15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Modernt kök-vardagsrum med en yta på 20 kvm. meter

Skönhetens och komfortens värld förändras ständigt, detta ger ägarna möjlighet att förverkliga sina vildaste fantasier, en kompetent designer kommer alltid att styra dem i rätt riktning. Liksom alla andra är vardagsrumskökets design 20 kvm. mätare skapas enligt vissa regler. Inredningselement ska inte bara vara vackra, snygga, men också funktionella..

Zoning med en soffa i köket-vardagsrummet

Ett område på 20 rutor är tillräckligt med utrymme för att ordna ett bekvämt och vackert kök-vardagsrum

Skapande av modern design

Många modetrender har sina egna särdrag, finesser, men det finns flera regler som är relevanta för alla:

  1. Varje rum, oavsett hur många funktionsområden det är uppdelat, ska se komplett, harmoniskt ut.
  2. Kök-vardagsrummet kommer att se harmoniskt ut, med rätt val av det övergripande färgschemat, en enda stil.
  3. Arrangemanget av möbler bör ta hänsyn till alla funktioner i rummet..

Kök-vardagsrumsdesign med två fönster

Helst ska köket-vardagsrummet bestå av en matplats, sittplatser och arbetsutrymme.

Brickdisk i tegel i kökets vardagsrums inre

Möbler, inredningsartiklar och dekoration måste vara konsekventa i samma stil, annars blir det svårt att uppnå en harmonisk kombination

Kompetenta zonindelningsalternativ

I ett rum uppdelat i flera zoner är det viktigt att zonindelas korrekt. Ett rum på 20 kvadratmeter är idealiskt för detta, det återstår att integrera utrymmet korrekt.

Glasavskiljning mellan kök och vardagsrum

Du kan separera arbetsområdet med en glidande glaspartition, som inte skuggar utrymmet och skyddar ett annat rum mot lukt och buller

Zoning kan göras på flera sätt:

Bardisk Ett av de mest populära och rationella alternativen. Disken gör inte bara rummet snyggt, ovanligt, utan delar också utrymmet, spelar rollen som ett bord för att äta. Det passar perfekt in i stilarna minimalism, högteknologi. I ett rum med 20 eller fler rutor kan du installera massiva bardiskar av stål, sten, trä, glas.
Skiljevägg gjord av gipsskivor och andra material Det är oönskat att partitionen är för massiv, med komplexa former, vilket gör helhetsintrycket av interiören tyngre. Gipsskivans skiljevägg blir en utmärkt plattform för att hänga hyllor, tavlor, TV. Det kan ha olika höjder, till exempel från golv till mellanvägg eller från golv till tak. Bredd kan också variera.
Mobila skjutpartitioner En sådan modell hjälper till att dela upp rummet i 2 separata rum när som helst. De är gjorda av glas, plast, metall. För att dekorera interiören kan du applicera en ritning på dem, göra glaset matt
Dekorationsmaterial Denna teknik hjälper till att undvika massiva, delande strukturer. Funktionszoner markeras i färg, texturerat, material i dekoration.
Belysning I ett multifunktionellt rum är ljuset separat. Alla zoner markeras separat. Arrangemanget av belysningsanordningar utvecklas separat, måste avtalas med en specialist på detta område.
möbel Den vanligaste delningsmetoden är att installera en stor soffa med ryggen mot köket. Du kan också använda ett rack, garderob.

Kök-vardagsrumsinredning i klassisk stil

Bardisken är perfekt för rollen som en rymdavdelare

De flesta moderna designers rekommenderar att man lägger tyngdpunkten på bardisken. Detta kommer att spara mer ledigt utrymme, det finns inget behov av att installera ett bord, plus gör rummet mer lekfullt, snyggt.

Ljus gipsskivans skiljevägg i det inre av köket-vardagsrummet 20 rutor

Gipsskivans skiljeväggar är enkla att installera och kan ha helt olika utföranden

Planering av kök-vardagsrummet utförs med val av matchande färger, texturer, material. I köket är praktiska finish att föredra, till exempel kakel, parkett och matta placeras i vardagsrummet. Inredningen i köket-vardagsrummet på 20 kvm är inte överbelastat, mycket dekorationer, inredning rekommenderas inte.

Subtletter av anpassning

Det kombinerade kök-vardagsrummet är organiserat i 2 fall: i en studio-typ bostad, i en standardlägenhet genom att riva en vägg. Det är viktigt att det inte är en bärare. För rivning måste du erhålla ett särskilt tillstånd, utan det åläggs böter.

Kök-vardagsrumsplan med en yta på 20 kvadratmeter

För att riva en vägg måste du få tillstånd och göra ett projekt

För- och nackdelar med att kombinera

Varje ombyggnad innebär en omfattande översyn. Här är det nödvändigt att ta hänsyn till alla fördelar och nackdelar med detta förfarande..

