15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Matbord i det inre av köket

Huvudelementet i köksinredningen är bordet. Dess roll är mer praktisk än dekorativ. Baserat på detta är det viktigt att välja rätt form och dimensioner, först och främst, och också att känna till finesser i kombination med interiören..

Huvudelementet i köksinredningen är bordet.

Huvudelementet i köksinredningen är bordet..

Matbord i det inre av köket: grundläggande mått

Måtten på köpet måste beaktas innan du går till butiken eller söker online. Först och främst är antalet familjemedlemmar och lokalerna viktigt, stilen på lägenheten är också viktig.

Måtten på köpet måste beaktas innan du går till butiken eller söker online.

Måtten på köpet måste beaktas innan du går till butiken eller söker online.

Bestäm den önskade storleken genom att beräkna den ungefärliga ytan: för varje hushåll, välj en rektangel 60 cm lång, 40 cm djup. Detta är tillräckligt för att ordna enheter och bekväm rörelse. Vanliga rätter och godis placeras vanligtvis i mitten av bordet, så du måste lägga till ytterligare 20 cm. Minsta bredd tas därför som 80 cm. Längden beräknas utifrån antalet personer.

Vanliga rätter och godis placeras vanligtvis i mitten av bordet, så du måste lägga till ytterligare 20 cm.

Vanliga rätter och godis placeras vanligtvis i mitten av bordet, så du måste lägga till ytterligare 20 cm.

Ytterligare information. Minsta parametrar för bordet för 4 personer är 80 * 120 cm, de mer bekväma är 90 * 120 cm. De beräknas i enlighet med komfortvillkoren när gästerna sitter i tvåor mittemot varandra. Men på rea kan du hitta produkter som redan är 75-70 cm eller skräddarsydda.

Köksbord har en standardhöjd på 75 cm, men andra alternativ görs: 70-90 cm. Höga köksbord är inneboende i den klassiska stilen. När du väljer en höjd bör du fokusera på familjemedlemmarnas tillväxt. För de som sitter är det värt att överväga avståndet till de närmaste föremålen – ett headset, fönster. Det är lämpligt att lämna minst 1 meter för att enkelt kunna förlänga stolen och sätta sig ner, och inte för att hindra passagen.

Köksbord har en standardhöjd på 75 cm, men andra alternativ finns: 70-90 cm.

Köksbord har en standardhöjd på 75 cm, men andra alternativ finns: 70-90 cm.

Stolens mått är vanligtvis 50 * 40 cm, avståndet mellan dem är 40 cm. Med hänsyn till dessa siffror måste du ta reda på parametrarna för din matplats.

Fyrkantiga modeller är mer kompakta och lämpar sig för både trånga och rymliga rum. Runda – kräver mer utrymme.

Fyrkantiga modeller är mer kompakta och lämpar sig för både trånga och rymliga rum. Runda - kräver mer utrymme.

Fyrkantiga modeller är mer kompakta och lämpar sig för både trånga och rymliga rum. Runda – kräver mer utrymme.

Den runda formen är obekväm för att sitta ett stort antal gäster hemma, eftersom det på grund av diametern är svårt att nå rätt rätter. En diameter på 170 cm och högre används dock i bankettsalar på restauranger..

Den runda formen är obekväm för att sitta ett stort antal gäster hemma, eftersom det på grund av diametern är svårt att nå rätt rätter.

Den runda formen är obekväm för att sitta ett stort antal gäster hemma, eftersom det på grund av diametern är svårt att nå rätt rätter.

Köksbordsmaterial i det inre av köket

De första borden var huggen av sten, senare började mänskligheten använda brons, marmor, trä. Moderna butiker kan erbjuda kunderna ett bredare sortiment.

De första borden var huggen av sten, senare började mänskligheten använda brons, marmor, trä.

De första borden var huggen av sten, senare började mänskligheten använda brons, marmor, trä.

Glas är ett lämpligt material för ett litet pentry. Tunga material ökar visuellt vikt även en elegant produkt, medan glas ser tyngdlöst ut.

Glas är ett lämpligt material för ett litet pentry.

Glas är ett lämpligt material för ett litet kök.

Glasmöbler växer i popularitet på grund av dess styrkor.

  • Visuell bräcklighet. Faktum är att produkten är tillverkad av härdat glas och tål betydande belastningar. Av denna anledning kan den till och med användas som arbetsyta för matlagning..
  • Avger inte giftiga ämnen under drift och orsakar inte allergiska reaktioner.
  • Hygien. Insekter och mögel växer inte på en sådan yta. Bänkskivan är helt slät, det är lätt att tvätta bort smuts från den.

Nackdelarna inkluderar följande.

  • Märkbar yta – fingeravtryck märks särskilt på mörkt glas.
  • Damm kan ansamlas på de platser där benen är fästa, vilket med tiden märks från ovansidan genom den genomskinliga bordsskivan.
  • Glas är i alla fall skörare än något annat material.

