15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.bnter.com 300 true 0
theme-sticky-logo-alt

Köksutrymme med ett skjutbart matbord

Köksbordet kan inte ersättas med någon annan möbelanalog genom att sätta, säg, ett enkelt soffbord eller pall istället. Naturligtvis är detta ett skämt. Det kommer att se fult ut och inte särskilt bekvämt. Men om du sätter ett hopfällbart bord i ett litet kök, då löser vi flera problem samtidigt, till exempel brist på ledigt utrymme. I den här artikeln kommer vi att prata i detalj om för- och nackdelar med vikningsstrukturer, materialen från vilka de är gjorda och mycket mer..

Skjutbara matbord är en bra lösning för att spara utrymme

Skjutbara matbord är en bra lösning för att spara utrymme

Köksutrymme med ett skjutbart matbord.

Fällbara köksbord skiljer sig från varandra i storlek, utförande, färg, anpassade till interiören och i många och många andra indikatorer. Men alla modeller av hopfällbara matbord är sammankopplade med varandra, men en mycket viktig kvalitet, som helt enkelt inte kan ignoreras – ett stort antal fördelar som helt enkelt inte kan bestrides.

Fällbara köksbord skiljer sig från varandra i storlek, utförande, färg, anpassade till interiören och i många och många andra indikatorer.

Fällbara köksbord skiljer sig från varandra i storlek, utförande, färg, anpassade till interiören och i många och många andra indikatorer..

Denna typ av möbler, liksom allt i den här världen, har också sina nackdelar. Vi kommer att prata om dem nu..

Värdighet

● Olika stilar där du kan dekorera ditt kök med dessa möbler.

● Om några möbler har förmågan att fälla ut sig, är detta idealiskt inte bara för köket, utan också för alla rum, oavsett storlek. Sådana möbler tar trots allt inte så mycket plats, och om det behövs kan de ökas och tillbringa en trevlig tid med gästerna..

● Och om gäster plötsligt kommer till dig, behöver du inte springa till dina grannar vid ett extra bord, bara ta isär det du redan har.

● Om du har en liten familj kan du lämna bordet monterat, vilket inte tar så mycket plats.

nackdelar

● Pris. Ibland är det mycket svårt att hitta en kvalitetszon som passar din budget..

Varianter av bord baserade på tillverkningsmaterial

Materialet från vilket refektionsområdet kommer att tillverkas, och i synnerhet den glidande bordsskivan, spelar också en viktig roll. Humör, komfort, familjens hälsa (kanske den viktigaste faktorn) och hållbarheten hos de köpta möblerna beror på dess kvalitet. Du måste välja grunden från vilken bordet kommer att göras baserat på dina ekonomiska förmågor, stilistisk inriktning och personliga preferenser för alla medlemmar i din familj.

Du måste välja basen från vilken bordet kommer att göras utifrån dina ekonomiska förmågor, stilistisk inriktning och personliga preferenser för alla i din familj.

Du måste välja grunden från vilken bordet kommer att göras baserat på dina ekonomiska förmågor, stilistisk inriktning och personliga preferenser för alla medlemmar i din familj.

För tillverkning av bordsskivor för ett skjutbord används följande typer av material.

● Glas.

● Trä: massivt trä, spånskiva.

● Keramiska plattor.

● Sten.

● Plast.

Låt oss nu prata om dessa alternativ för att välja det material som är mest lämpligt för bänkskivan, eftersom de är relativt billiga och mycket miljövänliga i sin sammansättning, vilket innebär att de inte kommer att skada dig eller dina barn, husdjur..

Trä.

Trä, särskilt om det är naturligt, är ett ganska starkt, hållbart material. Det kan tjäna dig i många år. Den enda nackdelen med massivt trä är att det kan absorbera skarpa dofter av rök, fisk, kött. Det blir inte lätt att få ut dem. Men för bordet där du planerar att äta, kommer det att passa perfekt. Speciellt om snittet är täckt med ett tunt lager av säker epoxi eller, ännu bättre, tunt glas.

Trä, särskilt om det är naturligt, är ett ganska starkt, hållbart material. Det kan tjäna dig i många år.

Trä, särskilt om det är naturligt, är ett ganska starkt, hållbart material. Detta bord kan tjäna dig i många år..

Med keramiska plattor.

Det är sällsynt när du kan hitta ett liknande alternativ för att avsluta en matplats. Men människor som letar efter en exklusiv kan enkelt beställa tillverkning av ett sådant bord från mästarna. Det kommer att kosta lite mer än ett fabriksbord, men det kommer att se bra ut.!

Det är sällsynt när du kan hitta ett liknande alternativ för att avsluta en matplats. Men människor som letar efter en exklusiv kan enkelt beställa tillverkning av ett sådant bord från mästarna.