  • Fördelar. Att få ett rymligare rum med möjlighet att genomföra alla designidéer; öka nivån av naturligt ljus; möjligheten att kommunicera mellan värdinnan och gästerna utan att lämna spisen; ägaren kan laga mat och ta hand om hushållet i vardagsrummet; du behöver inte installera 2 TV -apparater, det räcker med en.
  • Nackdelar. Lukten av mat kommer att spridas över hela 20 kvadratmeter, du måste installera ett kraftfullt avgassystem; buller vid arbete med elektriska apparater; behovet av frekvent våtrengöring.

Bekväm matplats i köket i vardagsrummet 20 kvadratmeter

Det kombinerade rummet har plats för en vanlig matplats

Flerfärgade stolar vid matbordet i köket-vardagsrummet

Att ansluta två små rum till ett kommer att utöka funktionaliteten för varje zon

Renovering av kök-vardagsrum 20 kvm. m, om det finns två fönster och inte bara

Om det framtida kök-vardagsrummet har ett eller flera fönster, rekommenderas det att fokusera på dem. Med deras hjälp kommer rummet att få mycket naturligt ljus, stilen kommer att vara unik, oändlig.

Beige gardiner på fönstren i köket-vardagsrummet

Fönster kan dekoreras med olika typer av gardiner, men av samma färg

Du kan ordna fönster symmetriskt och asymmetriskt. I det första fallet kommer interiören att se likadan ut även om det finns dekor mellan fönstren; golvlampor kan placeras på båda sidor. I det andra fallet kan öppningarnas utformning vara radikalt annorlunda, men stilriktningen bör vara densamma..

Urval av möbler

I ett kombinerat rum ska du inte ordna möbler som du vill. Det finns vissa regler och riktlinjer. För att spara ledigt utrymme installeras elementen i en rak linje eller med bokstaven G. Stora möbler är inte heller önskvärt. Hänglådor skulle vara ett utmärkt alternativ, i dem kan du ta bort alla köksredskap, de nödvändiga små sakerna..

Ett exempel på ett kompetent arrangemang av möbler i köket-vardagsrummet

Det är mycket viktigt att ordna möblerna korrekt.

Design av arbetsområdet i köket-vardagsrummet

Det är bättre att förse rummet med möbler från arbetsområdet, där det är viktigt att skapa bekväma förutsättningar för matlagning.

Unga designers väljer ofta köksfronter för att matcha färgen på stora möbler. Alla apparater är inbyggda, neutrala nyanser. Om möblerna är ljusa ska finishen vara ljus, utan mönster och ritningar..

Ljusa gardiner på fönstret i ett modernt kök-vardagsrum

Det blir lättare att bibehålla renheten om du väljer mjuka möbler med praktiska klädsel.

Det rekommenderas inte heller att överbelasta rekreationsområdet, en minsta uppsättning är tillräcklig. Soffan är placerad med ryggen mot köket, tvärs mot tv: n. Tunga gardiner är värdelösa, de kommer att göra utrymmet tyngre, det är bättre att föredra lätta tyger.

Att välja ett kök-vardagsrum interiör stil

Det är ganska svårt att bestämma stilen för inredning av lokalerna nu, på grund av deras stora antal. Men det är inte nödvändigt att experimentera med situationen i livet, det räcker med att titta på det färdiga arbetet i tematidningar, på designers webbplatser.

Vitt hörnkök i kök-vardagsrummet 20 kvm

Balanserad och enkel inredning i ett kök-vardagsrum i skandinavisk stil

Det rekommenderas inte att kopiera absolut allt, för när man utvecklar ett projekt beaktas de enskilda egenskaperna hos ett visst rum. Att blanda flera stilar kommer att ge en rörig övergripande atmosfär.

Loft

En fri stil med en solid ram, perfekt för kreativa människor som gillar att bidra till sitt hem överallt. Det viktigaste är att stödja den industriella subtexten i interiören. Dessa är metallelement: rör, lådor, ledningar. Väggdekoration – tegel, gips, allt som skapar en känsla av övergivenhet, ofullständighet. Designelement kan vara gamla foton, retro inredning, saker gjorda av glas, sten, plast.

Loft-stil kök-vardagsrum design

På loftet väcker alla detaljer en förening med ett industrirum.

Grå industriell stil vardagsrum köksväggar

Ett rum i loftstil ska vara fritt och rymligt

Provence

Lämplig för godmodig, romantisk natur. Dess karakteristiska egenskaper är ljusa nyanser som påminner om sommaren, havet: persika, blå, grön, vit, lavendel. För kosmetisk efterbehandling är konstgjorda nötningar, oegentligheter, sprickor tillåtna. Servis med ljusa mönster, doftande buntar med medicinska örter, lök, vitlök, målningar som visar bylivet och naturen kommer att vara en utmärkt inredning. I arbetet med att avsluta arbetet används endast naturmaterial, plast, järn är förbjudet.

Design av ett litet kök-vardagsrum i Provence-stil

Antika möbler och konstgjorda ytor är lämpliga i Provence.

Trätak ovanför arbetsytan i köket-vardagsrummet

Det är lämpligt att välja möbler från naturligt trä.

