15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksdesign med en yta på 5-6 rutor

Att designa ett litet kök i ett Chrusjtjov med kylskåp är en uppgift som kräver ett integrerat tillvägagångssätt. Modern inredning och enhetlig stil kommer att göra ett litet utrymme mysigt och funktionellt.

Köksdesign med en yta på 5-6 rutor

Köksdesign med en yta på 5-6 rutor

Vad ska vara i ett modernt kök

Utformningen av ett litet kök 5 kvadratmeter i Chrusjtjov bör börja planera genom att bestämma nödvändiga möbler och utrustning. Det är nödvändigt att placera ett bord, ett köksset, stolar, en spis och ett kylskåp i ett litet rum. Med rätt tillvägagångssätt kan ett litet område rymma en diskmaskin och en TV. Vid placering är det nödvändigt att ta hänsyn till platsen för strömbrytare, uttag och mätare..

Gör ett litet köksutrymme

En snygg design av ett litet kök i en Chrusjtjov kan skapas genom genomtänkt design av golv, tak och väggar. Alla ytor ska vara i harmoni med varandra i färg och beläggningsstruktur. Ett kök inrett i samma stil ser gediget ut.

Fin design av ett litet fyrkantigt kök i Chrusjtjov

Fin design av ett litet fyrkantigt kök i Chrusjtjov

När man utvecklar en design bör man ta hänsyn till stilen där hela lägenheten är inredd. Vissa designlösningar kan också tillämpas i köket. Det är bra att göra samma tak som i vardagsrummet eller golvlisten som i sovrummet. Golvbeläggningen behöver inte vara exakt densamma som i korridoren, men den kan överlappa den med en liknande struktur och skugga från samma palett.

Golv och tak

Golvet i köket måste vara hållbart, motstå fukt, låga och höga temperaturer. Mattor fungerar inte här eftersom det snabbt blir smutsigt och är svårt att rengöra..

En populär typ av beläggning är keramiska plattor i ett litet kök

En populär typ av beläggning är keramiska plattor i ett litet kök

En populär typ av beläggning är keramiska plattor. Detta golv är hållbart och lätt att rengöra. Det enda negativa är att det kan gå sönder om du tappar något tungt på det. Linoleum är inte sämre i popularitet än keramiska plattor. Det är en mångsidig och relativt billig beläggning..

Taket måste täckas med ett hållbart material som är motståndskraftigt mot ånga och höga temperaturer. Därför tillverkas det oftare suspenderat, lamell eller vinyl, liksom från gips..

Färg

Ljusa nyanser utökar visuellt utrymmet och gör det rymligare. Mörka färger gör köket mindre och gör utrymmet tyngre. Alla ytor måste ha samma färg, men med olika nyanser. Det finns en universell regel för inredning som gör att du kan göra den harmonisk..

Ljus färg i köket i Chrusjtjov

Ljus färg i köket i Chrusjtjov

Grundtonen ska täcka cirka 60% av alla ytor. 30% av området måste göras lite mörkare, ett par punkter i paletten. För ljusa och levande färger återstår 10%. De kan markera ett förkläde nära diskbänken eller gardinerna..

Ljus

Häng inte mörkläggningsgardiner. Det är optimalt att begränsa dig till ett lätt tyg: tyll, organza, slöja eller tunt linne. I mörkret kan du stänga fönstret med persienner eller persienner.

LED -belysning av moduler i köket i Chrusjtjov

LED -belysning av moduler i köket i Chrusjtjov

Bättre att skapa flera belysningsscenarier:

 • placera glödlampor i taket runt omkretsen;
 • använd vägglampor eller hängande strukturer för att belysa matsalen;
 • guidelys behövs ovanför arbetsområdet.

LED-bakgrundsbelysning av modulerna ser bra ut.

Väggdekoration

För utformningen av ett litet kök i Chrusjtjov är det bättre att välja en enfärgad tapet eller med ett knappt märkbart mönster. Präglad vinyl eller slät.

