15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Lätt köksdesign – hur man undviker misstag?

För varje hemmafru är köket en mycket viktig plats. Detta är hennes stolthet. Detta är en plats där hela familjen samlas för en utsökt middag, där de tillbringar semester, där uppriktiga samtal hörs. Naturligtvis borde en sådan speciell plats se speciell ut. Det räcker inte att bara täcka väggarna med tapeter. Detta rum kräver särskild uppmärksamhet. Många designers råder att dekorera köksinredningen i ljusa färger. Varför och hur? Detta är vad vi måste ta reda på.

ljus köksdesign

Kök designade i ljusa färger är klassiker.

Ljust kök: fördelar och nackdelar

Det finns flera anledningar till att du ska använda ljusa färger när du inreder ditt kök. En av dem är ett litet rum. Som du vet kan sådana färger visuellt förstora utrymmet. Det finns många fler positiva aspekter av denna lösning..

design av ett rymligt ljust kök

Ljus färg, trots sin enkelhet, kan vara kall och varm, hemtrevlig och samtidigt snygg och iögonfallande.

Lätt köksdesign:

 • Det har en positiv effekt på aptiten och matsmältningsprocessen i allmänhet;
 • Skapar en upprymd stämning;
 • Gör köket fräscht och luftigt;
 • Skapar grunden för implementering av olika stilar;
 • Går bra med valfri färg.

ljus kök design foto

Färgområdet för sådana mönster är mycket stort, och alla kan själva välja den lösning som verkar mest optimal och vacker..

Trots alla fördelar har denna lösning sina nackdelar:

 • Ett ljust kök är ganska lätt smutsigt och kräver ofta rengöring;
 • Kalla ljusfärger är något olämpliga för detta rum..

Som du kan se har detta alternativ praktiskt taget inga nackdelar. Och efter att ha studerat funktionerna i köksinredningen i ljusa nyanser kommer det att vara möjligt att extrahera många positiva aspekter från detta och kringgå allt negativt.

ljus köksdesign med accenter

Kökens ljusa färg är inte bara kallvitt.

Implementeringsmetoder

Ljusa nyanser. Denna term täcker ett ganska brett spektrum av färger. Här finns både kalla och ljusa nyanser. Och du kan implementera befintliga idéer på olika sätt. Men oavsett vilket alternativ som valts, för dem alla finns det en allmän regel: harmoni i allt.

design av ett ljust kök i huset

Faktum är att valet av nyanser är mycket stort..

Först och främst gäller detta kombinationer. Även i ljusa, abrupta och kontrasterande kombinationer bör det finnas en fullständig tanke och harmoni. Naturligtvis, för varje alternativ, får det sin egen form. Men du måste definitivt hitta den gyllene medelvägen som gör att du kan skapa en vacker design, och inte en uppsättning slag och slag..

ljusa färgkombinationer i köket

Även vitt har en enorm palett av nyanser, det är bara att människor som är långt ifrån design inte alltid tänker på det..

Vitt är alltid på mode

Vitt är färgens kung. Det bör fördelas i en separat kategori. Det är början på spektrumet och passar bra med valfri färg från sortimentet. Men han är också ganska bekväm att existera ensam..

Så du kan välja ett vitt material för efterbehandling av golv, väggar och tak; plocka upp en vit köksuppsättning och följaktligen resten av möblerna som passar. 

vit köksdesign

Textilier och porslin kan också matchas i en viss färg.

Naturligtvis kan det här alternativet för många likna en sjukhusavdelning. Men med rätt materialval får du rätt effekt och det blir inga associationer till sjukhuset. Men om vi talar om ivriga motståndare till en sådan idé, så finns det också en väg ut för dem..

För att lysa upp kyla och tomhet i vitt, kombinera det med ljusa färger. Lägg till matchande accenter på köksmöbler eller textilier. 

kök i ljusa färger

Till exempel kommer färgade handdukar, en service och en soffa tydligt att väcka uppmärksamhet, och vitt kommer inte längre att vara så ensamt..

Det finns ytterligare en hemlighet – det kontrasterande urvalet av en av väggarna. Denna teknik utför två funktioner samtidigt: rummets zonindelning och färgschemat. Markera väggen nära matbordet med en kontrastfärg, och på så sätt lägger du till en ljus accent och betonar matplatsens territorium.

Varma toner

Ett utmärkt alternativ för köket är en kombination av ljusa varma toner, som inkluderar beige, elfenben, mjölkaktig, persika, etc. Det har bevisats att en sådan palett hjälper till att lugna ner och har en positiv effekt på matsmältningsprocessen.. 

ljust kök i klassisk stil

I ett ljust, varmt kök känner människor sig mysigare och bekvämare, vilket uppenbarligen kommer att spela i värdinnans händer..

