15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man tar bort en repa från kylskåpet: hur man förhindrar det, tips och tricks

Alla köper köksutrustning till sitt hem, alla förväntar sig att det kommer att hålla i flera år. Ett kylskåp är en oersättlig sak i varje människas hushåll. Men som alla andra tekniker är den mottaglig för mekanisk skada orsakad av olika yttre faktorer. Oftast visas bucklor, flisor och repor på ytan. Komplexa defekter kan endast elimineras av en kvalificerad tekniker. Andra kan förhindras eller tas bort av dig själv hemma. För att göra detta finns det många verktyg och enkel teknik tillgänglig för alla..

Ett kylskåp är en oersättlig sak i varje människas hushåll

Ett kylskåp är en oersättlig sak i varje människas hushåll

Orsaker till repor på kylskåpet

Oftast uppstår repor på kylskåpets dörr och sidoytor. De kan appliceras under transport eller förflyttning av utrustning från plats till plats. Felaktig rengöring och skötsel kan orsaka skador. Vissa rengöringsmedel är aggressiva mot det material som enheten är tillverkad av..

Oftast uppstår repor på kylskåpets dörr och sidoytor.

Oftast uppstår repor på kylskåpets dörr och sidoytor.

Orsakerna till repor kan också vara barns eller djurs beteende. Grovhet uppstår när du fäster dekorativa föremål (magneter, fotografier, kalendrar, etc.) i kylskåpet..

Orsakerna till repor kan också vara barns eller djurs beteende.

Orsakerna till repor kan också vara beteende hos barn eller djur..

Sätt att ta bort repor från kylskåpet

Det finns flera sätt att ta bort repor från kylskåpet:

  • polering med rengöringsmedel;
  • användning av en speciell omvandlare;
  • applicera babyolja till en repa;
  • gnugga en tandkräm som inte innehåller kristaller och granulat;
  • med sandpapper;
  • köp av ett speciellt repningspaket.

Skador kan maskeras med vackra magneter, familjefoton, användbara anteckningar etc..

Mer allvarliga defekter kan kräva byte av specifika delar. I detta fall rekommenderas att du kontaktar en verkstad för att få hjälp. Expertråd kommer att behövas när ägaren till utrustningen inte har tillräcklig erfarenhet av detta och en uppfattning om hur och hur man reparerar en repa på kylskåpet.

Expertråd kommer att behövas när ägaren till utrustningen inte har rätt erfarenhet av detta ämne och inte har en aning om hur och hur man reparerar en repa på kylskåpet.

Expertråd kommer att behövas när ägaren till utrustningen inte har tillräcklig erfarenhet av detta och en uppfattning om hur och hur man reparerar en repa på kylskåpet.

Måla repor efter ytfärg

I samband med moderna designlösningar har många en fråga: hur tar man bort repor hemma från ett stålfärgat kylskåp? När du arbetar på en stålyta är det nödvändigt att bestämma riktningen på dukstrukturen. Annars blir det synliga ränder på dörren och sidoväggarna efter bearbetning..

I samband med moderna designlösningar har många en fråga: hur tar man bort repor hemma från ett stålfärgat kylskåp?

I samband med moderna designlösningar har många en fråga: hur man tar bort repor hemma från ett stålfärgat kylskåp?

Efter bestämning av texturens riktning måste ytan vara ordentligt förberedd. För att göra detta, späd tvättmedlet i varmt vatten och ta bort smutsen med en mjuk, luddfri trasa. Skölj av det återstående rengöringspulvret med rent vatten och torka av kylskåpet torrt.

En lätt koncentrerad ättikslösning hjälper till att ta bort envis smuts eller feta fläckar..

En lätt koncentrerad ättikslösning hjälper till att ta bort envis smuts eller feta fläckar.

En lätt koncentrerad ättikslösning hjälper till att ta bort envis smuts eller feta fläckar..

Specialaffärer erbjuder akrylfärger eller markörer att måla över repor på stål. Denna metod används också för polermaskiner och annan utrustning..

Att bli kreativ hjälper dig att bli av med skador. En tavla köpt eller målad med egna händer kan dölja grovheten. Detta kommer att ta lite fantasi och lite fritid. Ritningen kan göras genom att samordna den med kökets allmänna inredning.

En tavla köpt eller målad med egna händer kan dölja grovheten..

