15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Hur man placerar kylskåpet i köket: grundläggande regler, viktiga och användbara tips

Kylskåpet är den största hushållsapparaten i köket, och till och med mycket viktigt, och det finns inget sätt att byta ut det, för det finns helt enkelt ingenting på det. Du måste lagra mat någonstans. Därför uppstår alltid frågan “var ska kylskåpet placeras?” När du planerar något kök. Verkligheten är trots allt att stora kök i en lägenhet är sällsynta, även om denna fråga måste hanteras klokt även i ett rymligt rum. Och om köket är litet, kommer placeringen av möbler att bli ett helt problem. Det är av denna anledning som du måste bekanta dig med ämnet i detalj och hitta sätt att lösa problemet..

Installera ett kylskåp i köket.

När du planerar ett kök uppstår frågan var du ska installera kylskåpet.

Vilket kylskåp man ska välja

Det är definitivt ingen brådska att köpa ett kylskåp. Först måste du analysera funktionerna i layouten och interiören. Om detta är en vanlig Chrusjtjov måste du definitivt undvika stora modeller. Dessutom spelar teknikens färg också en viktig roll..

Gå till kylskåpet, svara på ett antal frågor själv som hjälper dig att göra rätt val:

 • Kylskåpet måste vara inbyggt.
 • Hur mycket kan du spendera på den här hushållsapparaten.
 • Vilka är huvudfärgerna i utformningen av ditt kök.

Kylskåp i köksdesign.

Kylskåpet ska matcha kökets övergripande design.

Idag erbjuder tillverkare ett brett urval av en mängd olika modeller och för alla lokaler. Allt oftare kan färgmodeller hittas, vilket är mycket bra för vissa designbeslut. Det är av denna anledning som uppgiften att hitta en lämplig modell i alla priskategorier länge inte längre tillhör kategorin superkomplex.

Två dörrar kylskåp i köket.

Köksinredning med kylskåp med två dörrar.

Grundregler för placering i ett modernt kök

Köket är den plats där hushållen oftast besöker under dagen, och det är av denna anledning som det är viktigt att allt på det ligger så bekvämt och praktiskt som möjligt. Kylskåpet används ständigt – det öppnas och stängs och bör därför placeras för att inte störa någon. För att göra detta är det viktigt att känna till några av nyanserna:

 • den viktigaste faktorn är kökets form och storlek;
 • arbetsområdet för tvätt, bearbetning och förvaring bör placeras på avstånd från varandra (vad detta avstånd kommer att vara beror på kökets storlek och layout);
 • takhöjd;
 • fönstrenas placering och deras storlek;
 • närvaron eller frånvaron av en balkong;
 • köket är ett genomgångsrum eller inte;
 • uttagens placering.

Att välja ett kylskåp för köket.

När du väljer ett kylskåp måste du överväga kökets storlek och höjd..

Samtidigt finns det ett antal faktorer som avgör var exakt kylskåpet inte kan installeras:

 • kylskåpet ska inte stå nära spisen eller värmeradiatorer – det kan leda till funktionsstörningar;
 • bör inte placeras nära ett fönster för att undvika uppvärmning från direkt solljus;
 • inomhus, där luftfuktigheten kan vara mer än 80%.

Installera ett kylskåp i ett stort kök.

Det rekommenderas inte att ställa kylskåpet nära fönstret och värmeapparater.

Ytterligare information! Om valet föll på en modell av rostfritt stål, måste interiören ha liknande element som kompletterar den. Så tekniken kommer organiskt att passa in i stilen..

Platsalternativ

Experter identifierar flera av de mest optimala boendealternativen. Bland dem kommer alla att hitta något som passar honom..

Hörnet är en dyrbar plats

Detta arrangemang är den bästa lösningen för ett litet kök. Ett sådant arrangemang kommer inte att förstöra designkonceptet och kommer att passa organiskt i layouten. Kylskåpet kan stå vid ingångens sida och blir liksom en förlängning av headsetet. Således sparar du betydligt utrymme och sparar ledigt utrymme för andra ändamål..

Kylskåp i hörnet.

Kylskåp i hörnet av köket.

