15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner för förvaring av kylskåp vid låga temperaturer

Efter att ha skaffat ny utrustning uppstår ibland ofta frågan om vad man ska göra med den gamla. Många lämnar kylskåp på balkonger eller i ett grovkök innan de säljs eller transporteras till sin sommarstuga. Idag måste vi ta reda på temperaturen vid vilken kylskåpet kan förvaras utomhus på vintern..

Många lämnar kylskåp på balkonger eller i ett grovkök innan de säljs eller transporteras till sin sommarstuga.

Många lämnar kylskåp på balkonger eller i ett grovkök innan de säljs eller transporteras till sin sommarstuga..

Påverkan av låga temperaturer på delar

För att svara på frågan om det är värt att lämna kylskåpet vid minusgrader eller inte, är det nödvändigt att markera alla nyanser som relaterar till den interna komponenten.

1. Termostat – den påverkas praktiskt taget inte av låg temperatur. Om utrustningen står i kylan kan enheten helt enkelt inte skicka en signal till kompressorn att det är nödvändigt att öka eller minska ° C.

2. Olja – olika märken reagerar på nedgången på sitt eget sätt. Det kommer att tjockna ändå, vilket inte är bra..

3. Freon – inget kommer att hända honom, men om tekniken står kvar länge kan trycket förändras. Innan du slår på det är det lämpligt att kylskåpet står i rummet i flera timmar. Fryser freon i kylen i kylen – nej.

4. Förångare – fryser och fryser. Det är dåligt för No Frost -modeller.

5. Ledare och brädor – yttre temperaturfall leder till korrosion.

6. Tätning – allt gummi slits ut på grund av ett kraftigt temperaturfall, du måste byta.

7. Färg – Beläggningen är inte avsedd att användas under sådana förhållanden. Det kommer i alla fall att spricka och skala av, vilket kommer att leda till rost..

Av allt ovanstående kan vi komma fram till att det inte är en bra idé att förvara kylskåpet på verandan i en sommarstuga, i ett garage eller en ouppvärmd balkong. Även om utrustningen fungerar efter en lång stagnation är det snarare ett tillfälligt fenomen. Det är mycket viktigt att följa enkla lagringsregler. Det finns flera av de viktigaste nyanserna som är värda att komma ihåg direkt..

Av allt ovanstående kan vi komma fram till att det inte är en bra idé att förvara kylskåpet på verandan i en sommarstuga, i ett garage eller en ouppvärmd balkong.

Av allt ovanstående kan vi komma fram till att det inte är en bra idé att förvara kylskåpet på verandan i en sommarstuga, i ett garage eller en ouppvärmd balkong..

1. Även om kylskåpet fungerar, är det absolut nödvändigt att ge ett stabilt plus i rummet eller rummet..

2. Isolering – kondens kommer att droppa i alla fall, för att undvika kortslutning som leder till en brand är det bättre att vidta alla försiktighetsåtgärder.

3. Begränsa tillgången till barn. Att arbeta under sådana förhållanden skapar ett vakuum inifrån – kylskåpet kan inte öppnas.

Kylskåpstemperatur

Det finns ingen genomsnittlig tillåten lagringstemperatur för utrustning. Varje tillverkare ägnar en viss mängd resurser för att utrusta kylskåpet med allt du behöver. I slutändan bör det förstås utifrån detta – prissättning. Ju dyrare det är, desto större är sannolikheten för att den inre fyllningen blir mer stabil. Mycket beror på tillgängligheten av elektronik.

Innan du skickar frysen utanför hemmet, var noga med att läsa bruksanvisningen. Om det inte fanns till hands kan du alltid gå till tillverkarens webbplats och hitta det i elektroniskt format.

Det finns ingen genomsnittlig tillåten lagringstemperatur för utrustning.

Det finns ingen genomsnittlig tillåten lagringstemperatur för utrustning.

Viktig! I sällsynta fall kan användarna inte hitta manualen. Medelvärdet är +5 grader. Så snart temperaturen sjunker under bör utrustningen kopplas bort från nätverket. Är det möjligt att förvara kylskåpet i kylan – oönskat om det fortsätter att fungera från nätverket.

Förvaring av kylskåp på vintern

Det finns flera regler och funktioner som hjälper till att bevara inte bara utrustningens prestanda utan också dess utseende. Du hittar dem nedan.

Det finns flera regler och funktioner som hjälper till att bevara inte bara utrustningens prestanda utan också dess utseende.

Det finns flera regler och funktioner som hjälper till att bevara inte bara utrustningens prestanda utan också dess utseende..

Förbereda kylskåpet

Innan du skickar kylskåpet på “semester” måste du få ut all mat, allt skräp och smulor ur det. Skölj väl och torka väl. Om det finns en obehaglig lukt, bli av med den. Eftersom mustighet är en följd av mer globala problem. Det är dock inte rekommenderat att låta kylskåpet vara på under minusgrader.