Polering med vitare tandkräm eller specialpolering

För att fylla på defekterna på kylskåpet hjälper tandkräm med jämn konsistens. Den appliceras med en mjuk servett eller en tandborste. För att göra detta måste du göra följande.

1. Applicera en liten mängd pasta på borsten, torka av problemområdet. Trycket ska inte vara starkt, och riktningen ska motsvara metallens struktur.

2. Ta bort överflödigt ämne med en torr trasa och kontrollera resultatet..

3. Efter bearbetning måste pastan torka.

4. Slutligen torkas produktens slipade beläggning med olivolja eller solrosolja..

För att fylla på defekterna på kylskåpet hjälper tandkräm med jämn konsistens. Den appliceras med en mjuk servett eller en tandborste.

För att fylla på defekterna på kylskåpet hjälper tandkräm med jämn konsistens. Den appliceras med en mjuk servett eller en tandborste..

Förkläd skador med magneter, klistermärken eller dekorartiklar

Du kan dölja repade områden med originalmagneter och andra dekorationer. I det här fallet är det inte nödvändigt att kontakta specialister. Du kan göra ovanlig inredning för kylskåpet själv.

Du kan dölja repade områden med originalmagneter och andra dekorationer.

Du kan dölja repade områden med originalmagneter och andra dekorationer.

Numera anses det vara modernt att måla över hushållsapparater med kritor eller skifferfärg. Många dekorerar kylskåpet med vinylklistermärken, magnetpaneler med fototryck, snidade detaljer, självhäftande film etc..

Ett av de vanligaste sätten att uppdatera ett kylskåp är decoupage. Stilen kan vara väldigt olika, beroende på ägarens preferenser.

Ett av de vanligaste sätten att uppdatera ditt kylskåp är decoupage.

Ett av de vanliga sätten att uppdatera ditt kylskåp är decoupage..

Byte av en skadad del

Ibland ger manuellt arbete inte önskat resultat. I detta fall kan det krävas en fullständig byte av de skadade delarna. För att göra detta måste du kontakta ett specialiserat center eller direkt till tillverkaren av produkten..

All nödvändig information om byte av dörrar, väggar eller andra delar kan erhållas från verkstadspersonalen eller tillverkaren..

All nödvändig information om byte av dörrar, väggar eller andra delar kan fås från verkstaden eller tillverkaren.

All nödvändig information om byte av dörrar, väggar eller andra delar kan erhållas från verkstadspersonalen eller tillverkaren..

Hur man förhindrar repor?

För att undvika deformation och skada på kylskåpets ytor, rekommenderas att inte placera enheten nära väggen, möbler och innerdörrar..

För att undvika deformation och skada på kylskåpets ytor, rekommenderas att inte placera enheten nära väggen, möbler och innerdörrar.

För att undvika deformation och skada på kylskåpets ytor, rekommenderas att inte placera enheten nära väggen, möbler och innerdörrar..

Under transport och omläggning av utrustning är det lämpligt att packa den i ett speciellt material som skyddar den från stötar, flis, bucklor, repor och andra skador under transporten. Skyddsfilmen tas bort efter leverans till destinationen. När du reser ska kylskåpet stå i upprätt läge, inta ett stabilt läge och inte vidröra bilens väggar.

Under transport och omläggning av utrustning är det lämpligt att packa den i ett speciellt material som skyddar den från stötar, flis, bucklor, repor och andra skador under transporten.

Under transport och omläggning av utrustning är det lämpligt att packa den i ett speciellt material som skyddar mot stötar, flis, bucklor, repor och andra skador under transporten.

När du rengör kylskåpet bör du också vara uppmärksam på kvaliteten och sammansättningen av tvättmedel och enheter. Till exempel lämnar en trådskrubber karakteristiska skav och grovhet på metallen. Vatteninträngning i sprickor leder till korrosionsbildning. Vissa rengöringsmedel är för starka och kan skada materialet som ska behandlas..

När du rengör kylskåpet bör du också vara uppmärksam på kvaliteten och sammansättningen av tvättmedel och enheter.

När du rengör kylskåpet bör du också vara uppmärksam på kvaliteten och sammansättningen av tvättmedel och enheter..

Det rekommenderas att läsa instruktionerna innan du använder kylskåpet. Som regel anger varje tillverkare exakt vilka bearbetningsverktyg som är lämpliga för ett visst material..

