15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksdesign 2021: trendiga inredningslösningar

Köket måste uppfylla vissa krav. De viktigaste är praktiska, funktionalitet och bekvämlighet. Det kan vara svårt att organisera en sådan idé på ett litet område. Oavsett kökets storlek finns det modetrender som låter dig förkroppsligar den ursprungliga och vackra designen.

Vitt kök med bardisk och turkosoffa

Modern köksdesign sätter det praktiska i första hand

Modetrender 2021

Köks fashionabla interiör förutsätter att vissa lagar följs:

 1. Gott om ledigt utrymme. Mode dikterar att området ska vara stort. Därför, med små rum, är de anslutna till vardagsrummet och utökar mätarna.
 2. Indelning i flera funktionsområden. För att göra detta, använd skiljeväggar av trä, plast eller glas. De senare är perfekta för små områden där varje centimeter räknas. Segment kan särskiljas genom att lägga olika golvbeläggningar.
 3. Glas och transparens är populära. Denna teknik är lämplig för vitrin och skåpdörrar. Kan kompletteras med en mjuk soffa som enkelt kan omvandlas till en extra sovplats.
 4. Med inbyggd teknik. Moderna modeller.
 5. Formerna är strikta, linjen är tydlig och lakonisk.
 6. Bland de trendiga materialen finns plast, kromytor och glas..

Moderiktigt kök med fototapet på väggen

Den senaste succén är 3D-tapeter med ett tredimensionellt tryck. Bra som färg accenter

Glansigt linjärt headset

Glansiga headset utan synliga övergångar är på modet, vilket skapar effekten av en hel struktur

Tonning är populärt. Denna teknik låter dig skapa effekten av artificiellt åldrade föremål. Ser imponerande och original ut.

Liten köksdesign

När utrymmet inte är tillräckligt är det nödvändigt att noga överväga designen för att genomföra flera svåra uppgifter under de givna förhållandena. Det är nödvändigt att visuellt utöka rummet, göra det mer rymligt, utan att försumma funktionalitet och bekvämlighet.

Hörnkök med inbyggda vitvaror

Inbyggda apparater sparar betydligt utrymme

Detta kan förverkligas om du följer användbara rekommendationer:

 1. Välj övervägande ljusa färger. Du kan lägga till några ljusa skär eller dekorelement. Möbler och ytbehandlingar ska vara i ljusa färger. Detta hjälper till att lägga till lätthet och friskhet, visuellt utöka gränserna. Använd inte flera färger. Några nyanser och en ljus ton räcker. Det senare kan förekomma i gardiner eller tillbehör.
 2. Skåp och kylskåp måste installeras så att det inte finns några hinder för att öppna dörrarna. För att frigöra mer tomt utrymme bör du köpa hängande möbler. Dörrar måste vara transparenta. Detta kommer att utnyttja det tillgängliga utrymmet effektivt, inklusive området på väggen. Glasytan skapar ytterligare volym och lätthet.
 3. Ett stort fönster kommer att vara en fördel. Ljusridåer som släpper in naturligt ljus är lämpliga för honom, vars närvaro kommer att påverka kökets visuella uppfattning positivt. Gardinernas längd ska vara kort. Du kan förlänga tröskeln genom att skapa mer arbetsutrymme. Detta kan bli en matplats eller en matlagningsplats..

Du kan helt överge gardinerna för att öka mängden inkommande ljus..

Organisation av utrymme i ett litet kök

Ett litet kök ska inte ha mycket möbler.

Vit uppsättning hörnlayout

Korrekt valt färgschema hjälper till att visuellt korrigera begränsat utrymme

Organisation av kökssammansättningen

Det finns allmänna regler när du skapar en interiör, som inte påverkas av territoriets storlek..

