15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Jak se vyhýbáte datům PII?




Článek: Jak zkazovat data PII?

Shrnutí článku

Tři z nejběžnějších technik používaných k zablokování dat jsou šifrování, tokenizace a maskování dat. Šifrování a tokenizace mohou zvrátit zaruněná data pro načtení původních hodnot. Zasučení dat je přikrývka, která zahrnuje maskování dat, tokenizaci a šifrování. Maskování dat vytváří náhradní verze datových sad a zároveň udržuje formát neporušený. Pro zbláznění dat lze použít různé techniky, jako je míchání a změna pořadí číslic. Zobrazení kódu je akt ztěžování programovacího kódu, zejména k ochraně duševního vlastnictví. Vytvoření nových zmatků dat zahrnuje přidání jedinečného názvu a popisu pro profil a jeho povolení. Maskovací data citlivé na maskování lze dosáhnout mícháním, nahrazením, mícháním, stárnutím datum, rozptylem, maskováním a zrušením. Příklady nástrojů maskování dat zahrnují Delphix, Informatica Persistent Data Masking a Microsoft SQL Server Data Masking. Šifrování poskytuje důvěrnost převodem kódu na cifertext, zatímco zmatek, i když je obtížné pochopit, neposkytuje důvěrnost. Obruba dat je proces maskování důvěrných nebo citlivých dat k jejich ochraně před neoprávněným přístupem.

Obrázek pro článek

Otázky:

  1. Jaké jsou metody zhoršení dat?
  2. Jaký je rozdíl mezi maskováním dat a zmatením?
  3. Co je příkladem zhoršení dat?
  4. Co je to zabezpečení kódu v oblasti informační zabezpečení?
  5. Jak vytvoříte novou zhoršení dat?
  6. Jak maskujete citlivá data?
  7. Což je příklad nástroje maskování dat?
  8. Co je to zmatek vs. šifrování?
  9. Jaký je rozdíl mezi zmatením a šifrováním?
  10. Jaký je proces zkažení dat?

Podrobné odpovědi:

  1. Odpovědět:
    Šifrování, tokenizace a maskování dat jsou tři běžné metody zablokování dat. Šifrování a tokenizace jsou reverzibilní, což umožňuje vyhledávání původních hodnot z zmatených dat.

  2. Odpovědět:
    Maskování dat je typ zkažení dat, který vytváří náhradní verze datových sad při zachování stejného formátu. Na druhou stranu je zmatek, který zahrnuje maskování dat, tokenizaci a šifrování.

  3. Odpovědět:
    Příkladem zkažení dat je změna datum vypršení platnosti kreditní karty na platný měsíc v příštích pěti letech nebo zamíchání pořadí číslic v telefonním čísle.

  4. Odpovědět:
    Zobrazení kódu v informačním zabezpečení se týká ztěžování programovacího kódu. Běžně se používá k ochraně duševního vlastnictví nebo obchodního tajemství a zabránění zpětného inženýrství proprietárních softwarových programů.

  5. Odpovědět:
    Chcete -li vytvořit nové zabrušení dat, můžete kliknout na „Přidat“ a poskytnout jedinečný název a popis pro profil zmatení. V případě potřeby můžete také aplikovat výraz zvracení na konkrétní domény nebo nájemníky.

  6. Odpovědět:
    Existuje několik metod maskování citlivých dat, včetně míchání, substituce, míchání, stárnutí datu, rozptylu, maskování a zrušení. Tyto metody pomáhají zakrývat původní obsah dat.

  7. Odpovědět:
    Mezi příklady nástrojů pro maskování dat patří Delphix, Informatica Persistent Data Masking a maskování dat Microsoft SQL serveru. Tyto nástroje poskytují funkčnost pro maskování a ochranu citlivých dat na různých platformách a databázích.

  8. Odpovědět:
    Šifrování poskytuje důvěrnost převodem kódu na cifertext, takže je nečitelný bez dešifrovacího klíče. Zbavení však neposkytuje důvěrnost, protože kód zůstává v čitelné formě, ale těžší je pochopit.

  9. Odpovědět:
    Rozdíl mezi zmatením a šifrováním spočívá v jejich primárních cílech. Šifrování se zaměřuje na důvěrnost přeměnou kódu na nečitelný cifertext, zatímco zmatek se zaměřuje na ztěžování porozumění kódu, aniž by poskytl stejnou úroveň důvěrnosti.

  10. Odpovědět:
    Proces zmatení dat zahrnuje maskování důvěrných nebo citlivých dat, aby byla chráněna před neoprávněným přístupem. Zahrnuje různé techniky, jako je šifrování, tokenizace, maskování dat a zmatek, aby bylo zajištěno zabezpečení a soukromí dat.



