15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Krav för utformningen av köksmatsalen

Köket blir mer bekvämt när det är möjligt att placera en matplats på dess territorium. När du placerar segmenten sida vid sida är det viktigt att organisera allt så att alla trivs. Problem uppstår särskilt när utformningen av en liten matsal håller på att utvecklas. Det begränsade området kan lägga till ett antal dilemman. Men viktiga nyanser och kompetent design hjälper till att hantera svårigheterna..

matsal kök design

Närvaron av en matplats i köket är det mest populära alternativet för att organisera processen att förbereda och absorbera mat..

Vi bestämmer layouten på köket

För att utveckla interiören i köket-matsalen bör baseras på definitionen av layouten. Möjliga alternativ visas i tabellen.

kök matsal design foto

Många tror att det är mycket bekvämare att installera en matgrupp i köket, för att inte bära mat från rum till rum..

Layout Beskrivning
Linjär Det består i att placera headsetet längs väggen. Detta sparar användbart utrymme. Du kan bekvämt placera ett bord och stolar, även i ett medelstort rum. Förvarings- och placeringssystemet för köksredskap kan ordnas upp till taket. Detta gör att du kan rymma fler objekt med hela utrymmet..
I form av bokstaven G Headsetet är installerat i hörnet. Layouten är lämplig för medelstora kök. Tack vare användningen av hörnet frigörs utrymme för matgruppen. Det L-formade alternativet eliminerar behovet av att zonindela utrymmet med improviserade medel. Layouten i sig delar rummet i segment.

U-formad och parallell layout av kök-matsal

Layouten kan organiseras i form av en bokstav P eller parallellt. Det första alternativet ser väldigt imponerande ut. Inte lämplig för ett litet rum. Det väljs ofta för lanthus där det finns tillräckligt med utrymme. Den U-formade layouten inkluderar placering av utrustning och möbler nära tre väggar, så att bara en är ledig.

U-formad kökslayout

De mest populära alternativen för att organisera en matplats i ett kök är linjära (i en rad) och kantiga (L-formade) layouter.

Om rummet har en stor fönsteröppning bör du tänka på en parallell layout. Vitvaror och lagringssystem installeras mittemot varandra. Det finns ett bord i mitten.

linjär kök matsal layout

Det är när lagringssystem är placerade längs en vägg eller med en liten vinkelrät gren som den maximala mängden användbart utrymme återstår för att installera en matgrupp.

Kök-matsal från ett litet rum. Layout

Ett litet rum är inte en mening. I den kan du skapa en unik inredning för köket i matsalen. Det är viktigt att beakta vissa rekommendationer. Det är värt att göra ett specialtillverkat headset som passar perfekt in i det begränsade utrymmet. Resterande ledig yta tilldelas matsegmentet. 

kök matsal design i ljusa färger

Det rekommenderas att välja en ljus palett. Detta kommer att göra rummet friare, fräschare..

Kök-matsal kombinerat med vardagsrum

Ombyggnad är mycket kostsamt. Detta gäller den ekonomiska sidan och den tid som måste läggas ner innan resultatet är klart. Det rekommenderas att i förväg förstå fördelarna och nackdelarna med att ansluta kök och vardagsrum, så att det inte blir någon besvikelse..

kök matsal design idéer

I mycket rymliga rum med ett stort fönster eller en genomgående struktur kan du hitta en parallell layout av en möbeluppsättning och en matplats i köket-matsalen.

fördelar

 1. Betydligt ökat utrymme, mer utrymme.
 2. Det är möjligt att genomföra idéer och planer som tidigare inte varit tillgängliga på grund av det begränsade området.
 3. Det finns fler fönster. Detta bidrar till en ökning av naturligt ljus, en visuell expansion av rymden..
 4. Gästerna kommer att vara i samma rum med dig, du kan göra snacks utan att lämna dem ensamma. Detta gäller även situationer med barn. De kommer inte att lämnas utan uppsikt medan du lagar mat..
 5. Kommunicera enkelt och bekvämt med gäster, familjemedlemmar.

kök matsal design idéer

Med möbeluppsättningens hörnarrangemang finns det tillräckligt med utrymme för att installera ett litet matbord.

