15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Interiör i ett litet vardagsrum-kök: stilistiska designlösningar

Vardagsrummet-köket är ett bra alternativ för att spara utrymme. Zoner separeras av en partition, eller förblir kombinerade.

Kök-vardagsrum.

Design av ett litet kök-vardagsrum.

Funktioner i designen av det kombinerade köket och vardagsrummet i små storlekar

Det säregna är att zonen visuellt blir större. Många tänker på hur man kombinerar ett litet kök med ett vardagsrum i ett litet område så att det ser harmoniskt ut. För att göra detta behöver du inte göra ombyggnad och komma på något komplicerat. Du behöver bara kombinera designen.

Kök-vardagsrum interiör.

Det kombinerade köket med vardagsrummet visar utrymmet mer än det faktiskt är.

Nackdelar och fördelar med att kombinera rum

Nackdelarna inkluderar det faktum att matlukten ständigt sprider sig i vardagsrummet. Och bullret från matlagning kommer att störa dem som vilar i närheten. I det här fallet är det viktigt att hålla köket helt rent för att inte förstöra helhetsintrycket av rummet..

På plussidan sparar du utrymme genom att inte ha en vägg. Och det är också bekvämt att kommunicera med nära och kära eller titta på små barn..

Ansluten köksdesign.

Fördelarna med en sådan layout inkluderar en ökning av utrymmet på grund av frånvaron av en vägg..

Zoneringsalternativ för köket-vardagsrummet

Du kan skilja köket från vardagsrummet med ett matbord. Om du lägger det mellan rummen. Ett annat alternativ är att sätta en soffa. Om du skapar ett matlagningsställ i huset mellan rummen, kommer det inte bara att skilja delarna, utan kommer också att vara ett användbart tillskott i köket. Om huset är litet och det inte finns något sätt att sätta möbler, kan du experimentera med golv eller göra en podium. Det finns många idéer.

Anslutet kök-vardagsrum.

Zonerar köket-vardagsrummet med en soffa.

Efterbehandling

Du kan dekorera ett vardagsrum med ett kök i en eller olika stilar. I grund och botten läggs kakel i köket, men vid en kombination kan du helt enkelt måla väggarna i en neutral nyans. Om du stannar vid kakel är det bättre att välja stora mönster. De kommer att harmonisera bättre med hallen. I dekorationen rekommenderas det att lägga en liten tonvikt på att lokalerna är enade.

Planering av kök-vardagsrum.

Rumszonering kan göras genom att göra golvet klart.

Partitioner

Utformningen av det kombinerade köket och vardagsrummet i små storlekar förutsätter närvaron av en skiljevägg, eftersom du ibland vill stänga det som händer i köket från nyfikna ögon. Om barn i hallen hoppar i soffan eller blir dammiga kommer partitionen att förhindra att damm kommer in i maten..

Kök-vardagsrum partition.

Kök-vardagsrumsdesign med mellanvägg av gipsskivor.

Podium

Pallen används för att dela upp utrymmet i flera delar. I en modern lägenhet kommer det att se väldigt ovanligt och intressant ut..

Fördelar med podier:

  • De förstorar rummet. Övergången kommer att dela rummet i flera zoner. Zoning kommer att bli ännu mer märkbar om du väljer olika material för dekoration;
  • De justerar rummets form;
  • Om golven i lägenheten är ojämna för att inte helt ändra dem kan du helt enkelt lägga till en höjd.

Podium i interiören.

Zoneringsutrymme med hjälp av en podium.

Du kan också installera glödlampor eller lampor längs podiet för att inte snubbla över det på natten..

möbel

Utformningen av de kombinerade rummen kräver en separat organisation av utrymmet. Det mest grundläggande problemet är att placera alla nödvändiga detaljer så att de inte ser ut som ett gäng, och vardagsrummet förblir ett vardagsrum. För en mer harmonisk användning av området bör kökets läge vara kantigt..

Bardisk i köksdesign.

Litet kök anslutet till vardagsrummet med en bardisk.

Headsetets stil ska vara nära möblerna. För att göra separationen kan du sätta ett bord eller en bardisk. Om du använder kontrasterande färger kan du uppnå en ökning av utrymmet. Ett litet kök kommer att få ett helt annat utseende.

Intressanta interiörlösningar

Du kan designa i 2 riktningar. Den första riktningen är en komplett kombination av zoner, när alla inredningselement och möbler är i samma stil. I det här fallet, i köket och i vardagsrummet, tar de en textil, en huvudfärg och stil. Det är nödvändigt att betona enhetens färgskala med gardiner, stolar och en soffa. Den andra riktningen är uppdelningen av två zoner, trots det kombinerade projektet. I det här fallet kan du separera zonerna efter färg eller stil. Det är inte värt att skapa helt olika mönster, eftersom det kommer att se löjligt ut..

Kök-vardagsrum stil.

För att betona enhet i köket-vardagsrummet måste du dekorera interiören i en enda stil.

Neoklassisk stil

Neoklassicism avser antiken och raka linjer. Möbler i känsliga nyanser, utan ljusa mönster. Layouten ska vara minimalistisk. Utrymme flyter in i varandra, vilket innebär att separering bör undvikas. Använd inte ljusa färger och mönster i stora storlekar. Stilen ser väldigt lyxig och rik ut.

