15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Moderna stolöverdrag för idéerna i köksfotot

Förnya möblerna i köket och matsalen, om det har tappat sitt tidigare utseende eller är helt enkelt tråkigt, utan särskild kostnad? Det finns en lösning! Textilstolskläder blir allt populärare. De kan beställas från en specialiserad sömnad eller göras själv. Vi kommer att beskriva båda alternativen med exempel..

Omslag i olika färger för stolar i köket

Stolöverdrag kan beställas från en specialiserad skräddarsysstudio eller göras själv

Omslag i olika varianter för stolar till köket

Olika alternativ för stolöverdrag

Låt oss först överväga stolarnas huvudfunktioner, det finns bara två av dem och detta:

 1. Funktionell komponent

Som funktionella möbler används stolar i vardagen för en bekväm position vid bordet. De mest populära stolarna är köket och matsalen. På andra plats – stolar på kontor och arbetsområden.

Omslag i randig stil för köksstolar

Randigt stolskydd

Omslag med mönster för stolar i köket

Stolöverdrag för kök med mönster

Omslag med blommor till stolar för köket

Omslag med blommor till stolar för köket

Lila köksstolskåpor

Lila stolskydd

Täcker blått för stolar i köket

Eleganta klädstolsöverdrag

Köksstolar slår en träff flera gånger varje dag, när vi äter frukost, lunch, middag och tar emot gäster. I detta avseende är deras slitstyrka maximal: klädseln raderas gradvis och smutsig, benen är klädda eller repade..

Om det finns barn och djur i huset ökar faktorn för eventuella mekaniska skador på stolar (repor, snitt, målade eller målade element, fläckar som inte kan tvättas bort).

Ovanstående kan undvikas genom att leva utbytbara textilöverdrag för köks- och matsalsstolar. Först täcker du bristerna med dem. För det andra, skydda eller upprätthåll integriteten. För det tredje kan locken bytas eller tvättas. Du kan inte göra detta med en hel stol. För det fjärde är pengarna som läggs på att sy stolskydd flera gånger mindre än kostnaden för en ny uppsättning stolar.

Svartvita randiga köksstolskåpor

Utbytbara textilfodral

Vita stolöverdrag för kök

Vita stolöverdrag för kök

Stolen täcker formen för köket

Rummets funktionalitet stöds också av formen av omslag..

 • Skydd som sitter tätt över stolen fungerar som permanenta lock. De sitter bra, stör inte sittandet, är svåra att ta bort, vilket innebär att de maximalt skyddar stolarna från skador.
 • Det lösa snittet på omslagen är mycket bekvämt. I det här fallet kan han sätta på ett permanent lock, helt täcka det. Överdraget sätts på ramen på stolen om det inte finns några andra överdrag eller, när du utnyttjar tillfället, bestämde du dig för att tvätta andra. Ofta blir lösa omslag en dekoration av köket under en fest: de ser utsökta ut och förändras mycket enkelt och snabbt.
 • Klädsel (omslag) omslag kan dölja delvisa brister i stolar eller ge dem komfort. Om stolarna är vackra och sätena förstör hela utseendet kan du bara sy sitsöverdrag. Om sitsen är hård eller om ryggen är obekväm, gör du överdrag med ett skum eller ortopediskt lager.

Skydd för köksstolar

Klädstolsöverdrag för kök

Omslag i två färger för stolar för köket

Snygga klädstolsöverdrag

Överdrag i originalstil för köksstolar

Original stolskydd

När du väljer ett tyg för köksluckor måste du ta hänsyn till densitet och styrka, eftersom du kommer att behöva stå emot en betydande belastning och tvätt.

 1. Inre lösning

Interiören i alla rum är skapad av detaljer. De är antingen vissa accenter i rummet, eller så flyter de in helt och skapar ytterligare komfort och harmoni. Stolöverdrag är på modet nu, men än så länge kan de hittas oftare som detaljer om festlig inredning.

Välja omslag efter stil

När du väljer ett lock är det viktigt vilken form och struktur som passar den stil som valts för rummet.