Jak se vyhýbáte datům PII?

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou metody zhoršení dat

Tři z nejběžnějších technik používaných k zablokování dat jsou šifrování, tokenizace a maskování dat. Šifrování, tokenizace a maskování dat fungují různými způsoby. Šifrování a tokenizace jsou reverzibilní v tom, že původní hodnoty lze odvodit z zaoblených dat.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi maskováním dat a zmatením

Zasučení dat je přikrývka pro transformaci dat do jiné formy, aby je chránila. Existují tři hlavní typy zbláznění dat: maskování dat, tokenizace a šifrování. Maskování dat vytváří náhradní verzi datového souboru. Hodnoty dat se mění, ale formát zůstává stejný.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je příkladem zhoršení dat

Další techniky zhoršení dat

Například zajištění nové hodnoty datum vypršení kreditní karty je v příštích pěti letech platný měsíc. SMUFFING – Změnit pořadí číslic v čísle nebo kódu, který nemá sémantický význam. Například změna telefonního čísla z 912-8876 na 876-7129.
V mezipaměti

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to zabezpečení kódu v oblasti informační zabezpečení

Zbavení se znamená ztěžovat porozumění něčemu. Programovací kód je často zmaten pro ochranu duševního vlastnictví nebo obchodních tajemství a zabránění útočníkovi v reverzním inženýrství proprietárního softwarového programu. Šifrování některého nebo celého kódu programu je jedna metoda zablokování.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak musíte vytvořit novou zhoršení dat

Chcete -li vytvořit nový výraz zabfucace dat, klikněte na Přidat a zadat jedinečný název a popis profilu. Zaškrtněte políčko Povoleno, abyste povolili profil. Volitelné: Chcete -li aplikovat výraz zmatení na konkrétní domény nebo nájemníky, vyberte je z pole domény.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak maskujete citlivá data

Tyto metody maskování zahrnují následující: Scrambling. Míchání náhodně reorordová alfanumerické znaky, aby zakrývaly původní obsah.Nahrazení. Tato technika nahrazuje původní data jinou hodnotou z dodávky důvěryhodných hodnot.Smíchání.Datum stárnutí.Rozptyl.Maskování.Nullifikace.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Což je příklad nástroje maskování dat

Porovnání softwaru nejvyšších dat

Název nástroje Hodnocení Připojení platformy
Delphix 3.5/5 Linux, Mac, Windows, relační DB.
Informatica Persistentní maskování dat 4.2/5 Linux, Mac, Windows, relační DB, cloudové platformy.
Maskování dat serveru Microsoft SQL 3.9/5 T-dotaha, Windows, Linux, Mac, Cloud.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to zmatek vs. šifrování

Šifrování poskytuje důvěrnost pro citlivé informace převedením kódu na cifertext, což je nečitelné pro kohokoli, kdo nemá dešifrovací klíč. Na druhé straně zmatek neposkytuje důvěrnost, protože kód zůstává v čitelné formě, je obtížnější pochopit.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi zmatením a šifrováním

Šifrování poskytuje důvěrnost pro citlivé informace převedením kódu na cifertext, což je nečitelné pro kohokoli, kdo nemá dešifrovací klíč. Na druhé straně zmatek neposkytuje důvěrnost, protože kód zůstává v čitelné formě, je obtížnější pochopit.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to proces zhoršení dat

Obruba dat je proces maskování důvěrných nebo citlivých dat k jejich ochraně před neoprávněným přístupem. TAKTICKÁ TAKTO DATA ZABEZPEČÍ může zahrnovat maskování, šifrování, tokenizaci a redukci dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi zblázněním dat a šifrování

Šifrování se používá k ochraně citlivých dat, jako jsou informace o platebních kartách (PCI), osobní údaje (PII), čísla finančních účtů a další. Maskování dat, nazývané také zkažení dat, je technika zabezpečení dat, která skrývá originální data pomocí upraveného obsahu.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co se děje pro skrytí citlivých informací

Šifrování je proces, který činí data nečitelná pro kohokoli kromě těch, kteří mají příslušné heslo nebo klíčové. Šifrováním citlivých souborů (například pomocí hesel souboru) je můžete chránit před čtením nebo používáním těmi, kteří nemají nárok na to, aby dělali ani.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaký je rozdíl mezi maskováním a anonymizací

