15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksdesign med fönster: originaltekniker och rationella lösningar

Varje designer skulle hålla med om att alla rum ska ha ett fönster. Ytterligare ljus kommer in i rummet genom det. Om det är i köket, gör ljusstrålarna, spridningen det ljusare och bekvämare..

köksdesign med fönster

En köksinredning med ett fönster kan tillföra atmosfären i själva köket mycket..

Inredningen i köket med ett fönster kan varieras. Det är nödvändigt att “titta” på storleken på fönsteröppningen, rummet. Det bästa alternativet är att placera köket längs fönstret. Perfekt för små ytor, i detta fall blir fönsterbrädan ett arbetsområde, till exempel ett bord för matlagning, ätning.

kök 9 kvm med fönster

I de överväldigande majoriteten av fallen handlar det inre i köket om att antingen installera en diskbänk vid fönstret, eller – ett bord.

Om köket är smalt kan du placera diskbänken vid fönstret. Dessutom kommer ett fult batteri att döljas..

Modetrender

Innan du bestämmer exakt vilken typ av köksdesign som måste vara, måste du bekanta dig med modetrender i detalj. För närvarande blir ekostil väldigt populär. Hemmafruar ordnar flera krukväxter i krukor runt omkretsen. Om bilderna och den ekonomiska situationen tillåter det kan du bygga in en rabatt, en dekorativ behållare i möblerna. 

kök i ekologisk stil

Vid dekoration av fasader används trä, sten, faner.

Allt oftare kopplar ägarna ihop köket med matsalen. Det är modernt, visuellt blir utrymmet bredare. Du kan ansluta köket och balkongen, men fönsterbrädan finns kvar och “spelar” rollen som en bardisk eller ett litet matbord.

ljus vårköksinredning

Kökets utformning under fönstret beror på många saker, men det kan vara rationellt att ansluta fönsterbrädans yta, till exempel med ett bord eller skåp.

Modern design innebär mycket ljus och därmed fönsteröppningar. De försöker på alla möjliga sätt förändra, expandera. Fönsterventiler, glasmålningar är inte längre relevanta, liksom tunga, omfattande gardiner, tillräckligt med ljusa, förkortade gardiner. Den tomma öppningen är fylld med praktiska hyllor eller platt inredning.

kök vardagsrum med stora fönster

Stora köksfönster är ett bra sätt att lägga till elegans i ditt utrymme..

Hur man slår två fönster i köket?

Designen av ett kök med två fönster kan spelas på ett intressant och ovanligt sätt. Numera anses “ofärdiga” reparationer vara populära, hela utrymmet runt öppningen förblir utan dekorativ efterbehandling. Huvudfokus är den färgglada ramen. Om det inte finns något utan gardiner skulle romerska vara ett lämpligt alternativ. Om rummet är rymligt finns det 2 eller 3 fönster, dekorativa gardiner kan införas i designen..

ljust kök med fönster

För att alla detaljer ska vara i harmoni med varandra måste du välja dem korrekt.

När du planerar måste du komma ihåg att fönstren kommer att ta det mesta av väggutrymmet, därför måste designen av ett kök med två fönster göras ovanlig och praktisk..

Hörnfönster i det inre av köket

Utformningen av ett hörnkök med ett fönster, med en kompetent fördelning av accenter, kan visuellt öka utrymmet i rummet. Det är idealiskt om arbetsområdet har icke-standardiserade former, till exempel kommer längden att överstiga bredden, eller vice versa. Handfatet kommer traditionellt att ligga vid fönstret. 

köksdesign med hörnfönster

Denna teknik hjälper till att dölja batteriet..

Om köksinredningen är inredd med två fönster på olika väggar kan du göra möblerna mer funktionella genom att placera ett skåp eller ställ med öppna hyllor i det bildade hörnet.

köksdesign med två fönster

Ett kök med två fönster är inte så vanligt. Men om du bara har en sådan layout kan vi säga att du har tur.

Köksdesignen med en vinkel är lämplig för små rum, till exempel Chrusjtjov. Efter att ha installerat alla nödvändiga möbelelement får ägaren en “fungerande” triangel, som innehåller allt som behövs för matlagning: ett handfat, en spis, ett kylskåp. 

hörn i köket

För sådana lokaler är det bättre att göra möbler enligt individuella storlekar, det passar helst in i önskat utrymme, varje centimeter kommer att användas klokt.