 • Om du är en anhängare av naturliga stilar (Country, Provence) – är raka bomullsöverdrag lämpliga, helst ljusa naturliga färger, som på bilden.
 • Ekostil har blivit utbredd för köksinredning – Boho. Du kan stödja det genom att använda omslag gjorda av grov säckväv (alternativ på bilden) eller till och med denim. De ser harmoniska ut med naturligt trä.
 • För älskare av klassikerna är ädla tyger av lugna toner (inte nödvändigtvis ljusa) lämpliga: crepe satin, siden, satin, brokad. De ser alltid eleganta och aristokratiska ut..
 • Moderna högteknologiska trender tillåter också element som stolskydd. Det viktigaste med hjälp av dem är att förenkla stolens form och ge den geometri. Tyget för omslag i denna stil ska inte skrynklas. Till exempel tät tvåskiktsviskos eller supplex.

Omslag med blommor till stolar för köket

Omslag med blommor och lugg till stolar

Casual och formella omslag bör skilja sig åt både i tyg och form. Det skulle vara mer logiskt att ha ett rakt snitt för det första och komplexa (volanger, krusiduller, bågar, slipsar, band) för det andra. Men i både det första och andra fallet, för att upprätthålla harmoni i rummet, måste du hämta dem i en komplimang med gardiner och en duk. De kanske inte helt upprepar formen, men innehåller överlappande element. När du väljer tillräckligt ljusa lock till stolar och lugna dukar och gardiner kan du släta ut dissonansen med ljusa accenter på bordet (servetter, fat, ljus) och fönster (tucks, hängen, hållare).

Sy stolskydd i en specialiserad studio

Som nämnts ovan kan du anförtro arbetet med val och söm av omslag till design- och inredningsstudion, som det finns många nu. Där kommer du att erbjudas alternativ och appliceras på ett specifikt fall, sytt, omgjort om det behövs. Kostnaden för arbetet förhandlas inledningsvis, eftersom ytterligare svårigheter kan uppstå, och det kommer obehagligt att förändras när arbetet är klart.

Skydd för klädstolar till köket

Arbetet med val och söm av omslag kan anförtros design- och inredningsstudion

Vita slipcovers för köksstolar

Trendiga slipcovers för stolar i matsalen

Omslag med mönster och volanger till stolar i köket

Ett intressant alternativ för stolskydd

Köksstolskläder i klassisk stil

Matsalsstolsöverdrag

Ovanliga överdrag för klädstolar till köket

Fancy klädsel stolskydd

Slipcovers med mönster för stolar i köket

Tryckta matsalsomslag

Täcker rosa till stolar för köket

Rosa stolöverdrag för köket

Naturligtvis, om den materiella sidan av frågan inte står i tvärs, är det bättre att överlåta saken till en professionell. De kommer att ta hänsyn till önskemålen, ge råd och utföra arbetet effektivt och på kortast möjliga tid. För att undvika arbete av dålig kvalitet, kontakta inte okontrollerade studior. Det här är studior utan portfölj eller regleringsinformation annat än ett tecken..

Om du bestämmer dig för en gör-det-själv-transformation

“Mitt hem är min fästning”, och det är alltid väldigt trevligt att skapa tröst i det. Vi gläder oss genom att ordna om skåp eller hyllor i ett rum, byta ut gamla möbler mot nya osv. Om du behöver en tillströmning av positiva känslor – försök att sy stolskydden själv. Ingen påstår att du kommer att lyckas första gången eller att resultatet kommer att glädja dig omedelbart. Din överraskning kommer att vara obegränsad när du inser att du kan dekorera ditt hem utan någon annans inblandning..

Bruna köksstolskåpor

Om du behöver en tillströmning av positiva känslor – försök att sy stolskydden själv

STEG 1

Bedöm först din styrka korrekt:

 • Om du är tillräckligt bra på att sy och har grundläggande kunskaper om att arbeta med mönster kan du säkert välja det tyg du gillar i butiken i rätt mängd (i genomsnitt 1,5 – 2 m för 1 stol), hitta formeln för mönstret ( mönster) på webbplatsen, och eventuellt själva mönstret när stolens storlek sammanfaller, och kom gärna till jobbet.
 • Om du är rädd för att misslyckas på första försöket, ta det billigaste, men i alla avseenden lämpligt tyg i butiken. Det sades inte om parametrarna av en slump, eftersom ingen, och kanske till och med du själv, vet om dina dolda sömnadsförmåga. Men vad händer om allt fungerar första gången och de resulterande stolskydden kan användas? Då kommer du ångra att du spenderade pengar på fel tyg. Annars är det möjligt att använda dem som utbytbara under tvätten. Om du inte alls är säker, ta inte tyg på alla lock, utan börja med ett med en hastighet av 1,5 – 2 m / bit. Bättre att köpa det senare än att slänga det. Var försiktig: ta inte från resterna av varorna (såvida du naturligtvis inte planerade att göra ett enda omslag), eftersom du kommer att hitta något i lager när du kommer till butiken för resten.

Omslag med mönster på stolar för köket gör det själv

När du förbereder dig för självsyande omslag ska du först bedöma din styrka korrekt

STEG 2

Du har bestämt tyget. Vi såg många foton på Internet och du vet exakt stil och form på framtida omslag. Därefter måste du göra ett mönster. Många webbplatser innehåller sådan information: vissa ger helt enkelt formler för beräkningen, andra säljer dem, andra erbjuder färdiga mönster för nedladdning, den fjärde anpassas till din storlek och skickar den färdiga versionen. Du kan välja något av de mest praktiska alternativen och förbereda papper för skärning (spårpapper, Whatman -papper, tjock tidning).

Du behöver i alla fall storleken på stolen eller stolarna, om de är olika. Du kan bara klippa rätt enligt dem. Var uppmärksam på all expansion och sammandragning (oftast förekommer det på benen), bredd, djup och höjd. Du kan rita dig en liten version och markera måtten på den för att inte bli förvirrad..

Om du har de enklaste stolarna i ditt kök och du planerar att sy rektangulära lock – leta inte efter formler, följ bara varje fasett på stolen själv, mät och rita rektanglar av lämpliga storlekar (glöm inte att markera vilken som är från: bak fram, bak bak, fram ben – PN, bak ben – ZN, säte).

Omslag med prydnader för stolar för köket

Stolöverdrag för matsal

STEG 3

Efter lyckad skärning av omslaget är det nödvändigt att överföra det till tyget. Det finns vissa regler här:

 • Använd tyget sparsamt – klipp inte från mitten av tyget, vik tyget på mitten för att göra 2 identiska bitar.
 • Tyget har en gemensam tråd (tyget riktning med maximal stretch). Om du vill att locket på stolen ska sitta så tätt som möjligt, det vill säga det sträcker sig när du tar på det – sätt mönstret vinkelrätt mot delningstråden.
 • När du överför mönstret till tyget, fäst det med säkerhetsnålar och cirkla först rakt längs konturen med färgad krita eller en skarp tvålkant, och gör sedan 3 cm avstånd för sömmarna på varje sida och dra en annan linje.

Stickat hölje i köksstol

Stickat stolskydd

STEG 4

Huvudsteget i att skapa ett stolskydd är sömnad. Beväpna dig med en nål och tråd, sopa (anslut först för hand utan starka knutar) alla delar av omslaget, eller 2-3 bitar vardera. Fäst sedan från fel sida de dinglande kanterna med en överlock (sicksack), sy de viktigaste anslutningssömmarna. Om du inte har en symaskin, sy ihop sömmarna med snäva stygn för hand, men denna process är mer mödosam. Du kan sedan ta bort överflödiga trådar från tråset.

Gör-det-själv bruna överdrag till köksstolar

DIY vackra stolskydd

STEG 5

Du kan avsluta arbetet genom att tvätta den resulterande produkten. Men det här är inte kläder och utan misslyckande kan detta utelämnas. Stryk plaggen helt och vänd ut dem vid sömmarna. Efter att ha gått igenom så många steg omisskännligt, testa gärna produkten!

Grattis! Du har ansvarsfullt närmat dig omvandlingen av köket. Fortsätt experimentera med andra rum och njut av resultatet.

Vi syr ett lock till en stol med egna händer Video:

Stolöverdrag för köket 34 foton:

Previous Post
Design av ett litet kök-vardagsrum 30 kvm med fotoexempel
Next Post
ميزات تقسيم المطبخ وغرفة المعيشة: مزايا وعيوب ، خيارات مثيرة للاهتمام