Det är sällsynt när du kan hitta ett liknande alternativ för att avsluta en matplats. Men människor som letar efter en exklusiv kan enkelt beställa tillverkning av ett sådant bord från mästarna..

Övrig.

Låt oss nu prata om vilka analoga material som kan användas för att göra bänkskivor..

● Glas. Detta är kanske ett av de mest hållbara materialen. Dess fördelar inkluderar också det faktum att den passar perfekt i absolut alla interiörer..

Detta är kanske ett av de mest hållbara materialen. En av dess fördelar kan också tillskrivas det faktum att den passar perfekt in i absolut alla interiörer.

Detta är kanske ett av de mest hållbara materialen. Dess fördelar inkluderar också det faktum att den passar perfekt i absolut alla interiörer..

● Plast. Inte ett mycket bra val. Plastbord genomgår inte bara mekaniska skador som helt enkelt inte kan korrigeras på något sätt, utan också under påverkan av varmt vatten och ånga kan det släppa ut skadliga ämnen för människors hälsa..

Plastbord är inte det bästa valet. De har många brister.

Plastbord är inte det bästa valet. De har många brister.

● Sten. Det dyraste alternativet. Det är mycket svårt att hitta modeller av skjutbord gjorda av sådant material, men det exceptionella utseendet på sådana produkter driver människor på jakt efter stenbord..

Sten. Det dyraste alternativet. Det är mycket svårt att hitta modeller av skjutbord gjorda av sådant material, men det exceptionella utseendet på sådana produkter driver människor på jakt efter stenbord.

Det dyraste alternativet. Det är mycket svårt att hitta modeller av skjutbord gjorda av sådant material, men det exceptionella utseendet på sådana produkter driver människor på jakt efter stenbord..

Varianter i form

Vanligtvis är rummen i lägenheten inredda sist, när alla andra reparationer äntligen är borta. Då har stilen på rummet redan valts, och resten av familjens budget har beräknats och rummets dimensioner har bestämts. Och bordet är naturligtvis den typ av möbler som varje familj kan hitta i huset. Du kan verkligen inte argumentera med det. Vid denna tidpunkt kommer vi att prata om alla typer av bänkskivor..

När du väljer matbordets form ska du styra av köksstorleken

När du väljer matbordets form ska du styra av köksstorleken

Runda.

Den runda versionen av matbordet är lämplig för de rum som har en stor yta. Sådana modeller kan skilja sig från varandra, inte bara i diametern på arbetsområdet, materialet, utan också i antalet ben: det kan vara tre eller fyra av dem. Det är också värt att notera det faktum att sådana strukturer vanligtvis placeras i mitten av köket. Annars kommer det att se löjligt och olämpligt ut. Den största fördelen när du väljer en sådan bordsskiva är att den inte har vassa hörn, vilket kan skada små barn eller till och med vuxna..

Den runda versionen av matbordet är lämplig för de rum som har en stor yta.

Den runda versionen av matbordet är lämplig för de rum som har en stor yta.

Notera! Ett runt bord, särskilt ett stort, kan rymma ett mycket större antal människor än en kvadratisk eller rektangulär modell, eftersom har inga hörn.

Oval.

Ovala bord presenteras oftare än andra som skjutbara modeller. Därför är det inte så svårt att hitta dem som det kan tyckas. I allmänhet har de samma kvaliteter som runda bord..

Ovala bord presenteras oftare än andra som skjutbara modeller. Därför kommer det inte att vara så svårt att hitta dem som det kan tyckas.

Ovala bord presenteras oftare än andra som skjutbara modeller. Därför kommer det inte att vara så svårt att hitta dem som det kan tyckas.

Övrig.

Formen på torget och rektangeln är en obrytlig klassiker som knappast kommer att gå ur modet i köket. Glöm därför inte det, eftersom det har varit relevant och universellt i så många år.!

Formen på torget och rektangeln är en obrytlig klassiker som knappast kommer att gå ur modet i köket.

Formen på torget och rektangeln är en obrytlig klassiker som sannolikt aldrig kommer att gå ur köket..

Varianter av stolar som passar under skjutbord

Stolar bör väljas individuellt, baserat på personliga preferenser, familjebudget avsatt för renovering och köksinredning. Dessa kan vara stolar av olika modeller: barstolar, pallar, med rygg, med rygg och armstöd och många andra alternativ..

Stolar bör väljas individuellt, baserat på personliga preferenser, familjebudget avsatt för renovering och köksinredning.

Stolar bör väljas individuellt, baserat på personliga preferenser, familjebudget avsatt för renovering och köksinredning.