Neoklassicism i inredningen.

Neoklassicism i det inre av köket-vardagsrummet.

Skandinavisk stil

Denna stil älskar naturlighet, naturliga motiv, användning av trä. Lokalerna ska utstråla ljus, renlighet och friskhet. Stilen kan kallas eklektisk, eftersom den inte innehåller tydliga regler. Skandinavien gillar inte antika möbler, utan föredrar vita lakoniska skåp. Vitt kommer visuellt att förstora utrymmet och göra det fräschare och ljusare. Stilen förutsätter ett enhetligt golv, vita väggar och tak, vintage- och naturelement och textilier för komfort.

Kök-vardagsrummet är skandinaviskt.

Kök-vardagsrumsdesign i skandinavisk stil.

Havsstil

Marin stil passar dem som gillar vitt, blått och ljusblått. Designen kombinerar alltid blå och vita ränder. Alla möbler ska vara av trä. Den nautiska stilen kompletteras med retro saker som är förknippade med havet. Interiören ska innehålla ljusblå element, böjda linjer som liknar segelbåtar eller vågor.

Marin stil i interiören.

Kök-vardagsrum i nautisk stil.

Svartvitt kontrast

Kontrasterande färgkombinationer kan dramatiskt förändra ett utrymme genom visuellt knep. Vitt expanderar rummet, svart förminskar det. Stil kan alltid spädas ut med delikat beige för att skapa mysighet, eller ljusrött för en passionerad atmosfär..

Svartvitt interiör.

Kök-vardagsrum i svart och vitt.

Symfoni färgstil

Färgsymfoni är en kombination av olika nyanser. En enda harmoni av färger är ett bra val för design. Det är väldigt lugnande.

Färglösningar

Du kan välja vilket färgschema som helst. Och ljusa och känsliga nyanserade nyanser. Det beror på din smak och individuella preferenser. Delikat nyanser kommer att göra vardagsrummet mycket söt, ljusa saftiga färger i köket kommer att väcka aptiten.

Hjälpsamma ledtrådar:

  1. Köksuppsättningen bör kombineras med vardagsrummets inre.
  2. För att allt ska se harmoniskt och bekvämt ut är det bättre att välja apparater inbyggda i skåp..
  3. Vitvaror i köket bör väljas små med en minimal mängd buller, för att inte störa människor att koppla av..
  4. Om du vill kombinera rummet, glöm inte huven..
  5. Det är bättre att ta bort alla produkter från iögonfallande platser så att de inte lockar uppmärksamhet. Det betyder att fler skåp med hyllor behöver göras..
  6. Det är bättre att välja ett enda golvbeläggning så att utrymmet ser solidt ut.
  7. För att avgränsa utrymmet är det inte nödvändigt att göra skiljeväggar, du kan installera taket på olika nivåer, sätta en bardisk eller annan belysning.

Kök-vardagsrum interiör.

Kök-vardagsrumsdesign i gula och vita färger.

Ljud

Buller är en av de största nackdelarna med att kombinera matsal och vardagsrum. Men människor som bestämmer sig för att kombinera rum måste förstå detta i förväg. För att minska buller måste du lägga pengar på tyst teknik. Som ett alternativ kan du också sätta en partition som kan tas bort när som helst..

Belysning

Layouten för ett litet kök med ett mörkt vardagsrum kräver speciell belysning. I köket finns oftast fönster genom vilka dagsljus kommer in. Det når inte hallen, så du bör sätta ljusa lampor där. Spotbelysning för köket-vardagsrummet är det bästa alternativet.

Kök-vardagsrum.

Designprojekt för ett kök kombinerat med ett vardagsrum.

Luktar

Endast en fläkt och ett öppet fönster kan rädda oss från lukt. Om du gör taket högre i köket än i vardagsrummet kan det rädda lite från lukten. Det är bäst att använda en bärbar avdelare när du lagar mat. Även om det är lite, kommer det att skydda mot buller och lukt..

Funktioner i utformningen av köket-vardagsrummet.

För att förhindra att matlukt spränger sig in i vardagsrummet måste du installera en högkvalitativ huva ovanför spisen.

Praktiska nyanser och tips

Nischer kan användas för att dölja köksuppsättningen. Du kan bygga en garderob, hushållsapparater och vad du vill i dem. För att köket ska se harmoniskt ut med vardagsrummet måste du köpa förenande element i samma stil. Det kan vara matta, ljus eller böcker..

Kök vardagsrum plus.

Design av ett litet kök-vardagsrum i ljusa färger.

Intressanta exempel

En ovanlig lösning är de så kallade osynliga elementen. Du kan bygga en köksapparat eller hushållsapparater i en skjutgarderob, därmed kommer hela rummet att se ut som ett vardagsrum, och när det gäller funktionalitet blir det ett kök. Du kan dölja skåpen genom att matcha dem med väggarnas färg. För att visuellt öka utrymmet måste du hänga flera speglar. Bardisken kan också göra köket osynligt..

50 fotoidéer för kök-vardagsrumsdesign

Previous Post
Sticlele decorative sunt un detaliu interior neobișnuit
Next Post
Fotografie sádrokartonových napínacích stropů do obývacího pokoje