15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur syr jag en vacker lambrequin i köket?

Kök lambrequins tjänar ett dubbelt syfte. De döljer gesimsen och fästelementen från nyfikna ögon och skapar också en speciell komfort i rummet. För dem som självständigt vill skapa gardiner för köket med en lambrequin har vi utarbetat ett antal instruktioner och intressanta idéer.

Kök lambrequins tjänar ett dubbelt syfte. De döljer gesimsen och fästelementen från nyfikna ögon och skapar också en speciell komfort i rummet.

Kök lambrequins tjänar ett dubbelt syfte. De döljer gesimsen och fästelementen från nyfikna ögon och skapar också en speciell komfort i rummet..

Vilken lambrequin passar till köket?

Lambrequin är en förkortad horisontell gardin, som används för att dekorera den övre delen av fönsteröppningen. En dekorativ köksartikel består vanligtvis av flounces, veck och tofsar..

Lambrequin är en förkortad horisontell gardin, som används för att dekorera den övre delen av fönsteröppningen.

Lambrequin är en förkortad horisontell gardin, som används för att dekorera den övre delen av fönsteröppningen.

När du väljer en lambrequin för köket är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal viktiga nyanser:

 • ta hänsyn till layout och belysning av rummet;
 • gardiner bör komplettera inredningen eller vara dess huvudfokus;
 • välj den optimala längden, med hänsyn till arbets- och matplatserna;
 • tyget ska inte absorbera lukt och samla damm på ytan;
 • grunden för sömnad måste köpas lös, brandsäker och slitstark.

När du väljer en färg för korta gardiner måste befälhavaren ta hänsyn till interiörens färgschema: väggarnas nyans, möbelklädseln och dekorelementens färg. Tyll med en lambrequin i köket kan vara en ljuspunkt i inredningen, om uttrycksfulla kontrasterande toner används för basen.

Tyll med en lambrequin i köket kan vara en ljuspunkt i inredningen om uttrycksfulla kontrasterande toner används för basen.

Tyll med en lambrequin i köket kan vara en ljuspunkt i inredningen, om uttrycksfulla kontrasterande toner används för basen.

Designers rekommenderar att ge företräde åt textilier som ekar skuggan av möbelfasaderna, men kontrasterar med väggarna och inredningen.

Designers rekommenderar att ge företräde åt textilier som ekar skuggan av möbelfasader, men kontrasterar med väggarna och inredningen.

Designers rekommenderar att ge företräde åt textilier som ekar skuggan av möbelfasaderna, men kontrasterar med väggarna och inredningen.

Notera! För att öka utrymmet, välj lambrequins i ljusa pastellfärger..

Typer av lambrequins

Idag finns det cirka 25 sorter köksgardiner med lambrequins. De kan villkorligt delas in i tre huvudkategorier.

 1. Den styva typen används för att dekorera den övre delen av fönstret och den övre väggen. Konstruktionen består av en smal tyglist och en tätning. En syntetisk vinterisator eller fiberduk fungerar som en ram, och fläta, sladdar och penslar används för dekoration. En hård lambrequin i köket sys oftast för rymliga rum där det finns en bra huva.
 2. Det mjuka utseendet kännetecknas av sin strikta form och dekorativa effekt. Strukturen fästs i taket och täcker ovansidan av gardinerna och tyllen. Lambrequin sys enligt ett speciellt mönster av tyg som är identiskt eller kontrasterande med gardinerna. Du kan ta reda på denna typ av gardin genom en oval, rektangulär eller triangulär form med släta, överlappande veck.
 3. Den kombinerade typen innehåller samtidigt element av de tidigare typerna. Sofistikerad design harmoniserar väl med olika stilar.

Viktig! Den kombinerade vyn måste fixeras på ett sådant sätt att dess hårda del kan tas bort separat från den mjuka gardinen. Tylen kan tas bort och tvättas.