Kombinationen av två rum till ett stort har också några nackdelar.

 1. Under tillagningsprocessen börjar lukt sprida sig runt hela omkretsen och beröra vardagsrummet. För att undvika detta måste du köpa en specialkåpa av hög kvalitet, vilket medför extra kostnader..
 2. Förutom lukt kommer det mer främmande ljud från hushållsapparater. Problemet kan lösas genom att köpa modeller med låg ljudnivå..
 3. Rummet måste rengöras oftare på grund av smuts från arbetsområdet.

matsal kök layout

De listade nackdelarna kan elimineras, men detta kommer att kräva ytterligare finansiella investeringar..

Alternativet bör övervägas om köket har mycket små dimensioner och expansion är nödvändig.

Vilka är fördelarna med ett kök-matsal och hur man slår designen korrekt

Fördelar med att kombinera arbetsområdet med matsegmentet.

 • Öka mängden ljus i rummet. Det blir rymligare, friare.
 • Gästerna kan tas emot i köket, bekvämt beläget i matsalen. Detta gör att du kan kommunicera och inte distraheras från tillagningsprocessen..
 • Kombinationen gör att stora företag kan lokaliseras. 

loft matsal kök design

Alla kommer att kunna sitta bekvämt, kommunicera utan att flytta från ett rum till ett annat.

Grundläggande regler för utformningen av köket-matsalen

Först och främst är det viktigt att ta hand om ett högkvalitativt och välorganiserat ventilationssystem. Detta kommer att undvika spridning av lukt i hela området.. 

kök matsal design med huva

Installera därför en huva med hög effekt..

Utformningen av zonerna bör vara annorlunda. Detta kommer att skilja arbetssegmentet från matsegmentet. För det första, välj material som är resistenta mot fukt och höga temperaturer. Lämpliga plattor, tvättbara tapeter, konststen. Det är nödvändigt att underhållet av finishen är så enkelt som möjligt. För matsalen kan du välja vinyl eller kork. Parkett och laminat lämpar sig för golvet. Du kan dela upp zonerna med hjälp av belysningen.. 

matsal kök belysning

Välja en färgpalett och stil för att dekorera interiören i köket-matsalen

Rätt palett och stil hjälper till att skapa en viss atmosfär i rummet. Oftast väljs vita färger för köket. Det fyller utrymmet med lätthet, ger friskhet. Relevant för små kök. Gör att du kan utöka utrymmet.

Ett helt vitt rum kan verka tråkigt. Då är det värt att lägga till ljuspunkter. En saftig fläck i form av en rik färg på stolar räcker. Vitt fylls med svalhet. 

kök matsal design vit och trä

Använd träytor för att lägga till värme i köket.

Om du vill skapa kontrast rekommenderas det att välja en klassisk kombination av svart och vitt. Använd den första nyansen för headsetet. Bordet kommer att ha en vit ton. För att lägga till accent, gör väggen svart genom att lägga till detaljer i en andra färg..

Som ett alternativ till den beskrivna kombinationen kan du använda pastellfärger. Vitt kännetecknas av förmågan att förvandlas till uttrycksfulla till och med neutrala nyanser. 

kök matsal design vit med grå

Förutom paletten är det viktigt att definiera stilen korrekt. Om du gillar djärva beslut kan du inte följa husets allmänna koncept. Men det rekommenderas att upprätthålla någon form av anslutning mellan alla rum. Detta gör att du känner dig bekväm hemma..