Att välja en linje

Detta alternativ är lämpligt för rymliga kök. Kärnan i den linjära principen är att headsetet och alla hushållsapparater är uppställda längs väggen i en rak linje. Kylskåpet kan byggas in mellan andra möbelelement, eller det kan placeras på kanten.

Kylskåp i ett linjärt kök.

Installera kylskåpet i linje med headsetet.

Kök med matplats

Ett sådant kök förenklar på grund av sin storlek kraftigt problemen med att ordna utrustning, eftersom matplatsen med ett bord kan placeras i vardagsrummet. Varje modell är lämplig för ett sådant rum. Det viktigaste är att det ser harmoniskt ut. Eftersom det här är en stor apparat kan kylskåpet balanseras genom att köpa ett skåp eller någon form av rack med samma dimensioner. Det är nödvändigt att sådana möbler kombineras med ett kylskåp i storlek. Ibland, när man använder denna teknik, bryts regeln om arbetsytor, men den estetiska delen vinner och rymdfrihet läggs till..

Kylskåp i köket med matplats.

Kylskåp i matsalen i köket.

Inbyggt kylskåp

Detta alternativ är oftare valt för rymliga utrymmen, eftersom det dessutom “äter upp” flera kvadratmeter. Det viktigaste är att inte glömma att innan du inbäddar utrustningen är det nödvändigt att lämna utrymme för luftcirkulation, det vill säga det måste finnas luckor mellan väggarna, annars kommer utrustningen inte att kunna fungera normalt. Detta arrangemang låter dig göra tekniken helt osynlig. Du måste vara särskilt försiktig med dimensionerna så att den valda instansen passar exakt dimensionerna för den förberedda nischen..

Inbyggt kylskåp i köket.

Design av ett litet kök med inbyggt kylskåp.

Förklädd kylskåp

Ett av de mest intressanta alternativen är garderobsmaskningen. I detta fall bevaras designens integritet. Utrustningen kan döljas under headsetets skäryta – i lådor (vilket är mest bekvämt för ett litet kök). Detta arrangemang har sina fördelar:

 1. Harmoni med det allmänna begreppet stil;
 2. Besparingar på grund av ytterligare värmeisolering av väggarna;
 3. Låg ljudnivå under drift;
 4. Skyddsskydd.

Kylskåp i garderoben.

Kylskåp förklädd till skåp i inredningen.

Installera kylskåpet i en nisch

Om det finns flera sätt att spara utrymme i lägenheten. Denna fråga är särskilt relevant för ägare av små lägenheter, Chrusjtjov. Och ett av alternativen för hur man gör detta är att installera kylskåpet i en speciell nisch. I ett litet rum verkar stora föremål särskilt skrymmande och skapar ibland en känsla av röror och röror. Nischläge är ett bra sätt att spara plats ordentligt och dölja skrymmande utrustning..

Kylskåp i en nisch.

Installera kylskåpet i en nisch.

Placera apparaten på balkongen intill köket

Om köket har tillgång till en loggia eller balkong, är ett bra sätt att avlasta utrymme att installera möbler på just den balkongen. Men det här alternativet är inte särskilt populärt, för att för att genomföra det måste du förisolera loggian så att rumstemperaturen förblir där även vid hårt kallt väder. Du måste också tillhandahålla högkvalitativ ventilation av balkongen, vilket är viktigt för att förhindra överhettning eller tvärtom utseende av kondens i en stor volym. Dessutom ska kylskåpet inte utsättas för direkt solljus, och balkongens bas bör förstärkas med hänsyn till kylskåpets vikt..

Kylskåp installation.

Kylskåp på balkongen.

Flera lösningar för ett litet kök

En av de vanliga placeringsalternativen är att flytta kylskåpet till andra rum. Men om detta inte är möjligt, bör andra alternativ övervägas för hur man slår utrymmet:

 1. ta hand om köksuppsättningen med en speciell nisch för kylskåpet i förväg;
 2. ersätt spisen med mindre apparater: mikrovågsugn, multikokare, dubbelpanna;
 3. köp en inbyggd i stället för en vanlig spis;
 4. överväga alternativet att köpa ett skrivbordskylskåp och placera det under bordet;
 5. implementera den ovan beskrivna vinklade placeringsmetoden.

hur man väljer ett kylskåp.