Präglad vinyl eller vanlig tapet i köket

Präglad vinyl eller vanlig tapet i köket

Moderna glansiga fasader förstorar köket visuellt. I en gipsskiva, bakom dem, kan du dölja huven och kommunikation, vilket frigör utrymmet från tekniska element.

Funktionellt och modernt arbetsområde

Du kan placera bänkskivan inte vinkelrätt mot väggen, utan i en vinkel på 45-60 grader, vilket ger den en oval form. Hörnbordet kommer att ta några platser och kommer inte att störa passagen. Det rekommenderas att placera skenor (metallrör med hållare) i arbetsområdet så att alla nödvändiga föremål finns till hands.

Det är bättre att välja en diskbänk med hylsa för att torka disk.

Det är bättre att välja en diskbänk med hylsa för att torka disk.

Det är bättre att välja en diskbänk med diskmaskin. Å ena sidan kommer detta handfat att ta mer plats. Å andra sidan kommer det att säkerställa effektiv användning av arbetsytan, eliminera behovet av att lägga våta rätter på den eller lägga ut grönsaker.

Kökssats för Chrusjtjov

Först och främst måste du planera köksenhetens läge och form. Detta är den viktigaste och mest omfattande möbeln.

Lämpliga former

Det idealiska alternativet är ett L-format headset. Den är idealisk för kompakt och funktionell placering av diskbänk, spis och arbetsyta. Du kan också välja den klassiska versionen – ett set med en rad, men det blir mindre funktionellt på grund av att det helt enkelt kommer att “äta” hörnet. Andra populära alternativ – U -formad och dubbelradig – kommer inte att kunna passa i ett litet kök.

L-format headset

L-format headset

Antal möbler och placeringsalternativ

Platsen för möbler måste ritas i förväg, eftersom platsen är begränsad. Huvudprinciperna är avvisning av onödiga element och användning av vikstrukturer.

Företräde bör ges till ämnen med en kombination av funktioner. Till exempel kan ett köksskåp också användas som arbetsyta..

Linjärt arrangemang av möbler i köket i Chrusjtjov

Linjärt arrangemang av möbler i köket i Chrusjtjov

Möbleringsarrangemang:

 • linjär – längs en vägg.
 • hörn – möbler placeras nära två väggar, ett handfat ligger i hörnet.

Basen är spis, handfat och kylskåp. Vi behöver två bord – med en arbetsyta och ett matbord. I ett litet kök kan dessa funktioner utföras på samma plan. Uppsättningen av nödvändiga möbler kompletteras med hyllor, skåp och skåp för förvaring av mat och tallrikar..

Smart organisation av ett litet kök

Bardisken fungerar bekvämt som ett bord i ett litet kök. Alternativt kan ett hopfällbart bord fästas på en vägg eller bordsskiva. Efter användning dras den snabbt tillbaka. Det är mer ändamålsenligt att köpa hopfällbara stolar.

Fönsterbräda bord

En fönsterbräda som förvandlas till ett bord är en idé som avsevärt sparar utrymme. Modellen kan vara fyrkantig, rund eller oval. Bordet är tillverkat av trä, konststen eller PVC.

Bordsskiva i köket i Chrusjtjov

Bordsskiva i köket i Chrusjtjov

Utdragbart bord

En utdragbar bänkskiva är en gåva för ett modernt kök. Detta är en komplett matyta som snabbt kan skjutas tillbaka efter användning, vilket frigör utrymme. Bordets storlek kan vara mer än en halv meter bred.

Utdragbart bord

Utdragbart bord

Båge, takräcken

En öppning med en fullvärdig dörr tar mycket plats. En öppen dörr inuti ett litet kök ser väldigt obehagligt ut. Det är lämpligt att ersätta den med en glidstruktur. Ett populärt designalternativ för entrén är bågen. Om du vill kan du hänga den med ljusa gardiner..

Ett annat element som sparar utrymme är takräcken. Dessa är raka metallstavar som fästs på väggen.

Takräcken i köket

Takräcken i köket

Det finns flera typer av takräcken:

 • horisontellt – ligger längs väggen;
 • hörn – ovanför diskbänken;
 • vertikala fästs i taket;
 • upphängd – ovanför arbetsytan eller stången.