Om köket är i huset kommer en implementering i lantlig stil att göra. Det speglar rustika motiv. Matgruppen bör ha en annan inredning på detta tema, sniderier till exempel.

kök matsal land

Det är lämpligt att förkroppsliga ett dräneringsloft. Speciellt relevant för små kök. Du måste ge upp onödiga möbler och redskap. Du kan sätta en ö som fungerar som ett arbetsområde och ett matsegment. Alla brister i rummet, som vanligtvis rasande försöker gömma sig – i form av balkar i taket, öppna kommunikationer – måste demonstreras. Det här är vad loftet handlar om.

loftstil matsal kök design

Loft är den maximala användningen av multifunktionella föremål.

Du kan välja klassiker. Hon är alltid populär. Möbler och förvaringssystem av traditionella modeller. Som palett bör du välja en kombination av blå och vita toner. Ett annat alternativ är minimalism. Passar perfekt in i rummets begränsade dimensioner. Ger en bekväm och användbar design. Minsta mängd dekor. Det kanske inte finns alls. Paletten är neutral, möbler, präglad av kortfattadhet och noggrannhet.

kök design matsal minsta dekor

Praktik är nyckeln.

Ett mjukt hörn i köket -matsalen – en bekväm matplats

Det mjuka hörnet låter dig förkroppsliga en bekväm och bekväm plats att äta. Föredragen plats är burspråket. Detta gör att du kan använda allt utrymme som finns i rummet. Hörnet kommer att ligga nära fönstret, så att du kan observera det vackra landskapet. Platsen kommer att vara ljus och full av naturligt ljus. Ofta blir den mjuka zonen en förlängning av headsetet. Varianten är lämplig för smala och långa rum. Gör att du kan få en harmonisk ensemble.

kök matsal design burspråk

Att ordna en sittgrupp i köket är ett utmärkt tillfälle att organisera en matplats med komfort.

Om köket kännetecknas av närvaron av komplex geometri är det värt att använda alla mätare så mycket som möjligt. Ett asymmetriskt burspråk blir en matplats där en sittgrupp placeras. En ljus uppsättning som slutar i vita toner hjälper till att dölja ojämnheten i rummet. För ett burspråk i form av en kvadrat eller rektangel, välj ett ovalt bord eller ett runt bord. Detta hjälper till att jämna ut vissa hörn.. 

matsal interiör med en sittgrupp

Om matsalen har ett stort utrymme, välj ett rymligt, mjukt hörn, där många människor kan sitta bekvämt..

Fäster en matgrupp på köksön

För att frigöra utrymme i matsalen, där ön intar den centrala platsen, rekommenderas att du fäster ett kompakt matbord och flera stolar till slutet. Genom att fästa bordsskivan i öns vägg kan du få en plats för en bekväm placering av benen på gäster och familjemedlemmar.

kök design matsal ö alternativ

I rum med komplex geometri är det nödvändigt att använda allt tillgängligt utrymme på det mest rationella sättet..

Du kan på samma sätt översätta jugendstilen i köket. Då rekommenderas att bifoga den ursprungliga modellen av matgruppen till ön. Det kan vara ett snövit bord utrustat med spegelben. Till den är fästa fåtöljer med mörkt läderklädsel. Komplettera interiören med en original ljuskrona. Det kommer att visa sig förkroppsligar en individuell, vacker design, fylld med friskhet och ljus.

Eleganta möbler och modern stil

Om lägenheten är kompakt i storlek och inte mer än 3 kvm är tilldelad för matsalen, rekommenderas det att utesluta pompa i inredningen. Använd inte svullna ben, kurviga stolmodeller eller utsmyckade klassiker. Lyx är inte lämpligt för sådana dimensioner. Allt kommer att se rörigt och trångt ut.

matsal kök zonering

Det rymliga köket har en stor sittgrupp. Det rymliga mjuka området vid fönstret skapar en bekväm och original matplats..

Det rekommenderas att uppmärksamma möbelmodeller som utmärks av nåd och lätthet..