Det beige köket ser bra ut. Detta designalternativ är lämpligt för lantlig stil, Provence, klassiker. För att genomföra dem, plocka upp en gammal stil VVS: utsmyckade, antika kranar, en keramisk beige handfat. Lägg till smidesjärnstolar och ett bord, kopparfärgade dörrhandtag, ett överflöd av dekorativa redskap, hantverk.

Varma färger är också lämpliga för moderna stilar. Högteknologiskt och modernt kommer att få stora vänner med beige och mejeriprodukter. Lägg till en touch av brunt, som en köksenhet eller golv, och ett modernt stoppat kök är klart.. 

ljust kök i modern stil

För dessa stilar, föredra marmor, granit, keramiska plattor, laminat som ytbehandlingar..

Varma nyanser kan kombineras med vita, svala spektrum och mörka färger. På så sätt kommer du att kunna skapa den mest fullständiga bilden av stilen. Men glöm inte att i den här versionen är pastellfärgerna fortfarande de ledande..

Coolt humör

I enlighet med färgernas psykologi är kalla toner inte lämpliga för att dekorera ett kök. De har en dålig effekt på aptitbildningen, främjar koncentration, medan avslappning behövs under en måltid. Men här möter vi ett undantag, eftersom vi kommer att använda ljusa kalla färger..

ljust kök med kalla toner

Lägg till en droppe svart, rött, orange eller annan iögonfallande färg i interiören, och sedan kommer det vita rummet att förvandlas till okänt..

De kommer att göra rummet fräschare och ljusare, och med skicklig kombination kommer de inte att skada och kommer bara att betona dess värdighet.

Så, från de kalla till köket, kan du använda blått, mynta, lila, grönt, eukalyptus. Dessa färger kommer att ge kraft och gott humör. Samtidigt visar sig köket i sådana nyanser vara delikat och mjukt..

ljust kök i klassisk stil

Även fina små saker på bord, servetter, ett förkläde, vitvaror.

Detta alternativ är lämpligt för genomförandet av stilen minimalism, modern, eko, skandinavisk Medelhavet. De är alla lätta och fräscha, som ett vindstöt. Det finns inget överflödigt i dem, så de kommer inte att belasta rummet. Du kan kombinera dessa färger med varma mörka eller ljusa färger om du vill. Brunt och svart kommer att göra gott sällskap. Men vitt är bäst.. 

ljusa köksdesignidéer

I kombination med ovanstående färger kommer de att skapa en riktigt underbar, fräsch och känslig design..

Vad man ska välja för ytbehandling

Naturligtvis, när du skapar en design för ett ljust kök, kommer du definitivt att fråga dig själv vilka material för ytbehandling som är bäst lämpade.

design och dekoration av ett ljust kök

Ett kök i klassisk stil kommer aldrig att förlora sin relevans.

Flera faktorer spelar in här:

 • Den valda stilen. För klassiska, rustika och antika är endast matta ytor lämpliga, eftersom de inte tål glans. Medan moderna trender kommer bra överens med glitter.
 • Individuella preferenser.
 • Invånarnas fysiska tillstånd. Vissa material kan orsaka en allergisk reaktion, så deras val måste hanteras ansvarsfullt.

ljust klassiskt kök

Hon kommer omedelbart att säga en sak om sin ägare – han vet hur man känner stil och ser skönhet.

Vi föreslår att överväga de vanligaste sätten att avsluta olika ytor i köket och nyanser av deras användning..

Golv

För ett ljust kök är keramiska plattor perfekta som golv. Det är ganska hållbart och pålitligt, med rätt vård kommer det att hålla länge. Dessutom finns det många designalternativ inom detta område.. 

golvläggning i köket

Du hittar keramiska plattor för varje stil och färg.

Linoleum. Billigare och enklare, men inte mindre vanligt och vackert alternativ. Den moderna marknaden erbjuder många typer av linoleum, som i utseende inte kan särskiljas från laminatgolv. Skillnader kommer endast att finnas i produktionsmetoden för material (linoleum – konstgjort, laminat – från naturligt trä), och följaktligen i priset.

ljust kök matsal

En uppsättning massivt trä ser det mest fördelaktiga ut i köket..

Laminera. Alternativet som redan nämnts ovan. Det blir något dyrare, och en annan nackdel är att det kan svälla om det inte är ordentligt konditionerat. Därför rekommenderar vi att du föredrar linoleum. Men om du insisterar på naturmaterial är laminat ett bra alternativ.. 

ljus köksdesign med laminat

Den är också lämplig för att späda ut ett ljust kök med mörka träfärger..