 • Skapande av en fungerande triangel. Den bygger på att placera ett kylskåp, diskbänk och spis bredvid. Utrustningen bildar en triangel, där det är bekvämt att flytta, och utrymmet används rationellt. Då kommer inte extra mätare att användas..
 • Analysera dina arbetsflöden innan installationen slutförs. För enkelhets skull kan du rita ett diagram. Om du är högerhänt ska utrustningen installeras från vänster till höger. Då är det bekvämt att flytta, de nödvändiga delarna finns alltid till hands.
 • Arbetsytorna ska vara 15 cm lägre än armarnas nivå, böjda i rät vinkel.
 • Skåpen överst ska vara på din höjd. Om de är lägre eller högre, kommer det att lägga till obehag..
 • Använd tätning och ytintegritet när du dekorerar.
 • Det ska alltid finnas tillräckligt med frisk luft i köket. Därför är det viktigt att utrusta utrymmet med en högkvalitativ och kraftfull huva. Det är särskilt viktigt när kök och vardagsrum kombineras till ett rum..

Vit köksinredning med öppen spis

I ett rymligt kök kan du tilldela en plats för en riktig öppen spis eller dess imitation.

Färger och stilar från 2021

Populära färgpaletter och stildetaljer återspeglas i tabellen:

Nyanser och stil Beskrivning
Industriellt (loft) Kännetecknet är enkelhet. Externt kan finishen se grov ut. Stilen ser bra ut i ett rymligt rum med högt i tak och stora fönsteröppningar. För väggar är beläggningar som imiterar tegel och betong lämpliga. Minimalism är nyckeln. Delarna är multifunktionella, det finns få av dem.
Vit nyans Färg på topp. Gör att du kan skapa mer utrymme, lägger till lätthet. Du kan täcka väggarna i en helt vit ton eller variera den med andra nyanser för en mer intressant design..
Svart Skiljer sig i sofistikering. Som det främsta för att dekorera ett litet rum kommer det inte att fungera, på grund av möjligheten att äta upp utrymme. Perfekt för ett headset. Träna med måtta. Även i ett rymligt rum bör svart vara högst 60%.
Kombination av vitt och svart Den klassiska lösningen. Du kan lägga till originalitet med dekorativa element. Perfekt för att förkroppsligar yin-yang-stilen. En färg väljs för ytor, den andra är lämplig för möbler.

Köksset med kombinerade fronter

Kombinationen av vitt med en trästruktur ser vacker ut i köket.

Moderiktigt interiör i modernt kök

Du behöver inte begränsas av strikta ramar, du kan kombinera olika stillösningar och lägga till intressanta detaljer i köksinredningen

Graffiti på väggarna

Denna lösning blir allt populärare. Inskriptionerna ser väldigt imponerande och originella ut. Du kan måla ett recept på din favoriträtt på väggen. Det ser ovanligt och kreativt ut. Favoritcitat och motiverande fraser kommer att göra. Du kan skriva vad som helst. Denna typ av arbete kan enkelt utföras av proffs. Det är inte svårt, så du kan försöka göra allt själv..

Bokstäver på väggen i det inre av ett modernt kök

Dekaler kan vara i form av vinylklistermärken

Krita skrift på en svart köksvägg

Eller i form av en “levande” yta på en skiffervägg, på vilken du kan skriva vad du vill beroende på ditt humör

Funktioner av moderna trender i utformningen av köksutrymmen

Marknaden erbjuder ett brett utbud av produkter, som gör att du kan välja rätt alternativ för de mest sofistikerade smaker och icke-standardiserade situationer. Många mönster, färgscheman kan göra köparen förvirrad. Därför är det värt att förstå funktionerna i moderna trender:

 • Minimalism och högteknologi har haft en enorm inverkan på köksutrymmet. Därför är ett minimum av inredning, hög tillverkbarhet, enkelhet populärt..
 • Lakonism kombinerat med bekvämlighet och ergonomi. Detta återspeglas inte bara i utseende, utan också i vård, drift..
 • Material med hög tillverkbarhet gör det möjligt att använda imitation av naturmaterial i områden med extrema temperaturer och hög luftfuktighet.
 • Fasader är mestadels släta, beslag är dolda.
 • Utmärkt tillverkbarhet för lagringssystem. Inkluderar justerbara fötter, stötdämpare och stängare.
 • Coolt spektrum dominerar, inklusive vita och gråtoner.
 • Bänkskivor väljs ofta för att vara graciösa med en blank yta..

En ovanlig lampa inuti ett modernt kök

Kända lampor är ur mode länge, hitta en originalmodell av en icke-standardform

Fönster i taket i köket-vardagsrummet i ett lanthus

Ett fönster i taket är en intressant idé, och viktigast av allt, en fashionabel. I ett privat hus är det fullt möjligt att förverkliga idén.