 • Transparenta mönster. Detta är ett bra alternativ för optisk illusion. Välj möbler av akryl, glas eller plexiglas. Det skapar en känsla av att det förångas från rummet, vilket skapar ytterligare utrymme. Ser trevligt och enkelt ut.
 • Byt stol. Om mätarna i matsalen är begränsade, undvik att använda högryggade sittplatser. De ser ganska krångliga ut. Bättre att använda kompakta pallar, stolar med låg rygg. Snygga banketter kommer att göra. 

transparenta möbler i matsalen i köket

Allt detta gör att du inte kan störa rummet, men det påverkar inte en bekväm position vid bordet..

Lätta konstruktioner

Om du föredrar Provence -stilen, var uppmärksam på stolarna med smidda ben, ryggar, utmärkta av nåd, formens skönhet. Om du gillar skandinavisk design mer bör du köpa sittplatser som är utrustade med ett ryggstöd i metallnät. De listade designerna ser enkla och vackra ut.. 

design i skandinaviskt kök

Du bör inte använda massiva, enorma stolar, som visuellt bara äter upp plats..

Fräsch medelhavsstil

Detta designalternativ i köket som är anslutet till matsalen förutsätter maximal användning av keramiska element. Kakel används som golv- och väggfinish. Hon deltar i inredningen av rummet. I det senare fallet används plattor och amforor. De listade föremålen måste ha en tavla på ett blommotiv.. 

Kökmat i medelhavsstil

Köksredskapen som används i köket ska vara keramiska, matcha designen med dekorativa element.

Möbler måste vara hållbara. Träartiklar är en bra lösning. Skänk bör ha öppna hyllor där du kan placera olika köksredskap och dekorationer. 

Medelhavskök design matsal design

Headsetet med imponerande storlek gör att den allmänna interiören kan se rik ut.

Det rekommenderas att komplettera den allmänna inredningen med speglar och andra detaljer med smidda element. Linne eller bomullstyg är lämpligt som textilier för en sådan design. Se till att ha ritningar, mönster. “Medelhavet” förutsätter en layout i ett rum i form av bokstaven P. 

Medelhavskök design matsal design

Alla föremål och möbler är placerade längs tre väggar. Detta undviker genomfartstrafik..

Kombinationen av köket och matsalen gör att du kan få ett rymligt rum där du kan spendera tid samtidigt med att förbereda måltider, kommunicera med gäster och släktingar. Det är viktigt att ta hänsyn till nyanser och minska de negativa aspekterna av en sådan sammanslagning. Då får du en vacker, harmonisk och praktisk inredning..

VIDEO: Kök -matsal – layout och interiör.

50 alternativ för modern kök-matsal design:

kök matsal zonindelning alternativ kök matsal i grunge stil kök matsal i lila toner kök matsal blå design kök matsal modern inredning kök matsal beige och wenge kök matsal zonering kök matsal zonering kök matsal i ljusa färger kök matsal i huset kök matsal bekväm inredning kök matsal bekväm design kök matsal ljus inredning kök matsal ljus design kök matsal elegant inredning kök matsal elegant design kök matsal modern inredning kök matsal modern design rymligt kök matsal kök matsal projekt kök matsal layout köks matsal möbler kök matsal interiör kök matsal zonplanering idéer kök matsal layout idéer kök matsal interiör idéer kök matsal design idéer kök matsal idéer kök matsal uppsättning kök matsal plan foto Kök matsal foto design idéer kök matsal foto interiör idéer kök matsal foto kök matsal design kök matsal kök matsal i studio lägenhet kök matsal i modern stil kök kombinerat med matsal klassisk stil kök matsal kök matsal minimalism stil för köket matsal elit matsal design studio interiör med kök matsal matsalsdesign matsalsdesign i studion matsalsdesign med stort bord kök matsal design i huset bambu i matsalen matsal kök interiör

Previous Post
Klassisk stil i interiören, hur är det?
Next Post
Pöydän sisustus: tekniikat työtasojen muuttamiseksi ja menetelmät juhlan koristamiseksi