15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Vad är skillnaden mellan en mixer och en mixer: fördelar, nackdelar och skillnader

Numera finns det i alla hem mycket teknik som har en smal eller bred tillämpning. Blandaren och mixern är mycket likartade apparater, men de har vissa skillnader. Blandaren blandar torra och flytande produkter mycket snabbt. En mixer är mer lika i funktionalitet som en köttkvarn, eftersom den är utformad för att mala produkter, medan mixern blandar och vispar. För dem som undrar om en vanlig mixer kan användas som mixer, måste du förstå exakt vilka funktioner du behöver..

Mixer eller mixer.

Blandare och mixer har många funktionella skillnader.

Huvuddragen i skillnaden mellan en mixer och en mixer

Hemmafruar undrar ofta hur en mixer skiljer sig från en mixer. Den ena är avsedd för blandning, den används huvudsakligen för konfektyrändamål och den andra är för slipning av fasta produkter. Den andra enheten har en bredare funktionalitet. Blandarens rotationshastighet är upp till 20 tusen rpm, och mixern har högst 15 tusen.

Blandare i köket.

Blandaren används för att blanda konfektyrkompositioner.

Fördelar och nackdelar

Varje hushållsredskap har sina egna fördelar och nackdelar, eftersom det inte finns några idealiska mekanismer. Innan du köper måste du bekanta dig med fördelarna och nackdelarna för att veta vad du har att göra med..

Mixer:

  1. Kraft är den viktigaste indikatorn. Effekten hos handhållna enheter varierar från 100 till 250 watt. Stationär har olika hastigheter och hög effekt – upp till 500 watt. Det kan slå inte bara protein, utan också hård deg.
  2. Kostnad – priset beror på flera faktorer: märket, materialet från vilket kroppen och tillbehör är gjorda, antalet bilagor och funktionalitet. Kostnaden för hushållsapparater påverkas också av deras design..
  3. Kompaktitet och storlek – matlagning tar mycket plats, så du bör välja köksutrustning så att de inte stör och inte tar mycket plats i köket. Manuell är mer kompakt och alla vispar tas bort och dras tillbaka. Stationär större, på grund av den stora skålen och stativet.

Mixer för grädde.

Blandaren gör att du snabbt och effektivt kan blanda grädde och degar.

Blandare:

  • Effekten kan vara från 180 watt till flera tusen. Huvudsyftet är att mala fasta livsmedel, så fryst kött blir snabbt köttfärs. Stavmixern har en kapacitet på upp till 1200 watt. Det är inte särskilt bekvämt att hålla det, och på grund av den låga effekten kan ledningarna snabbt överhettas och försämras. De kommer inte att kunna mala hårda nötter eller grönsaker..
  • Kostnaden kan vara från tusen till åttio. Det beror på kraft, kroppsmaterial, fasthet och antal munstycken. Billiga modeller av okända företag kommer sannolikt att misslyckas snabbt, så det är bättre att välja tidstestade märken..
  • Enhetsstorlek. Stavmixern är helt isär så att den tar minst plats.

Fruktblandare.

Blandaren gör att du kan mala olika matvaror, främst frukt och grönsaker.

Funktionellt syfte med enheter

Blandaren är en kraftfull blandningsanordning. Han har en mängd olika bilagor, visp för stryk. Teknik behövs för att göra cocktails, tårtkrämer och något lätt. En mixer är en mer seriös enhet som har robusta knivar snarare än vispar..

Blandare med stativ i köket.

Stativblandare kostar betydligt mer.

Vad är en mixer för?

Mixern ansvarar för hackningen. Den är utrustad med vassa, hållbara knivar för purering, hackning av kött eller grönsaker. Mekanismen liknar en matberedare och en köttkvarn. Men fördelen är enhetens mindre storlek..

Stavmixer.

Stavmixern är en mer avancerad version av den konventionella mixern.

Stationär mixer

Den här apparaten tar mer plats, men den står stadigt på bordet och behöver inte hållas kvar. Den har en skål, kropp och lock. Skålen är tillräckligt stor och rymlig. Du kan lägga mat i skålen, stänga den och starta mekanismen. Strömmen justeras med knapparna på kroppen.

Hur en mixer fungerar.

Blandarens hackande delar är speciella ben.

Stavmixer

Den nedsänkbara enheten är ett handtag, i slutet av vilket det finns ett munstycke. Rätterna kan ingå, men du kan ta din egen. Stavmixern kan också mala både kött och nötter. Den har en vispfäste. Så att piska upp en cocktail är inte svårt..

Blandare typer.

Det finns två typer av mixer.

