15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Känsligheten i köksdesign i svartvitt

Oftast tillbringar unga familjer mycket tid i köket. På Internet presenteras flitigt olika alternativ för att dekorera det inre av köksutrymmet med moderna stilar: från högteknologisk “Hi-tech”, med sina glansiga möbelfasader och förkromad glans av metall, till pretentiös, förklädd lyx av rummet i stil med “Art Deco”. Alla dessa möbler har en sak gemensamt – en mängd olika färger och inredningselement. Men vad händer om du tar bort de ljusa accenterna och lämnar de svartvita nyanserna i interiören? Denna design är ett utmärkt alternativ för att ordna köket i en stor metropol. Dagens artikel kommer att berätta i detalj om alla nyanser som kan mötas i processen för inredning av ett köksutrymme..

Linjär köksuppsättning med svarta fasader

Svartvita kök väljs oftare av anhängare av lakoniska, men samtidigt uttrycksfulla lösningar.

Designtips

Det finns väldigt många designalternativ för ett svartvitt kök. Nästan vilken stil som helst kan kombineras, och till och med kombinera flera, vilket skapar din egen speciella, unika.

Kökets färgmättnad kan väljas både strikt svartvitt och med accentzoner. Det senare kan vara väggdekoration, köksmöbler, fat och andra föremål som är lämpliga för dessa ändamål..

Litet kök med svarta möbler

Den svartvita paletten är ganska mångsidig, den är lämplig för både små kök och rymliga interiörer.

Vitt matbord nära svart vägg

Med hjälp av dessa två toner kan du visuellt korrigera några av rummets brister, till exempel flytta väggarna eller höja taket.

Våra designspecialister gjorde att vi kunde samla flera tips:

  1. Svarta mönster ser väldigt fina ut på glansiga vita ytor. Till exempel är en del av väggen under köksförklädet klar med keramiska plattor med blommönster, eller med något annat som matchar stilen.
  2. Använda färgad belysning. Strålkastare ovanför den vita köksarbetsytan är monterade med flerfärgade glasögon som enkelt kan bytas ut i processen med en annan nyans. Således har du möjlighet att diversifiera det inre av rummet..
  3. Prydnadsväxter, frukter, harmoniskt hängda stilleben kan diversifiera utrymmet, vilket ger fräschör, sensualitet.
  4. En ljus matta kan läggas på golvbeläggningens yta. Detta element kan antingen vara det enda accentelementet eller användas tillsammans med andra dekorativa föremål..
  5. Användningen av mönstrade hushållsapparater, tapeter, fasader på möbler kan perfekt komplettera designen av ett vitt kök.
  6. Mjuka delar av matstolar, bänkar som ligger i karmfönstret i en fåtölj, en soffa, fungerar effektivt i ljusa färger.

Svart stol i ett vitt kök

Om du har svårt att bestämma färgförhållandet, ta en vit nyans som bas så att köket inte kommer ut för dystert.

Köksset i svart och vitt

Vita väggskåp och svarta skåp – en universell lösning

Skifferyta på köksväggen

En skifferbräda kan användas som en svart yta

När du köper en köksuppsättning, efterbehandlingsmaterial för golv, väggar och tak, liksom dekorativa element, är det nödvändigt att styras av principen om alternerande vitt och svart. Designers kallar också denna metod för “zebra”. Nyanser av vitt och svart bör appliceras omväxlande. Till exempel, om golvet är vitt, bör de undre skåpen göras svarta, samtidigt som det skapas luckor.

Ett annat alternativ är också möjligt. Zonal layout. Till exempel är den nedre delen av köksutrymmet mörkt, medan taket, liksom den övre köksenheten, är ljust. Eller hela köksuppsättningen är köpt i svart, och golvet, väggarna och taket är placerade i en ljus nyans.

Vita skåp på en svart köksvägg

Om tre väggar i köket är målade vita och en – svart, så kommer den senare att fördjupa sig visuellt och köket kommer att verka större

Diamantplattor på köksgolvet

Välj praktiska, icke-präglade plattor för ditt golv för att göra det enklare att hålla ditt kök rent.

Den vanliga utformningen av golvet med fyrkantiga eller diamantformade keramiska plattor kan omvandlas steg för steg med en icke-standardiserad lösning. Rätt kakelform späds ut med flerstegsinstallation. Det är också lämpligt att använda felaktig läggning av golvmaterial av olika storlekar..

Svartvitt köksdesign

När du dekorerar ett utrymme med någon specifik inredningsstil, bör moderna, strikta alternativ ges företräde. För detta är följande idealiska:

  • “högteknologisk”;
  • “minimalism”;
  • “loft”;
  • “Skandinavisk”.

Det säregna med dessa typer av inredningsdetaljer ligger i efterbehandlingsmetoden, liksom valet av efterbehandlingsmaterial. Strikta funktioner, korrekta linjer, i kombination med kalla nyanser, kan ge en viss charm till ett vitt kök. Ytornas glansiga struktur gör att ljus kan reflekteras och därigenom skapa den visuella effekten av att expandera rummet.