Glasets yta är glansig, matt, transparent, färgad, förstärkt med ett metallnät eller en film mellan glasskikt, så att fragment inte smulas sönder.

Glasets yta är blank, matt, transparent, färgad, förstärkt med ett metallnät eller en film mellan glasskikt, så att fragment inte smulas när de går sönder.

Glasets yta är glansig, matt, transparent, färgad, förstärkt med ett metallnät eller en film mellan glasskikt, så att fragment inte smulas sönder.

Naturlig och konstgjord sten används som material för bänkskivan. Den första kännetecknas av vikt och höga kostnader, den andra är den fullständiga motsatsen. Naturstenens lyxiga utseende täcker alla dess nackdelar som kall yta och vikt.

Natur- och konststen används som material för bänkskivan.

Naturlig och konstgjord sten används som material för bänkskivan.

Konstgjorda råvaror är dock mer populära och ekonomiskt tillgängliga..

  1. Konststen har en kortare livslängd, men köpet kommer att spara budgeten.
  2. Ser presentabel ut, har en varmare yta.
  3. Lätt att underhålla, lätt att reparera.
  4. Behåller färg.

Ibland kallas en konstgjord sten för ett kvartsagglomerat, som till skillnad från akryl är gjord av granit eller kvarts, och inte mineralflis. Det ser dyrare ut och liknar en monolit så mycket som möjligt..

Ytterligare information. Äkta stenar, marmor och granit, absorberar smuts och ändrar färg, det är omöjligt att fixa det. Här har akryl “stenen” en fördel, som inte absorberar vätska..

Ett köksbord i plast är vanligast. Det är ett billigt och hållbart material, det är lättskött, lätt, låter dig förkroppsliga olika designidéer – sådana egenskaper ökar dess popularitet. Säkerhetsfrågan är viktig: du bör fråga säljaren om produktens låga toxicitet genom att begära lämpliga certifikat..

Ett köksbord i plast är vanligast.

Köksbord i plast är vanligast.

Rotting är en palmfiber, det är mer lämpligt utomhus: på en terrass eller sommarstuga, men det är också tillämpligt för köksmöbler. Naturlig rotting kräver noggrann vård, skydd mot uttorkning av kvistarna. På grund av att de tillverkas för hand är kostnaden för produkten hög, men livslängden är nästan obegränsad. Det finns en billigare artificiell analog.

Rotting är en palmfiber, det är mer lämpligt utomhus: på en terrass eller en sommarstuga, men det är också tillämpligt för köksmöbler.

Rotting är en palmfiber, det är mer lämpligt utomhus: på en terrass eller sommarstuga, men det är också tillämpligt för köksmöbler..

Vanliga material är MDF och spånskiva, det första är mycket dyrare, de mest budgetmöbler är gjorda av det andra. I båda fallen är grunden träflis, som limmas ihop med en annan sammansättning. I denna fråga har MDF en garanti för säkerhet, eftersom lignin och paraffin fungerar som lim och formaldehydhartser i spånskiva. Matbordet för köket av pressat spån är snyggt, opretentiöst i underhåll, har den bredaste färgpaletten som gör att du kan välja den ton du behöver för inredningen. Bland nackdelarna: hög luftfuktighet är inte önskvärt, lederna sväller när vatten kommer in.

Vanliga material är MDF och spånskiva, det första är mycket dyrare, de mest budgetmöbler är gjorda av det andra.

Vanliga material av MDF och spånskiva, den första är en storleksordning dyrare, de mest budgetmöbler är gjorda av den andra.

Bordsfärg i det inre av köket

Färgen bör väljas med hänsyn tagen till belysningen av rummet och önskad effekt. Ett överflöd av en färg eller dess nyanser är sällan bra för inredningen. De tre grundfärgerna ser mest harmoniska ut, införandet av kontrasterande element som spädar ut spektrumet.

Färgen bör väljas med hänsyn till belysningen i rummet och önskad effekt.

Färgen bör väljas med hänsyn tagen till belysningen av rummet och önskad effekt..

Monokrom eller vit skapa en återhållsam, oftast klassisk atmosfär. Färgerna på naturligt trä eller sten är lämpliga. Kombinationer av grå, svart, vit och andra strikta toner är möjliga. Monokrom är mindre populärt än kontrast. Kontrast uppnås genom att kombinera fasadens motsatta färger: vitt med svart, mjölkigt med brunt. Sådana kombinationer skapar accenter..

Monokromt eller vitt skapar en återhållsam, oftast klassisk atmosfär.

Monokromt eller vitt skapar en återhållsam, oftast klassisk atmosfär..

Ljusa färger köksbord kombineras med blanka ytor i rika färger: lila, rött, orange. De måste dock spädas ut med mjukare så att ögonen inte anstränger sig..

