15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Kökinredning i italiensk stil

Italiensk stil i inredningen är omodern. Det är alltid aktuellt och lyxigt. Detta är den perfekta stilen för att dekorera ett lantkök eller ett stort kök-matrum i en stadslägenhet..

Italienskt träkök

Grunden för den italienska inredningen är användningen av naturmaterial

Huvuddragen är respektabilitet i kombination med naturmaterial. Italiensk köksdesign ligger så nära paletten av naturliga nyanser som möjligt. Färger, val av ytbehandlingar, möbler, belysning och inredning i köket väljs oklanderligt på ett sådant sätt att det skapar en extraordinär atmosfär av komfort, praktik och individualitet..

Kännetecken för italiensk mat

 • En satsning på lyx och estetik.
 • Övervägande av naturmaterial.
 • Närvaron av ett rymligt köksset.
 • Aktiv användning av inredning, fresker, mosaikpaneler, målningar.
 • Varma färger.
 • Interiörens organisation i den italienska stilen av söt vårdslöshet, vilket ger den en speciell charm och komfort.

Ljusa gardiner på fönstret i kök-matsal i italiensk stil

Lätta linne- eller bomullstyg är lämpliga för fönsterdekoration

Interiör i ett stort kök-vardagsrum i italiensk stil

Gardinfärger väljs bland naturliga nyanser

Fönster utan gardiner i det inre av köket

Ofta lämnas fönster utan gardiner eller persienner

Vem passar köket i italiensk stil??

Denna stil dyrkar helt enkelt familjekulten. Detta är ett rum i ett hus där du bara vill samlas vid ett stort bord med hela familjen eller i ett bullrigt sällskap av vänner. Varje familjemedlem hittar här sin favoritzon, en del av sig själv. Därför är interiören i italiensk stil mycket multifunktionell: det är en matgrupp för att äta och samlas och en bardisk för personliga förhandlingar, romantiska samtal och en enorm arbetsyta där varje kvinna kommer att känna sig som en fullvärdig älskarinna i huset..

Lyxiga köksmöbler från italienska tillverkare

Kök i italiensk stil ser alltid elegant och lyxigt ut, vilket återspeglar Italiens traditioner fullt ut

Klädda stolar med en bekväm rygg i vitt

Här slår slottet lyx samman med mysigt land

Traditionella rätter i italiensk stil innebär en bekväm sittgrupp med minibar eller ett “jordnära” bekvämt bord. Detta är ett “maskulint” territorium i inredningen. Detta är platsen för affärsförhandlingar, spel, cigarrrökning och vinprovning.

Funktioner i valet av möbler

Denna stil i det inre av köket dikterar sina egna regler. Italienska köket accepterar inte överflödet av moderna konstgjorda material. Därför kan bordet, stolarna, skåpen och andra element inte vara av plast eller glas. Naturmaterial råder i möbler.

Köksset med vita fronter i italiensk stil

Italienska möbler är kända för en mängd olika texturer och användningen av naturliga träslag

Köksdesign med en båge i italiensk stil

Sådana möbler har en hög kostnad, men dess utseende och kvalitet är värt det.

Snygga kökshandtag i bronslegering

På fasaderna ser bronshandtag och gångjärn, installerade enligt den gammaldags överliggande metoden, snygga ut

Om vi ​​talar om en matgrupp, ge företräde åt ett bord och stolar av trä. Färgerna och texturerna är väldigt olika, så du kommer inte att ha problem med valet av trämöbler i de färgvariationer du behöver. Det är viktigt att notera att tonning av träslag uppmuntras i det inre av köket. Du väljer headset och garderober i de mest oväntade trästrukturerna: svartvit, tvåfärgat, färgat, blekt.

Köket i italiensk stil är alltid massivt. Dessa är tunga, massiva träbord, med massiva ben som kan dekorera inslag i konstnärligt snidning, liksom smidesinsatser.

Italiensk köksinredning i turkos färg

Kök med turkosa fasader och majolika på ett förkläde. Golvet är en kombination av laminat och keramiska plattor

Uppmärksamhet! Ingen minimalism när du väljer stolar! I det här fallet fungerar inte cocktail, bar eller moderna futuristiska stolar. Du kommer bara att sitta på breda trästolar med en bekväm och hög rygg.