Industriell köksinredning med svarta stolar

Kök i loftstil med svarta detaljer

Loftstil svartvitt köksdesign

Skandinaviskt tema är lämpligt för ett litet utrymme

Beroende på köksytans storlek, var särskilt uppmärksam på behovet av att utöka utrymmet. För att göra detta följer de en regel: ju starkare den reflekterande effekten är, desto mindre utrymme kommer det att tyckas ta detta eller det elementet. Framför allt gäller denna regel för svart..

Högteknologisk

För älskare av högteknologi anses detta designalternativ vara det mest framgångsrika. Köksmöbler väljs utan headset i form av skåpdörrhandtag. Smidiga, jämna möbelfronter ska vara i harmoni med väggar och tak.

Vita barstolar i ett högteknologiskt kök

Färgschemat för den högteknologiska stilen är i princip mycket återhållsam, och den svartvita kombinationen är den viktigaste här.

Moderna barstolar i svart

Högteknologi har inget utrymme för pretentiösa element eller färgglada prydnader.

Var särskilt uppmärksam på bänkskivan. Vackra alternativ för ett vitt köksbord säljs i en naturlig finish, gjord av natursten (granit). Polerad till en glans, den svarta bänkskivan passar perfekt till det ljusa taket. Egenskapen hos naturlig granit är sådan att den är mycket kapabel att reflektera efterbehandlingselement. Samtidigt kommer det vita taket visuellt att späda bänkskivans mörka ton med en vit nyans..

Golven är gjorda med en mörk konsistens. Laminat, keramiska plattor, parkett eller parkettskivor, liksom vissa typer av linoleum är väl lämpade här. I detta fall kan ytstrukturen på golvmaterialet vara både slät och präglad. En intressant lösning skulle vara att lägga en frodig matta. Tänk bara på att det är bättre att placera det borta från tillagnings- och ätplatsen, eftersom produkten lätt blir smutsig..

Röda hängande lampor i ett svart kök

Ljusa accenter i form av röda stolar och lampor kommer att se lämpliga ut.

Det finns inga särskilda krav på väggarna. De är putsade i vitt. Målat glas tapeter är också lämplig, som kan målas om i en annan nyans, eller förnyade väggar slits då och då..

När du ordnar ett vitt kök med en ö -del av bänkskivan är det bättre att ordna dess bänk med en slät, fast vägg, och den övre delen (direkt till arbetsytan), duplicera samma som i huvudmatlagningsområdet. Om det var en natursten, spendera sedan extra pengar för att upprepa de ädla konturerna på headsetets ö -element.

Vid installation av en bardisk är kraven för bordsytan desamma. Installera naturligt granitskydd.

Högteknologisk C-formad köksuppsättning

Hi-tech föredrar fasta former, och ofta är alla möbler ett enda komplex

Vit uppsättning med blanka fasader

Fasader ska vara blanka, med eller utan kromhandtag

Var särskilt uppmärksam på belysning. Det borde räcka. Flera nivåer av artificiellt ljus har en gynnsam effekt på inredningen i ett vitt kök. Strålkastare ovanför arbetsområdet, tillsammans med en central ljuskrona, måste ge en viss ljusstyrka. Om du planerar att använda köksutrymmet för avkoppling, läsa böcker (till exempel om det finns ett burspråk), installeras ytterligare ljuskällor direkt för ett sådant område. I denna egenskap är vägglampor lämpliga, eller vanliga bordslampor placerade på sängbord..

Minimalism

Denna stil i svartvitt design liknar högteknologi. Den största skillnaden är den nästan fullständiga frånvaron av dekorativa element i det interna arrangemanget. För att ge lokalen en viss skönhet använder “Minimalism” accenter. De utförs med alla möjliga mönster som består av golvmaterial eller väggar..

Minimalistisk svartvitt köksdesign

Extremt kortfattad och omtänksamhet skiljer minimalism från andra stilar

Glänsande minimalistiska köksfasader

Inuti är endast två eller tre nyanser tillåtna samtidigt.

Röd rand på vit köksförkläde

Det kan finnas väldigt lite tredje nyans, särskilt om det är en ljus röd färg.

Matmöbler i köksutrymmet väljs liknar högteknologi. Glansiga, släta ytor ger denna design en äkta glans.

Båda dessa stilar: “högteknologisk” och “minimalism” passar perfekt in i stadslägenheterna, vilket ger den nödvändiga svalken till det varma klimatet i deras sommarstäder.

Färgschemat “Minimalism” innebär en tydlig betoning på en färg. Till exempel är golvet tillverkat av vita keramiska plattor. Väggarna är täckta med ljus tapet och taket är utrustat med blekta plastpaneler. Tyngdpunkten ligger på köksenheten. Bordsskivan, skåp, fasader på hushållsapparater är strikt svarta. Denna design är idealisk för kök vars interna användbara område inte är stort..