Bruna och beige nyanser är vanliga. För att behålla lättheten i rummet, välj grädde, pastellfärger, utspädda med trä. Det är inte nödvändigt att välja en bänkskiva som passar headsetet, du kan använda valfri färg som inte kontrasterar. Lätt trä är till exempel perfekt för ett vitt kök. En sådan matplats kommer att öka belysningen mot en mörk bakgrund..

Det är inte nödvändigt att välja en bänkskiva som passar headsetet, du kan använda valfri färg som inte kontrasterar.

Det är inte nödvändigt att välja en bänkskiva som passar headsetet, du kan använda valfri färg som inte är kontrasterande.

Mönster på bordet dekorera hela rummet, det viktigaste är att inte överdriva det: resten av inredningsartiklarna ska inte varieras. Glas och plast är dekorerade med fotoutskrift. Bilden kan vara vilken som helst: blommig, frukt och bär, geometriska, marina eller abstrakta teman, etc. efter kundens smak. För ett mer strikt utseende väljer de antika och nationella mönster, täcker ytan med porslinsplattor, som kombineras med ett headsetförkläde.

Mönstren på bordet dekorerar hela rummet, det viktigaste är att inte överdriva det: resten av inredningsartiklarna ska inte varieras.

Mönstren på bordet dekorerar hela rummet, det viktigaste är att inte överdriva det: resten av inredningsartiklarna ska inte varieras.

Formen på matbordet i det inre av köket

De vanligaste är rektangulära och runda bord. Även populära är fyrkantiga, ovala. I trånga lägenheter kan du hitta en halvcirkel pressad mot väggen, även om den bara är lämplig för två personer.

De vanligaste är rektangulära och runda bord.

De vanligaste är rektangulära och runda bord..

Rektangeln är den mest praktiska formen. Om det behövs kan den skjutas kompakt i ett hörn eller fällas ut för att göra ändringar i interiören. 1-4 ben installeras som stöd. 3 gäller endast runda modeller, de minst bekväma är 2 stöd, eftersom de är breda och stör den sittande rörelsen.

Rektangeln är den mest praktiska formen. Om det behövs kan den pressas in i ett hörn eller fällas ut, göra ändringar i interiören

Rektangeln är den mest praktiska formen. Om det behövs kan den pressas in i ett hörn eller fällas ut, göra ändringar i interiören

Notera! Den runda bordsskivan, som ligger i mitten av det kvadratiska rummet, understryker positivt rymdligheten. Avlånga eller ovala passar bättre i ett rektangulärt rum.

Vad ska man göra med ett litet kök?

Med tanke på de mått som rekommenderas ovan kan du bara äta ensam i pentryt i Chrusjtjov. Men, som de säger, i trånga utrymmen, men inte kränkt. Därför sitter sex av vårt folk vid ett bord för 4 personer. Och för att frigöra värdefulla kvadratmeter resten av tiden använder de transformatorer och vikmekanismer.

Och för att frigöra värdefulla kvadratmeter resten av tiden används transformatorer och vikmekanismer.

Och för att frigöra värdefulla kvadratmeter resten av tiden använder de transformatorer och vikningsmekanismer.

Transformatorn kan först överraska med sin kompakthet, sedan med antalet gäster som får plats bakom den, eftersom bordsskivan ökar 2-3 gånger. Möbelbutiker erbjuder olika mekanismer: bok, blind, automatisk, roterande.

Ett hopfällbart bord är billigt, liknar en transformator, men det kan vikas och läggas i en garderob tills det begärs. Det finns också fällbara, väggmonterade och hopfällbara typer.

Transformatorn kan först överraska med sin kompakthet, sedan med antalet gäster som får plats bakom den, eftersom bordsskivan ökar 2-3 gånger.

Transformatorn kan först överraska med sin kompakthet, sedan med antalet gäster som får plats bakom den, eftersom bordsskivan ökar 2-3 gånger.

Viktig! Skruvar för fällbara modeller måste dras åt regelbundet.

Den infällbara typen är en räddning för små storlekar. Vid ingen lunchtid är det helt dolt i headsetets nisch, om det behövs blir det ett stort köksbord, vars nivå är ett par centimeter under arbetsytan.

Den infällbara typen är en räddning för små storlekar.

Infällbar typ – räddning för små storlekar.

Ett bord av hög kvalitet kommer att fungera i årtionden utan klagomål, om bara designen fortsätter att glädjas. Först och främst, uppskatta komforten – sätt dig vid bordet i butiken. I alla andra krav är tillverkarna redo att möta köparen halvvägs..

Video: Matbord i det inre av köket

50 fotoidéer för matbord i köket

Previous Post
Hur man använder persienner i interiören
Next Post
داخل المطبخ البيج: مزايا وعيوب