15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Funktioner i layout och design av ett kök med balkong

Ett kök med balkong finns ofta i både moderna lägenheter och gamla byggnader. Layout är ett vinnande alternativ. Det låter dig öka köksutrymmet, vilket gör det mer rymligt, attraktivt och fyller med ljus. Balkongen utökar möjligheterna när det gäller inredning. Dess närvaro gör att du kan implementera originella designlösningar. 

kök med utgång till balkongen

Rationell och kompetent användning av det kommer att göra köket till en bekväm plats fylld med hemkomfort.

Närvaron av en balkong i lägenheten är ett stort plus för ägarna. Det kan fungera inte bara som en plats för förvaring av saker, utan kan också ordnas som ett separat vardagsrum. Allt beror på rummets yta. Utgången till loggian kan vara från hallen, sovrummet eller ett annat rum. Det mest praktiska alternativet är en köksbalkong. Det kommer att vara en utmärkt ersättning för kylskåpet på vintern.. 

kök med tillgång till balkongfoto

Teknikern kan inte alltid placera de produkter som krävs. Speciellt när det gäller semester.

Köket med utgång till balkongen har inte bara plus, utan också minus. Det viktigaste är att göra rummet till en gång. Speciellt i de fall han är den enda i lägenheten.

kök med balkong

Loggian är bekvämare än en balkong, eftersom den redan har huvudväggar som du kan få fotfäste till.

Utformningen av ett kök med balkong beror på många faktorer. Det handlar inte bara om storleken på rummet, utan också hur det kommer att användas. Moderna designers erbjuder många idéer som inte kommer att vara svåra att implementera på balkongutrymmet.. 

litet kök med balkong

Detta kommer att få det att se attraktivt och användbart ut..

Att renovera ett kök som detta är ingen lätt uppgift. I en traditionell rumslayout är det mycket enklare. Trots detta är ett kök med balkong mer bekvämt. Det viktigaste är att korrekt använda områdets möjligheter. Du kan göra interiören funktionell genom att kombinera rum. Designen av ett kök med balkong ser intressant ut, det är praktiskt och utökar området i ett litet rum. Men detta är inte nödvändigt, loggian kommer att vara en utmärkt plats för avkoppling, kreativitet eller en studie.. 

blommor på balkongen

Om du isolerar det kan du implementera en ny lösning – en vacker vinterträdgård.

Hur man använder balkongutrymmet?

Det finns olika sätt att använda balkongutrymme. De beror direkt på ägarnas krav. Designen av ett kök i kombination med en balkong är ett bra alternativ för en liten lägenhet. Arean i huvudrummet ökar, det är bekvämare att laga mat, äta och ta emot gäster i det. Det är värt att överväga att i detta fall förloras ytterligare utrymme..

kök kombinerat med balkong

Innan man bestämmer sig för att förena sig är det nödvändigt att ta hänsyn till alla för- och nackdelar med en sådan idé..

Du kan bevara balkongens integritet, vilket är viktigt för ett litet kök. Det är nödvändigt att ge fri tillgång till det. Skjutdörrar hjälper till med detta. De har ett snyggt utseende och är lätta att använda.. 

kök med balkong

Om dörrarna är gjorda av transparent glas fyller de i huvudrummet med naturligt ljus..

Funktionell och estetisk inredning: vad man ska tänka på när man designar?

Designen av ett kök med balkong måste uppfylla ägarnas krav. De relaterar främst till utseendet och praktiken..

kombinerar kök med balkong

Rationell användning av delen av väggen mellan balkongen och köket.

För att göra det funktionellt och estetiskt måste följande punkter beaktas.

  • Från dörren som leder till balkongen är rörelsen av kall luft starkare än från fönstret. Detta förklaras av konstruktionens dimensioner. Under vintersäsongen kan detta orsaka besvär för invånarna. Problemet kan lösas om mat- och arbetsområdet är skyddat från luftströmmar och drag genom att placera det på en avskild plats.
  • Den icke-inglasade balkongen kan endast användas under sommarsäsongen. Det är lämpligt att organisera ett rekreationsområde på det, där du kan njuta av solens strålar och frisk luft. För att använda det som skafferi är det nödvändigt att glasera och isolera.

kök på balkongen med växter

Det blir ett bra alternativ till en källare, verkstad eller vinterträdgård..

  • Genom att dekorera köket och balkongväggen, som ligger intill rummet, med liknande material eller i samma stil, kan du få en intressant effekt. Utrymmet kommer att öka och se harmoniskt ut, hela.
  • Rätt val av gardiner. Rullgardiner av tvättbart tyg är lämpliga. Fixa dem direkt ovanför dörren och fönstret som öppnar ut mot balkongen. 

rullgardiner i köket

Kompositionen kommer att se snygg ut, vilket gör interiören elegant.

Öppningen kan ordnas på olika sätt. En bardisk är väl lämpad för detta. Dekoration, som en båge eller halvbåge, gör designen av köket i kombination med balkongen original.