Fyra kopparlampor över en vit stapel

Glänsande nyanser lockar uppmärksamhet och späd den monotona föreningen av svartvita nyanser

Bänkskivor i svart marmor

Vitt kök med svarta skandinaviska minimalistiska bänkskivor

Men för ett större rum uppstår ett alternativ att ordna utrymmet tvärtom. Samtidigt kommer köksuppsättningen att vara en vit accent. Väggar, tak och golv är strikt gjorda av svarta material. Samtidigt är matsalen perfekt för att fokusera uppmärksamheten på den. De köpta möblerna av vit plast, i kombination med förkromat stål och polerade bänkskivor, kommer harmoniskt att passa in i rummet. Dessutom kan delar av golv på väggarna, liksom taket, avslutas med lätta material. Ett slätt eller texturerat laminat är lämpligt för golvet. Keramiska plattor kommer inte heller att förstöra känslan av den höga kostnaden för interiören. Tvärtom, det kommer att ge rikedom till atmosfären..

Fototapet på köksväggen som visar en kvinnas ansikte

Raka linjer och släta monokromatiska texturer skapar en mycket lugn miljö

Den underbara glansen i ett modernt minimalistiskt kök

Det minimalistiska köket är lätt att rengöra, så ordning härskar alltid.

En annan intressant idé är arrangemanget med rullmönster. Det finns många alternativ för att lösa. Till exempel vanliga kontrasterande ränder på en av de utvalda nyanserna. De har sitt ursprung med keramiska golvplattor. Övergår smidigt till väggen och reflekteras sedan i taket. Denna metod kan mycket väl ersätta behovet av att använda ljusa färgnyanser i inredningen..

Om du fortfarande vill lägga till lite variation i interiören, späd ut den svartvita skalan med ljusa accenter, gör sedan följande. Köp färgglada möbler. Plast är idealiskt, eftersom dess färger har ett brett utbud av alternativ. Ett fotografi, hängt på en svart vägg, med en röd ram, kommer perfekt att dekorera ditt besök i köket. Dekorativt porslin, harmoniskt hängt på väggarna eller placerat på öppna hyllor, speciellt utformat för dekorativa element i köket, är också lämpligt..

Brunt träbord på keramiska golv

Trämöbler passar perfekt in i den svartvita inredningen

Målningar med gula rutor på köksväggen

Svartvitt -kombinationen ser alltid snygg och modern ut, bland annat i kökets design

Golvet är ett bra ställe att experimentera på. Lägg till ljusa färger när du kaklar golvet med ljusa mörka keramiska plattor. De kan inte mindre förvandla köksutrymmet, vilket ger den nödvändiga färskheten, originaliteten.

Viktig. Belysning är huvudelementet som kommer att förmedla det stilistiska budskapet i köket väl. Skapa accenter genom att belysa nästan vilken dekorativ del av rummet som helst, liksom köksarbetsområdet.

Ljus belysning i ett svartvitt kök

I svag belysning med hårda skuggor kommer köket inte att se mysigt ut. Perfekt ljus för svartvita kök – jämnt och mjukt

För att skapa en intressant, vacker och unik köksdesign är det en bra idé att designa ett projekt. Rita flera alternativ för arrangemanget av inredningen. Ordna möbler, lägg till kontrast och se några alternativ.

Video: ett urval av svartvita köksinredningar

Foto: 50 alternativ för kombinationer av svart med vitt i köksdesign

Ljusbrunt förkläde över svart bänkskiva Två snygga gröna barstolar Svartvitt hörnkök Matt svarta skåp Vit tekanna på svart bord Hänglampor med svarta nyanser Massiv köksö med förvaringssystem Barstolar på en metallram Tvättmaskin i köksuppsättning Kopp med äpplen på baren Bruna barstolar Bardpioner i en glasvas Modernt högteknologiskt kök Kombination av en köksö med en bardisk Belysning av arbetsytan i köket-vardagsrummet Svart köksö på brunt golv Trämöbler i det inre av köket i ett privat hus Bardisk med marmoryta Ovanlig användning av svart i köket Utskuren lampa ovanför matbordet Barstolar på kromunderlägg Blå gardin på köksfönstret Rund bar ö med kåpa Ribbat tak i köket-matsalen Handfat på en köksö i marmor Dekorativ belysning inuti skåp med glasdörrar Våningskrona ovanför matbordet Mörkt soffbord Svartvitt rutmattor Litet kök i stil med minimalism Tvättar framför köksfönstret i ett privat hus Klassiskt kök i svart och vitt Randig matta på plankgolv Design av ett litet kök i minimalistisk stil Planering av köket med golv Svart ugnsvant Armaturer med stora glasskärmar Röda kuddar på vit soffa Ljust U-format kök Design av ett smalt kök i en stadslägenhet Barstolar i krom tråd Linjär uppsättning i ett smalt kök Svart förkläde med blank yta Matbord med träskiva Fototapet över soffan i köket-vardagsrummet Zoning kök-vardagsrumsmöbler Glas vinglas på barhyllan Interiör i ett rymligt kök-vardagsrum Design av ett smalt kök med en linjär uppsättning Litet runt matbord

Previous Post
Högteknologisk köksdesign: stilfunktioner
Next Post
نصنع شجرة عيد الميلاد الحجمي من الورق بأيدينا
Immediate Momentum