Innan du skickar kylskåpet på

Innan du skickar kylskåpet på “semester” måste du få ut all mat, allt skräp och smulor från det.

Förberedelse av rummet

Valet bör falla på rummet där direkt solljus inte faller. Även på vintern kan de skada utrustningen, vilket kommer att påverka dess utseende. Det är mycket viktigt att välja en plats där vattendroppar, snö och andra vätskor inte kommer att falla..

Även om utrustningen kommer att anslutas till nätverket, vilket inte rekommenderas, är det lämpligt att täcka den med en tät ogenomskinlig trasa. Detta görs för att förhindra kondens. Det är han som orsakar korrosion..

Valet bör falla på rummet där direkt solljus inte faller.

Valet bör falla på rummet där direkt solljus inte faller..

Dörrarna kan stängas. Det viktigaste är att ingen rörde honom under hela “viloläget”. Varje öppning och rörelse kan skada tätningen, och du måste betala för att byta ut den. Även genom att följa dessa enkla regler kan du avsevärt öka chanserna för att ditt kylskåp kan överleva ogynnsamma förhållanden..

Dörrarna kan stängas. Det viktigaste är att under hela

Dörrarna kan stängas. Det viktigaste är att ingen rörde honom under hela “viloläget”.

Inaktiverat och aktiverat kylskåp

Experter rekommenderar att du inte slår på kylskåpet om rumstemperaturen är under + 5 grader. Kompressorn kan helt enkelt inte motstå belastningen, vilket antingen leder till kortslutning eller förbränning.

Experter rekommenderar att du inte slår på kylskåpet om rumstemperaturen är under + 5 grader.

Experter rekommenderar att du inte slår på kylskåpet om rumstemperaturen är under + 5 grader.

Hur du håller ditt kylskåp igång i kallt väder

Rummet där arbetsutrustningen måste placeras måste vara stängd. Det betyder att du måste bli av med inte bara direkt solljus utan också all fukt. Om det är en balkong måste den vara inglasad. Om detta är en veranda, var noga med att kontrollera taket för hål. Vad händer om kylskåpet får stå länge i kylan – färgen tål kanske inte ett kraftigt temperaturfall.

Rummet där arbetsutrustningen måste placeras måste vara stängd.

Rummet där arbetsutrustningen måste placeras måste vara stängd.

Det första som kan äventyras är termostatens funktion. Han ansvarar för att byta kompressor. Därefter bör du vara uppmärksam på kvaliteten på oljan och ändra den i förväg. I nyare utrustningstyper rekommenderar experter att använda – mineral eller halvsyntetisk. Det bör förstås att när det är kallt – är det svårare för kompressorn att starta.

Det första som kan äventyras är termostatens funktion.

Det första som kan äventyras är termostatens funktion.

Det är också värt att förbereda sig för det faktum att nyare modeller inte alls tål temperaturfall. Var uppmärksam inte bara på tätningen, som slits ut snabbt – även om ägaren inte öppnar dörrarna, utan också på förångaren själv. I en teknik som använder torrfrysning blir det problem med isuppbyggnad på själva förångaren.

Effekten kan minimeras genom att använda värmeenheter. Även en liten vindfläkt kan rädda kylskåpet från skador. Det viktigaste är att se till att temperaturen i rummet inte sjunker under +5 grader.

Det är också värt att förbereda sig för det faktum att nyare modeller inte alls tål temperaturfall.

Det är också värt att förbereda sig för det faktum att nyare modeller inte alls tål temperaturfall..

Funktioner för att använda enheten efter övervintring

Det finns inte många regler för en ny lansering av en teknik. Men deras efterlevnad kommer att minimera övervintring och ge en chans för utrustningen att förbli oskadad. Om med de möjliga problemen med vad som kommer att hända med kylskåpet om det lämnas i kylan, är allt mer än klart.

Vad du kan förvänta dig genom att ta in det i huset och ansluta det till nätverket.

Det finns inte många regler för en ny lansering av en teknik.

Det finns inte många regler för att starta en ny teknik.

1. Under inga omständigheter ska du slå på utrustningen direkt efter övervintringen..

2. Först måste kylskåpet anpassas till en konstant temperatur. Det är önskvärt att det inte är lägre än 10 grader..

3. Naturlig torkning tar cirka 24 timmar.

Först då kan kompressorn startas. Annars uppstår en kortslutning..

Äldre enheter som kom från Sovjetunionen kan slås på även på gatan. De är särskilt motståndskraftiga. Det viktigaste är att isolera alla ledningar och kontrollera fallet i förväg för allvarliga skador..

Enkla riktlinjer hjälper till att förhindra för tidig åldring av enheten. Med rätt tillvägagångssätt kan du till och med rädda tätningen. Det viktigaste är att iaktta alla försiktighetsåtgärder och säkerhet.

Video: Släng inte ditt gamla kylskåp

Previous Post
Mobilierul întunecat în designul dormitorului este un joc elegant pe contrast
Next Post
Kombinace šeříkové barvy s jinými barvami v interiéru