öppningen mellan köket och balkongen

Du kanske gillar det här alternativet eftersom bardisken också kan användas som ett litet matbord..

Vad är skillnaden mellan en balkong och en loggia?

Köket kan ha åtkomst inte bara till balkongen, utan också till loggian. Innan utrustning av extra utrymme är det värt att avgöra om det finns skillnader mellan dessa strukturer. Detta gör att du kan undvika ett antal misstag när du utför reparationsarbete och använder rationellt utrymme..

kök med balkong kombinerat

Kombinerar kök och balkong med fullständig rivning av väggen.

Skillnaden Balkong Loggia
Vägganslutning sticker ut relativt byggnadens fasad är i ett enda plan med fasadväggen
Design det finns tre öppna sidor som sticker ut på gatan, ena sidan gränsar till lägenheten. tre sidor är stängda, och en går bara utanför.
Arrangemangsmöjligheter Har begränsad bärighet. Det är nödvändigt att glasera, isolera. Utmärkta möjligheter att bosätta sig.
Fyrkant Ett kompakt rum, som är säkrat med ett staket och ett balksystem. Dess storlek är begränsad. Begränsas endast av husets arkitektoniska särdrag.
Pålitlighet Relativt säker design. Helt säkert rum.

Plats för vila

Varje värdinna drömmer om ett hörn där hon kan koppla av ensam med sina tankar, lugnt dricka te och njuta av att se hennes favoritfilm. Vardagsrummet eller sovrummet kan inte uppfylla dessa krav. Balkongen är ett bra ställe att organisera en liten sittgrupp. För att göra detta är det tillräckligt att installera minimisatsen: en soffa, en golvlampa och en TV. 

soffbord på balkongen

Om platsen är begränsad kommer en stol och ett soffbord att göra..

När det gäller inredning är stilar som orientaliska, kinesiska och japanska lämpliga. De kommer att göra rummet ovanligt. Du kan komplettera det med ett kök inrett i klassisk stil, såväl som modernt.

köksdesign med balkong

Efter att ha fått ytterligare kvadratmeter på bekostnad av balkongen kan du köpa ett soffbord med fåtöljer och ordna en plats att koppla av på balkongen!

Arrangemanget av ett mysigt område är möjligt på balkongen utan isolering. Det används främst under sommarmånaderna. Plats för ett litet bord och två korgstolar. En öppen plan ser estetiskt tilltalande ut om ytterväggdekorationen är korrekt utförd, det finns smidda element och lampor. 

balkong design

Att dricka te utomhus är dubbelt så gott.

Ett ställe att odla blommor på

Växthuset på balkongen är ett originalarrangemang. Du kan beundra den vackra blomningen av växter, du kan odla grönsaker och rotgrödor året runt. 

blommor på balkongen

Det viktigaste är att ge dem optimala förhållanden..

För växter är temperatur och ljus viktigt. Därför är isolering obligatorisk. Solens strålar kommer att tränga in utan hinder om balkongen är helt inglasad. Dagsljus bidrar till tillväxten och utvecklingen av invånarna i rummet.

balkongdesign med blommor

Med den här inställningen kan du skapa ett romantiskt hörn bland grönska och rikliga blommor..

En transparent dörr är lämplig i detta fall. Det låter dig överväga vinterträdgården utan att komma in på dess territorium. Det kommer att ge intryck av att det finns växter i köket. Ett matbord och pallar används för att komplettera interiören. Rummet har en uppriktig atmosfär som bidrar till att dricka te.

Förråd på balkongen

Att placera de nödvändiga föremålen i en liten lägenhet är inte lätt. I sådana bostäder finns det inte tillräckligt med utrymme för ett förråd där saker och arbetstillbehör förvaras. Balkongen hjälper till att lösa detta problem.. 

ställningar på balkongen

Hyllor, skåp och andra möbler placeras här, där små saker förvaras..

Först måste den isoleras och sedan utrusta ställen. Du kan dölja dem från nyfikna ögon med en dörr. Trä- eller plaststrukturer som dragspel eller garderob är lämpliga. De är lätta att använda och tar minst ett utrymme. Stängda ställningar gör rummet snyggt och ger ett estetiskt utseende.

garderober på balkongen

Rack används för förvaring av grönsaker, frukt, konservering och olika redskap..

Hur man utrustar en verkstad på köksbalkongen?

Verkstaden är en speciell plats för ägaren. Här kan han göra det han älskar. Att hitta ett område för honom i en modern lägenhet är svårt nog. Speciellt när det gäller små bostäder. Balkongen blir en riktig räddning. 

verkstadsdesign på balkongen

Om du organiserar ett värmesystem i det blir det ett fullvärdigt rum..

Trots sin icke-standardiserade konfiguration och små dimensioner kan den förvandlas till en bekväm verkstad. Interiören, genomtänkt till detaljerna, kommer att harmoniskt komplettera köket. Sonen kommer att kunna göra det han älskar under övervakning av sin mamma som förbereder middag.