Praktiska idéer

Interiör i ett ljust kök med ett fönster. Om köksmöblerna är av ljusa färger, till exempel vitt, mjölkigt, beige, ljusblått, kommer utrymmet visuellt att expandera plus att det kommer att se varmare och mer hemtrevligt ut. Det finns en diskbänk i mitten av fönstret, skärbord på sidorna. Allt ska delas in i funktionsområden. Till vänster – öppna eller stängda skåp kan du placera ugnen, kylskåpet, mikrovågsugnen. Till höger – spis, TV, skåp för förvaring av små föremål och mat.

idéer för inredningen i köket

Ett kompetent utformat fönster i kökets design ger rummet komfort, kommer inte att blockera solen och kommer att betona den valda stilen.

Ett kök där golv och väggar är kaklade med trä. Numera vill alla leva bland kvalitets- och naturmaterial. Därför är interiörer med mycket trä mycket populära..

ekokök interiör

Fönstret och utrymmet runt det är ofta en dold reserv, på grund av vilken du kan förvandla köket..

Förutom bänkskivor kan du dekorera golvet och väggarna med trä. Deras naturliga färg kommer att ge rummet en ädel look. För att materialen ska fungera länge måste du förbereda dem, täcka dem med speciella föreningar.

Diskbänken är traditionellt installerad vid fönstret, hällen är på höger sida.

kök i ekologisk stil

Fönsterramen kan dekoreras med diskreta mönstrade persienner.

Vit köksdesign med två fönster

Ett ljust kök med två fönsteröppningar har länge blivit ett klassiskt designalternativ. Möbler kan placeras längs en vägg eller längs två. Allt beror på bildmaterialet och formen på rummet. 

pastellfärger i köket

Perfekt om hörnen i rummet är inblandade.

Möbelelement kan placeras under själva fönstret. Väggskåp kan vara öppna, stängda.

Det måste komma ihåg att utformningen av ett kök med en vinkel behöver ytterligare belysning. Därför kan du förutom huvudkronan installera flera strålkastare..

kök 12 kvm med fönster

Använd utrymmet nära fönstret korrekt.

Loftkök med fönster i mitten

Loftet stil är ganska “nyckfulla”, så designers som arbetar med det tror det över till en centimeter. Å ena sidan är allt ganska återhållsamt och minimalistiskt, å andra sidan ska köksutrymmet locka med sin komfort och värme..

loft stil kök

Idag är loftet en av de mest efterfrågade moderna inredningsstilarna..

En klassisk loftstil är ett förkläde av stora tegelstenar. Det spelar ingen roll vilket material det kommer att vara, till exempel konstgjort, naturligt. Samma mönster kan vara längs fönsterkarmen. Väggarna är täckta med vit, mjölkaktig eller grå vattenemulsion.

kök med ett fönster i loftstil

Loftet kännetecknas av rå texturer, industriella egenskaper och en kombination av föremål från olika epoker..

Förutom den allmänna ljuskronan kan du hänga lampor gjorda eller dekorerade som koppar eller mässing på väggarna..

Provence klassisk köksdesign med ett stort fönster

Provence -stil – mysigt och mjukt, perfekt för kökinredning. Det finns inga ljusa och fängslande element, allt hålls i vita, mjölkiga färger. Kontrastfläckar kan till exempel vara svarta och bruna, till exempel en ljuskrona, en vattenkran.

Kök i Provence -stil

Dämpade nyanser, naturmaterial, möbler med en touch av trasor, enkelhet och komfort, graciösa prydnadssaker – detta är hela essensen i Provence.

Om det bara finns ett stort fönster måste alla tre återstående fria väggarna användas. Om bilderna i rummet tillåter kan du bygga en ö.

Traditionellt är handfatet installerat vid fönstret, arbetsplatsen är att föredra så stor som möjligt. På ena sidan av diskbänken kan du placera ett skärbord, på den andra – utrustning.

kök med fönster i provencestil

Traditionellt anses ”provensalska” nyanser vara vita, himmelblå och lavendel..

Fönstret ska vara kökets huvudattraktion. Ramen kan rundas lite, hänga söta gardiner eller lämna utan dem.

ljust kök i Provence -stil

Ljuskrona valfri, strålkastare föredras.