 Urval beroende på fönster

Korrekt valda gardiner kan visuellt förstora eller minska köksfönstret, samt betona stilens värdighet. Basen med vertikala ränder höjer taket visuellt och en bred horisontell prydnad skjuter isär fönstret och gör väggen lite bredare..

Korrekt valda gardiner kan visuellt förstora eller minska köksfönstret, samt betona stilens värdighet.

Korrekt valda gardiner kan visuellt förstora eller minska köksfönstret, samt betona stilens värdighet..

Små fönster är dekorerade med lambrequins, som lämnar öppningen och ramen öppna. Vikta strukturer fästs ovanför fönstret, vilket visuellt gör det större. För små rum med lågt i tak väljs styva modeller..

Små fönster är dekorerade med lambrequins, som lämnar öppningen och ramen öppna.

Små fönster är dekorerade med lambrequins, som lämnar öppningen och ramen öppna..

Ett burspråk är bäst dekorerat med en mjuk ram med olika dekorativa element. Om ett fönster med balkongdörr är installerat i köket kan en asymmetrisk jabot låta dig balansera dess proportioner.

Ett burspråk är bäst dekorerat med en mjuk ram med olika dekorativa element.

Ett burspråk är bäst dekorerat med en mjuk ram med olika dekorativa element..

För stora fönster är en kombinerad vy lämplig, där mjukt draperi kompletterar den hårda basen..

För stora fönster är en kombinerad vy lämplig, där mjukt draperi kompletterar den hårda basen.

För stora fönster är en kombinerad vy lämplig, där mjukt draperi kompletterar den hårda basen..

 Vilket tyg är lämpligt för ett kök lambrequin?

Sammansättningen av tygerna som gardinen är gjord på påverkar dess hållbarhet och utseende..

Gardiner av linne, bomull, siden och viskos för köksfönster ser praktiska och funktionella ut. Puffar och flounces är bäst gjorda av lätta tyger som silke eller viskos.

Gardiner av linne, bomull, siden och viskos för köksfönster ser praktiska och funktionella ut.

Gardiner av linne, bomull, siden och viskos på köksfönster ser praktiska och funktionella ut.

Täta gardintyger överför dåligt ljus och absorberar snabbt lukt, därför används sällan en sådan grund för köksgardiner. Undantaget är styva och kombinerade lambrequiner, för vilka formen är viktig.

Täta gardintyger överför dåligt ljus och absorberar snabbt lukt, därför används sällan en sådan grund för köksgardiner.

Täta gardintyger överför dåligt ljus och absorberar snabbt lukt, därför används sällan en sådan grund för köksgardiner..

Viktig! Om fönstret ligger bredvid diskbänken är en förkortad lambrequin av linne eller bomull lämpligast för sin inredning.

 Delar av en mjuk lambrequin

Hur man syr en lambrequin i köket om du inte har yrkeskunskaper? Det är mycket lättare att skapa mjuka mönster än att sy hårda lambrequins. I husets design vinner den första typen på många sätt..

Det är mycket lättare att skapa mjuka mönster än att sy hårda lambrequins.

Att skapa mjuka mönster är mycket lättare än att sy hårda lambrequins.

Huvudelementen i mjuka lambrequins.

 1. Ändringar. De skapas genom att kasta basen över gesimsen. Vikarna räknas ut för hand. Detta kräver inte mönster och sömnad..
 2. För swags är tyget draperat i form av frodiga halvcirklar eller skal. För att sy kransar i affären köper de mjuka tyger.
 3. Slipsen har öppna veck. Den hängs vertikalt i hörnen på gesimsen..
 4. Jabot är placerad på båda sidor av fönstret. Den har en bottenfas.
 5. Chinchillaen är gjord av tyg i form av en symmetrisk kaskad med vertikala veck i mitten av gardinen.
 6. Botten på lambrequin väljs med frodiga puffar.

 Hur man väljer vackra gardiner?

Förutom praktisk och funktionalitet bör gardiner betona den stilistiska designen av interiören. Vanligtvis köps de i det sista stadiet av dekoration..