Möbeluppsättning – köket

Kökets allmänna skick och uppfattning beror till stor del på headsetet. Det är viktigt att välja rätt nyans, modell och textur. Moderna produkter kännetecknas av lakoniska former, strikta linjer och lugna, neutrala färger..

Randigt färgat golv i ett långsträckt kök

Det snygga vita headsetet passar perfekt in i köket med en mycket obekväm konfiguration

Oftare föredrar de släta fasader med en ljus ton utan tillbehör. Vid första anblicken låter den oansenliga men kompetenta implementeringen i det gemensamma rummet göra designen komplett och snygg. Välj blanka ytor som reflekterar ljus för extra utrymme.

Snygg bänkskiva i massivt trä

En sådan bordsskiva kommer att bli en höjdpunkt i köksinredningen.

Funktioner för efterbehandling av köksutrymmen

Det finns några viktiga funktioner att tänka på när du väljer en finish. Det finns vissa nyanser för varje yta:

 1. Väggar. Det noterades att ljus är en lämplig palett. Standardmålning är en utmärkt lösning. Det är viktigt att väggarna är släta och felfria. Designen beror på den valda stilen. Om detta är en modern trend kan du stanna vid imitation av betong- eller tegelytor. Ett praktiskt alternativ skulle vara att använda väggpaneler. De är lätta att ta hand om, de tolererar perfekt svåra förhållanden, inklusive extrema temperaturer, fuktighet.
 2. Tak. För en perfekt plan yta föredras en spänning eller upphängd struktur. De låter dig enkelt bädda in strålkastarljus i önskade områden. Olika nivåer av belysning gör att du kan ändra atmosfären i rummet under dagen. Lampor kan vara roterande, med möjlighet att ändra vinkeln. Taket på olika nivåer hjälper till att markera flera segment, som delar arbets- och matplatsen.
 3. Golv. Kaklet är det mest efterfrågade för köket på grund av dess egenskaper. Det tolererar perfekt fukt, temperaturskillnader, slitstark, håller länge och är inte rädd för mekanisk påfrestning. Det är lätt att ta hand om det, därför anses det vara ett idealiskt alternativ för detta utrymme. Modern teknik gör det möjligt att göra parkett mer tillgängligt för utrymmen med svåra förhållanden. Om detta alternativ är för dyrt bör laminatgolv användas..

Med laminat för att dekorera köksgolv och tak

Det har blivit modernt att använda laminatgolv för takdekoration. Interiören blir mer harmonisk om golvet i matsalen är utlagt med samma paneler.

Matplats i modernt kök

Organisationen av ett bra matsegment kräver ett tillräckligt antal meter. Moderna projekt anpassar sig till typiska kök, så att du kan ordna ett segment även i ett litet utrymme.

Matplats i köket med en yta på 12 rutor

Även i ett litet kök är det fullt möjligt att ordna en bekväm matsal, du behöver bara plocka upp små möbler

För att rymma matplatsen, bör du välja en hörnlayout eller bokstaven G. Det första fallet kännetecknas av möjligheten att kompakt placera de nödvändiga föremålen. Det rekommenderas att välja paletten för matgruppen baserat på rummets skala. För neutrala lugnande nyanser är en ljuspunkt som ett matbord lämplig..

Väggdekoration i matsalen-köket med 3D-mosaik

Ett universellt trick för vilken stil som helst är att hitta ett originalelement som kan dekorera köket. Till exempel en tredimensionell mosaik på väggen i matsalen, som på bilden

Om det inte finns tillräckligt med utrymme kan du förlänga arbetsytans bänkskiva eller stångfäste. Detta är ett kompakt och praktiskt alternativ som inte tar extra centimeter, men som gör att familj och gäster bekvämt kan ta emot.

Style efter eget tycke

Du måste välja design med hänsyn till besökenas särdrag. Lämpliga stilar inkluderar:

 1. Loft. Fylld med en atmosfär av kreativitet. För väggar är färg och tegel lämpligt. Golvet är dekorerat med linoleum eller kakel. Bättre att implementera i rymliga rum.

  Interiör i ett modernt kök i loftstil

  Det kan tyckas att renoveringen är ofullständig. Loftkännare respekterar dock stilen för sin enkelhet och originalitet.