Matsalsdekoration i italiensk stil

Snygg matplats med bekväma stoppade stolar

Mycket ofta, i organisationen av det italienska köket, används vackra tygstolsöverdrag eller bekväma landningskuddar med band. Detta betonar sofistikering, ger ett inslag av värme och komfort. Som regel är tygöverdrag dekorerade med blommotryck. Frukt, bär kan också avbildas.

5 viktiga regler för köksmöbler i italiensk stil

 1. En tydlig övervägande av naturmaterial (trä, sten och metallelement).
 2. Stor uppmärksamhet på detaljer (möbler är kända för sina snidade, genomarbetade dekorativa element).
 3. Frekvent användning av konstnärligt smide (blommiga ornament är särskilt populära i italiensk stil).
 4. Spelar på kontraster. Till exempel en lugn matgrupp gjord av ljust trä och ett ljust mjukt hörn av orange, röda blommor.
 5. Satsningen på estetik. Möbler kan inte bara vara bekväma eller praktiska – det är en hyllning till modern design. Men den klassiska italienska stilen kräver lyxiga möbler..

Köksö av fint trä

Det ska inte finnas några onödiga föremål i interiören

Belysningsfunktioner

Allt ska vara i harmoni i utformningen av det italienska köket. Och om bordet, skåp, stolar aktivt använder konstnärligt smide, upprepas denna idé med precision när du väljer belysning. Därför måste en massiv och lyxig ljuskrona med en metallbotten vara närvarande. Denna ljuskrona bestämmer mitten av rummet där matgruppen kommer att placeras..

Smidd ljuskrona över matbordet

Ljuset ska spridas och lamporna är inredda i retrostil.

Svart köksuppsättning i valnöt

Mjukt ljus kommer att framhäva lyxen i trämöbler av ädla träslag

Belysning bör vara flera zoner. Du måste använda både vägglampor och strålkastare i retrostil som sitter ovanför arbetsområdet och backsplattan. Tack vare denna teknik kommer taket och väggarna att belysas med mjukt, diffust ljus. Om du har ett mjukt hörn, kommer en bordslampa i Tiffany-stil att passa bra i den här delen av rummet..

Takdekoration i italiensk stil

Taket, även i det inre av ett italienskt kök i en lägenhet, ska likna ett hus i en by eller en villa. Det betyder att dess yta ofta är dekorerad med träbjälkar. Om det här är ett lanthus och väggarnas höjd låter dig “stjäla” lite utrymme, så är balkarna fasta och massiva. I en lägenhet kan det vara en imitation av balkar – smala träplankor. Strålkastare är dolda mellan balkarna i urtagen. Detta tillför värmen, mjukheten i det italienska köket till belysningen..

Keramiskt tak i köket i italiensk stil

Förr i tiden välvdes tak i italienska kök i sten eller med keramikbeklädnad.

Smidd lampa med ljusstakar

Numera skulle ett bra alternativ vara ett putsat tak med falska balkar av trä.

Råd. Om du väljer bland alternativen för sträcktak, kom ihåg att de låter dig simulera vilken yta som helst idag. Så du måste föredra trä, marmor, mosaikmönster.

Retro lampor i det inre av ett klassiskt kök

Italiensk kökinredning med sträcktak

Köksgolv i italiensk stil

Denna typ av kök kräver stengolv! Eller hårda och praktiska material som imiterar denna sten. Därför är det lämpligt att lägga stora plattor av natur- eller konststen, mosaik.

Matt keramikgolv i italienskt kök

Det bästa golvet är mattsten eller terrakottakakel.

Trägolv i köket med italienska möbler

Målat trä används också ofta.

Du kan också zonera golvet genom att kombinera olika kakelmönster. Till exempel läggs traditionellt en vanlig rektangel med geometriska eller blommönster inuti matgruppen. Detta är en slags imitation av en “sten” matta på golvet..

Intressanta lösningar

Hur ser ett kök i italiensk stil ut så mysigt, familjärt, men respektabelt samtidigt? Låt oss ta en titt på 5 populära designtrick:

 1. Som du redan har märkt kräver interiören i italiensk stil maximal tillnärmning till naturliga färger och texturer. Därför bör backsplashen i köket också fodras med kakel eller mosaik som upprepar mönstret av granit och sten. Bänkskivor för arbetsområdet väljs enligt samma princip..