Verkstad balkong

Möbelns fasad ska matcha rummets stil.

Ett bord som en garderob är perfekt för en workshop. Det kommer att hjälpa till att dölja det kreativa röran från nyfikna ögon. Installerade hyllor och anslutna föremål är stängda. Allt detta gör att du harmoniskt kan kombinera produktionsdelen med den stil som är vald för köksdesignen..

Original designlösningar

Att kombinera ett kök och en balkong är en bra chans att göra rummet mer funktionellt och vackert. Du bör definitivt använda den. Att ordna det innebär att du utför flera steg. Först isoleras balkongen, sedan tas dörren och fönstret bort. Själva öppningen kan förbli intakt. Den här bilden är inte ovanlig eftersom den är billigare.

kök kombinerat med ett balkongfoto

Du kan utrusta öppningen som en bardisk, matmöbler.

Det finns ett annat kombinationsalternativ. Arbetsplatsen tas ut till loggian. Den nödvändiga kommunikationen finns också där.. 

Om balkongen och köket kombineras är den första nödvändigtvis isolerad. För att göra detta, använd lämpligt material för väggar, golv. Balkongen är isolerad och inglasad. Ett varmt golv är utrustat eller ett värmebatteri tas ut.

kök med balkong i lägenheten

Det är realistiskt att göra detta, det viktigaste är att få tillstånd från berörda myndigheter..

Vad behövs för att bygga om en balkong?

När du ändrar balkongens layout måste du veta att tillstånd krävs för detta arbete. Särskilda myndigheter ansvarar för dess utfärdande. Om du har lämpliga dokument till hands kan du kombinera kök och balkong. 

kök balkong design

Ombyggnaden kommer att bli laglig och det kommer inte att finnas några problem med den under försäljningen av ett hem eller i andra fall..

Det förutsätter närvaron av:

  • Färdigt projekt för ombyggnad av bostäder;
  • Skriftligt grannavtal;
  • Ett tillstånd undertecknat av sådana organisationer: BTI, SES, statlig tillsyn och arkitektbyrå;
  • Lägenhet plan ändra lag.

Det är viktigt att notera att det första problemet som ska lösas är rivningen av väggen. Om den är bärande måste öppningen lämnas, bara dörren och fönstret tas bort. Naturligtvis kommer det inte att fungera att expandera området i det här fallet. Trots detta kan den utskjutande delen enkelt omvandlas till en modern bardisk eller arbetsplats..

En icke bärande vägg kan enkelt demonteras. Som ett resultat blir rymden i rummen en helhet.. 

ombyggnad av kök med balkong

Det kan ordnas på vilket sätt som helst.

Att ta fram dessa dokument tar tid och ansträngning. Om du inte har dem, kontakta ett företag som är specialiserat på att lösa dessa problem. Hon kommer att göra allt själv och på kort tid. Sådana tjänster kommer att medföra ytterligare finansiella kostnader..

En balkong är en viktig del av alla hem. Det kan förvandlas till ett mysigt rum, plats att koppla av eller arbeta. Om köket är litet är det lämpligt att kombinera det med en loggia. Detta gör det möjligt att utöka utrymmet, utrusta det vackert, göra det mer funktionellt, fyll det med komfort..

VIDEO: Köksdesign kombinerat med balkong.

50 idéer för att planera och designa ett kök med balkong:

balkong och kök design balkong kök kök med balkong kök design kök med balkong kök med balkong design kök med balkong design kök med balkong hemma kök med balkongfoto kök med balkongfotoidéer kök med balkongidéer fusionskök kök med balkongfotoidéer kök med balkonginredning kök med balkonginredning kök med balkong kombinerat kök med balkong kombinerat kök kombinerat med en loggia kök med balkong i vitt kök med balkong kombinerad design kök kombinerat med ett balkongfoto kök kombinerat med ett balkongfoto kök kombinerat med ett balkongfoto kök kombinerat med balkong kök kombinerat med en balkongidé kök kombinerat med balkong kök kombinerat med en balkongdesign kök kombinerat med en balkongdesign kök kombinerat med ett balkongfoto kök kombinerat med balkongdesignfoto kök kombinerat med en balkong fotoidéer kök kombinerat med en balkonginredning kök kombinerat med balkong kök kombinerat med en balkongidé kök kombinerat med en balkong fotoidéer kök kombinerat med balkongdesignidéer kök kombinerat med balkonginteriör kök kombinerat med balkongdekoration kök kombinerat med balkong kök kombinerat med en balkong moderna idéer kök kombinerat med en balkong modern design kök kombinerat med balkong i huset kök kombinerat med balkong i inredningen kök kombinerat med balkong i lägenheten kök kombinerat med balkong i modern inredning kök kombinerat med balkong modernt designkök kombinerat med balkong kök kombinerat med balkong förstoring av köket på grund av balkongen ta ut matplatsen till loggian

Previous Post
Piros szín a konyha belsejében: jelentés, befolyás, ki illik
Next Post
تصميم غرفة البلياردو في منزل خاص