För- och nackdelar med två fönster i ett rum

Fönstren och öppningarna i sig är viktiga för designarbetet. Du stöter inte ofta på två fönster i köket, så du måste tänka noga på deras design..

olivkök med två fönster

För utformningen av ett kök med en arbetsyta är det absolut nödvändigt att ta hänsyn till rummets storlek och form..

fördelar Minus
Överflöd av naturligt ljus. Om fönsterbrädan förlängs kan den användas som en fullvärdig arbetsplats: bord, bordsskiva. Hyllor placeras under den. Två fönster tar mycket plats, så de måste vara välisolerade. Annars blir det stora värmeförluster..
Genom att placera matbordet vid fönstret blir det att dricka te eller äta mer “livligt” och späda ut det med ett gatulandskap. Stora fönster kräver mycket “uppmärksamhet” när det gäller renlighet.
Om fönsterbrädorna är låga fungerar det inte att placera ett arbetsområde där. Men du kan bygga en relaxavdelning med soffor och ett bord för tesällskap.

köksdesign med två fönster

Om diskbänken ligger vid fönstret är det knappast möjligt att använda någon annan inredning än inomhusblommor och korta gardiner eller persienner.

Liten köksdesign

Det mest framgångsrika alternativet för att placera kökselement är längs fönsteröppningen. I sådana fall används varje centimeter av rummet 100%. Detta gäller särskilt för små kök..

kök i en 3 -rumslägenhet

För “små” kök finns designalternativ ofta med ett fönster i mitten, som det centrala föremålet.

Om du tänker över allt korrekt kommer fönsteröppningen att bli huvuddekorationen och fördelen med rummet. På grund av fönsterbrädan kan du utöka arbetsområdet. Matlagning kan kombineras med att observera “livet” på gatan.

fönsterdekoration i köket

Det är viktigt att gå vidare från köksdesignens stil.

Formen på köken i de flesta moderna byggnader liknar en vagn. I sådana fall är det bättre att placera headsetet längs fönsteröppningen. Vid fönstret kan du placera inte bara ett arbetsområde utan också ett handfat. Gör hyllor längst ner. Dessutom är batteriet maskerat.

persienner på köksfönster

Gardiner eller persienner väljs för att vara desamma eller komplettera varandra.

Överbelasta inte ett litet kök när det gäller inredning. Det här är persienner, blomkrukor, beskurna gardiner.

hur man utrustar ett kök med ett fönster

För att skapa en inredning för ett snyggt och vackert kök är det inte nödvändigt att bjuda in en designer, du kan göra allt själv.

För närvarande på Internet och modetidningar kan du hitta många intressanta idéer med detaljerade beskrivningar. Det räcker med att följa anvisningarna tydligt.

VIDEO: Köksinredning med fönster.

50 snygga mönster för ett kök med fönster:

köksdesign med ett stort fönster ljus turkos köksdesign med fönster köksdesign med fönster lila köksdesign med fönster köksdesign med ett fönster på 7 kvm köksdesign med fönsterbeige inredning köksdesign med fönster svartvitt interiör köksdesign med ett fönster i snövit nyans högteknologisk köksdesign köksdesign med fönster ljus inredning köksdesign med fönster och fototapet köksdesign med fönstersvarta möbler köksdesign med fönster turkos interiör köksdesign med fönsterbrädor låg fönster kök design köksdesign med ett fönster i beige toner köksdesign med fönsterröd och vit inredning köksdesign med fönster och röda gardiner köksdesign med fönster i Provence -stil köksdesign med fönster och ljus tyll köksdesign med fönster utan gardiner köksdesign med fönster och undertak köksdesign med ett fönster i taket köksdesign med ett fönster i inredningen köksdesign med fönstergrå uppsättning köksdesign med lantfönster köksdesign med ett fönster på 14 kvm köksdesign med ett fönster ljusgrönt interiör köksdesign med ett fönster rymlig inredning köksdesign med fönster och persienner köksdesign med ett fönster och en blå uppsättning köksdesign med fönster och blå inredning köksdesign med fönster och lila uppsättning köksdesign med fönster och fällbart bord köksdesign med ett fönster i ljusa färger högteknologisk stil köksdesign med ett fönster köksdesign med fönsterljus inredning köksdesign med fönstermöjligheter köksdesign med fönstermysig inredning köksdesign med fönster och balkong köksdesign med ett fönster i ett privat hus köksdesign med ett fönster i blått köksdesign med ett fönster i blå toner köksdesign med ett fönster i lila färg köksdesign med ett fönster i modern stil design av ett rymligt kök med fönster rustik stil kök design köksdesign med burspråk köksdesign med ett helt väggfönster köksdesign med stora fönster

Previous Post
Kök-vardagsrum 18 rutor. Designtips
Next Post
لون الأبواب في الداخل: لتتناسب مع الأرضية أم الجدران؟