Om vi ​​talar om naturmaterial är det värt att nämna granit och marmor. I köket används det sällan för golv på grund av dess höga kostnad och bräcklighet. Detta alternativ har dock också en existensrätt..

Väggar

Vi har också ett brett utbud av alternativ här:

 • Kaklade eller keramiska plattor. En metod för väggdekoration, perfekt för köket. Det är hållbart och lätt att ta hand om. Särskilt föredra detta material när du dekorerar väggen ovanför spisen och arbetsbordet, handfat.

köksdekoration med kakel

Uppsättningen och andra möbler här kan göras i alla nyanser av ljus färg..

 • Tapet. Denna metod erbjuder många variationer i prestanda. Papper, vinyl, fiberduk, flytande, etc. Vinyl är bäst för köket, eftersom de kan tvättas.

köksdekoration med tapeter

Moderna stilar i köksdesign är funktionella moderna, högteknologiska högteknologiska, extraordinära loft, asketisk minimalism.

 • Träpaneler. För individuella stilar som uteslutande accepterar naturmaterial – ett bra alternativ. Det kan också ersättas med trä tapeter. Denna typ är dock ännu inte populär nog och har inte tagit i bruk..

ljust kök med träpanel

Moderna headset är så enkla som möjligt och relativt billiga..

Köksmöbler

Det viktigaste elementet i detta rum är köksenheten, det vill säga ditt arbetsområde. Den består av två delar:

 • Trottoarkant. För tillverkning av denna del används MDF, spånskiva, naturligt trä. Färgintervallet för alla erbjudna material är inte begränsat. Valet beror på personlig preferens, pris (naturligtvis är trä det dyraste alternativet) och stilen på köket.

ljus kökinredning

Bänkskivor för klassiska ljuskök är främst grå, beige och svarta ytor.

 • Bordsskiva. Det kan också vara tillverkat av trämaterial, sten, glas och till och med metall. Det bästa alternativet är marmor, granit, konststen. Från billiga kan vi erbjuda laminerad spånskiva.

ljust kök med bänkskiva i marmor

Det bästa alternativet är att använda naturliga nyanser och naturmaterial: ljust trä, sten.

Låt oss sammanfatta

Och nu föreslår vi att sammanfatta vad som har sagts och bestämma hur man bäst gör en ljus design i köket och vad är dess huvudkomponenter.

ljust kök i stil med minimalism

Ett kök med ljusa nyanser är ett win-win-alternativ för både rymliga rum och lägenheter av blygsam storlek.

Stil Färgförverkligande Grundläggande efterbehandlingsmetoder
Minimalism Vit, grå, svarta fläckar Målning; golv- och väggplattor
Högteknologisk svala ljusa toner i kombination med vita, svarta och mörka varma färger Sträcktak; laminatgolv; glas- eller marmorskiva
Klassisk Beige, vit, elfenben Tak på flera nivåer av gipsskivor; kakel och tapeter för väggar; linoleum på golvet
Provence Mjölk, beige, mynta, blå, olivolja Naturligt trä för alla ytor; takgips.

vacker ljus köksdesign

Att hålla det rent rent kommer alltid att se bra ut..

Som du kan se finns det många sätt att genomföra idén om ett ljust kök. Använd det du lär dig för att skapa riktigt vackra mönster.

VIDEO: Design av ett ljust modernt kök.

50 ljusa köksdesignalternativ:

ljusa färger i köket snygg design av ett ljust kök modern design av ett ljust kök kök vitt set köksuppsättning vit köksuppsättningar ljus kökinredning vacker ljus köksdesign design av ett ljust kök i huset design av ett ljust kök i ett privat hus ljusa kök design foto alternativ ljusa köksdesignalternativ ljusa köksdesignidéer ljus kök design projekt foto ljust kök designprojekt ljus kök design idéer foto ljusa köksdesignidéer ljusa köksdesign fotoexempel ljus kök design foto exempel ljusa idéer för köksdesign ljus kök design foto ljus köksdesign vitt kök i ett vitt kök vitt kök med ljusa accenter vit köksuppsättning interiör vitt kök set foto vit köksuppsättning design vit köksuppsättning modern vitt köksset med apelsin vit köksuppsättning original vit köksuppsättning dekoration vit köksuppsättning interiör vitt kök set foto vit köksuppsättning design vitt köksset ljust kök vit köksuppsättning köksdekoration vitt kök set foto vit köksuppsättning design vit köksuppsättning design vit köksuppsättning vit köksinredning vit köksuppsättning vit färg i köksuppsättningen vit färg i det inre av köket vitt i köket vita köksmöbler vit köksinredning vitt kök

Previous Post
Sovrumsdesign med spjälsäng
Next Post
أسلوب الروكوكو في الداخل: التاريخ والميزات