15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Ingen frostkylningsteknik: funktioner, fördelar och nackdelar med No Frost, skötseltips

Avfrostning – bli av med den ackumulerade isen på väggarna i kylskåp och frys. De flesta moderna kylskåp kräver inte ofta avfrostning. System av typen No Frost (“know frost” från engelska. “No frost”) skyddar helt mot isbildning. Droppskylskåp kan tina automatiskt eller manuellt. Vad det är – manuell avfrostning av kylskåpet – framgår av själva namnet. Till skillnad från automatisk är detta en process med direkt mänskligt deltagande..

Manuell avfrostning av kylskåpet.

Droppande kylskåp kräver manuell avfrostning med några månaders mellanrum.

Varför måste du tina kylskåpet

Periodisk avfrostning av kylskåpet hjälper till:

 • bli av med isrock på kamrarnas väggar;
 • stabilisera driften av system och förlänga utrustningens livslängd;
 • förhindra spridning av skadliga mikroorganismer;
 • bli av med den obehagliga lukten.

Varför är manuell avfrostning viktig?

Avfrostning hjälper till att bli av med skadliga mikronäringsämnen och kyllukt.

Funktioner för manuell avfrostning

Många bra droppkylskåp har inte en automatisk avfrostningsfunktion inbyggd, vilket innebär att du måste avfrosta frysen manuellt. Förfarandet är inte komplicerat, men om det utförs regelbundet garanterar det att kylskåpet fungerar smidigt och att produkterna håller sig fräscha..

Automatisk avfrostning av kylskåpet.

Vissa kylskåp har ingen automatisk avfrostningsfunktion..

Fördelar:

 • Upprätthålla hygien: regelbunden sortering av innehållet i kylskåpet, rengöring av väggar, hyllor och lådor eliminerar bakterietillväxt.
 • Lägre kostnad för kylskåpet: tillverkarna höjer priserna avsevärt för tillgängligheten till ytterligare automatiska funktioner och system.
 • Billig reparation: ju färre känsliga och komplexa element som används i enheten, desto billigare kommer det att kosta att reparera.

Viktig! Moderna kylskåp med manuellt avfrostningssystem är driftsäkra och har hög värmeisolering. Med tanke på rekommendationerna för att avfrosta alla kylskåp minst en gång om året kan vi säga att manuell avfrostning för bekvämlighet och underhåll inte är sämre än de annonserade No Frost -systemen.

Hur ofta ska du tina kylskåpet.

Regelbunden avfrostning och rengöring av kylskåpet är viktigt för hygienen..

Nackdelar:

 • Slöseri med tid: det tar minst en och en halv timme att tina helt, men oftare tar hela processen ungefär en halv dag.
 • Tvingad frånkoppling från nätverket återställer temperaturinställningarna i kamrarna och friskhetszonerna.
 • Vid avfrostning oregelbundet kommer kylskåpet att gå sönder..

Avfrostning av ett modernt kylskåp.

För att öka utrustningens livslängd måste du ofta tina enheten..

Manuell avfrostningsteknik

Åtgärder vid avfrostning manuellt:

 1. Ta bort allt innehåll från kylskåpet.
 2. Koppla ur kontakten för att förhindra personskador eller skador på delar.
 3. Öppna dörrar, dra ut lådor och hyllor.
 4. För att förhindra att smältvatten droppar på golvet installerar tillverkarna specialpallar. Om det inte finns någon sådan behållare, lägg sedan en golvduk nära kylskåpet..
 5. Låt avfrostas. Det finns två tekniker: naturlig och accelererad. Den naturliga processen med issmältning kan ta upp till 12 timmar. Allt beror på graden av frysning. För accelererad teknik används ytterligare värmekällor: en hårtork, en värmedyna, en behållare med kokande vatten. Denna metod påskyndar processen med 2-3 gånger, men det kan leda till att ringa en reparatör. Plast, gummitätningar och packningar är mycket känsliga för höga temperaturer.
 6. Gå igenom alla de extraherade produkterna, kasta bort de bortskämda, torka av burkarna och behållarna med en ren fuktig trasa, som läggs tillbaka i slutet av processen. Eftersom avfrostningen kommer att ta flera timmar, rekommenderas det att förvara ren mat på en sval plats..
 7. När isen har smält helt, torka av kylskåpets väggar med en lösning av tvättmedel och läsk.
 8. Torka av insidan av kylskåpet noggrant med en torr trasa. Installera lådor och hyllor.
 9. Anslut till nätverket.

Uppmärksamhet! Du ska under inga omständigheter försöka riva av eller bryta ispälsen med vassa föremål.

Tvätta kylskåpet.

Efter avfrostning måste du tvätta kylskåpen med tvättmedel..