 2. Skandinaviska. Grunden för hållbarhet och renlighet. Det kännetecknas av ett överflöd av ljusa färger, stark belysning. Levande växter och delar tillverkade av naturmaterial är lämpliga som accenter..

  Färgglada matta i det inre av ett vitt kök

  En ljus matta kommer att späda den kalla atmosfären i den skandinaviska interiören

 3. Minimalism. Huvudbetoningen ligger på funktionalitet, paletten är lugn. Inget flashigt och ljust. Ett minimum av dekorativa element. Placera endast nödvändiga föremål.

  Vitt minimalistiskt kök

  Minimalism kommer definitivt att tilltala dem som inte gillar onödiga detaljer.

Metall i design

Metaldelar är viktiga för sterilitet och praktiska egenskaper. De betonar ordning och är lätta att rengöra. Sådana detaljer i köket kan implementeras i form av blandare, handfat, fat, unika lampor eller beslag. Du kan visa fantasi och lägga originalitet till interiören..

Kopparhuva i köket med en träuppsättning

Metall med trä är en bra kombination för inredningen i ett modernt kök

Två ovanliga lampor ovanför matbordet

Stållampor med en förgylld reflektor ser intressanta ut

Kök i svart

Svart kommer att användas i nästan vilken stil som helst. Det kommer framgångsrikt att passa in i modernt och avantgarde. Ofta används ett liknande sortiment för ett headset i studior där köket inte avgränsas av väggar. Funktionalitet ser imponerande ut under sådana förhållanden. Det är bättre att komplettera svart med en neutral skala. Den blanka ytan ser rikare ut än den matta ytan.

Svartvitt kök i skandinavisk stil

Den klassiska svartvita kombinationen används i nästan alla stilar.

Köksinredning med orange accenter

Det vanliga svarta köket kommer att förändras dramatiskt om du lägger till ett par ljusorange accenter.

Svart absorberar ljus. Därför är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt valet av rätt belysning. Fönstret ska vara så öppet som möjligt, mer naturligt ljus. Damm och ränder syns tydligt på en sådan yta. Därför måste du städa upp noggrant och regelbundet..

50 foton av fashionabla kök

Fashionabelt hörnkök design Futuristisk ö i köksdesign Dekorera kökets väggar med trälister Svartvitt kök i modern stil Köksö med inbyggt handfat Matgrupp i svart Runda lampor ovanför baren Tidlösa klassiker i modern kökinredning Gula stolar vid ett vitt matbord Kök med matplats i en stadslägenhet Grått porslinsgolv i köket Brunt keramiskt förkläde Tegelvägg i köket-vardagsrummet Kopparlampor ovanför matbordet Mosaik på förklädet i ett modernt kök Beige duk på köksbordet Planering av köket med golv Rött tegel i dekorationen av ett fashionabelt kök Brun färg i köksdesign Hörnkök med vitt förkläde Hushållsapparater av rostfritt stål i köket Keramikgolv i köket-matsalen Litet kök med en U-formad layout Beige möbler i ett modernt kök Kristallkrona på kökstaket Svart köksbänk Öppna hyllor i det inre av köket Uppdelning av rekreationsområdet i köket-vardagsrummet Ljust kök i loftstil Design av ett modernt kök-vardagsrum Matplats i köket i ett panelhus Trä i det inre av ett rymligt kök-vardagsrum Brunt laminat på köks-vardagsrumsgolvet Ljusa stolar i grått kök Tak med golvlister i polyuretan i köket i en stadslägenhet Bruna möbler i köket i ett panelhus Blå färg i designen av köksutrymmet Runt matbord Tapet under zebra på köksväggen Köksmöbler fasader med träfinish Klassisk stil i kökets design Skifferplatta istället för tapeter i köket Turkos färg i utformningen av köket i ett privat hus Litet linjärt kök Minimalistiskt blått kök Blommig tapet i designen av köket Randiga romerska persienner på köksfönstret Kök-vardagsrum i skandinavisk stil Gul matta i designen av ett litet kök

Previous Post
Kombinera tapeter i hallen – trender 2021
Next Post
تصميم غرفة الأطفال لفتاتين من أعمار مختلفة