Liten köksinredning med kylskåp.

Du kanske bestämmer dig för att placera ett kylskåp i ditt kök inte är en lätt uppgift. Det finns inga allmänna regler i denna fråga, så varje fall är individuellt. Du bör ta mätningar så noggrant som möjligt, ta hänsyn till utseende och design, och inte försumma råd och råd från specialister..

Exempel på placering av kylskåpet i köket

När man reflekterar över frågan om var man ska sätta kylskåpet i köket är många i en återvändsgränd. Det finns ju inga universella regler om hur man bäst placerar kylskåpet, till exempel i ett stort kök? Och vad ska ägarna till små lägenheter göra? Hur sätter jag ett kylskåp i ett litet kök korrekt och utan att skada rummet? För att göra det lättare att fatta rätt beslut måste du bekanta dig med exempel på färdiga projekt för kökslayouter och möbelarrangemang.

Kylskåp i det stora köket.

Stort köksdesign med ett kylskåp med två dörrar.

Användbara tips

Oavsett vilken fråga du står inför, var inte rädd för att söka hjälp från proffs och mer erfarna specialister. Naturligtvis kan du räkna ut allt själv, men det kan ta för mycket värdefull tid. Problemet med att placera kylskåpet är inget undantag. Även här måste du bekanta dig med experternas rekommendationer:

 1. Det är viktigt att tänka noga på platsen där kylskåpet kommer att ligga, eftersom utrustningen inte ska störa och skapa olägenheter.
 2. Välj glas! Det är bättre jämfört med plast. Glashyllor håller längre och är lätta att rengöra.
 3. Särskild uppmärksamhet på kvaliteten på tätningarna vid köp: det är viktigt att de är elastiska och gör att du kan öppna kylskåpet utan extra ansträngning.
 4. De bästa modellerna är de som är utrustade med NoFrost -systemet. Att ta hand om dessa blir mycket lättare..
 5. Var noga med att inspektera modellen innan du köper den ända tills du sätter i den. Om du luktar en obehaglig lukt betyder det att plasten är av dålig kvalitet..
 6. För en lägenhet där en familj på högst 5 personer bor är en modell med en volym på högst 300 liter bekvämare.
 7. För ett sommarresidens är det bättre att välja en enkelkammarmodell. För hemmet är det bästa alternativet ett kylskåp med två eller tre kammare..
 8. Handtaget “infällt” i kroppen hjälper visuellt till att spara utrymme och kommer inte att störa det.
 9. Om du vill spara utrymme, överväg en separat frys..
 10. Det är viktigt att vara uppmärksam på ljudnivån – den bör inte överstiga 40 dB.
 11. Modeller på hjul är särskilt rörliga i rörelse, de är mer praktiska.

Kylskåp i headsetets färg.

Kylskåpet ska matcha köksenhetens färg.

Att följa dessa rekommendationer hjälper alla att först välja den optimala modellen från hela sorten som erbjuds av moderna tillverkare som levererar sortimentet och sedan välja det mest praktiska placeringsalternativet..

Slutsats

Att välja hushållsapparater är inte alltid en lätt uppgift. Du måste välja en modell med optimala egenskaper, lämplig design, storlek och pris. I fallet när föremålet är stort, som ett kylskåp, uppstår också frågan om korrekt placering. Men bara vid första anblicken kan detta verka som ett problem. Professionella inom sitt område har mer än en gång testat många tekniker i köksdelar av olika storlekar, och de vet exakt hur man bekvämt och funktionellt installerar ett kylskåp i köket. Om du noggrant studerar dessa rekommendationer och tillämpar dem i praktiken, med hänsyn till ditt köks egenskaper och dina behov, kan du utan stora svårigheter placera kylskåpet så att det inte stör, men tvärtom kommer att glädja ögat ..

Interiör med kylskåp.

Design av en studiolägenhet med kylskåp.

Video: Hur man placerar ett kylskåp i ett litet kök 4 kvadratmeter

Previous Post
Hogyan válasszuk ki a megfelelő stílust a konyha kialakításához
Next Post
Μοντέρνα καλύμματα καρέκλας για τις ιδέες φωτογραφιών της κουζίνας