Maskování dat vs anonymizace

Maskování dat přidává další vrstvu zabezpečení k anonymizaci dat maskováním určitých kusů dat a zobrazováním nejdůležitějších dat datům, kteří jsou výslovně oprávněni vidět tyto konkrétní části příslušných dat.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak mohu maskovat data v Excelu

Používání vstupní masky v Excelstep 1: Vyberte buňku.Krok 2: Otevřete dialogové okno Formátova buněk.Krok 3: Vyberte "Zvyk" Kategorie.Krok 4: Zadejte vstupní masku.Krok 5: Klikněte "OK"

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co jsou příklady maskování

Maskování může zahrnovat potlačení určitých chování, které považujeme za uklidňující, ale že si ostatní považují „divné“, jako je stimulace nebo intenzivní zájmy. Může to také znamenat napodobování chování lidí kolem nás, jako je kopírování neverbálního chování a vývoj komplexních sociálních skriptů, které se dostanou do sociálních situací.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Je zmatek lepší než šifrování

Šifrování poskytuje vyšší úroveň zabezpečení než zhoršení, ale vyžaduje více výkonu a zdroje zpracování. „Zasažení nemá za cíl poskytnout vysokou úroveň zabezpečení, ale spíše zabránit příležitostným útočníkům a ztěžovat jim reverzní inženýrský kód.“

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři 3 různé metody šifrování

DES, AES a RSA jsou tři primární typy šifrování. Novější 3DES je bloková šifra, která se dodnes používá. Standard šifrování Triple Data (3DES) dělá přesně to, co říká jeho název. Pro ochranu trojnásobku využívá spíše tři nezávislé 56bitové klíče než jeden 56bitový klíč.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to API zbláznění

API zkažení je technika, kterou malware používá, aby bylo pro bezpečnostní analytiky obtížnější porozumět a analyzovat kód. To se obvykle provádí pomocí techniky zvané API Hashing, která nahrazuje jména funkcí API hashed hodnotou.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jaké jsou tři 3 metody pro šifrování dat

3 typy šifrování pro ochranu vašich dat upravené. Metoda symetrického šifrování používá k šifrování i dešifrování dat jediný klíč.Asymetrický. Druhou hlavní metodou šifrování je asymetrické šifrování, někdy také známé jako šifrování veřejného klíče.Hashing.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Která metoda se používá pro skrytí informací

Abstrakt:- Steganografie je umění skrývání informací v jiných informacích takovým způsobem, že je těžké nebo dokonce nemožné identifikovat existenci jakýchkoli skrytých informací. Pro steganografii existuje mnoho různých nosičů.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to příkladem maskování dat

Zde je několik příkladů maskování dat: nahrazení osobně identifikačních údajů a jmen jinými symboly a znaky. Pohyblivé údaje kolem nebo randomizace citlivých dat, jako jsou jména nebo čísla účtů. Míchání dat a nahrazení jejich částí jinými částmi ze stejného datového souboru.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak anonymizujete data

Techniky anonymizace dat

Maskování dat – uchování dat se změněnými hodnotami. Můžete vytvořit zrcadlovou verzi databáze a použít techniky modifikace, jako je zamíchání znaků, šifrování a substituce slova nebo znaků. Například můžete nahradit hodnotovou znaku symbolem, jako je „*“ nebo „X“.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Jak zamknu a skrývám data v Excelu

V tomto sešitu. Zde mám data ve sloupci A až sloupci E. A chci skrýt všechny tyto buňky v pořádku a já je chci zamknout, aby je nikdo nemohl upravit tak, aby to udělal nejprve vybrat požadovaný rozsah

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Která funkce Excelu může skrýt data

Skrýt sloupce

Vyberte jeden nebo více sloupců a poté stiskněte Ctrl a vyberte další sloupce, které nejsou sousední. Klepněte pravým tlačítkem myši na vybrané sloupce a poté vyberte skrýt.

[/WPRemark]

[WPREMARK PRESET_NAME = “CHAT_MESSAGE_1_MY” ICON_SHOW = “0” ACHOLIGHT_COLOR = “#E0F3FF” Padding_RIGHT = “30” Padding_left = “30” Border_Radius = “30”] Co je to maskování dat Jednoduchý příklad

Tyto metody maskování zahrnují následující: Scrambling. Míchání náhodně reorordová alfanumerické znaky, aby zakrývaly původní obsah.Nahrazení. Tato technika nahrazuje původní data jinou hodnotou z dodávky důvěryhodných hodnot.Smíchání.Datum stárnutí.Rozptyl.Maskování.Nullifikace.

[/WPRemark]

Previous Post
¿Se consideran personas sin hogar una población vulnerable??
Next Post
Ceny airbnb klesnou na poslední chvíli?