För att säkert tvätta kylskåpet kan du säkert använda icke-slipande tvättmedel, läsk, tvål eller ättikslösning samt ett milt diskmedel.

För att säkert tvätta kylskåpet kan du säkert använda icke-slipande tvättmedel, läsk, tvål eller ättikslösning samt ett milt diskmedel.

För att säkert tvätta kylskåpet kan du säkert använda icke-slipande tvättmedel, läsk, tvål eller ättikslösning, samt ett milt diskmedel.

Hjälpsamma ledtrådar

För att bli av med repor av varierande komplexitet på kylskåpet behöver du:

polermedel, milt rengöringspulver, icke-granulerad tandkräm;

en tandborste, luddfri trasa eller svamp;

sandpapper;

tuschpenna eller akrylfärg;

specialset för polering;

vatten;

ättika eller läsklösning.

För vissa skador kan vanlig olivolja, solrosolja eller babyolja fungera. Det här alternativet kommer inte att eliminera problemet helt, men det kan maskera det ett tag. Det är värt att komma ihåg att med tiden kommer smuts och damm att samlas på de behandlade områdena, vilket gör att kylskåpets yta inte kommer att se estetiskt tilltalande ut. Därför kräver problemet en djupare lösning..

För vissa skador kan vanlig olivolja, solrosolja eller babyolja fungera.

För vissa skador kan vanlig olivolja, solros eller babyolja fungera..

Erfarna hemmafruar använder ofta vanligt vax för polering. Tack vare det är repor osynliga och ytan ser slät och jämn ut.

Den moderna marknaden erbjuder många specialverktyg och enheter som hjälper till att hålla kylskåpets utseende i utmärkt skick under lång tid. Förutom improviserade verktyg och kit tillverkar tillverkarna olika pastor, krämer, geler, aerosoler, färger och märkta pennor..

Erfarna hemmafruar använder ofta vanligt vax för polering.

Erfarna hemmafruar använder ofta vanligt vax för polering..

För att säkert ta bort repor och effektivt rengöra kylskåpets lock, särskilt vitt, rekommenderar experter att använda en melaminsvamp, som innehåller melaminharts och syntetiskt mikrofiber. Före användning fuktas den med varmt vatten utan att använda några tvättmedel. En sådan svamp skadar inte bara ytan utan samlar också upp all smuts som samlats i mikrosprickor.

För att säkert ta bort repor och effektivt rengöra kylskåpets lock, särskilt vitt, rekommenderar experter att använda en melaminsvamp, som innehåller melaminharts och syntetiskt mikrofiber.

För att säkert ta bort repor och effektivt rengöra kylskåpets lock, särskilt vitt, rekommenderar experter att använda en melaminsvamp, som innehåller melaminharts och syntetiskt mikrofiber..

Slutsats

Du kan hålla ditt nya kylskåp i perfekt skick i många år. En noggrann inställning till produkten och några enkla tips hjälper till att undvika snabba repor, mikrosprickor och andra defekter på ytan. Om repor dyker upp kan du bli av med dem med hjälp av prisvärda och enkla metoder hemma..

Du kan hålla ditt nya kylskåp i perfekt skick i många år.

Du kan hålla ditt nya kylskåp i perfekt skick i många år..

Överensstämmelse med alla driftsregler hjälper till att bevara utrustningens estetiska utseende, för detta måste du noggrant läsa instruktionerna.

Överensstämmelse med alla driftsregler hjälper till att bibehålla utrustningens estetiska utseende, för detta måste du noggrant läsa instruktionerna.

Efterlevnad av alla driftsregler hjälper till att bevara utrustningens estetiska utseende, för detta måste du noggrant läsa instruktionerna.

Allvarliga skador kan kräva fullständig byte av vissa delar. I detta fall är det lämpligt att kontakta tillverkaren eller ett specialiserat center.

Allvarliga skador kan kräva fullständig byte av vissa delar. I detta fall är det lämpligt att kontakta tillverkaren eller ett specialiserat center.

Allvarliga skador kan kräva fullständig byte av vissa delar. I detta fall är det lämpligt att kontakta tillverkaren eller ett specialiserat center.

Video: Hur man tar bort en repa från kylskåpet

Previous Post
Vad ska vara utformningen av en vattenpipa
Next Post
من الأفضل طلاء الأسقف في المطبخ: اختيار الطلاء المناسب