splitter. För denna roliga aktivitet kan du bjuda in släktingar och vänner med barn, alla kommer att ha kul.

Hur man bygger en kreativ tavla så här

Andra hårda ytor kan användas, kartong fungerar också.

Vad kan användas på Creative Board:

 • Element som öppnar dörrar, olika spärrar och bultar (därför är det lättast att öppna lås från olika lådor med små handtag);
 • använd knappar, omkopplare och spakar (som bara klirrar eller slår på något, till exempel en krans eller en glödlampa);
 • vanlig dörrkrok med ögla, krok;
 • dörrkedja, olika omkopplare;

  tio

  tio

 • batteridriven lägenhetsklocka (välj en klocka efter din smak men inte länge, för du hör den ofta);
 • lås med nycklar, gamla klockor, klockmekanismer från gamla tvättmaskiner;
 • ett uttag med en kontakt (så att de inte används i vardagen);
 • pärlor, abacus, telefonskivor;
 • knappsats, gammalt tangentbord, miniräknare eller annan enhet.

Om du inte har onödiga saker eller gamla reservdelar som du kastade för länge sedan, kanske be dina morföräldrar och vänner om delar..

nio

nio

Du kan gömma dig bakom fönster eller dörrar, vackra teckningar med en annan uppsättning djur, en regnbåge med färger och siffror, och barnet kommer att leta efter var det gömmer sig och gömmer sig. Om barnet tappar intresset för strukturen kan du lägga till något eller designa en ny tavla.

Hur man bygger en kreativ tavla så här

Om du inte har onödiga saker eller gamla reservdelar som du kastade för länge sedan, kanske be dina morföräldrar och vänner om delar..

I vilken ordning bestämmer du hur du eller ditt barn kommer att tycka mer och i vilken utsträckning din fantasi kommer att spela ut. Dekorera med tillåtna färgade kartonger, måla med tuschpennor, målar, gör olika applikationer. Gör fönster av plywood eller kartong som kan öppnas och stängas med lås och spärrar. I det här fönstret kan ett foto, en bild, något som ditt barn kommer tycka om att yla. Med hjälp av en sådan tavla kommer barnet att lära sig färger och deras kombinationer, lära sig namnet på djur, vilka ljud de gör och räkna tal, djur, blommor, moln, träd.

åtta

åtta

Med styrelsens hjälp kommer ditt barn att vara intresserat och distraherat under lång tid, han kommer gärna att spela nya äventyr varje ny dag och utveckla handmotorik och känna igen den detaljerade världen.

I det här fallet kan du gå med i spelet med ditt barn, eller lämna ensam med brädet, så att han självständigt studerar det.

1_04

Hur man skapar en bräda med egna händer

Innan du börjar arbeta kan du behöva gå till en järnaffär för saknade delar. För basen är det bättre att välja en bräda som inte kräver ytterligare bearbetning, till exempel möbelfaner. Som tillval, gör ett omfattande stativ för olika hyllor, lås och så vidare. Du kan använda gammalt laminat eller tjock kartong som dörrar.

7

7

Råd. Om du ändå bestämmer dig för att göra dörrar, fäst dem på två gångjärn, annars kommer det att dingla. Och det är lämpligt att välja dörrhandtag på en järnfot, enkla plasthandtag kan brytas av eller dras ut ur skölden.

När du använder samtalet, så att det inte stör dig och inte irriterar dig, är det tillåtet att linda skumgummi på högtalaren.

Sköldverktyg

6

6

 • sticksåg eller Elektra -fil;
 • borra;
 • batteridriven eller skruvmejsel;
 • tång, för att trimma naglar, om naglarna är stora.

Hur man skapar en bräda med egna händer

När du använder samtalet, så att det inte stör dig och inte irriterar dig, är det tillåtet att linda skumgummi på högtalaren.

Skapande steg

 1. Dela brädor för hyllor och sidoväggar inuti. Slipa dem eller gnugga dem med sandpapper i hopp om att inte fånga en obehaglig splint.

  1

  1

 2. Ange positionen för alla element för att skära ett hål i skölden för element, omkopplare, lås och så vidare..
 3. Borra hål med en borr, för fönstret behöver du två vinkelrätt.
 4. Använd en såg för att klippa ut fönstren, dörrarna och för omkopplaren.
 5. Skruva fast de förberedda brädorna på skärmen med hjälp av hörn.

  5

  5

 6. Det är nödvändigt att fästa gångjärnen på en liten bar, då öppnas fönstret normalt.
 7. Det är lämpligt att fästa en magnetstång vid kanten av fönstret, i hopp om att dörren inte öppnades av sig själv.
 8. Vi fäster lås, lås.2
 9. Det är lämpligt att placera den bakre delen av klockan inuti skärmen, lämna bara den främre delen med högtalaren och knapparna.
 10. Batteridriven ficklampa, det är oftast tillåtet att limma.
 11. Täck baksidan med plywood eller hård kartong.

  4

  4

 12. För enkelhets skull kan du dessutom sätta ett handtag uppifrån för att överföra strukturen.

Att smida en sådan viftande sköld kan ta så lite tid som cirka två dagar efter jobbet..

3

3

På kort tid kommer du att skapa en leksak för ett barn med dina egna händer, inte bara färgglada, fashionabla. Men också undervisning i siffror, färgfärger och andra kognitiva spel. Samtidigt utvecklar barnet sin fysiska förmåga, motorik och arbete med små föremål, som barnet lär sig tålamod med. Och med hjälp av skölden kommer barnet ständigt att vara i affärer och inte klättra in på farliga platser som kan skada den lilla resenären.

DIY utvecklingsbräda för ett barn

Bräda för barn med gör-det-själv-lås 38 fotoidéer:

Previous Post
Modern design och dekoration av gardiner
Next Post
تصميم مطبخ صغير – الاهتمام بكل التفاصيل