Förutom praktisk och funktionalitet bör gardiner betona den stilistiska designen av interiören.

Förutom praktisk och funktionalitet bör gardiner betona den stilistiska designen av interiören..

Köks lyxiga design kompletteras med en genomskuren lambrequin. Dess nyckfulla kompositioner ger interiören ett spännande utseende..

Köks lyxiga design kompletteras med en genomskuren lambrequin. Hans nyckfulla kompositioner ger interiören ett spännande utseende.

Köks lyxiga design kompletteras med en genomskuren lambrequin. Dess nyckfulla kompositioner ger interiören ett spännande utseende..

För soliga rum där gardiner kombineras med persienner är det nödvändigt att köpa rektangulära hårda eller mjuka strukturer av tätt tyg.

För soliga rum där gardiner kombineras med persienner är det nödvändigt att köpa rektangulära hårda eller mjuka strukturer gjorda av tätt tyg.

För soliga rum där gardiner kombineras med persienner är det nödvändigt att köpa rektangulära hårda eller mjuka strukturer av tätt tyg.

Kom ihåg! Lambrequins ser mest harmoniska ut i kombination med klassiska gardiner och tyll.

 Hur man hänger gardiner?

Metoder för att fästa gardiner beror på utformningen av lambrequin och typen av gesimsen.

 • Stela strukturer fixeras med tejp – kardborreband. En del av kardborren sys fast i gardinens bas, och den andra limmas på den avfettade ytan av gesimsen. För fastsättning räcker det att ansluta två halvor tillsammans..
 • Takkonstruktioner hängs på en fläta med hjälp av krokar.
 • För fastsättning av mjuka produkter är strängversionen lämplig.
 • Det enklaste sättet är att hänga lambrequin tillsammans med gardinen. För att göra detta görs speciella öglor av kardborreband, för vilken hela strukturen är fäst vid röret..

  Steg-för-steg-instruktioner för att sy en lambrequin till köket

Vi kommer att försöka ta reda på i detalj hur man syr en lambrequin till köket med egna händer. Till exempel, låt oss ta den enklaste sidan lambrequin.

 1. Steg-för-steg-instruktionerna börjar med att bestämma mängden material. För att göra detta måste du ta reda på längden på gesimsen och lägga till 10 cm på sidorna för svansarna. Lambrequinens höjd ska vara 1/3 av fönstret.
 2. För att få produkten att se voluminös ut, klipp ut fodret enligt huvudtyget..
 3. På framsidan av basen måste du lägga ett foder, fästa kanterna och sy. Gör små snitt i varje hörn. Längst upp 30 cm av kanten utan sy, genom vilket arbetsstycket vänds ut.
 4. Stryk materialet och sy upp området kvar tidigare.
 5. Fäst gardinen på tejpen, hitta mitten av gesimsen och lambrequin. Gardinens ändar ska hänga något. Knyt dem med en dekorativ sladd.
 6. Sy en del av tejpen på avigsidan av tyget och lim den andra delen av kardborrebandet på gesimsen.
 7. Fäst den färdiga lambrequin med frodiga svansar på röret.

Innan du börjar göra en lambrequin, gör några skisser av det färdiga verket. Detta gör att du kan se utsikten över den framtida produkten..

Innan du börjar göra en lambrequin, gör några skisser av det färdiga verket.

Innan du börjar göra en lambrequin, gör några skisser av det färdiga verket.

Om du visar din fantasi kan du skapa de mest ovanliga formerna av lambrequins. De kommer inte bara att vara vackra, utan också exklusiva på sitt eget sätt..

Om du visar din fantasi kan du skapa de mest ovanliga formerna av lambrequins.

Om du visar din fantasi kan du skapa de mest ovanliga formerna av lambrequins.

Video: Hur man syr en lambrequin med egna händer?

Previous Post
Hur man dekorerar inredningen i ett vardagsrum i ett hus på landet
Next Post
كيفية تثبيت الموقد بيديك