Minimalism

För praktiska människor som älskar ordning i allt. Minimalism kännetecknas av raka linjer, stram design, en minimal uppsättning dekorativa element och ett neutralt färgschema. Nästan vilken finish som helst är tillåten: trä, plast, metall, kakel, glas. Hela utrymmet är multifunktionellt, möblerna är inbyggda, modulära.

Vitt kök-vardagsrum i stil med minimalism

Genom att dekorera utrymmet i minimalistisk stil får du en modern och elegant inredning.

Vardagsrums kökskonstruktion med en yta på 20 kvm i minimalistisk stil

Vitvaror i ett minimalistiskt kök bör vara inbyggda

Klassisk

Den här kommer alltid att vara lämplig, kommer inte att gå ur modet. Men när man utvecklar ett projekt är det nödvändigt att ta hänsyn till de höga kostnaderna för efterbehandling av material och inredning. Alla material måste vara naturliga, snygga och dyra möbler. Det rekommenderas att dekorera rummet i ljusa färger, välj möbler några toner mörkare, från sällsynta träslag. Alla tyger är monokromatiska, endast en bur, en remsa, ett blommönster är tillåtet.

Kök-vardagsrumsdekoration i klassisk stil

Arrangemang av ett kök-vardagsrum i klassisk stil innebär användning av dyra material och tillbehör

Dekoration av taket i köket med gips

Simuleringar kan väljas på en begränsad budget, men de måste vara av hög kvalitet.

Högteknologisk

Ett av minimalismens områden, dess skillnad är den moderna tekniken som visas. Alla möbler är klassiska, med strikta, tydliga linjer, färgerna är återhållsamma, kontrasten är möjlig. Det är välkommet att använda metall, glas i dekoration och dekoration.

Interiör i ett modernt högteknologiskt kök-vardagsrum

Kök-vardagsrumsdesign i högteknologisk stil för en familj på 2-4 personer

Högteknologiskt matbord i köket-vardagsrummet

Beige palett valdes för inredning

Högteknologiska skjutdörrar i köket-vardagsrummet

I vardagsrumsdelen finns en stor hörnsoffa och ett soffbord

Naturlig ekparkett på golvet i ett modernt kök-vardagsrum Ekparkett Arrangemang av vardagsrumsköket i beige färg Beige gardiner Upphängda möbeldelar i det inre av köket-vardagsrummet Hängande skåp

Att inreda varje rum är en kreativ, tidskrävande process. Dess huvudsakliga skapare bör vara ägaren och hans familj, människorna som kommer att bo i detta hus, lägenhet. Om alla önskemål, krav, önskemål hörs får du en fullvärdig, bekväm inredning som passar alla i hushållet.

50 foton: framgångsrika designlösningar

Grönt köksförkläde och vitt set Dekor med en bild av en skiljevägg mellan fönstren Kökshalvön med gasspis Markerar en accentvägg i ett kök-vardagsrum med en tegelsten Gråvit inredning i kök-vardagsrummet i stil med minimalism Kök-vardagsrumsdesign med en dörr till trädgården i ett privat hus Grå matta på svart köksgolv Zoning vid pallen i köket-vardagsrummet orange kuddar på en mörk soffa Hängande lampor ovanför baren sträcktak med blank yta Design av ett klassiskt kök-vardagsrum med trämöbler Skinnsoffa nära tegelväggen i köket Bardisk av trä i designen av köket-vardagsrummet Vit soffa med dekorativa kuddar Hörnsoffa med tygklädsel Design av ett smalt kök-vardagsrum i ett panelhus Fälgar i klassisk stil Litet kök i klassisk stil Runt matbord i mitten av köket Färska bröd på köksbordet Köksdesign med isolerad balkong Bruna gardiner på köks-vardagsrumsfönstret Levande växter vid en träpartition Grå soffa i vardagsrummet i köket och vardagsrummet Planering av kök-vardagsrum med golv Belysning av taket i köket-vardagsrummet i klassisk stil Tänder kök-vardagsrummet med en mängd olika lampor Röd tegelsten i det inre av köket Röd kudde på en mörkgrå soffa Köksdesign med tegelväggar Köksdesign med matplats vid fönstret Rak soffa nära en vit tegelvägg Modernt kök med blanka fasader Pop -art matplats Dekorera väggen ovanför soffan med en spegel Klädda möbler med vit klädsel Kök-vardagsrumsdesign i ett lanthus Köksinredning i pastellfärger Gul färg i designen av köket-vardagsrummet Kök-vardagsrum i grå nyanser Svart TV på en låg skiljevägg i köket-vardagsrummet Sfärisk lampa med genombruten prydnad Dekorera en bild av en tegelvägg Öppen spis i det inre av köket-vardagsrummet Orange fåtölj och röd soffa i köket-vardagsrummet

Previous Post
Výzdoba okna bez veľkých nákladov a úsilia
Next Post
Какъв трябва да бъде дизайнът на кабинет за спалня