Varför måste jag manuellt avfrosta frysen?

Innan du svarar på denna fråga måste du förstå vad manuell avfrostning av frysen är. Detta är en påtvingad koppling av kylskåpet från nätverket och förväntan på naturlig upptining av is. Det måste utföras när iskåpan är frusen med en tjocklek på mer än 5 mm. Snöuppbyggnad på frysens väggar visas av två skäl:

 • Vid förvaring av stora mängder färsk mat kan kameran växla till “högläge” för att frysa kött, fjäderfä och grönsaker.
 • När dörren öppnas ofta kommer varm luft in i frysen. Kondensat fryser på väggarna. Detta kan leda till överdriven isbildning..

Produktion. För moderna frysar med en volym på mindre än 200 liter, som öppnas flera gånger om dagen, är isbildning inte ett problem. Avfrostning behövs bara för att städa ordning och bibehålla hygien. En eller två gånger om året kommer att räcka.

Is i kylskåpet.

Om isen i frysen är mer än 5 mm tjock är manuell avfrostning oundviklig..

Viktig! I äldre modeller av kylskåp, tina frysen utifrån dess skick. För korrekt drift får iskappar inte bildas mer än 2 cm.

Behöver jag avfrosta kylskåp med No Frost -systemet?

Som sådan betyder No Frost inte att glömma avfrostning. Det bygger inte så mycket på ett tekniskt som på ett hygieniskt skäl. Syftet med avfrostningen är inte att förstöra isuppbyggnad från frysen och kylskåpet, utan att rengöra och eliminera obehaglig lukt. Det är sant att avfrostningsfrekvensen kommer att vara fundamentalt annorlunda:

 • Nya system som Frost Free, Full No Frost bildar inte frost, därför rekommenderas fullständig avfrostning av kylskåp högst en gång om året.
 • Första generationens No Frost -system är inte så perfekta. De tinas upp var 2-3: e månad för att ta bort frost som uppträder i en liten mängd..
 • Kylskåpsmodeller utan detta system är mycket känsliga för frost och is, därför kräver de ofta avfrostning, minst en gång i månaden..

tina vet Frost.

Även om det inte bildas is i Nou Frost -kylskåp, måste avfrostning utföras.

Hur man bevarar mat vid avfrostning

Avfrostning tar bara några timmar, så på vintern är frågan om konservering av mat inte särskilt relevant. Du kan ta med allt innehåll i frysen till balkongen eller hänga den i en påse utanför fönstret.

På sommaren kan även 1 timme i värmen förstöra korv, ost och mejeriprodukter. Du kan placera lättfördärvliga föremål i en stor kastrull efter att tidigare ha flyttat dem med bitar av fryst kött och inslagna i tidning. Täck sedan formen med en filt..

Hur man tinar.

Varmt vatten är en utmärkt avfrostningsmetod för äldre kylskåp..

Notera! Du kan använda isolerade påsar och påsar (“termopåsar”), som säljs i stormarknader.

Hjälpsamma ledtrådar:

 • Varmt vatten hjälper till att snabbt ta bort isbildning i frysen. Lägg en behållare med varmt vatten på en vikt handduk längst ner i frysen och stäng luckan. Ånga som stiger upp från skålen kommer att smälta is snabbare.
 • Istället för ånga kan du sätta på en hårtork, som leder en varm stråle till den isiga väggen.

Uppmärksamhet! Felaktigt riktat luftflöde eller att placera en varm apparat bredvid packningar och plastelement är de främsta orsakerna till kylskåp..

För att undvika plötsliga temperaturförändringar kan du lägga ett fat med salt eller bordsvinäger i frysen, som ”fräter” isen. Tvätta alla inre ytor noggrant efter ett sådant förfarande..

Hur fungerar kylskåpet men frost.

Frekvent avfrostning bidrar till att kylskåpet fungerar korrekt.

Sammanfattningsvis bör det noteras vikten av manuell avfrostning, oavsett kylskåpets modell. Frekvent avfrostning krävs inte. Om ett år har gått sedan den senaste avfrostningen eller frosten med en tjocklek på mer än 5 mm har bildats på innerväggarna, bör du koppla bort enheten från elnätet och låta den tina. Medan kylskåpet är avstängt kan du sortera innehållet i kylfacket och frysen. Kasta bort och bortskämd mat och tvätta sedan de inre hyllorna och lådorna. Således garanterar manuell avfrostning en lång livslängd för kylskåpet och dess ägares hälsa..

Hur man snabbt tinar en frys eller frys i kylen

Previous Post
Soffa i Provence -stil i köket: variation, placeringsexempel, tips
Next Post
كيف تصنع ملصقة داخلية