  Använda keramik och sten för att dekorera moderna kök

  Prydnadsplattor och bänkskivor i marmorerad sten

 2. Väggarna och till och med taket är överdådigt dekorerade med fresker och mosaikritningar. Det kan antingen vara en konstnärlig målning av en yta eller dess imitation. Till exempel väggmålningar som visar helgonas och mytologiska karaktärers ansikten. Du kan också beställa produktion av målningar på dukar, som kommer att vara dubbletter av berömda verk av italienska konstnärer.

  Keramisk panel över köksgasspisen

  Du kan dekorera köket med keramisk mosaik.

 3. Välvda former i det inre av köket. Atmosfären påminner verkligen om en semester i en villa. Och där använder de ofta välvda öppningar av dörrar och fönster. Allt detta tillför interiören intimitet och respektabilitet..

  Imitation av en öppen spis över en kökshäll

  En intressant lösning skulle vara en välvd nisch ovanför plattan som imiterar en öppen härd

 4. Använd inredning mer aktivt i inredningen. Det perfekta alternativet skulle vara om dessa vackra små saker hämtades från Italien själv. Vad kunde det vara? Souvenirplattor, målade amforor, flaskor vin i korgar, smidda ljusstakar med effekten av åldrad metall.

  Kokkärl på en smidd lampa i det italienska köket

  I det italienska köket klarar köksredskap, särskilt exponerade för visning, perfekt inredningsrollen.

Använda texturer och färgpaletter som ger en lyster. Natursten ger till exempel en vacker glans. Möbler i italiensk stil lämpar sig ofta för att avsluta förgyllningen. Smide kan vara med en bronsbeläggning. Allt detta får det italienska köket att se lyxigt ut..

Italiensk kökinredning med öppen spis

En riktig vedeldad spis kommer att tillföra lyx och värme

Stor ljuskrona i smidesjärn över köksön

Interiören i det italienska köket kombinerar enkelhet med nåd, ger gott humör och skapar mysighet

Video: funktioner i italienska köksmöbler

Foto: kök i italiensk stil

Beige matbord Dekoration av matplatsen i köket i en stadslägenhet Långa lock för köksstolar Takbjälkar av träbjälkar Vas med färska blommor på en vacker duk Matbord med massiv skiva Runt bord med snidade dekorationer Lunchgrupp för en stor familj Glänsande marmorbänkyta Hörnköksuppsättning Köksdesign i ett panelhus Beige färg i det inre av köket Modern köksdesign Köksö med inbyggt handfat Köksö med förvaring för viner Barstolar på en träram Imitation av en öppen spis i det inre av köket Mosaik på ett keramiskt förkläde av italiensk mat Klassiskt linjärt kök Två ljuskronor på det vita taket i köket Bänkskiva i köksö Köksinredning i ett litet hus på landet Målat trägolv Original formad svart huva Blommig duk på matbordet Retro möbler i köket i ett privat hus L-formad köksuppsättning Kombinerad köksbänk Kökslayout från en halvö i ett hus på landet Klassiska möbler i det inre av matsalen i ett privat hus Stor fläkt över gasspisen Metallarmatur med smidda element Öppna hyllor med köksredskap Hängande hylla ovanför köksön Porslinsplattor på trähyllor Köksskåp i trä med inbyggt kylskåp Trätak i köket i ett hus på landet Linjär set beige Shabby keramiska plattor på köksgolvet Italienska möbler med snidade element Belysning för köksskåp med glasdörrar Brunt keramiskt klinkergolv Matbord med böjda ben Träskåp i det inre av köket Bänkskiva i marmor med diskbänk Barstolar i trä med stoppade sittplatser Flerfärgade sammetsmatstolstolar Vita golvlister i polyuretan på köksloftet Köksset från italienska hantverkare Svart ljuskrona i smidesjärn med tygnyanser

Previous Post
Mysigt sovrum 18 kvm. M .: foto, inredning, skönhet, funktionalitet
Next Post
الزهور في الداخل. صور وتوصيات