Var är rätt plats att placera bordet i köket vad gäller design

Valet av en matplats med en hopfällbar bordsbok eller ett ovalt hopfällbart bord beror på många faktorer: från tillverkaren, matbordets form och stolarna som är fästa vid det. En annan viktig punkt är vilket material som kommer att ligga till grund för bänkskivan, hur många familjemedlemmar som ska äta vid bordet och hur ofta ett stort antal gäster dyker upp i ditt hus. Nu föreslår vi att reda ut en sådan fråga som: “Och var du ska placera bordet, och hur detta kan påverka valet av en färdig version av inredningen?

När du väljer ett matbord, tänk omedelbart på var du ska placera det.

När du väljer ett matbord, tänk omedelbart på var du ska placera det.

Det finns flera huvudplatser i köket där det är vanligt att ställa bordet..

● I mitten av köket. Detta designalternativ syns sällan i lägenheter i Ryssland på grund av köket i dem. Det är just på grund av detta som bordet är helt obekvämt att placera i mitten, men om köket i din lägenhet är ganska imponerande, så finns det absolut inga hinder mellan dig och installationen av bordet i mitten. Det kan till och med stängas av och det kommer att bli en favoritplats för hela din familj.!

Detta designalternativ syns sällan i lägenheter i Ryssland på grund av köket i dem.

Detta designalternativ syns sällan i lägenheter i Ryssland på grund av köket i dem..

Om du har ett nystartat studiokök, har du helt enkelt inget annat alternativ för att placera matplatsen. Annars kommer du att ha för mycket tomt utrymme i mitten, och det kommer att se fult och obekvämt ut. Glöm inte bort användningen av ett hopfällbart bord i det inre av rummet..

Men tänk om köksutrymmet är helt litet? Det är enkelt, du kan också ordna bordet, men naturligtvis mindre i mitten..

Placering av ett matbord i köket i en studiolägenhet

Placering av ett matbord i köket i en studiolägenhet

Notera! Med detta arrangemang har du bara en liten passage mellan uppsättningen och matplatsen..

● Längs väggen. Ett sådant arrangemang av matplatsen kan ofta hittas i urbana ryska verkligheter. Det finns flera skäl för att sätta gruppen mot väggen hos husets ägare. Till exempel ett litet köksutrymme eller ett litet antal personer i en familj. När allt kommer omkring, om du är två, tre eller till och med fyra, kan du behöva bara tre sidor av bordet av fyra.

Ett sådant arrangemang av matplatsen kan ofta hittas i urbana ryska verkligheter.

Ett sådant arrangemang av matplatsen kan ofta hittas i urbana ryska verkligheter.

Om du vill lämna mer plats för gång, placera bordet med långsidan närmare väggen. Allt är logiskt och enkelt, eller hur?

● I ett hörn av köksutrymmet. Nu, mycket ofta i butiker kan du hitta alternativ för hörn matplatser, komplett med skjutbord. Detta alternativ kan vara en framgångsrik lösning för flera faktorer samtidigt. Den första, och en av de mest uppenbara, är en banal platsbesparing. Det andra är möjligheten att ta emot fler människor. Tredje hörnet frigörs ofta, nästan alltid, med extra lagringsutrymme under sätena.

Nu, mycket ofta i butiker kan du hitta alternativ för hörn matplatser, komplett med skjutbord.

Nu i butikerna kan du ofta hitta alternativ för hörnmatplatser, komplett med skjutbord.

Detta faktum kan spela positivt i köket, vars utrymme är strikt begränsat och ytterligare skåp inte kommer att störa..

● Vid fönstret. Få människor gillar inte att sitta vid fönstret och beundra den vackra utsikten medan de äter. Därför är borden bredvid fönstret oftast upptagna på ett kafé. Lägg ett litet runt bord och några stolar, men glöm inte att ta hand om en intressant och vacker utsikt från ditt fönster!

Ställ ett bord och några stolar vid fönstret, men glöm inte att ta hand om en intressant och vacker utsikt från ditt fönster!

Sätt ett bord och några stolar vid fönstret, men glöm inte att ta hand om en intressant och vacker utsikt från ditt fönster!

Vilka storlekar av kök är ett skjutbart matbord lämpligt för?

Den glidande designen är lämplig för kök av absolut valfri storlek när det gäller yta. Se till detta bara genom att titta på fotoexemplen nedan..

Den glidande designen är lämplig för kök av absolut valfri storlek när det gäller yta.

Den glidande designen är lämplig för kök av absolut valfri storlek när det gäller yta.

Video: Skjutbara matbord i det inre av köket

50 fotoidéer för skjutbara matbord i det inre av köket

Previous Post
Moderne landskapsdesign. Hovedtrender
Next Post
Дизайн на малка кухня – интересни дизайнерски идеи