Vad är en mixer för?

Från ordet mix är det redan klart att vi talar om blandning. En mixer behövs av en värdinna som vispar grädde, knådar deg eller förbereder grädde. Du kommer inte att kunna använda mixern som hackning, eftersom det inte finns några knivar på den. Bladen rör sig inte särskilt snabbt så att massan hinner mättas med syre.

hur mixern fungerar.

Blandaren blandas med paddlar som kan ändras beroende på grädden eller degen.

Vad är skillnaden mellan en mixer och en mixer

Skillnaden är att den ena behövs för blandning och den andra för slipning. Båda enheterna är nödvändiga, men om du behöver välja en sak kan du ta en mixer, det finns munstycken för det – vispa.

Mixerarbete i köket.

Under blandningen mättar mixern maten med syre.

Den grundläggande skillnaden mellan drift av enheter

Huvudkärnan i mixerns arbete: knivarna är placerade längst ner, de skapar centrifugalkraft, som skickar massan till väggarna, och inte hackade bitar faller på knivarna. Skillnaden är också att i princip alla mixer har lock. Blandare syrerar mat och blandare gör gröt. Bladens utformning är också annorlunda. Mixern har trådvispar, mixern har slipade knivar..

fruktgröt.

Blandaren gör att du snabbt kan få välling från alla frukter och grönsaker.

Utseende

Utseendet på stationära enheter är mycket lika. Dessa är skålen, handtaget och tillbehören. Utseendet på de handhållna enheterna är annorlunda. Avtagbara tillbehör är olika på grund av olika användningsområden.

Blandaren blandar degen.

För full funktionalitet måste du köpa både en mixer och en mixer.

Kombinerat alternativ

Mixern är en mycket praktisk kombinationsanordning. Det fungerar som två instrument. Enheten har tillbehör för blandning, skivning och hackning. Detta är mycket bekvämt eftersom du inte behöver köpa två liknande mekanismer. Enheterna har hög effekt, ett stort antal tillbehör för olika tillagningstekniker och justerbara krafter. Under drift gör enheterna inte buller, värms inte upp och utför alla funktioner bra. I varje hem är en mixerblandare en oumbärlig sak, särskilt om det finns barn. Detta är inte att säga att en mixer eller en mixer är bättre, så det kombinerade alternativet är den bästa lösningen här..

Mixer mixer.

Kombinerad version av mixer och mixer.

Ytterligare funktion

Moderna apparater inkluderar ny teknik: ishackare, rivjärn och mätkopp. Choppern är till nytta om du gillar att göra kalla drycker eller smoothies.

mal isen med en mixer.

Chopper i en mixer gör att du framgångsrikt kan krossa is.

Grunderna för säker användning

Lämna inte enheten om du har varit borta ett tag. Trådarna kan överhettas och försämras. Enheternas uppgift är att slipa eller störa. Rotationshastigheten är mycket hög, vilket innebär att du under inga omständigheter ska hålla händerna mot knivarna medan enheten är påslagen. Det är mycket viktigt att tvätta alla element noggrant så att matrester inte ruttnar i det. Särskilda rengöringsborstar kommer till undsättning. Efter tvätt är det nödvändigt att torka delarna så att inte en droppe vatten blir kvar.

Smoothie -mixer.

Före användning måste du noggrant torka delarna av enheterna..

Urvalstips

När du väljer en enhet uppmärksammar de flera egenskaper:

  1. Kraft. Hur effektivt enheten kommer att fungera beror på det. Till skillnad från enheter med hög effekt, med låg effekt försämras de snabbt och överhettas..
  2. Kroppsmaterial och tillbehör. Allt ska vara så starkt och tätt som möjligt. Detta är arbete i köket, vilket innebär att matpartiklar inte ska hamras i små hål och sprickor..
  3. Tillgänglighet för olika lägen. Detta är viktigt om du lagar olika måltider..
  4. Lätt att använda och rengöra. Om utrustningen är svår att montera blir det inte bekvämt och bekvämt för värdinnan..

Hur man väljer kraften i mixern.

När du köper köksapparater bör du ägna särskild uppmärksamhet åt enhetens kraft.

Viktig! När du väljer en enhet är det bättre att ge företräde åt beprövade populära märken, oavsett vad du exakt väljer. Deras priser kan vara högre än för andra märken. Men priset motsvarar oftast kvaliteten. Du ska inte spara på dig själv.

Väljer blandare och blandare

Previous Post
3D -paneler i interiören: foto, installation, fördelar och nackdelar
Next Post
نحن نعمل براحة تامة. ماذا يجب أن يكون تصميم الخزانة؟