Du kan placera köksredskap på dem..

Funktionella skåp, hyllor

Hängande skåp upp till taket får plats för saker och produkter, och eliminerar också permanent problemet med damm på den övre ytan. Strukturens integritet förlänger rummet visuellt. Denna lösning liknar loftstil..

Små gångjärnshyllor under skåpen i köket

Små gångjärnshyllor under skåpen i köket

Små gångjärnshyllor under skåpen är praktiska för förvaring av kryddor, koppar och andra redskap som används varje dag.

Hur man ordnar tekniken

Med begränsat utrymme är det mer lämpligt att bygga in apparater, så det tar mindre plats. För kompaktitet placeras hällen och ugnen i separata moduler. Du kan köpa en ugn med en mikrovågsfunktion för att avlasta utrymmet utan att göra avkall på funktionaliteten..

3-brännare

3-brännare

Trenden 2021 är en spis med inte traditionella 4, utan bara 3 brännare. Detta räcker för full matlagning..

Stort kylskåp i ett litet kök

En hållbar lösning är en inbäddad modell. Den är installerad i den nedre modulen. Dessutom kan ett lågt kylfack placeras under fönsterbrädan om det är brett.

Inbyggt kylskåp i ett litet kök

Inbyggt kylskåp i ett litet kök

Var man ska gömma gasvärmaren

Det enklaste sättet är att köpa en liten gasvärmare och inte dölja den alls.

Ett annat alternativ är placering på väggen mellan skåpen eller i hörnet..

Gasvärmare i ett litet kök

Gasvärmare i ett litet kök

Och om du också behöver sätta en tvättmaskin

En tvättmaskin i ett litet kök kan också rymmas vid behov. Det finns flera alternativ:

 • bygg in i möbler – installera i en nisch i headsetet;
 • placera under bänkskivan;
 • gömma sig i en kantsten;
 • sättas mot en fri vägg;

Tvättmaskin i ett litet kök

Tvättmaskin i ett litet kök

Tvättmaskinen passar bra under fönsterbrädan eller döljer sig i bardisken.

Foton av misslyckade interiörer i små kök

Exempel på misslyckade mönster för ett kök i en Chrusjtjov med en yta på 6 kvadratmeter med ett kylskåp kan ses på bilden.

Kök i Chrusjtjov med mörk design

Kök i Chrusjtjov med mörk design

Felaktig design av ett litet kök i Chrusjtjov. Mörka golv och ytor minskar utrymmet. Den genomtänkta designen av ett 5-meters kök med kylskåp i Chrusjtjov-på bilden:

Trångt kök i Chrusjtjov med kylskåp

trångt kök i Chrusjtjov med kylskåp

På bilden finns ett kök i Chrusjtjov med en yta på 5 kvadratmeter med ett kylskåp. Det massiva aggregatet äter upp allt utrymme:

Kök i Chrusjtjov med en yta på 5 kvadratmeter med kylskåp

Kök i Chrusjtjov med en yta på 5 kvadratmeter med kylskåp

Foto av designen av ett litet kök i Chrusjtjov. Den dominerande mörkröda färgen reducerar utrymmet visuellt:

Mörkrött krymper visuellt utrymmet

Mörkrött krymper visuellt utrymmet

På bilden finns en dåligt genomtänkt köksdesign på 6 torg med kylskåp i Chrusjtjov:

Dåligt genomtänkt köksdesign

Dåligt genomtänkt köksdesign

Det är svårt att dekorera ett litet kök i Chrusjtjov, men med rätt arrangemang av möbler och hushållsapparater kommer allt att fungera. Det är nödvändigt att ta hänsyn till storleken på utrymmet, visuellt öka det med ljusa nyanser och välja multifunktionella ytor och enheter.

Video: hur man ordnar ett litet kök?

Previous Post
Gardiner i sovrummet: i verkligheten som på bilden
Next Post
تصميم الحمام 2021: الألوان ، وخيارات السباكة