15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Inredning av ett litet kök med kylskåp och tvättmaskin

Du kommer knappast att överraska våra kvinnor med ett litet kök. I de så kallade Chrusjtjov-husen, små lägenheter, är badrummet också väldigt litet, och frågan uppstår, var ska man lägga tvättmaskinen? Det enda alternativet är att installera det i köket..

kök med tvättmaskin och kylskåp.

Litet köksdesign med tvättmaskin och kylskåp.

Inredning av ett litet kök med vitvaror

När du dekorerar ett sådant rum är det nödvändigt att tänka om och beräkna allt så att det efter installationen av köksenheten och utrustningen inte rör vid hörnen och det är bekvämt att använda ett litet kök. Det kommer inte vara överflödigt att se foton av idéer från designers på Internet..

Kylskåp i köket.

Litet kök med kylskåp och tvättmaskin.

Mät lokalerna, bestäm var matbordet kommer att stå och, utifrån detta, bestäm vilket kökssett du behöver. Vanligtvis i sådana kök installeras linjära möbler när uppsättningen ligger längs en av väggarna i rummet. Eller hörnalternativet är ibland tillämpligt när möbler placeras längs två intilliggande väggar. Om det inte är möjligt att sätta de nödvändiga hushållsapparaterna utanför köket, erbjuder möbeltillverkare alternativ med en speciell nisch där du kan installera ett kylskåp eller en tvättmaskin. Individuell beställning av möbler specifikt för ditt kök märks inte alltför mycket när det gäller prisökningen på köksuppsättningen. Men det här alternativet gör att du kan använda köket mer rationellt..

kök med hörnlayout.

Litet köksprojekt med hörnlayout.

Val av stil och material

Designen av ett kök med tvättmaskin och kylskåp i ett litet rum får dig att tänka och beräkna det bästa arrangemanget. Utformningen av ett sådant rum utförs i två huvudstilar:

  • Minimalism, när köket är inrett med en ljus färgton på möbler och väggar. Det ska finnas pastellfärger – beige, vitt eller mjölkigt. En liten teckning på tapeten i samma ton som köksuppsättningen kommer att se bra ut.
  • Moderna, varma naturliga färger med en liten ljus accent i form av en backsplash med blanka ytor och glas som visuellt utökar utrymmet. Eliminera ytterligare dekorativa element och ljusa accenter – detta kommer att överbelasta rummet..

Litet modernt kök.

Art Nouveau köksinredning med kylskåp.

Ge upp ytterdörren, för köket är det inte relevant och kommer att lägga till extra utrymme i rummet, det är bättre att göra dörröppningen i form av en båge eller sätta en dörr – ett dragspel.

Var särskilt uppmärksam på valet av material för vägg- och golvdekoration. Tapeten ska vara fuktbeständiga och lätta att rengöra. Det är bättre att välja vinyl med en slät yta, de är optimala för köket. Lägg ett fuktresistent laminat eller linoleum på golvet.

kök med vitvaror.

Litet kök med vitvaror utan entrédörr.

Metoder för lokalisering och finesser för installation av hushållsapparater

Ett litet kök med kylskåp och tvättmaskin innebär maximal optimering av arbetsytan..

Beroende på hur köksuppsättningen är placerad installeras nödvändig utrustning:

  1. Avståndet mellan headsetet och matbordet bör vara inom en meter.
  2. Tänk på ett hörn matplats med en liten soffa och bord, under soffan är en bekväm nisch för förvaring av mat.
  3. Var uppmärksam på hur dörrarna till headsetet öppnas, det kommer inte att vara bekvämt att använda svängdörrar i ett litet rum. På headsetets nedre nivå är det bättre att välja lådor och på den övre nivån – hopfällbara, även om det verkligen inte är billigt, men väldigt bekvämt.
  4. Tillverkare erbjuder nu många alternativ för möbler – en transformator, du kan köpa ett hopfällbart matbord som du enkelt kan montera eller demontera om det behövs;
  5. Kylskåpet är placerat på motsatt sida av headsetet på maximalt avstånd från hällen.
  6. Det är användbart att välja möbler med en inbyggd tvättmaskin i en speciell nisch, den kan vara öppen för direkt åtkomst eller med en dörr som hjälper dig att behålla rummets övergripande stil..
  7. Överväg att installera maskinen under bänkskivan – det hjälper dig att spara så mycket användbart utrymme som möjligt i ett litet rum..
  8. Tvättmaskinen kan installeras bredvid diskbänken, då behöver du inte dra ytterligare rör till avloppet.

Inbyggd tvättmaskin.

Kök med inbyggd tvättmaskin.

Hörnkök med alternativ för placering av vitvaror

Att installera ett hörnkök med tvättmaskin är ett mycket rationellt alternativ när man ordnar ett litet rum. Tack vare den optimala möbelplaceringen kan du enkelt placera kylskåpet i linje med headsetet och placera tvättmaskinen under bordsskivan. Med ett vinklat arrangemang av headsetet är det lätt att följa ergonomilagen och skapa en fungerande triangel för värdinnan – en spis, ett handfat och ett kylskåp.

Hörnköksdesign.

Hörnkökdesign med kylskåp och tvättmaskin.

Ett matbord kan enkelt placeras mot den motsatta väggen. I sådana headset är roterande system för förvaring av diskar installerade – det här är mycket bekvämt.

Spel av inre nyanser och belysning

Varje litet rum kan visuellt expanderas med färg och belysning..

I ett sådant rum har du bara en ledig vägg, den andra kommer att vara upptagen av möbler, göra den så lätt och fri som möjligt. Ge upp ytterligare hyllor med de nödvändiga småsakerna, så kommer du visuellt att expandera rummet.

Belysning för ett litet kök.

Ett litet kök ska vara så upplyst som möjligt.

Ljuskällan i ett sådant rum ska inte vara ensam, men med ytterligare belysning: häng en liten ljuskrona i taket och en lampa vid matbordet. Komplettera arbetsområdet med LED -lampor eller tejp.

Design tips och tricks

Ge upp den grova konsistensen när du utformar interiören i ett litet kök, vilket visuellt tar upp ditt utrymme, det är bättre att välja släta, spegelvända ytor.

kök med kylskåp.

Litet kök med kylskåp och gasspis.

Häng inte ljusa gardiner på fönstren – denna extra ljusa accent i ett litet rum kommer att vara olämpligt.

Det linjära arrangemanget av möbler förlänger visuellt utrymmet och är inte lämpligt för trånga rum.

När du väljer ljusa möbler, välj en fast färg med en minsta mängd dekor..

Litet hörnkök.

Hörnlayout av ett litet kök med hjälp av en fönsterbräda.

Varje köksdel kan utformas ergonomiskt och stilfullt. Med rätt placering av nödvändiga möbler och utrustning kommer även ett litet utrymme att vara bekvämt och mysigt..

50 fotoidéer för att designa ett litet kök med vitvaror

Inbyggd tvättmaskin. Kök med inbyggd tvättmaskin.

Previous Post
Skönhetssalongdesign: designprinciper
Next Post
تصميم الشقق: كلاسيكيات حديثة